jag ligger just nu nerbäddad på golvet inför sista natten i lägenheten, just ätit mitt sjätte mål mat och är helt upprymd av känslor.

Det är skönt att lämna lägenheten, mitt gamla liv och alla minnen. Allt som har hänt innanför dessa väggar. Alla känslor som sitter kvar, alla minnen sitter kvar och kommer alltid göra det men det är som sagt, skönt.

I 5 års tid har dessa väggar fått utstå mina utbrott, mina glädjessprutt och sorgestunder. Varenda minne talar för sig själv från varje vägg, inte riktigt kanske ett märke eller hålen från en tavla som jag älskat utan av bara existensen.

Härinne har jag dansat av glädje när jag tog studenten, när jag tog mitt körkort och när jag har varit lyckligt kär.

Härinne har jag skrikit för att jag varit osams med mamma, när allting var otroligt orättvist och jag kunde inte göra någonting åt det.

Härinne har jag fällt många tårar vid okontrollerade situationer, när jag förlorade en vän, när jag gett mig själv och inte fått något tillbaka och när jag kämpat mig genom jobbiga utmaningar i skolan.

Om väggarna kunde tala, så hade de berättat mer än en fjärdedel utav mitt liv och berättat exakt hur sagan går.

Imorgon spenderar jag min sista frukost i lägenheten, och jag ska bara känna in rummet. Kanske ser jag mig själv i en situation jag var i för länge sedan, hur jag kände och vad jag sa? Det berättar väggarna för mig.

Och nu lämnar jag nyckeln.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag försöker gå in helhjärtat i denna 6 v period, just för att kroppen ska svara som jag vill. Och idag är det vilodag, det startade jag med en STOR portion havregrynsgröt med 80 gram havregryn, 2 rågade dl med minikeso, 1 rågad matsked kokosolja samt 1 rågad tesked honung. Folk behöver inte säga att jag inte äter knappt något, för mättare än såhär kan man inte bli!

Igår startade första veckan, och det var dags för att rygg och mage ska få sig en omgång. Ryggmos betyder marklyft med 70 kg 3x6-8

Mina mellisar igår bestod av äggvitor/kokosolja/riskakor, rågmackor och propud med paranötter(för att det var ju helg!)

Likes

Comments


Hela min lördag spenderades med jobb på macken, storhandling, matlådor och lite småmys med mig själv som sällskap med en sjukt dålig film (tyvärr)

Så otroligt spänd inför söndagen så jag började drömma mardrömmar, kan inte sova och jag tänkte jag kunde skriva litet inlägg.

Man inser ganska snabbt att det är dyrt i matväg att träna, och allt på bilden är i princip för 4 dagar. Och jag måste handla igen efter det. Men jag är bara positivt överraskad, och jag hoppas verkligen att maten sätter sig rätt på kroppen nu, och inte gör mig rädd. ☹️

Träningsschemat börjar imorgon med att kötta rygg och mage, jag börjar med assisted chins och avslutar med cable crunch. Jag ser bara möjligheter! 😙

Likes

Comments

Bara för att jag nu går ett kostschema kommer jag absolut inte lägga av med att baka! Bland alla matlådor kommer jag definitivt baka och experimentera!

Detta recept har jag gjort om lite, en liten modifiering från "Kardemummakakan" och sockerkakan. Sötad med honung istället för socker och sukrin.

Istället för kardemumma tog jag pepparkakskrydda och kanel, det var ett litet experiment som vart uppskattat.

Ca 8 st bitar, ingredienser:

2 dl kvarg eller naturell yoghurt

2 ägg

150 gram smör

2 dl rismjöl

1 1/2 dl mandelmjöl + till formen

1 dl honung

2 tsk bakpulver

1 msk pepparkakskrydda

1 msk kanel

Genomförande:

1. Sött ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda kvarg/yoghurt och ägg i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop till en slät smet och tillsätt sedan det smälta smöret.

2. Smörj en sockerkaksform och bröa med mandelmjöl. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills en provsticka kommer upp torr.

3. Låt kakan svalna i formen innan du försiktigt vänder på formen på ett fat.


Originalreceptet kommer från "Baka med Ulrika Davidsson"

Likes

Comments

Jag har väntat i två månader nu, och jag är så otroligt spänd! Äntligen ska jag få hjälp utav en utav de främsta förebilderna jag har, och jag ska gå in 100 % för det här.

Nej!

110% ska jag gå in för det. 😃

Jag har haft ett otroligt kontrollbehov över maten och träningen, men jag har aldrig varit missnöjd med hur jag ser ut. Jag har inte mått så bra psykist för övrigt, utöver maten och träningen heller och sett träningen som min plats att få vara för mig själv.

Men en liten rädsla finns hos mig som har rotat sig in i mitt undermedvetna. Jag litar inte på mitt eget omdöme.

Jag gymmade 4 styrkepass i veckan, 2 HIIT pass med spinning, cardiopass 1 timme, ibland coreträning och dansade 1-2 ggr per vecka. Vilodagen gick jag powerwalks. Jag fick ingen bra återhämtning, och jag åt inte enligt någon bra återhämtning.

Jag har skrivit in ALL mat jag ätit i en app, vägt maten och skrivit in kalorierna.

Kroppen är i stressmode, och det visas tydligt med att jag har haft utebliven mens i snart ett år. Ca 10 månader, och jag har inget preventivmedel och aldrig använt.

Jag blir stressad över situationer som jag inte kan ha kontroll över maten, ska jag gå ut på restaurang så blir jag nojig över vad jag bäst ska välja på menyn.

Men jag har aldrig pekat på någon annans liv, jag har alltid varit sträng mot mig själv. Men jag ska inte sticka under stol med att jag är fruktansvärt glad över att mitt sötsug är borta.


Jag har skalat bort 23 kg på min kropp från allra första början, gått upp i muskelmassa men nu är mitt mål att bygga muskler med bra återhämtning och få tillbaka hormonbalansen. Det får inte spåra ur, och genom det har jag tagit hjälp av PT online, och lovat henne radera appen i mobilen och Inte väga någonting av hennes mat.

Jag ska även gå gynundersökningar, och ta hjälp av en kurator. Detta ska bli ett bra 2017 för min kropp!

6 veckor med 5 gympass, ett spinningpass, mitt danspass och en vilodag. En fri måltid/fika, appen är raderad och jag ska inte väga någonting. Tyvärr i början, men sedan får jag gå på känsla. Ca 2500 kcal per dag.

Jag börjar första veckan med 2,4 kg potatis, 1 kg kycklingfiléer och 3,6 kg minikeso. Den uträckningen är för bara 4 dagar, med 8 matlådor.

Nu har jag öppnat mig själv igen, jag är redo att bli stark och livet kör mig mot en bättre riktning. Jag är bara positivt inställd, nu ska vikterna ökas och kroppen likaså!

Likes

Comments


Igår firades det med lite vegetarisk bönlasagne just för att jag har fått en pendlande sambo hemma hos mig, och vi båda vill testa mera vegetariska alternativ. Hittade receptet i en "MåBra mat" - tidning och rekommenderas starkt!

Ingredienser, 4 port:

1 hackad lök

1-2 stjälkar bladselleri i tunna skivor

2 morötter i tärningar

250 gram skivade champinjoner

2 msk olivolja

1 dl tomatpuré

2 burkar skalade hela tomater

250 gram minikeso

2 vitlöksklyftor

2 tsk timjan

Salt och peppar

Lasagneplattor ca 200 gram

Ca 75 gram riven mozzarella, 2 dl

Genomförande:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Stek lök, selleri, morötter och champinjoner i olja i en stor gryta. Stek med tomatpurén i 1/2 - 1 minut.

3. Tillsätt de skalade tomaterna och låt småputtra i 30 minuter. Rör om regelbundet och tillsätt keso, timjan och vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och peppar.

4. Varva lasagneplattor med fyllningen i en smord ugnsform. Börja med plattor och sluta med fyllningen.

5. Strö över ost. Gräddas i mitten av ugnen i ca 30 min.

Likes

Comments

Jag hade lite timmar över och tänkte att jag ville dra ihop något snabbt bröd, för jag var väldigt baksugen och hade inte gjort det på ett tag.

Jag freestylade lite och kom på mitt eget bröd. Helt mjölfri eftersom havregrynen är basen och innehåller minikeso, och mixade mandlar och solrosfrön jämnt.

Kryddade med kanel och pepparkakskrydda, och det luktar så otroligt gott. 😍

Du behöver:

1 dl mandlar

0,5 dl solrosfrön

2 dl havregryn

170 gram minikeso

4 ägg

1 msk bakpulver

1 msk kanel

1,5 tsk pepparkakskrydda

1 tsk havssalt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 180 grader.

Mixa alla ingredienser, utom några solrosfrön du kan ha som topping, i en matberedare/blender.

Ta fram en ugnsform/brödform och klä med bakplåtspapper och häll i smeten.

Lägg formen längst ner i ugnen och grädda i ca 40 min. Klart!

Likes

Comments

Kikärtsgranola! Vart sugen på att testa denna eftersom det är lite små ovanligt med kikärtor som "frukostgranola" och det är ett bra substitut till veganska alternativ som yoghurt så jag tog mig ut på en vinterpromenad och köpte mig lite kikärtor. Receptet innehåller bara 4 ingredienser. Kikärtor, olivolja, honung och kanel

Jag menar, alla kan laga mat? Det är ju fruktansvärt enkelt om man bara vill.

All Credits till Olga Rönnbergs bok, Olgas mat ännu en gång. Rekommenderas starkt!

Ingredienser, 4 port:

2 tetror avrunna kikärtor (ca 400 gram)

2 msk olivolja

2 msk honung

1 msk kanel

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Häll av vätskan från kikärtorna och låt torka över hushållspapper.

Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, fördela kikärtorna och lägg in i mitten av ugnen i ca 45 min. Håll koll på dem, alla ugnar fungerar olika snabba. Kikärtorna ska bli krispiga.

Under tiden blandar du resterande ingredienser i en skål. När kikärtorna blivit krispiga, blandar du dem in i ingredienserna i skålen och fördelar på plåten igen.

Sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Klart!

Likes

Comments


Perfekta som mellis, gjorda på endast havregryn, kakaosmör, vassleprotein, blåbär, salt och honung. Inte ens gräddade i ugnen. Den enda upphettningen är genom att smälta samman kakaosmör, salt och honung.

För att göra dessa glutenfria så kan man använda glutenfria havregryn.

Supergoda! Gör sig perfekta med blåbär.

Ingredienser, 16 st:

120 gram havregryn

120 gram kakaosmör

70 gram vassleprotein

50 gram frysta blåbär

5 msk honung

0,5 msk salt

Genomförande:

Klä en form 20x20 cm i diameter i bakplåtspapper.

Mixa havregryn i en matberedare till ett mjöl. Häll i en skål tillsammans med vassleproteinet.

Smält kakaosmör och honung i en kastrull. Häll över havregrynen och vassleproteinet och rör om.

Häll i de frysta blåbären och vänd om försiktigt.

Häll smeten i formen och platta till jämnt fördelat. Ställ in i kylskåpet över natten. När de har stelnat, vänd om upp och ner innan skär dem i bitar.

Receptet har jag tagit från "Energisnacks - Nyttigt Gott Enkelt" av Fern Green

Näringsvärde, 1 bar:

110 kcal

Fett - 8 gram

Kolis - 4,2 gram

Protein - 4,7 gram

Likes

Comments

Jag hade gjort om detta recept på egna intiativ i ett tidigare recept med dessa chokladbollar. Men endast chokladbollskvarg som bas. Dessa vart mycket knaprigare och godare!

Nu gjorde jag om det lite, och fick till fler bollar än vad jag tänkte mig. Perfekt som mellis, eftersom en boll ger

6,6 gram protein. 2,3 kolisar. 1,9 gram fett.

Du behöver:

200 gram proteinpudding (barbells double chocolate)

150 gram chokladbollskvarg

1,5 dl chokladkasein (powerlabs)

1 barebells bar (valfri smak, här med cookies&cream)

1 msk sukrin

2 msk kakao

1,5 msk havregryn

0,5 tsk kaffepulver

1 tsk fiberhusk

Genomförande:

1. Mixa samman puddingen med kaffepulvret.

2. Hacka baren i små bitar. Blanda alla ingredienser till en smet. Rulla till bollar och i kokos. Låt stå i kylen ett tag, efter ett dygn är dem som godast.


Receptet från "aldrigvila" instagram!

Likes

Comments