Klockan ringde 06:45 i dag, ingenting jämfört med Sebastian som började jobba 06:00. Så en ska väl egentligen inte klaga, hehe... Rörmokarna kom nyss hit 07:30, om jag ska vara ärlig så förstår jag dem knappt. De pratar så grooooov värmländska att jag måste koncentrera mig riktigt hårt för att uppfatta vad de säger. När de är klara så ska jag ta en promeeeenaaad och sedan ett lååååååångt bad. Egentligen kanske en borde ta ett gympass men jag vet inte, har inte känt mig så energisk och "på g".

MEN! Igår fick jag ett samtal från NWT, Nya Wermlands Tidningen! Jag ska få komma på introduktion någon gång nästa vecka. Wooohooooo! Ska få börja på redigeringen och om jag sköter mig så kan jag få skolas in på andra avdelningar. Med det sagt så försöker jag läsa på lite om Värmland, jag vill inte vara helt clueless när det gäller närliggande orter och liknande. (Eftersom jag trodde att Arvika låg i Dalarna till exempel, jag måste blanda ihop Arvika med Avesta.)Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Klockan är strax över nio och jag har redan hunnit diska i köket samt skurat golvet i badrummet (till och med två gånger! Smutsen släpper inte...). Fortfarande inget samtal från någon rörmokare, så jag vettefan när vi får tillbaka vår dusch? Väldigt dåligt skött av fastighetsbolaget. Man kan inte bara ringa sent en söndag och säga att de ska kakla om och sedan bara på MÅNDAGEN: "Ja, ni kanske blir utan dusch i en dag eller två..." FRAMFÖRHÅLLNING kanske? Tredje dagen i dag, jag duschade på gymmet igår. Det är inte en självklarhet att anta att vi kan duscha någon annan stans? Aja, försöker att inte lägga allt för mycket energi på det där men blir upprörd så fort jag tänker på det. Om jag inte hört något efter lunch i dag så ringer jag och framför mina mycket begrundade åsikter om detta. 

Möte vid lunch i dag, sedan eventuell lunch med Sebastian efter mötet. Sedan händer det nog inte så mycket i dag, hade mer än gärna tagit en promenad eller så, men då blir man svettig -> duscha -> går ej.Likes

Comments

Nu på morgonen har jag bondat med plattsättaren som fixar till kaklet i badrummet. Vi har pratat om papperstidningen och folks oförmåga att tillämpa högerregeln i Karlstad. Hann även med att skriva upp alla frågor jag tänkt att ställa till Helen som jag ska träffa vid 14:00 i stan. Hon pratar mest engelska så jag vill vara väl förberedd med mina frågor angående hennes bröllop nästa vecka. Ska eventuellt fotografera det om vi kommer överens i dag.

  • Rensa mejlkorgen.
  • Möte på stan.
  • Träna på Friskis samt duscha där (har ju ingen dusch just nu...)Likes

Comments

Det är måndag, huvudet känns tungt och det gråa vädret gör ingenting bättre. Det är en skada i badrummet som ska fixas i dag och imorgon. En plattsättare är här nu, det verkade bli krångligare än vad de tänkt... Det ska inte kaklas om utan kaklas över. Jag fattar nada men tydligen blir det så att rören vid duschen måste böjas och bla bla bla. Ett helt projekt som jag gärna håller mig utanför.

I dag har jag inte alls gjort mycket, suttit och lekt lite i photoshop. Sökte även motvilligt några kurser, bättre än inget så att säga. 

Jag vet inte hur jag vill ha bilden på Mille nedan, höjdare eller liggandes?


Likes

Comments

Det är fredag, eller fri-yay som en också kan säga. Jag klev upp samtidigt som Sebastian, även fast jag verkligen kände för att ligga kvar till typ lunchtid. Vid nio ungefär blev jag sådär sjukligt rastlös så jag gick och gymmade Friskis. Väl på Friskis fick jag ett mejl om att NWT vill att jag ska komma och provjobba/inskolning! Aaaaah!!!! Så glad! I 1,5 månad har jag varit helt utan arbete och jag har verkligen inte mått bra av det. Jag älskar att jobba med journalistik, det känns verkligen som man gör en skillnad för människor. Även fast jag vet att många människor inte alls gillar journalister. Hehe.

I alla fall, jag blev så glad av mejlet att jag körde på 150% på gymmet och när jag var klar kunde jag knappt gå. Hade kunnat rulla ner för trappan som en gelémask.
Likes

Comments

Klockan ringde 07:00 imorse, två koppar kaffe, en skål a-fil samt en kopp te senare så sitter jag i kontoret. Det är iskallt, jag förstår mig inte på elementen i denna lägenhet. Centralstyrda kanske? Men varför är alla förutom två stycken varma då? Jag får ta tummen ur röven och ringa bovärden i dag och fråga.

Har en deadline i dag i kursen Podcastradio som jag studerar på 25% fart, the horror så att säga. Jag som ändå studerat 100% i tre år borde ha bättre disciplin än detta. Jag har inte gjort något och jag vill ge en eloge till dem som klarar av att studera på distans. Det är dock verkligen ingenting för mig, jag dammsuger hellre fem gånger på en dag än att göra en uppgift var tredje vecka.

Senare i dag ska jag ner till Röda korset för att möta upp mediagruppen, vi ska diskutera några förslag som Heiko skickat in till ledningen.

Bilden/bilderna är tagna med min iPhone 6 sedan redigerad i Enlight och Vsco cam. Börja i Enlight och gå sedan vidare till Vsco cam, tips från coachen! Ganska roligt att kunna använda olika lager i en mobilapp. 

Likes

Comments

Vi alla har drömmar, stora som små. I vissa fall är de uppenbara, och i andra fall uppenbarar de sig efter ett tag. Men vad händer när en slutar jaga efter sina drömmar? Varför ger vissa upp? Jag tror det finns många ord som kan beskriva varför många drömmar bara försvinner eller blir vilande. Till exempel: Självkritik, perfektionist, påfrestningar, övertänka, tvång och negativa kommentarer.

Jag drömde om att fotografera utomlands, krigssituationer. Men här tog rädslan över mig, jag kände mer eller mindre att jag som människa inte är redo att möta något sådant. Kanske i framtiden, men inte nu. Fotografering, mitt hjärtebarn. Något som jag hållit på med i flera år och som definierar mig som person. Det har länge varit en dröm att bli en framgångsrik fotograf.

Det är här det börjar, ska jag kunna kalla mig för en duktig fotograf? Är jag verkligen duktig? Det finns ju människor som är bättre än mig. Jag är självkritisk till tusen. Det handlar inte om att jag inte vet att jag är bra på fotografera, det handlar om att jag alltid strävar efter att bli bättre, att känna mig tillräcklig. Det är sällan jag känner mig nöjd med något fotografiskt. Jag kan säga att jag är nöjd till vänner och bekanta, men innerst inne är jag inte det. Jag kan hitta fel i mina bästa bilder än i dag och om jag inte hade någon självkontroll så skulle jag tillbringa allt för lång tid med retuschering. Jag sätter höga krav på mig själv och det är oftast det som sänker mig. 

Man borde bli glad av att få höra att man är duktig, eller hur? Men detta är riktigt påfrestande i vissa fall. Helt plötsligt har ens högsta lägsta nivå höjts och folk förväntar sig mer. Det är då man börjar tänka i banorna att man absolut inte får misslyckas. Man börjar övertänka allt. Käpparna i hjulet har man själv satt dit då man tänkt igenom varje scenario, varje fel som kan hända och varje ord som en missnöjd kund KAN komma att säga. Det har inte hänt, men det KAN hända. Det de tankarna räcker för att hejda en.

"Men du kan väl ta med dig kameran?" är en vanlig fras jag får höra, även det som fått mig att sluta ta med mig kameran. För om jag tar med den för att någon annan har bett mig (eller snarare tvingat mig) så kommer jag inte att röra den ändå. Det förväntas att jag ska ta med mig kameran. Något som folk glömmer i all sin välmening är att jag kanske inte vill dra runt på min stora klump till kamera dag ut och dag in för andras skull. Bilder som är påtvingade blir aldrig bra. Det måste finnas en vilja och en nyfikenhet. Tvång föder varken vilja eller nyfikenhet. Varför orkar inte jag dra runt på min kamera när många av mina kompisar gör det? Varför orkar inte JAG? 

Kritik kan vara något bra, om den formuleras på rätt sätt. Det finns en skillnad mellan konstruktiv kritik och negativ kritik, det vill säga negativa kommentarer. Om jag får kritik på mitt jobb, mina bilder så kan jag många gånger vifta bort det, eller ta till mig det. Beroende på vad det är som sägs. Dock är det många som inte förstår HUR man ger kritik. Det ska inte vara en dans på rosor men det ska inte heller vara som att gå på glas heller. Det måste finnas en balans mellan vad som var bra och vad som var MINDRE bra. Negativt laddade ord som dåligt är inte att föredra.

"Det har gjorts förut", är en vanlig kommentar. Ja, det mesta har gjorts förut, på något sätt. En kommentar som oftast förstklassiga besserwissrar lägger. För dem är störst, bäst och vackrast, har koll på allt och slår gärna omkull personer för att komma dit dem vill. Om en frågar dem samma sak, så kommer såklart svaret. "Ja, men JAG har inte gjort det." Sådant är jag riktigt trött på, egoister.

"Det är inte intressant". Vad som är intressant är väldigt individuellt och folk måste lära sig att det heter, "JAG tycker inte att det är intressant men OM DU tycker det så kan du...". Det händer ibland att någon säger. "Jag tycker inte det är intressant, om jag vore du så skulle jag inte göra det." Jag, jag, jag, jag... Det enda jag:et som räknas i en konversation om någons jobb är personen i fråga som tänker på idéen eller som gjort själva arbetet. Ditt jag är inte mitt jag, det är en otroligt onödig kommentar som säger att DU anser att DINA värderingar och att DU vet bättre än mig. Och jag är en sådana person som inte gillar när folk ställer sig ÖVER mig. Jag gillar kritik där någon kan jämföra sina erfarenheter med mina, men då ska det framgå VARFÖR du tycker en viss sak ur vissa permisser. "Jag tycker inte du ska göra det" är en tillräcklig kommentar, och helst ett "... för att" annars lyssnar jag inte. Jag går in i försvarsposition om jag inte får en vettig förklaring till VARFÖR.

Om jag ska vara helt ärligt så visst, jag kan ta åt mig av kritik av alla dess slag. Men det finns inget som irriterar mig som när folk antar att de vet bättre, speciellt om de är i samma sits som jag. Dock måste en förstå att det ALLTID kommer finnas folk som tror att de är bättre. Det är sådana människor man måste lära sig att filtrera till brus, för oftast säger dem sådana kommentarer som jag nämnde för att gynna sig själva. Tyvärr är det inte alltid så lätt att stänga dessa människor ute. Många gånger tänker jag att jag inte är lika bra som just de människorna. Tyvärr.

En kombination av detta sänker en totalt. Jag har gått från att alltid ha en kamera med mig till att endast fotografera med mobilen. Jag tappade tron på mig själv under min utbildning, jag har aldrig velat fotografera så lite som då. Jag trivs bäst i miljöer där jag får jobba, utvecklas, och där det finns folk jag kan se upp till. Trivdes på DN, då det alltid fanns någon att prata med, bolla idéer, alla hjälptes åt. Alla var ödmjuka. Ingen var "bäst". Skolan kändes mer som en tävling.

Jag vet att jag är bra nog för att jobba med foto, jag vet det. Min största kritiker är mig själv, jag är perfektionist och jag övertänkar A-L-L-T. Det är något som jag behöver arbeta på, och som jag redan försöker förbättra. Det är lättare sagt än gjort att bara släppa alla krav jag satt på mig själv men jag känner att jag går i rätt riktning. 


Likes

Comments

Hur gick det att träna i September? Jo, bra! Jag har mått lite upp och ner men ändå lyckats träna helt okej. Mer än vanligt, och jag har redan börjat se resultat. Väldigt roligt. Det har ju varit en väldigt omtumlande månad och träningen har varit som ett skönt avbrott i vardagens gråa tillvaro. Har gått promenader på morgonen, gymmat själv eller med Felicia. Ett antal pass har jag inte loggat i Endomondo-appen, främst för att jag är väldigt glömsk av mig. Men sjukt roligt att hålla koll på fläskbrännandet. 

Likes

Comments

Den här dagen började riktigt bra, mitt humör var på topp... Sedan dök det till bottnen. Kanske var det mejlen med min handläggare på Arbetsförmedlingen, kanske att en fick ännu ett mejl om att man inte fick ett av alla hundra jobb en sökt. Så känslan av att en inte duger bara växer, eller att tvätten krånglade, som alltid. Jag vet inte, det blev väldigt mycket under kort tid denna måndag.

Känner dock att det vänder, sakta men säkert. Förhoppningsvis. 

Ska sätta mig ner lite senare och redigera bilder och film. Ska försöka klippa ihop några filmklipp jag filmat under de senaste dagarna. Likes

Comments

För första gången på länge så klev jag upp direkt när mitt alarm ringde vid 08:00. Jag har lite saker att göra, bland annat tillbringade jag morgonen med att klippa ihop en inlämningsuppgift till kursen podcastradio som jag läser på distans. Folk som känner mig sedan tidigare vet att jag gillar ljudteknik. Uppgiften gick ut på att klippa ihop ett färdigt material från ett ganska rörigt råmaterial där uppläsaren hostar, fnyser, harklar sig, säger samma sak flera gånger och så vidare... Alla störande moment ska så klart bort så det blir ett flyt i materialet.

Jag arbetar i GarageBand och i Audacity, egentligen skulle jag bara vilja jobba i Audacity men mycket kunskap från ljudkurserna under gymnasiet sitter i, vilket gör att jag hoppar mellan programmen. Vi använde GarageBand och Soundtrack Pro under gymnasiet. Soundtrack Pro är ett program jag saknar, bästa programmet att redigera ljud i! 


Såhär såg det ut tills ja, nu. Ska strax skicka in material. 

Likes

Comments