View tracker

Bli inte rädd av namnet på dessa bakelser, för jag kan inte ta fel på att de smakar riktigt gott!

Om man gillar att salt möter choklad så blir detta en perfekt kombo, med sötade kakaonibs som garnering.

Rawfood är inte för alla, smaken faller inte för alla tyvärr.

Ingredienser, ca 15 st eller mer:

3 dl mandel

1 dl kokosflingor

20 medjooldadlar, urkärnade

1 dl kakaopulver

1/2 msk vaniljpulver

1/2 msk himalayansalt

1/2 msk kokospalmsocker

Garnering:

Kakaonibs

Genomförande:

1. Mixa kokosflingor och mandlar i en mixer.

2. Tillsätt kakaopulver, vaniljpulver, salt och kokospalmsocker.

3. Ta en medjooldadel i taget och mixas till en grov massa.

4. Forma till bollar och rulla i kakaonibs. Förvara i kylen.

Receptet är taget från boken "Green sweets and treats"

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

I fredags förberedde vi lite tårta inför kalaset på söndagen då min syster fyllde år.

Vi var sugna på något speciellt inför dagen så jag letade upp ett recept med lakrits kombinerat med choklad på en mandelbotten! Det blev en succé, men det räcker med en bit för den är ganska maffig.

Ingredienser, 16 bitar:

Botten

1,5 dl mandlar

125 g smör

2 ägg

0,5 dl honung

1 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

2 tsk bakpulver

Tryffelsmet

200 g mörk choklad minst 70 %

2 dl vispgrädde

30 g smör, mjukt

2 tsk lakritspulver

Genomförande:

Botten

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mixa mandlarna grovt. Smält smöret.

3. Vispa upp ägg och honung till ett fluffigt skum. Rör ner smöret i äggsmeten.

4. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.

5. Smörj en form 24 cm i diameter med löstagbar botten med smör och mandelmjöl.

6. Häll smeten i botten av formen. Gräddas mitten av ugnen i 15 min.

Tryffelsmeten

7. Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull och häll i chokladen. Rör tills chokladen smält.

8. Rör ner lite av smöret i taget i chokladblandningen.

9. Pudra över lakritspulvret och blanda ner.

10. Låt smeten svalna något. Mixa med stavmixer till en jämn smet.

11. Häll upp tryffeln över mandelbotten. Ställ in i kylen för att stelna.

Receptet taget från "NYA FRÄSCHA LCHF"

Likes

Comments

View tracker


Fisk i foliepaket är ett vinnande koncept i alla lägen, denna gång med fänkål och lime. Lite oliver och körsbärstomater. Medelhavsinspirerat!

Det luktade otroligt gott när paketet kom ut från ugnen, paketet sköter sitt medan man håller på med något annat. Vi bakade nu tryffeltårta med lakrits under tiden. 😻

Du behöver, 4 pers:

Valfri fiskbitar, jag tog torsk.

1 fänkål och fänkålsdill

30 gr smör

8 körsbärstomater

1 gul lök

1 dl oliver

1 lime

2 vitlöksklyftor

Salt, svartpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär fänkålen i klyftor, och löken detsamma.

Halvera körsbärstomaterna på mitten, och skär limen i skivor.

Skär smöret i små kuber, skala och dela vitlöksklyftorna på mitten och lägg på oliverna.

Lägg allt tillsammans i ett foliepaket på en plåt tillsammans med fisken. Salta och peppra.

Knyt ihop till ett paket. In i mitten av ugnen i 35-40 minuter!

Receptet taget från: "NYA FRÄSCHA LCHF"

Likes

Comments


Påväg till Stockholm för iPadkurs för funktionshindrade!

Började dagen med ett svettigt överkroppspass på gymmet, trodde jag inte skulle orka med fasen jävla anamma man hade kl 5;30 på morgonen. Tur så såg jag till att få bra sömn innan också, frukosten stod redo för mig dessutom när jag vaknade.

Det blev en blåbärsmoothie med två ägg till, lite variation från den älskade gröten. 💖

Efter passet fick jag byta ut proteinet mot konserverad makrill på riskakor, ja, precis.. Riskakor! Kombinationen var inte dum!a

Likes

Comments

För något år sedan, började jag med en diet som jag fortsatte med i 2 år som gjorde att jag tillslut rasade i vikt. Vikten låg på 82 kg, jag förlorade ca -22 kg genom att fasta två dagar i veckan. Jag började bli lycklig, få en balans. Mina vänner, familj och dåvarande pojkvän spelade stor roll i mitt liv.

Innan det var jag förstörd, grät oavbrutet i omklädningsrum så jag såg till att prova kläderna hemma där jag kunde jämföra mig själv i mitt eget ljus istället för det starka provrumsljuset som visade alla brister x3.

Folk började bli oroliga, tjatiga och brydde sig mycket om hur jag såg ut. Vissa positiva, vissa inte. Jag förlorade rätt så mycket vikt till mina 169 cm, och jag slutade vid 59 kg i vikten. Styrketräning hamnade i mitt intresse, det bästa beslutet jag tagit. Började äta mer, varje dag men försöker kontrollera allt nu när jag "får" äta mycket. Det har blivit krångligt med kosten, nu har jag sökt hjälp som börjar i januari. Det ska bli sjukt roligt! Kontrollen behöver slappnas av.

Men vilken resa, som jag är nöjd med. Jag har några saker kvar att ta itu med mig själv innan jag tar itu med världen.

Jag måste börja någonstans, så jag börjar med mig själv.

Likes

Comments

Jag vill dela med mig utav den snabba underbara milda grytan vi åt tillsammans igår till lunch. Kalkonfärs med paprika, lök och lite mager riven ost över.

Ingredienser, 4 port:

500 g kalkonfärs

400 g krossade tomater

50 g riven ost

1/2 tsk salt

2 tsk curry

1 gul lök

1 röd paprika

2 salladslökar

Färsk oregano

Olja till stekning

Gör såhär:

1. Skala, hacka den gula löken och stek den i olja.

2. Häll ner färsen och fräs den ett par minuter

3. Kärna ur paprikan, och tärna den. Lägg den i grytan tillsammans med curry och salt.

4. Häll på de krossade tomaterna och låt puttra ett par minuter.

5. Strimla salladslöken och strö över.

6. Strö över riven ost och oregano.

Jag serverade grytan med riven blomkålsris och varmt nyss bakat chapatibröd! 🌸

Recept kommer från "LCHF BOKEN"

Likes

Comments

Iförrigår gjorde jag även såkallad Chapati som är hårdare bröd till varma grytor, det vart perfekt till kalkonfärsgrytan vi gjorde dagen efter jag och syster. Mycket enkelt recept!

DU behöver:

3 dl durramjöl

2 dl vatten

2 tsk fiberhusk eller psyllium

Gör såhär:

1. Blanda ingredienserna samman till en fast deg.

2. Dela upp degen i 4 bitar. Ta en bit mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en något tjockare pannkaka. Pilla ur från bakplåtspapprena.

3. Hetta upp en torr stekpanna och lägg pannkakan där, de ska bli gyllenbruna. Vänd på pannkakan så att motsatt sida blir gyllenbrun. Förvara bröden i en torr handduk på svallning.

Receptet kommer från "Glutenfri matlust"

Likes

Comments

Längesen jag gjorde lite frallor, och dessa är helt fria från vetemjöl och luktar dessutom riktigt gott! Quinoa, havregryn och rismjöl är basen som binder sig med hjälp av fiberhusk. Riktigt luftiga och perfekt krispiga! Redan en hit!

Ingredienser, 12 st:

3 1/2 msk fiberhusk

5 dl vatten

2 msk olivolja

1 tsk salt

2 1/2 dl kokt vit quinoa (jag hade bara svart hemma)

2 1/2 dl havregryn

2 1/2 dl rismjöl

2 msk chiafrön

Olja till pensling

Frön att strö över

Genomförande:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samman fiberhusk och vatten i en bunke, det ska bli som en tjock gelblandning. Låt stå och vila 20 min.

Vispa gelblandningen lite med ballongvisp för att få extra luft i smeten.

Tillsätt olivolja och salt. Vänd ner quinoa, chiafrön och havregryn i smeten och rör om till en massa.

Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta in det med händerna, tillsätt allt mer mjöl till du får en bra konsistens. Det ska vara lite kladdigt.

Forma till bullar och pensla olja på. Strö över frön.

In i mitten av ugnen i 45-60 minuter, ta ut och låt svalna!

Receptet kommer från " Eat Clean: kokboken " av Kristina Andersson

Likes

Comments

Idag vid 11 tiden är det jag som sitter under tatueringsmaskinen, en 20 års present och en väldigt dyr sådan. Men det kommer vara värt det!

Kommer avverka 4 timmar att bli tatuerad på låret, jag vet att jag kommer bli otroligt skakig säkert.

Första gången var jag inte ensam, hade några man kunde prata med men nu får jag gå ensam. 😅

Men först lyfter vi tungt!

Likes

Comments


Jag tog fram bästa 10 cm i diameters formen och gjorde en äpple och jordnötssmörskaka, känns otroligt smidigt att formen är så liten att det inte blir för stora portioner.

Det räcker med 4 bitar då, bara för att man vill experimentera.

Ingredienser, 4 bitar:

1/2 dl mandelmjöl

1 msk kokosmjöl

1 msk pofiber

1 msk sukrin

1 ägg

2 msk vatten

2 tsk jordnötssmör

2 krm kardemumma

1 krm vaniljpulver

1/2 skalat äpple

Genomförande:

1. Sött ugnen på 175 grader. Blanda alla de torra ingredienserna först. Blanda sedan i ägg, jordnötssmör och vatten.

2. Skala och tärna äpplet och blanda i.

3. Bröa en 10 - 12 cm form och fördela smeten jämnt. In i mitten av ugnen i 10 - 12 minuter. Klart!

Recept från "Baka sockerfritt" av Marja Folcke!

Likes

Comments