Efter varsin första dag på jobbet fick vi nog. Lotta med sin älskade solceller och Louise på välgörenhetsorganisation X (kan inte smutskasta några som ändå gör väl i grunden), uthärdade katastrofala dagar med lögner, noll raster, varken sitt- eller kisspaus, mystiska piller. Louise jobbade dessutom 8 timmar gratis och var även tvungen att betala 50 min åktur tur och retur från kontor till arbetsområde och gick därmed back på dagen.

En vis kvinna (tack Malin!) har lärt oss att även vår tid är värdefull, och vi sa stolt upp oss och är nu fria fåglar, och har aldrig varit gladare.

Redan 7.10 imorgon börjar vårt nya intensiva, upplevelsespäckade liv igen!

Kärlek från
återigen arbetslösa Louise

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Onsdag och dags att ta vårt pick och pack till ett nytt hus. Vi testar nu våra vingar i St Kilda ett tag!

Flytten passar mycket lägligt just idag, då natten inte var helt angenäm. I vårt 10-personsrum finns inga fönster, och den enda existerande lampan är ett multi-watt-hög-intensivt lysrör i taket. Eftersom våra roommates har extremt varierande dygnsrytmer (någon går upp 5.30, någon annan kommer hem 5.30) så är rummet kolsvart 90% av dygnet, utom just i natt då hela hostelets städpatrull kom in och ut i omgångar för lite nattligt städ med maximal belysning.

Det blev heller inte bättre av att någons alarm ringde i ett inlåst skåp och väckte hela rummet utom Lotta. Inte helt otippat framkom det sedan att det var Lottas alarm och vi tycker att det var passande att avlägsna oss från denna stadsdel.

Nu trippar vi båda till olika jobb/try outs. Louise försöker hålla en dialog med Lotta men får bara svar i form av hennes solcells-säljarmanus som går på repeat. Louise har därmed lärt sig halva Lottas manus passivt och får leka kund för att fånga Lottas intresse.

Vi har det bra, alla är glada!
Louise

Likes

Comments

Score! 2 dagar in i Melbourne-livet och Lottas jobb är kirrat! Total utmaning av avdankad skolengelska från och med nu, då solceller ska säljas till samtliga medborgare!

Dagens dag har bestått av gruppintervju och intensivt plugg av solceller och olika takformer (tile and tin). För övrigt lärt mig det mesta om Australien elpriser och förväntad utveckling. Se upp Melbourne, här kommer jag!

Puss och KRAM
Lotta

  • 115 readers

Likes

Comments

Igår var vi i St Kilda, backpackerhoodsen i Melbourne, och spanade in läget. Det är här som kommer bli nya Hemma om vi får jobb!

Jobbsökandet är intensivt och vi är minst sagt okräsna. Hittills har vi sökt jobb som:
murare, servitris, trädgårdsmästare, flyttgubbe, säljare, diskare, bartenders och miljökämpar!

Klockan 13 har vi varsin intervju, men eftersom vi har kastat ut våra CV lite till höger och vänster så har vi ingen aning om vad  för jobb det handlar om. Vi går in för det open minded och använder våra kameleont-förmågor!

Heja Heja från än så länge arbetslösa
Louise

Likes

Comments

Sådär! En dag i Melbourne avklarat, ordspråket för dagen har inte mindre än 4 personer lyckats hinna berätta för oss: Staden med "four seasons in one day". Hittills upplevt storm, regn och 6 fantastiska grader värme. Känns som att vara hemma igen. Får se hur länge vi stannar här.

Australiens Göteborg, typ. Till och med spårvagnar har de här.

Gårdagen var späckad med check in, jobbansökningar, bankärenden och till och med en arbetsintervju hanns med.

Hälsningar från en spårvagn och ett 15 grader varmt Melbourne i skrivande stund!

Lotta

  • 148 readers

Likes

Comments

Efter fyra intensiva kanondagar i Sydney bär det nu av söderut till kallare breddgrader - Melbourne. Med varsitt nytt lokalt simkort och därmed tillgång till internet kan detta inlägg skrivas från ett bekvämt och rymligt säte på en 12-timmars nattbuss. Tur att det finns space, för vi fick med oss x antal liter sand från Bondi Beach idag och därmed väntar även 12 h peeling på köpet!

Strandpromenad från Coogee Beach till Bondi.

Puss och kram
Lotta

  • 304 readers

Likes

Comments

Båtrunda i Sydney Harbour och vi är x antal strand- och ö-upplevelser rikare.
(Inklusive varsitt par äkta pärlörhängen, som införskaffades för 0 kr efter ett högst förvirrande butikbesök)

Manly Beach

Garden Island

Watson Bay

Kram från här
Louise

Likes

Comments

Idag haffade vi ett tåg och åkte upp till nationalparken Blue Mountains. Bergen rockade osv.

Dagen har levererat bergsvandringar och skyways, vattenfall och gratis (!) prisbelönt choklad. Vi slank också in på en botanisk trädgård, size gigantisk med utsikt över halva Australien.

Kärlek från här.
L&L

Likes

Comments

Idag har L&L muppat runt i hamnen och trakasserat våra stackars ben med 35 000 steg, varav ett antal av dessa danssteg.
Operahuset och bron har vi sett från alla vinklar och vrår och solskyddsfaktor 50 har varit en krigare idag!

Sedan gjorde vi lite research inför kommande barriärrevsdyk och hittade både Nemo och Doris på akvariumet. Ett axplock av det vi lärde oss var hur hajar ser ut, så vi kan akta oss för dom, och även lite disciplin av en sjukt pedantisk fisk som genomförde sjukt exakta intervaller, i hundratal.

Hej Hopp
Louise

Likes

Comments

Hallå!!

Klockan är 9 och nu är vi på g ut för att upptäcka Sydney! Dagen började med många nya upplevelser, Lotta som missuppfattat det här med tidsskillnaden och trodde att hon missat 2 dygn av sitt liv och att det redan var onsdag, var för första gången i sitt liv uppe med tuppen 05:50 redo för en morgonjogg. Till historien hör också att det var Lotta som väckte Louise. Aldrig att förglömma💪

Resan gick jättebra för övrigt, bekämpade sovande kineser som vi klättrade över för att maximera all sorts gratis mat samt motverka DVT. Louise kan ha vunnit pris som världens sämsta flyggranne med att inleda genom att hälla diverse flytande vätska på kinesgranne till höger och sedan breda ut alla extremiteter åt alla håll, utan att för den sakens skull lyckas sova nåt vidare. Skönt att vara framme!

Vi hörs!
/Lotta

Likes

Comments