Ni som läser min blogg vet ju att jag har ADHD och Aspergers syndrom, sen blev jag ju utbränd och är sjukskriven för det. En del i att försöka må lite bättre var ju att börja träna och det ju gått sådär en period. Hur som helst, inte för att man kan bota varken ADHD eller Aspie som ju är funktionshinder, i alla fall när det gäller mig själv så är största problemet koncentrations svårigheter, att organisera och planera till exempel dagliga aktiviteter, minnesproblem. Typ virrig och extremt impulsiv.. Är också oftast så att jag gör allt eller inget. Till exempel storstädar eller låter bli helt....

Hur som helst så har jag nu efter alla år börjat med ADHD-medicin (Fick mina diagnoser på papper för något år sedan).. Den jag äter är korttidsverkande. Så den har bara effekt i typ fem timmar, men jag äter ju lägsta dosen och om några dagar så ska jag till sköterskan och utvärdera och se hur och om den har hjälpt något och hur jag mår och så vidare. Troligen behöver jag högre dos för det jag har märkt att koncentration sjunker drastiskt lagom till eftermiddagen, när man börjar bli hungrig och ska laga mat. Det är inte bra, för då är jag redan irriterad. Nu tappade jag vad jag mer skulle skriva, men just det. De första dagarna ville jag inte gå och träna och vara bland folk, för jag hade ju ingen aning om hur jag skulle må. En del kan ju få både fysiska och psykiska biverkningar. Jag har som tur var inte fått det.

Så det var min hemlis i alla fall. Det är ganska stort att man kan äta piller och så funkar huvudet, som det troligtvis gör på andra....

Nu ska jag spela lite och invänta en av favoritserierna: Bron

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Det där med träningen. Jag var på gymmet en gång efter jul och efter nyår har jag bara varit en gång. Jag tar promenader och tränar hemma i stället. Ska sätta fart med gymmet snart! Men har haft tankarna på annat håll ett tag! Jag väntar ett par dagar och avslöjar kanske i helgen...

Det får nog bli allt för idag...

See ya

Likes

Comments

Trots att det var lördagen innan julafton så tog jag en runda på stan. Målet var att träna, men innan det så träffade jag en gammal vän som jag pratade med. Efter det blev det en runda på Hemkõp och några andra affärer. ☺️ Till slut så kom jag till World Class Gym. Förutom att en person gick ner till omklädningsrummet, så var jag helt ensam där. Det var riktigt skönt. Efter det åkte jag hem och fixade lite käk och bara tog det lugnt. ☺️ Nu när jag skriver är det visst julafton, men får väl ta och sova en stund så att man orkar med dagen. ☺️

Likes

Comments

Jo, det blev en tur till gymmet, fast att jag inte var riktigt pigg. Men med en ipren så gick det bra ändå. ☺️

Nu har jag kört klart min första omgång, introduktion typ. Jag har tränat 18 gånger enligt ett schema som jag fick.

Namnen på mina övningar :

Leg extensions
Seated leg curl
Vertical traction
Chest press
Upper back
Shoulder press
Arm curl
Arm extensions
Lower back
Abdominal crunch

Har fått ett nytt tomt blad. Bara att fylla på det nu då. ☺️

Får se om man kan sova straxt . See ya next time. ❤️

Likes

Comments

Tränar ju mest förutom förra veckan, då jag kände mig risig med förkylning och yrsel. Men tar nya tag den här veckan som kommer.

Firade in första advent idag och julpyntade lite i helgen med dukar och tomtar och sånt. Konstigt att göra det utan mamsen, men så kommer det ju att vara nu, vare sig man vill eller inte.

Har beställt biljett också till en av mina favoritgrupper; Iron Maiden. Konserten är ju inte förrän i juni, men man måste ju köpa i tid.

Likes

Comments

Gick upp i hyfsad tid idag och tog 11.15 bussen till gymmet. Klockan 12.00 var det dags för min att första gruppträning. Pulsträning tror jag den heter, man kör i intervaller på några minuter på en crosstrainer. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt med några minuter här och där, men instruktören visste vad hon gjorde och efter den halvtimmen hade man bra ont i låren. 


Jag kommer nog att gå på det en gång i veckan! Men när det var gjort i alla fall så gick jag en trappa upp och körde alla maskiner i bakvänd ordning denna gång! Jag brukar ju börja med benpress först, men tog den sist. Kan inte alla maskiners namn i huvudet, men tränar i alla fall allt från ben, mage, rygg, nacke och armar, så det blir väl någon ordning på kroppen någon gång!


Men fy vad trött jag var när jag kom hem idag. Jag hade bara sovit fem-sex timmar, så det blev en två timmars powernap, innan jag ens orkade laga middag. Som sagt det känns i kroppen att man har varit igång, så i morgon blir det vila, från träningen, så kör jag på onsdag igen!

Likes

Comments

Jo, skulle ju träna idag, men det blev inställt på grund av magont, så jag tog en kort promenad i stället. Det får duga. Kommer att köra min första gruppträning på måndag. Då kör man crosstrainer i intervaller. För tt få ordning på vikten så behöver man ju blanda kondition och-muskelträning,, såklart.. Jag körde crosstrainern själv i ondags, men det blir ju effektivare att köra i grupp med en tränare.

Nä nu blir det lugna puckar i kväll, bara vara hemma och kolla på Fångarna på fortet och Idol och dricka lite kaffe, maten är redan avklarad.

Likes

Comments

Jo, nu så är man nytränad, plus att jag promenerade hem. Det är helt otroligt vilket skönt väder det är idag. Bara tio grader varmt, men solen skiner för fullt. Kändes som att bara var tvungen att gå hem. Sedan är det ju mysigt att gå på Östra Storgatan, det är mysigt där. Fast jag måste säga att den gatan är full av frestelser. Hur många matställen som helst : pizzerior, kebab och-hamburgare och indisk och grekisk mat, för att inte prata om krogar med 🍻. Sjukt sugen blir man, men idag gick jag förbi.. 😁

Likes

Comments

Jag hade ju tänkt att träna tre gånger i veckan, men det har bara blivit två. Förra veckan var det ju en födelsedag att fira och i måndags hade jag städ ryck. Så det kommer att bli onsdag och fredag som jag går till gymmet den här veckan. ☺️ Kör hårdast med magen. Mina stackars ben är inte så starka, så där blir det också hårdkörning. Löpbandet är fasen bra eftersom man kan ställa in både fart och lutning.
Ska nog ta och sova nu, ska veckohandla eftersom det har blivit tisdag igen.

Ett par bilder på necessären som jag köpte i Polen. Nice and naughty. ☺️ 🙃

Likes

Comments

Typiskt mig att börja kolla på veckans avsnitt av Våra bästa år, sent på söndagskvällen. Jag skulle ju sova så att jag kan träna sedan. Men jag får väl sova några timmar och träna senare idag. Det blev ju inte mycket gjort igår, så det är bara att ta nya tag nu.
Nåja, först sova. Snark på er!

Likes

Comments