​Vill ju så gärna gotta till det lite under påsken då alla andra vräker i sig goda choklad ägg, så jag gjorde dessa supergoda små chokladmums åt mig. Så lätt att göra och det bästa med det är väl att vi lchf-are har alla ingredienser hemma sedan förr. Här kommer receptet:

2 msk kokosfett

1 msk smör

1 msk grädde

½ msk jordnötsmör

1½ ruta mörk choklad

nötter

riven kokos


Smält allt i en kastrull. Lägg till riven kokos och hackade nötter efter egen smak. Fyll i små formar och sätt in i kylen. Tänk på att de smälter ganska snabbt så ta ut bara den mängd du äter just då. Denna smet räckte till ca 15 små formar som jag nästan slukade i mig...

Glad Påsk !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God morgon! Härligt solväder idag. Skall ta mig en promenad lite senare. Det måste man, juh. Har nu hållit på med lchf i ca 2 månader. Började i mitten av januari men vägde mig första gången typ den 29.1. Lånade till en början några böcker från biblioteket där jag lät mig inspireras av härliga recept och regler och tankar kring just lchf. Just nu känns det som om jag gärna vill ändra på mina maträtter. Det har blivit ganska mycket kött i olika form, spenat, kål, avocado och ägg. Och naturligtvis meijeriprodukter som smör, grekisk yoghurt, majonnäs och Creme fraische. Ville gärna ha lite ny inspiration och köpte mig en bok full med lite nya recept.


Det blev Katrin Zytomierskas bok med lite recept för alla i familjen. Innehåller lite recept som jag hoppas inspirerar mig att testa på lite nytt. Dessutom lär där finnas helt enkla recept som passar hela familjen. Är så glad för allt Fb-sidor som jag fr så mycket bra ideér kring lchf maten och inte bara det utan mängder med ideér på vad man kan äta om man vill ha lite gotteligott ;). Gårdagens Mello-snacks var slut redan kvällen innan ( ostchipsen jag berättade om) så jag gjorde igår en ny , lite större sats. Satte på chilikrydda samt lite salt men salten kunde jag väl ha lämnat bort. Usch- blev lite väl salt..

Likes

Comments

​Hej Igen!

Vilken vecka. Har knappt hunnit vara hemma alls och därmed har ätandet blivit lite si och så. Har märkt att när jag inte äter tillräckligt med fett går jag inte heller ner i vikt. Just nu står jag stilla på 10 kg och vikten rör på sig verkligt lite  Har även försökt börja dricka lite mera för att få magen att fungera då varken linfrön eller kokosolja har någon störe affekt. Lite jobbigt jo ! Hittade i Stockholm Nellie Dellies som jag hamstrade med mig hem- de är ju så goda och även de borde vara laxerande... icke sa Nicke... Fast najs att ha något gott att äta någongång framför teven. Gjorde just lite ostchips som ju bara är så enkla att göra. Få se om jag klarar av att spara dem till i morgon ( Mello) är äter jag dem ikväll - skulle nog vara värd det efter denna jobbiga vecka.

Likes

Comments

´Jag måste säga att jag nog inte är någon stor röra-på-mig hurtbulle. Gick tidigare på gym men kan bara konstatera att det inte var min grej eftersom jag inte hade tid att åka dit flera gånger i veckan. Nu spelar vi (hela familjen) badminton en gång i veckan och det gillar jag och de andra oxå. Det blir liksom samtidigt en hela familjens-grej som man ju aldrig tackar nej till. Utöver badmintonen försöker jag gå på promenader några gånger i veckan samt träna lite hemma mellan varven.. 
Hopprep är att väldigt bra sätt att få upp konditionen och påverkar åtminstone mej lite på samma sätt som att gå och och springa. Och det är så lätt att hoppa där framför teven. brukar hoppa 50 hopp alltid då jag kommer ihåg.


Min andra stora hemma-gym-favorit är redskapet som min son köpte till sig själv. Bad honom hämta ner det för att visa hur det funkkar , och sedan dess har den varit nere. Man gör magmuskel-övnngar med den och är helt super. Jag har egentligen aldrig kunnat göra traditonella sit-ups pga mina svankrygg men nu går det suveränt. Detta redskap hjälper lite på traven och jag gör daglihen 3--50 öviningar. Kan man fatta det. Om jag hinner gör jag dem två gånger dagligen. Hjälper även min sjuka rygg- ja, det att jag förbättrar mina magmuskler.


Så alltid behöver man inte köpa dyra gymkort för att få det tränat lite..

Likes

Comments

Har sedan en tid tillbaka lagt ut lite bilder på både Instagram och Facebook och fått endel frågor kring mina matvanor. Tänkte jag skulle beskriva hur min dag kan se ut när det gäller planering av maten.

Morgonmål ca kl 7.00: 1 kokt ägg, fettkaffe / yoghurt med lite hallon och kokosflingor

Lunch ca kl 11 : en omelett på 1 eller 2 ägg innehållande bacon, lök, tomat, spenat, ost, grädde och eventuellt kokosmjölk. 1 avokado. Sätter alltid en klick majonnäs på sidan.

Middag: 1 bit kött/fisk/höna, stekta /kokade grönsaker ( blomkål, broccoli, kål ). Och naturligtvis gjorda i gräddsås+ majonnäs


Tidigare när jag försökt gå ner i vikt har jag ofta ätit sallad och annat som anses vara hälsosamt. Sällan blir man mätt på det men man vet att man ätit hälsosamt. Nu när jag äter mycket fett känner jag mej alltid mätt och tom på morgonen efter bara ett ägg tycker jag ibland att jag inte ens vill ha mat när det är lunch på jobbet kl 11.30. Känns så bra. Regeln är ju att man skall äta tills man är mätt och äta när man är hungrig. Och det gör jag.
"Kod för att importera min blogg till Nouw: 1774904262"

Likes

Comments

Hej! Jag heter Lotta och jag startade med lchf-dieten i mitten av januari 2016. Hela ungdomstiden var jag väldigt smal, höll på med gymnastik och ballet i flera år. Kunde äta vad jag ville och behövde aldrig fundera på min vikt. Har tre barn födda 1992, 1996 samt 2001 och i o m graviditeterna har jag gått upp en antal kg samt efter två kejsarsnitt fått en "snygg" påse på magen. Har testat under årens lopp på många olika bantningsmetoder . Hösten 2014 började min hud må dåligt. Dygnet runt klåda och inget som hjälpte. Efter många och långa undersökningar kunde läkarna konstatera att jag drabbats av Pemfigoid- en autoimmun hudsjukdom där kroppen bildar antikroppar mot hudens basalmembran och det bildas blåsor. Efter att diagnosen gjordes äter jag dagligen kortison vilket hjälper mot klådan. Denna sjukdom drabbar oftast åldringar och det finns inte så många i min ålder som drabbats. Tror att den i mitt fall utlösts av stress. Är en person som har tusen järn i elden och som trivs med att ha det så. Nuförtiden försöker jag ta det mer lungt och har börjat satsa mer på mig själv. Går regelbundet på zonterapi vilket gjort jättegott. Känner mig mer energisk då jag märker hur zonterapin tar bort "det dåliga" i mig innan jag och min kropp ens vet om det. I samma veva började jag använda magnetsmycken vilka även inverkat mycket positivt på mig. Går snabbt ner i vikt då jag lämnar bort socker och har senast våren -15 gått ner ca 10 kg enbart genom att lämna bort allt sött. Så kom hösten och märkte att alla kilon igen kommit tillbaka. Som pricken på i:et blev jag sjukskriven i 2 månader pga sjukrygg och under den tiden smakade det med godis och annat då jag inte kunde göra så mycket. Råkade hitta en lchf-sida på FB och tänkte att jag skulle försöka på det. Sedan mitten av januari 2016 har jag nu då hållit på med lchf- och lyckats väldigt bra. Har tappat ca 10 kg och mår mycket bra.

Likes

Comments