Fredagar är så underbart bra, dels för att man började jobbet idag vid 11 så man köra på ett riktigt bra utmanande benpass innan.

Jag passade på att öva på att hitta muskulaturen i skinkorna den här gången med lättare vikter och mer repetitioner med både djupa knäböj och marklyft! Denna gång i sumostyle! 😏

Efteråt vart det höftlyft och enbensböj med bänk, det känns redan nu och kommer kännas imorgon..

bäddat ner mig nu, ska upp imorgon vid 05:15 haha, japp. Hard work work!!

​ca 10 månader ifrån bilderna, och det blir bara bättre! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Äntligen! 

Jag har laddat för det här receptet ett långt tag nu, just för att det såg så gott ut i boken och det är lite häftigt att baka dem. Dessutom älskar jag dumle, och det är rätt fantastiskt att man kan baka en någorlunda liknande fast hälsosam.

Har letat efter kakaosmör som en tok för att det är slut i alla butiker som finns, så var tvungen att beställa hem från Herbalstore.se som är en riktigt bra hemsida med mycket av det man behöver när man bakar rawfood. Ett tips! 🌸

Rätt så krångligt, och pilligt men det ser underbart professionellt ut.

Ingredienser, ca 20 st:

Botten

1 dl mandelmjöl

1 dl riven kokos

6 medjooldadlar, urkärnade

1 msk kakaopulver

1 msk kokosolja

1 nypa salt

Kola:

12 medjooldadlar, urkärnade

2 msk kokosolja

1 tsk bourbonvanilj

2 nypor salt

Choklad:

1 dl kakaosmör

1/2 dl kakaopulver

1 msk smält kokosolja

2 msk kakaopulver

1 nypa salt

Garnering:

Kakaonibs, kan uteslutas.

Genomförande:

Botten

1. Mixa samman alla ingredienser till botten. Tryck ut massan 1/2 - 1 cm hög i en brödform med bakplåtspapper eller plastfilm.

Kola

1. Mixa alla ingredienser till kolan i en matberedare. Kör massan länge - det ska bli som en blank kola.

2. Bred kolan ut över botten, ställ in i frysen och låt stelna.

Choklad

1. Smält kakaosmöret i ett vattenbad, blanda med den smälta kokosoljan. Rör sedan ner resten utav ingredienserna. ( ett tips för att chokladen ej ska stelna, låt chokladbunken vara kvar i varmt vattenbad medan du doppar! )

Montering

1. Ta ut formen ur frysen och skär kolan i godisbitar.

2. Ta en gaffel till hjälp och doppa godisbitarna med i den smälta chokladen. Sätt de på en plåt för att stelna.

3. Sprinkla ett par kakaonibs innan dem stelnar och ställ dem på kylning.

Receptet är taget från "Green Sweet and Treats" av Erika Billysdotter

Likes

Comments

Jag har laddat med lite karameller & godisar här hemma nu ifall man råkar på besök, ifall folk VÅGAR prova. 😉 Smaken är som baken, allting passar ju inte alla så att säga.

Dessa smakar lite salt, ska vara lite hårda i botten och smälta i munnen av kolan som är ovanpå. Kolan vart otroligt mjuk för att ändå vart i frysen i ett dygn?!

Cashewbotten med kokos, dadlar med kokosolja och vaniljpulver ovanpå. 😍

Ingredienser, ca 15 st:

Botten

2 dl cashewnötter

1 dl kokosflingor

1 msk honung

1 msk mjuk kokosolja

1 nypa salt

Kola

20 medjooldadlar, urkärnade

1/2 dl smält kokosolja

1 tsk salt

1 tsk bourbonvanilj

Genomförande:

Cashewbotten:

1. Mixa samman alla ingredienser till botten och tryck ut massan ca 1 cm tjock i en brödform klädd i bakplåtspapper eller i plastfilm.

Kola

1. Mixa alla ingredienser till kolan med stavmixer eller matberedare. Mixa länge, länge och mycket längre vad man tror. Kolan ska bli blank och seg.

2. Tryck ut kolamassan över cashewbottnen och ställ in i frysen ca 1 timme.

3. Skär upp i bitar och förvara i kylen.

Receptet är urtaget från receptboken: "Green sweets and treats" av Erika Billysdotter

Likes

Comments

Jo, äntligen testade jag på att göra eget hälsobröd.

Jag vet, ser lite ut som ett tidigare bröd jag gjort innan MEN jag har gjort ändringar och det ledde till detta resultat.

Ca 90 kcal per skiva.

4,4 gram fett 5,3 gram kolis 5,9 gram protein.

Vill man förhöja proteinet så kan man utan problem ta två st, och ha proteinrika pålägg.

Jag har gått emellan två st recept från "mamma fitness magazine" och ett recept från "fixaformen" kontot på instagram.

Ingredienser, 1 limpa (10 st skivor):

2 dl havregryn

1 ägg

120 gram äggvita

0,75 dl mandlar

0,75 dl solrosfrön

170 gram kvarg

1 msk bakpulver

1 tsk havssalt

Genomförande:

Sätt ugnen på 180 grader.

Mixa havregrynen till ett mjöl, därefter finhacka mandlarna.

Blanda alltsammans i en bunke med hjälp av en gaffel.

Lägg bakplåtspapper i en ugnssäker form och toppa med lite havregryn.

Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 40 min.

Ta ut, låt svalna & njut! 😉

Exempel på proteinrika pålägg:

Keso & avokado med örtsalt

Egna köttbullar med egen rödbetssallad

Makrill i tomatsås

Tonfisk i vatten med hackad lök & curry

Hummus &. avokado

Rostbiff

Lax, gravad eller rökt

Likes

Comments


När man har ledigt, så passar jag gärna på att hinna med lite bakning och jag vart sugen på en favorit i repris.

Dessa innehåller mandlar, ägg, pumpafrön, chiafrön, kokosflingor, kokosolja, banan och carobpulver istället för kakao.

Carobpulver är mindre fett i, och för att försöka minska på fettmängden hade jag även minskat på kokosolja- matskedarna. Dessutom skippade jag honungen för jag använde bananen som sötning istället.

En bar innehåller ca 150 kcal.

11,6 gram fett 4,7 gram kolisar 4,7 gram protein

Tyvärr mer fettrik än proteinrik, men betydligt bättre än andra vanliga bars man köper i butiken.

Ingredienser, 10 st:

1 dl pumpafrön

1 dl kokosflingor

1 dl mandlar

0,5 dl chiafrön

3 ägg

1 banan

0,75 dl carobpulver

2 msk kokosolja

Genomförande:

Sätt ugnen på 180 grader.

Blanda allting i en bunke, mixa till en jämn smet.

Lägg bakplåtspapper i en springform, häll smeten jämnt fördelat.

Grädda längst ner i ugnen i ca 20 minuter.

Låt svalna innan uppskärning.

Receptet är inspirerat från "Annikas Paleokök" med Annika Sjöö'

Likes

Comments


Det är superspännande att få chansen att få en analys på kroppen för att jämföra skillnader och framgång.

Jag fick en chans idag, och det har gått framåt.

Jag har dock minskat i fettprocent, men ökat i muskelmassa vilket gör att jag ökat i vikt med 2 kg. 2 kg av muskelmassan. Yay! 

PT;n var nöjd också, dock att fettprocent åker neråt men kanske bara tillfälligt.

Hormonbalansen fortfarande rubbad, det får bli en tripp för undersökning. 😅

Jag har minskat på cardion, och får göra det lite till.. Istället för 45 min pw, och 45 min jogg på onsdagar så kortare jag ner det till en timma istället. Ska börja i framtiden med HIIT X2 i veckorna också, så mer intervaller! 😅

Jag har tyvärr lite svårt med maten, så jag minskat ner till en rimlig nivå med få gånger men mycket större port.  

Dessutom ökat i vikterna, med 50'kg i knäböj, 45'kg i marklyft och snart 20'kg i hantelpress samt 25'kg i axelpress. 💪🏽

Tankar: Oroar mig för att komma tillbaka till ruta ett, när jag vägde 82 kg men jag jobbar bort hjärnspökena successivt.  

Edit: Bilderna i början är tagna nu närmaste tiden! 😃

Likes

Comments

Frukosten är serverad, you guys!

Glutenfria, sockerfria och allmänt underbara. Passade på att ta Proteinfluff istället för choklad och kanelsåsen som skulle egentligen på pannkakorna.

Det slank ner fint i magen efter en pw i solen imorse. 🌞

4 st pannkakor, bara ca 100 kcal.

2,1 g fett 6,3 g kolhydrater 10,9 protein. 

Ingredienser:

1 dl proteinpulver

1 dl naturell kvarg

1 äggvita

1 ägg

2,5 msk raw kakao

1/2 dl havremjöl eller valfritt mjöl

1 tsk flytande honung

1 tsk kanel

Stek i kokosolja

Genomförande:

1. Vispa äggvitan fluffig i en bunke med elvisp.

2. Blanda alla övriga ingredienser i en annan bunke, vispa ihop.

3. Vänd försiktigt ner äggvitan i den andra bunken och rör om ordentligt.

4. Stek i kokosolja, eller ingen olja alls. (Bara för jag har en green pan😏)

Receptet är taget från: Mammafitness av inspiration från Olga Rönnberg.

Likes

Comments

Jag har gjort så mycket mera tårtor förr, så kände att jag ville testa på att göra mer småkakor.

Dessa smakar mycket kokos, blandat med citron och kolasmak också. Sötade med kokossocker.

Något jag tillförde med i detta recept var faktiskt lönnsirap, och nu snackar jag om riktig lönnsirap. KRAV-märkt.

Och! Jag har doppat kakorna i 92% mörk choklad och det bästa med så pass mörk choklad, ju mindre socker det är i.

Iallafall...

Jag fick upp till 20 st, men om man vill ha större så är det bara att minska portionerna/storleken på kakorna.

Ingredienser, ca 20 st:

2 ekologiska ägg

2 dl kokossocker

1/2 dl lönnsirap

1 tsk vaniljpulver

1 nypa havssalt

4 dl kokosflingor

1 ekologisk citron, rivet skal

200 g mörk choklad minst 70 %

2 msk kokosolja

1 dl torkade gojibär

Genomförande:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa samman ägg, kokossocker, lönnsirap, vaniljpulver och salt med en elvisp.

Smält kokosoljan så att den blir flytande, utgå ej från att oljan ska bli varm. Blanda ner kokosoljan, kokos och rivet citronskal i ägg- och kokosblandningen. Låt stå och dra i ca 15 - 20 min. Kokosflingorna ska dra åt sig utav vätskan.

Forma blandningen till toppar och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Är det alldeles för rinnigt så är mitt tips att låta vätskan rinna av flingorna innan du formar topparna.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 min eller tills topparna har fått lite färg. Om de gräddas för länge så blir de alldeles för torra, dem ska vara lite mjuka. Låt svalna.

Hacka chokladen och smält i ett vattenbad. Smält även kokosoljan och blanda ner i chokladen ordentligt.

Doppa kokostopparna försiktigt (dem kan lossna lite på toppen) och lägg på ett bakplåtspapper. När chokladen börjar torka, då fäster man gojibären underifrån. Låt stå i kylen, dem ska serveras kalla.

Receptet är urtaget från: "Sött utan vitt socker"

Likes

Comments

snart kommer ett litet smakprov på en utav böckerna jag fick i present utav farsan. En receptbok kallad "sött utan vitt socker" som har en del riktigt bra recept som inte bara är glutenfria, utan lite blandat men alla har gemensamt att det är bakverk utan vitt socker.

Vill bara göra en klargörelse på detta magnifika underverk som har varit mitt kvällsmellis under ett par veckor nu. Proteinfluff!

inget fan av sötningsmedel, men det fanns ingen naturell så det fick bli choklad. Nästa gång blir det päron & vanilj. På bilden har jag mixat fryst banan, vatten och kvarg i smeten så den vart lite tjockare.

Powerlabs casein choklad, beställde från proteinexperten. Fanns ej hos gymgrossisten.

Likes

Comments


Boken är otroligt inspirerande, och har fått mig riktigt intresserad av tarmflorans välmående.

Om man vill gå djupare i den vetskapen, hur och varför vissa kryddor är bra för kroppen t.ex. Kryddnejlika, ingefära, kanel ex.

Även jag som är djupt intresserad av näringslära, var det mycket man inte visste om.

Gröna bananer är bättre än mogna., för att de tillför ett visst ämne som försvinner i mogna bananer och omvandlas till sockerarter istället.

Ska du ugnsbaka så ska man göra det i en lägre grader, högst 100 grader. Igår ugnsbakade jag torskfilé i 70 grader, ungefär en timma blir fisken ätbar haha.

De förespråkar om att äta grönsaker, fisk, smoothies och att man ska fasta någon gång då och då för att låta organen vila.

Smoothies, humor, fakta och fisk är mycket förekommande i boken.

Jag tycker det är en underbar bok om man tycker sådant är intressant, jag läste ut den sjukt snabbt och vart intresserad av att plugga inom det haha, jag lägger ju sådant här på minnet något otroligt. 🙈

"Food Pharmacy" en berättelse om tarmfloror, goda bakterier och antiinflammatorisk mat.

Likes

Comments