Header

Den tidigare så avlägsna våren närmar sig rysligt fort och jag har (milt sagt) börjat bli orolig över jobb och annat som ska lösa sig för vårt uppehållsår. Jag hade hoppats på att kunna få jobba på fabriken där jag spenderat 3 tidigare somrar eftersom det är så ofantligt bra betalt, men fick så sent som förra veckan reda på att de troligtvis inte kommer att ha något behov av ny personal i Januari. Nya käppar i hjulet och en hel massa nya jobbsökningar och sömnlösa nätter för mig (nej jag är inte en så sinnesmässigt cool person som jag vill ge sken för). Bland mina sökta jobb låg förutom fabriken djursjukhuset där jag jobbade nu i somras högt på önskelistan. Men eftersom lönen är ganska dålig har jag lite grann gett upp tanken på att kunna jobba där eftersom pengar är (ganska) nödvändigt för att ha råd med resan vi planerar. Detta sa jag till dem på kliniken när jag pratade med dem förra veckan. Men så idag ringer chefen och berättar att de kan erbjuda mig 3000 kr högre lön i månaden om jag kan tänka mig att jobba hos dem under vintern och sedan sommaren! Ni kan ana min lycka. Inte bara bra för egot - att jag lyckades med min (visserligen oplanerade) första löneförhandling - utan också betydligt roligare än att stå på fabrik eller gå på hemtjänsten eller vad det nu annars hade blivit! Och, inte minst, så mycket mer lärorikt och nyttigt för att inte helt tappa allt jag lärt mig. Så jag är nöjd, minst sagt. Och nu har jag inte så många saker kvar att oroa mig för längre!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Skolan rullar på som vanligt. Igår var vi ute och hälsade på hos grisarna och lärde oss litegrann om hantering och klinisk undersökning och fick testa på att ge injektioner. Det vill jag säga att ta blodprov på hund är minsann ingenting jämfört att sticka i gris! Slaktsvin vill inte gärna bli fasthållna (och de är för övrigt asstora) utan det gällde att snabbt som attan sätta dit nålen när de minst anade det typ. Och träffa rätt. Intramuskulärt eller intragris?

Men förutom att det var väldigt svårt så var det en rolig övning. Jag gillar grisar! Dock tycker jag inte alls att kultingarna är sötast utan jag tycker bättre om suggorna och galtarna. Alltså de riktigt stora! De är så charmiga och har så kloka ögon. Det kanske blir så att det får finnas några lantsvin på min gård i framtiden. Mycket troligt. Dock tyckte min astma inte alls om luftkvalitén i grisstallen (som om grisarnas lungor gör det) så idag är jag slemmigare och hostigare än vanligt. Men det är sådana smällar man får ta.

Idag la vi gårdagens strapatser bakom oss och ägnade oss åt lite lugnare (och mindre dammiga) aktiviteter - munhåleskötsel. Vi fick lära oss att undersöka tänder och tandkött, ta bort tandsten och röntga tänder. Det var ganska kul men jag tror inte det blir någon tandspecialist av mig. Men allt kan hända!

Likes

Comments

Den här veckan var både den jobbigaste och den roligaste på länge. Att gå till i skolan till 19 är ingen höjdare och undviks gärna i framtiden, men fy bubblan vilken inspirerande kurs det var! Lådakursen, som den kallas för därför att de dräktiga kossorna utgörs av trälådor, har fått många lovord av äldrekursare och fler lovord kommer det att bli om jag tillfrågas. Att bli distriksveterinär blir bara mer och mer självklart.

Vi har alltså lärt oss att förlösa kalvar som av olika anledningar inte kommer ut själva. Vi har lärt oss hur man tillrättalägger bakåtslagna ben, underliggande huvuden, kalvar som ligger upp och ner på och på tvären och allt annat man kan tänka sig. Vi har dragit ut kalvar med rep, med kedjor, med kalvutdragare, satt ögonkrokar och hakar och såklart fått lära oss hur man avlivar och sågar itu en kalv som helt enkelt inte går att få ut.

Ofta är jag så inne i hela veterinärvärlden att jag glömmer bort att uppskatta vad det är vi håller på med. Och att förfäras med för den delen. Det är ju sjukt när man tänker på det, liksom "vad gjorde du i skolan idag?" "nej inget särskilt jag bara sågade itu en kalv". Vad har det blivit av mig. Igår till exempel, efter veckans sista övning där vi ägnat tre timmar åt att såga med allt äckel som det innebär och inte slutade förrän klockan 19, men ändå plötsligt blev på festhumör och bestämde oss för att gå ut och dansa. Veterinärstudenter i ett nötskal. Det finns visst ingenting som är äckligt eller jobbigt nog att förstöra lusten att festa.

Nästa vecka blir nog lugnare, och tråkigare. Men jag har iallafall grisövning på måndag att se framemot, och sen är det dags för tentaplugg igen.

Likes

Comments

Oj vad välbehövligt det var med en helg i Ornunga. Hela familjen var hemma, till och med Maja kom från Halmstad, och vi tog tillvara på tiden och umgicks så mycket som bara var möjligt. Dessutom hann jag också med en jobbnatt, träffa Hanne och Mathilda OCH jag hade turen att stöta på mina gamla trogna vänner Terese och Lovisa. Det är inte klokt vad man kan hinna med på en helg. Alltihop var väldigt mysigt, så just nu visar sig Ornunga från sin bästa sida och det känns helt okej att jag ska flytta hem. Men jag kommer sakna mitt hem något rysligt. Tänk om man kunnat teleporterat sig och vara på två ställe samtidigt. Vilken dröm.

Svårslagna syskon.

Likes

Comments

Igår var det dags för tenta i allmänklinisk undersökning hund, suturering, operationsalsrutiner och instumentkännedom. Jag var helt ledig från skolan onsdag-söndag, så man kan tycka att jag haft gott om tid till att förbereda mig. Det tycker jag också, men om det är något jag är bra på så är det att prokrastinera. Suck. Men produktiv var jag. Två julkalendrar, sex filmer, nästan en hel säsong dexter och 3 par vantar lyckades jag ändå ta mig igenom. Hehe. Som tur var räckte det jag trots allt fick pluggat, för tentan gick faktiskt bättre än förväntat (förutom att jag glömde att ta på mig hår-och munskydd när jag skulle klä mig till operation. Smartskalle) och jag fick godkänt!

Idag har jag rektaliserat häst. Det var precis min cup of tea. Jag gillar när man får skita ner sig. Skita. Höhö. Dock var det betydligt mycket svårare att känna något på häst än det var på nöt, så skälen till att bli koveterinär i framtiden bara staplas. Men jag hittade livmodern, äggstockarna och en suturtråd i tarmen, inte illa det!

Nu ska jag laga en jättestor svamppaj för att göra slut på all svamp jag har i frysen. Det vore ju tarvligt om jag hade en massa kvar efter jul som jag måste slänga när jag flyttar hem. Det går inte för sig. Sedan ska jag kolla på nya säsongen av Stranger Things och packa min väska, för imorgon åker jag till hem till Ornunga!

Likes

Comments

Vi har långledigt - vilken lycka. Jag har tenta på måndag och då är det alltid skönt med lite extra pluggtid. Dock undrar jag om det inte, just den här gången, hade varit bättre för mig med lite mindre tid. Nu skjuter jag bara fram alltihop och det riskerar att sluta med att jag imorgon kväll sitter där, fortfarande opluggad.

Men inte helt, för igår var jag och Julia duktiga och tog oss till skolan för att öva klinisk undersökning på hundarna. Det var bra att komma hemifrån. Dessutom fick vi låna en av valparna som annars är för unga för att vara med på övningarna. Och vem blir inte glad av lite valpmys.

Nu ska jag gå och träna och efteråt ska jag köpa naturgodis för att motivera mitt kvällsplugg. Eller tv-tittande. Vi får se.

Söta Maja tyckte inte alls det var speciellt kul att bli undersökt. Hon ville helst leka och kramas och det var ganska okej för oss med.

Efter ett tag fick vi kalla in Maxi, en lite mer erfaren en.

Det fanns fler som gärna ville vara med.

Likes

Comments

Den här veckan har verkligen tagit musten ur oss allihop, så det fick blir en lugn fredagskväll. De andra var upptagna med annat så det var bara jag och Annie, men vi roade oss bra på egen hand. Först några öl på Upplands, sen bio. Bio är alltid ett vinnande koncept, men den här gången var det extra lyckligt eftersom Annie hade två gratisbiljetter som behövde utnyttjas. Vilken win för mig. Vi såg filmen om Björn Borg, och den var faktiskt riktigt bra. Jag var så nervös för hur det skulle sluta att jag totalt förstörde mina nagelband.

Lördagsmorgonen blev sovmorgon och jag kände mig riktigt utvilad för första gången på länge. Jag lyxade med superfrukost och hann både träna och städa och tvätta innan jag skulle iväg på dejt vid sextiden. Det var en kille jag skrivit med ett tag. Det kändes faktiskt riktigt hoppfullt innan, men tyvärr var vi ingen vidare match. Bartendern däremot var väldigt intressant. Vi pratade en del medan jag väntade på att den riktiga dejten skulle komma. Mycket trevlig och snygg. Synd att jag inte var på dejt med honom. Men det blev en bra kväll ändå. Vi sa hejdå ganska tidigt och sen gick jag och mötte upp Sara och Lisa. Vi gick till en bar där de gör en massa spexiga shots. Alla verkade vilja ha äppelpajshotten för vi kunde knappt andas för allt kanelos från eldandet och idag är min hårbotten alldeles svart. Sen gick vi och dansade på gotlands och hade det så bra att vi inte ens märkte att de ställde om klockan så att natten blev en timma längre. Idag är jag inte utvilad längre. Back to usual.

Likes

Comments

Den här veckan har verkligen känts milslång. Vi har haft föreläsningar mellan 8-16.40 utan ett enda avbrott av roliga övningar, och hela min uppenbarelse protesterar mot allt detta energikrävande stillasittandet. Blä vad tråkigt. Dock, tack och lov för det, har allting känts mycket bättre det sista. Kanske var det bara en höstdepp-dipp jag hade för några veckor sedan eller så lönade det sig att börja med d-vitaminer. Vilket som, jag är nöjd.
Pågrund av en hjärna som fått nog av föreläsningar har jag varit helt slut efter skolan, och knappt orkat göra någonting. Jag höll till och med på att somna på målarkursen. Men, vad är då höstens allra bästa sysselsättning när det regnar och man är trött? Jo, stickning! Jag har återupptagit denna nöjsamma syssla efter många månaders uppehåll och har redan hunnit skapa mig en del braatthasaker för den kommande kylan! Både billigt och roligt!

Likes

Comments

Oj vilken bra start på helgen. Jag hade bestämt mig för att använda lördagen till första secondhandrunda, och hade förstås höga förhoppningar. Men jag hade faktiskt ovanligt mycket tur. Se bara!! Är det inte den vackraste väskan som någonsin skådats. Och vad fick jag ge? 125kr!! Jag är mig en lyckligt lottad en. Dessutom hittade jag en väldigt fin Norgekofta och årets första julklapp. Inte illa.

Förresten startade helgen bra redan igår. Då var det jazzkväll på Upplands och det var helt makalöst bra. Finns nog inget som imponerar mig så mycket som musiker.
Ikväll fortsätter förhoppningsvis helgen på samma bra spår. Då ska vi få träffa Julles pojkvän för första gången. Det blir spännande!

Likes

Comments

Om jag inte varit det förut är jag det nu, jag ska jobba med kor! Fy tusan vad rolig rektaliseringsövningen var igår. Det var en så ny och häftig känsla, och så kul att se att man faktiskt kunde känna saker. Wow alltså. 

Likes

Comments