Header

I dag är jag trött. Riktigt trött. Det känns inte som om jag kommer att vakna till på riktigt. Ögonen bränner och minsta lilla ljud runt om mig snappas upp och gnager mig in i märgen. Det jag hade behövt i dag är en 12 timmar lång sovmorgon, en termos kaffe och tända ljus. Inatt drömde jag om att jag glömt ett bindestreck i ett ord som var i en stor rubrik. Jag hade inte glömt det, det var ännu en gång min hjärna som djävlades.

Det råder inget vinterkaos i Malmö. Det regnar - igen. Det var troligen jag som jinxade vädret igår när jag pratade med Felicia och sa att jag skulle byta ut min regnjacka mot en dunjacka då det är kallt och inte regnat på ett tag. Förlåt till alla Malmöbör!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har tänkt att jag ska försöka äta mer växtbaserat till frukost. Idag tog jag en lugn tur i den Ica-butiken som jag egentligen avskyr. Men med rätt inställning så överlevde jag de smala gångarna och folket som snusar en i nacken var man än står... Ok, tillbaka till poängen. Jag hittade denna goding, kikärtspastej. Den var god, kan tänka mig att man ska göra mer matiga mackor med denna typ av pastej. Det är i alla fall vad min hjärna vill tro. Rekommenderas starkt, gärna med lite vitlökssalt.

Likes

Comments

Den 6 oktober åkte jag, mamma, moster Karin och morbror Anders till Köpenhamn! Ett måste när man bor i Malmö och har folk på besök. Karin och Anders har varit i Köpenhamn tidigare, medan mamma inte visste riktigt om hon hade varit där eller inte. Det lutar mot att hon inte varit där.

Vi gjorde den klassiska rundturen, Strøget. Köpenhamns gågata. Anders kom ihåg några restaurang han och Karin varit på tidigare, så vi åt först så alla var glada innan vi började gå på Strøget. Det blåste is (men enligt en anonym källa till mig så blåser det inte i Köpenhamn!) men solen kikade fram på sina ställen, bland annat Nyhavn där vi tog oss en drink! Jag trodde faktiskt ALDRIG att jag skulle göra det, då det alltid är fullt med folk på restaurangerna. Misstro ej dock, är man med min familj så fixar Karin eller mamma det... Direkt. Det tog inte mer än två minuter så hade vi ett bord i solen. Livskvalité på hög nivå.

Likes

Comments

Garderoben är klar! Eller ja, allt som skulle målas om är klart! Sovrummet och garderoberna. Skillnaden är rätt påtaglig skulle jag säga, eller vad tycker ni? I sovrummet och Sebastians garderob var det inte lika slitet, medan min garderob såg ut som om någon släppt en handgranat där inne. Äntligen kan vi pyssla ihop en bra ordning, då dessa utrymmen är guld värda för allt vi behöver förvara.

Om någon timme ska vi ses på Ikea för lite garderobsshopping. Jag tror det blir en modell större a la malmbyrå (klassiskt svenskt...), några lådor, lampor och annat roligt. #pengarfanns

Likes

Comments

Det finns en fantastisk blomsterbutik på Östergatan 1 i Malmö, Oasen. Butiken är indelad främst i länder, varje avdelning är fylld av växter som härstammar från just det landet avdelningen är döpt efter. Man kan även hitta krukor, korgar och andra tillbehör för det gröna. Ett fantastiskt äventyr, det kändes som om butiken aldrig tog slut. Det finns något nytt i varje vrå. Jag skulle inte vilja kalla det för en butik egentligen, mer ett blomsteräventyr där du faktiskt kan köpa hem allt du ser. Förutom fiskarna, tror jag.

Såklart tog jag dit mamma när hon var här på besök, då hon har extremt gröna fingrar och jag dödar allt från kaktusar till lättskötta växter. Perfekt inspirationskombo för båda! Det blev en stor succé som ni kan se på bilderna. Samtliga bilder är tagna med Huawei P10.Likes

Comments

Hej, hej! För några veckor sedan var min kära mamma på besök här i Malmö. Vi gjorde lite allt möjligt, bland annat tog vi en titt inuti S:t Petri kyrkan. Som jag trodde var stängd, men en kyrka är ju nästan aldrig stängd för allmänheten. Dock stod det ett band iväg för den "stora" dörren, vilket gjorde att jag trodde att det var stängt... Men så var det icke!

Det var en väldigt fin kyrka, många fina detaljer och det gjorde lite ont i själen att jag bara hade mobilkameran till förfogande.

Likes

Comments

Jag sitter i soffan iklädd träningskläder, redo för ett konditionspass om en dryg timme. Jag har peppat mig själv mentalt i minst 48 timmar nu om att det kommer bli fantastiskt skönt EFTER konditionspasset...Jag är pumpad, jag är redo. Jag och min inhalator är redo för alla hinder på vägen mot fettförbränning! Jag ska inte direkt säga att jag avskyr konditionsträning, jag bara gillar styrketräning mer. Men, pepp! Glad! Redo!


...Vi får väl se hur jag känner efteråt.

Uppdatering:

Det var inte alls så jobbigt som jag trodde det skulle vara... Jag kanske inte tog i riktigt. Kroppen har inte varit på topp den senaste tiden...Men nya tag i morgon, kanske blir ett axelpass då. Får se vad jag känner för. Det var en till tjej på gymmet som körde kondition, hon sprang fort som faaan på rullbandet, inspo deluxe! 


Här nedan ser ni två fantastiska bilder på mig och mitt goda (helt okej smak, det går ner...) proteinpulver. Jag glömde e:et i protEinpulver när jag skrev ut etiketten med min nya dymo... Fantastiskt snedsteg när man jobbar som redigerare!


Likes

Comments

Felicia var här och hälsade på den 18-20 augusti. Då passade vi på att åka över till Köpenhamn över dagen. Vi besökte mysiga butiker, Felicia hittade några fina burkar för förvaring av kaffe och te. Sedan åt vi i en galleria som hade fantastisk mat, som jag kunde äta! Woho! Dagen avslutades självklart med glass. (Som jag också kunde äta!)

Köpenhamn var verkligen en mysig stad, tyvärr fattade både jag och Felicia ingenting av vad danskarna sa till oss.
Butiksbiträden: "In English?"
Jag och Fillan: "YES PLEASE"

Eller ja, vi kan i alla fall säga "Takk".

Likes

Comments

Jag vet inte var jag ska börja. Jag önskar jag kunde säga att allt gått smidigt här i Skåne och det är frid och fröjd.

1. Vi fick inte bo i lägenheten som vi skulle bo i. Så nu letar vi lägenhet på en redan överbelastad bostadsmarknad.
Vilket gör att vi pendlar till och från jobbet från Beddingestrand. Det är långt men tur att Beddinge är så pass fint.

2. En positiv punkt – Jag trivs jättebra på jobbet!

3. Skånetrafiken försämrar min vardag något kupiöst. Var och varannan dag är pågatågen till Trelleborg inställda eller försenade. (Jag åker först buss från Beddingestrand till Trelleborg och därefter pågatåg till Triangeln.)

Allt känns lite mäktigt bara, man kan blir grinig av för lite sömn när tågen inte går som de ska. Stressad över bostadssituationen. Och hösten har jag förträngt. Jag hoppas jag fortsätta på Sydsvenskan på något sätt.

Jag har i alla fall försökt börja träna, så förhoppningsvis sprudlar energin snart.


Likes

Comments

Vi firade chokladbollens dag med att göra chokladbollsglass! Baserat på banan och jag skulle nog säga att det var mer bananglass med smak av kakao men det gick hem hos svärföräldrarna ändå!

Dagarna flyter på här i Beddinge just nu, dagarna börjar med frukost följt av en promenad, lunch och annat påhitt. Jag försöker se det som en liten semester.

Likes

Comments