Mysigt värre är det när man har ett så fint jobb som man kan baka och fylla lägenheten med doften av nybakat bröd

Ett gammalt recept jag testat och gjort tidigare, jag tröttnar aldrig på dessa frallor just för att de är så goda varma med valfritt pålägg.. men nu gjorde jag om dem lite.

Ingredienser, ca 12 st:

8 dadlar, urkärnade

25 g jäst

8 dl ljummet vatten

8 dl havremjöl

2 1/2 dl bovetemjöl

1 dl nyponskalsmjöl

1 dl psylliumhuk

1 1/2 msk honung

1 1/2 tsk salt

Strö över lite havregryn som topping

Genomförande:

1. Skiva dadlarna och lägg i ljummet vatten i 5 min.

2. Smula ut jästen i en bunke och häll i lite utav vattnet. Häll i resten av vattnet och resten av ingredienserna och låt stå i några minuter.

3. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och forma degen till bullar som du lägger på plåten. Toppa bullarna med havregryn. Lägg en bakduk över och låt bullarna jäsa i rumstemperatur i 1 1/2 - 2 timmar före gräddning. Sätt ugnen på 175 grader en halvtimme före gräddning.

4. Grädda bullarna i ca 20 min. Låt svalna över galler under bakduk.

Näringsvärde per fralla:

Fett 2,6 g

Kolhydrater 37,5 g

Protein 5,2 g

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Första natten då jag inte fått mardrömmar, vilket är skönt när flera nätter i rad man har fått sådana då drömmar som kan kännas så verkliga. Involverar både djur och övernaturligt, snart vet jag inte vad som är verkligt haha

Iallafall så går det över, morgonen därpå får man avnjuta en god STOR frukost på kvarg, hasselnötskräm, äpple och Paulúns granola 👅 min favorit är kardemumma och mullbär!!

En bra laddning för bänkpressboogien idag, och efter det blir det dygnsjobb till imorgon

Next coming up, NYPONFRALLOR med dadlar

Likes

Comments

Inte mycket hände, jag började dagen med att träna..

Sedan mötte jag upp en sjukt gammal vän som ville ha tips och få lite motivation till träningen, det var så sjuuukt kul! Det är klart jag ger all min tid för att få kunna ge kunskap om det jag har lärt mig. Snacka om lite uppvärmning till framtida jobb'

Den energiboosten behövde jag idag, och kan leva på ett långt tag framöver

Mina favoritbyxor har kommit, jag vägrar ta av mig dem för en sitter så sjukt bra! Från Gymshark, 749 :- 

Likes

Comments

Jag kan knappt gå efter träningsvärken från förra benpasset, helt otroligt vad musklerna får börja om när man har varit borta ett tag från benträningen. Benen är lika stela som en gammal stekpanna, sjukt!

Men! Det ska markas ändå, och då är det bara att bita ihop. Det är alltså dags för ryggen ska få sig en omgång. 💥

Assisted chins började jag med, för att värma upp ryggmusklerna. Nötade på med 80 kg till max i 3 set, till att börja med för att inte gå ut allt för hårt. Följande ryggövningar efter det med grym kontakt.

Träningsdagarna denna vecka har gått så bra att jag förtjänar lite vila imorgon, men möjligen finns det kanske plats för lite spinning på kvällen.

ÄLSKAR NÄR KROPPEN ARBETAR MED MIG!

Likes

Comments

Att börja dagen med ett gött styrkepass och sedan gå över till jobbet ger en skön känsla.

Det har gått dagar tills i tisdags att jag bara väntat ut min förkylning som äntligen gått över efter 1,5 vecka.. vilket är så befriande! Att vakna i panik för att man inte kan andas, och att alltid känna att man sväljer ett stort jävla äpple i halsen som aldrig försvinner är fruktansvärt jobbigt 😢

Men vila är bra, och det har jag gjort.. därför har jag startat med teknikpass ett tag nu, för jag har tappat alla mina gains i styrkan nu och får börja om ett tag. Jag vill inte utmana kroppen för hårt heller, det är inte sunt.

Uppvärmning 10 min: axlar + band

Bänkpress: 1x15, 1x8, 2x10-12

Bänkflyes på bänk: 4x10-12

Sittande bänkpress: 3x10 - 12

Stående hantelcurls: 3x14

Sittande hammercurls 14 reps superset stående med EZ-stång 12 reps i 3 set

Bicepscurls med stång i cable: 3x10

Kryssdrag i cable: 4x12

Drag till ansiktet med rep FST7: 7x12


Så såg träningen ut för idag och det är gamla schemat som jag fick av min PT, och det känns bra att komma tillbaka till det nu 😃

Likes

Comments

Idag rev jag av ett lugnt ryggpass med fokus kontakt, kan vara bra nu när man kommer ur en förkylning 😃

Klarade av att göra 3 reps(PB) i chins och resten utav repsen tog jag hjälp av ett gummiband, vilket jag försöker verkligen bli bättre på att ha utan för att jag är svag i muskulaturen från min ryggoperation som jag gjorde när jag var 12 år


Ikväll blev middagen hemmagjord pulled chicken med hemmagjorda tortillabröd och det var så barnsligt enkelt, resultatet var över förväntan .. firar nu när man blivit sambo!

Likes

Comments

Det tog inte lång tid från att jag var sjuk för 2 veckor sedan tills jag föll in i det DIREKT, och jag är så trött på det.. dessutom nu extra jobbigt för jag ska jobba kväll på macken 😢

har vilat några dagar nu från träningen, men har blivit mycket mer striktare med en slags morgonrutin jag skapat haha!

Jag tar en ingefärashot, 2 omega tabletter, 1 multivitamin och 1 tsk manukkahonung innan frukost.

Delar väldigt gärna av mig receptet på shotsen:

En hel ingefära i lagom storlek

2 citroner

1/2 dl honung

Valfri smaksättning (chiliflakes, kanel m.m)

1 liter vatten

Grovriv HELA ingefäran i 1 liter vatten i en kastrull. Våga ta i hela, fega inte med det. Värm upp vattnet till 60 grader (det ska INTE koka) låt det stå i minst 20 minuter, eller ju längre desto bättre.

Ta kastrullen från plattan och låt svalna innan du pressar i citron, häller i honung och tillsätter valfri smaksättning. När det svalnat och tillsatt det övriga.

Låt det dra en stund efter det, ju längre den får dra desto bättre. Sila vattnet från ingefära och häll upp i en bunke, häll över i en glasflaska.

Tipsat av: Olga Rönnberg

Likes

Comments

Tillbaka från dygnsjobb, styrkepass och ligger däckad i soffan efter mat som skjuts upp i mina muskler och ger mig bra återhämtning

Idag vart det kyckling och ris, äntligen får man gå ifrån köttfärs och ris för en gång skull.. blir lite enormt enformigt 😂

Idag gick marklyften piss, men det vart bara teknik och idag kändes det TUNGT

Denna godingens energi har nog gått ur kroppen.. 👇🏽

Därför vill jag bjuda på dess recept:

Ingredienser, 1 paj:

Kexbotten

400 g digestivekex

125 g smör

Fyllning

2 burkar sötad konserverad mjölk

5 ekologiska äggulor

Skal och saft av 3 lime

150 g mörk choklad 70%


4 dl vispgrädde

100 g, mörk choklad 70%

Rivet skal av 1 lime

Genomförande:

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft

2. Krossa kexen till smulor med en stavmixer och blanda med smällt smör

3. Tryck ut blandningen i botten på en pajform och upp till längs kanterna. Grädda i ugnen i ca 10 min och låt svalna efteråt

4. Blanda konserverad mjölk med äggulor, rivet skal och saft av lime. Sila smeten och släng skalen.

5. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen i mjölk och limeblandningen och rör om till en jämn smet.

6. Fyll pajskalet med smeten och grädda pajen i mitten av ugnen i 30-35 min, tills den stelnat till.

8. Kyl pajen och servera med vispad grädde. Hyvla mörk choklad över och rivet limeskal.

Varsågoda!

Av: Leila Lindholm

Likes

Comments

Det här är en kladdkaka som du inte behöver berätta vad den innehåller förrän efter folk har ätit.

Många blir förvånade, men efter kakan är så krämig och god så är det bara roligt och de tar en bit till.. kakan innehåller till stor del svarta bönor som grund!

Ingredienser, ca 12 st:

230 gram svarta bönor, avrunnen vikt

13 urkärnade dadlar

4 msk kakao

4 msk honung

2 tsk vaniljpulver

2 tsk bikarbonat

2-3 msk starkt kaffe

150 gram mörk choklad, 70%

1 dl kokosolja

2 ägg

1 dl hackade pistagenötter att toppa med

Kokosolja och kokosflingor till formen

Genomförande:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna noga med rinnande vatten och mixa dem tillsammans med dadlar till en jämn smet.

2. Smält chokladen i ett vattenbad tillsammans kokosoljan. Vispa äggen fluffigt i en bunke. Tillsätt chokladblandningen i bunken och vispa ihop till en slät smet. Blanda ner bönblandningen och rör om tills allt är ordentligt blandat.

3. Smörj en 20x20 springform och bröa med kokosflingor. Fördela smeten jämnt i formen och strö över pistagenötter.

4. Ställ kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min, den ska vara lite kladdig i mitten men sedan stelnar den när den får svalna.

Likes

Comments

Hello friends

Idag blir det lite jobb på dagen, och firande på kvällen.. till firandet har jag bakat en KEY LIME KOLAPAJ och en kladdkaka med pistagenötter som även innehåller en hemlig ingrediens.. Superkul att få bjuda på dessa! Jag kan verkligen inte sluta baka, det som är roligast är när folk uppskattar vad man skapar, det finns inget mysigare än det

Vilodag från träningen eftersom bänken gick skit igår, men bra pump! Efter mycket belastning på ett par dagar kan ju inte allt gå felfritt. Men inget att hänga läpp för det!

Har även bakat chokladbrownies, men inte de snyggaste tyvärr men smakar gott. Recept på alla 3 kommer komma upp!

Ha en fin fredag 💖

Likes

Comments