Jag var lite och inte så lite heller nojig när jag träffade Kjell och han talade om för mig att han var laktosintolerant Hjälp... Hur skulle jag nu kunna laga mat, baka m.m.

Fast det visade sig ju att det var inga som helst problem då det finns en hel uppsjö med laktosfria produkter synd bara att det är ganska så mycket dyrare än om vi inte hade behövt detta alternativ men viktigaste är att det finns.

Något som ändå var nytt för mig det är att det finns laktosfri choklad.
När jag tänker efter så kommer jag faktiskt ihåg att Kjell sagt någon gång att det ska finns på hälsokostaffärerna så till att Angelica fyllde år då köpte vi den vita chokladen till chokladmoussen där men över 50:- för en 100grams kaka... Hjälp men som sagt tur det finns & när vi så sällan köper den så är det väl ändå okej.

Idag när vi var på dollar store då hittar Kjell där i en sån där pappställning choklad som heter vegan. toppen... den var ju så klart laktosfri så nu köpte vi upp lite. 30:- för 100 grams kaka, okej fortfarande mycket pengar för så lite men ändå billigare än på hälsokosten och säkert inget sämre. får vi hoppas 😲Två utav dom vita kakorna ska jag använda till saffransbullarna, jag har hittat ett recept på saffransgifflar med apelsin och vit choklad i fyllningen.
Receptet fanns i hemmets veckotidning nr: 46 i år.

Dom andra två vita kan det hända det blir chokladmousse av igen och mjölkchokladen... Ja antingen äter Kjell upp den som godis eller så kan det bli att jag använder den i ngt bak.


Så här ser tidningen ut om ni blev nyfikna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Jag har fler fina vänner en del av dom har jag aldrig träffat då jag "bara" än så länge träffat dom i datan men vem vet det blir kanske en dag vi kommer att ses...
En av dessa fina vänner kommer jag att träffa på Jamtli julmarknad, det ska bli så roligt att ses och få krama om varandra.
Hon heter Helen Jakobsson.

Hur kan man säga att någon är ens vän som man aldrig träffat? Visst är det konstigt men man känner det verkligen, det som klickar på en gång.

Jag har blivit sviken många gånger så för mig att kalla att någon är min vän det är stort men som sagt jag känner det och jag litar på min första känsla sedan om det visar sig vara fel... ja då får jag väl ta den smällen då.

Det var inte så länge sedan jag fick en smäll och det gjorde ont men så är det, jag måste våga...

En vän som jag träffat många gånger och som jag är mycket glad att ha, det är Elisabeth
För några veckor sedan kom hon till mig så då hade vi handarbets och fika träff.
Elisabeth virkar på en jättefin filt.


Mitt foto denna dagen dag 21 får bli ett kort från denna dagen på min fina vän Elisabeth.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Hade tänkt att idag lägga upp en bild på en god kopp varm choklad med marshmallows men det gick inte.
mjölken var slut.
Marshmallows köpte jag igår men mjölken den glömdes bort.

Så istället får det bli en bild på cola zero som också det är en favoritdryck.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Jag tänkte först om jag skulle ta tid från det jag vaknar till jag kliver upp men nej fast det skulle kunna bli roligt för jag har inte helt koll på den tiden, Det första jag gör är att öppna telefonen och kolla blogg, facebook m.m brukar också spela spel och det är de som gör att det brukar dra ut för får jag då också som bonus en halvtimme extra så ja då går tiden...

Sedan tänkte jag tiden från de jag går in i duschen till det att jag är ordning gjord med insmörjning m.m. ja ni vet, men så blev det inte heller.

Istället eftersom det är söndag så fick det bli den tiden bussen går till stan som jag brukar åka med.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Första helgen för vinterstudion vad roligt jag gillar att titta på detta när dom sitter och pratar och så klart när tävlingarna är då vi får heja på våra duktiga tjejer och killar.

Sedan när det är OS mellan 8-25 februari då sitter vi klistrade varje dag framför tv,n ja förutom söndagarna då det är bingo.
Jag brukar gilla att titta på curlingen och många andra sporter också, bara Sverige är med så tittar jag...

En rolig och spännande vinter tar nu fart.
Kul.

Likes

Comments


Någon hade igår eller annan dag tappat sin reflex på marken vid shoppisen.
Vi var där igår och då jag visste att ordet dagen efter idag var reflex så var jag inte sen med att ta kort på den tappade reflexen.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Måste erkänna för mig själv att jag är riktigt tidig i år kan ju förstås vara för att butikerna är tidiga med att plocka fram.
Igår handlade vi julnötterna och idag handlade vi julkorten och julfrimärkena fast vi sa igår att vi väntar till längre fram... jaha... i alla fall så blev det gjort nu då.
Julklapparna är näst intill klara.

Jag säger vi och det är lite för det är oftast jag som sköter det mesta men ber jag om hjälp då finns Kjell där och när jag bakar då brukar han tycka det är roligt att vara med, även julkorten är han med och skriver.

Så här ser årets julfrimärken ut.
Skriver ni julkort?

Vi har dragit ner på skrivandet men några blir det alltid som vi skriver och har vi börjat att skriva så blir det några till, vi brukar hamna på runt 30 stycken.

Likes

Comments


Visste ganska snabbt när jag läste listan och ordet rund stod där vad jag skulle välja att foto, jag har en spåkula som jag haft ganska länge, har väl provat att sitta någon gång vid den för att se om något ska komma till mig men jag vet att jag inte är mottaglig och då lär ju inget komma säger dom som vet.

Men i vilket fall så tänkte jag att min spåkula ska få symbolisera dagens ord dag 17 som är RUND.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Hittade en bok igår på ica affären i Krokom.
"Julgodis & Söta Bakverk"
Jag betalde 159:- för boken, det satt en lapp på den där det stod att man bara kunde köpa den under en viss tid minns inte vilken tid då jag tog bort klisterlappen och kastade den men det var nu i november/december.

Idag gick jag in på adlibris, där finns den och då till ett billigare pris och inte står det något om att den bara säljs en viss period.

Priset hos adlibris är 136:- och tar man då några dagars längre leveranstid så är det gratis frakt.
Klicka dig in här.


Ett litet smakprov får ni här.


En trevlig bok är det med fina bilder till varje recept.
Jag blir sugen att prova på en del recept hur det nu blir med den saken det återstår att se men sugen blir jag i alla fall... 😊

Likes

Comments


Dag 16 och där med har halva november snart passerat och inte bara november utan också denna trevliga fotoutmaning.

Idag är ordet TVÅ.

Jag tänkte tolka dagens ord med två par sockar som ska skickas till samma avsändare
Det är två par röda lite juliga sockar lagom till advent och julen.
Det minsta paret är till en liten bebis och det större paret till bebisen,s storasyster. Hon som ska få sockarna vet inte om det utan det blir som en liten överraskning 😊


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Monica bjöd mig och Elisabeth att komma till Krokoms kyrka idag på en träff där Monica, Håkan, två diakoner och dom som vill att komma dit, dom fikar, pratar, handarbetar, gör ljus m.m m.m. eller så bara är man, det är helt kravlöst.

Verkligen ett jättemysigt ställe att vara på, två gånger i månaden träffas dom på onsdagarna och denna onsdag körde Kjell mig dit.
Elisabeth fick förhinder så hon kunde inte komma med men det blir fler tillfällen.

Jag tog mig hem med bussen det var jag och en tjej till som hade sällskap från kyrkan.

Jag fotade några kort, inte på några människor men i alla fall...


Här gör några killar ljus av gamla ljusstumpar.


Jag fick med mig ett ljus hem som dom gjort tidigare, dom säljer ljusen och en del annat dom gör men så kanske det är en liten repa i ljuset och då vill dom inte sälja de utan då får vi som är där.
Idag fick jag välja ett ljus.


Hann inte med bussen jag först tänkte utan blev den som gick en halvtimme senare.
Medans klockan skulle gå så tog jag en sväng in på kupan och även in på ica där jag köpte tv-guiden och en bok med julgodis, visare den sedan när jag tittat igenom den.

Ett kort på väg från kupan


När jag varit på ica så gick jag till busshållplatsen, kom då på att jag inte tagit kort på kyrkan men så när jag gick där så ser jag ju kyrkan, vad roligt då blev det ett kort i alla fall fast på lite längre håll än vad jag tänkt, får ta ett bättre kort en annan gång och i mer dagsljus.

Fler tillfällen kommer det absolut att bli för det var trevligt så dit återkommer jag gärna.
Tack Monica & Håkan att ni bjöd in.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Godis är gott 😍 Vad vore livet utan godis?
Nej inte mycket om ni frågar mig 😊

Idag dag 15 i fotoutmaningen är ordet GODIS och vad kan jag då inte bättre visa en den chokladkakan jag fick i söndags av Britt-Inger på bingon.

Britt -Inger hade varit i Sundsvall där hade hon bla varit på den superstora godisaffären i Birsta & där hade hon hittat supergoda chokladkakor.
Bla den som jag fick len god mjölkchoklad som var fylld med hallon/lakrits.

Britt- Inger och Ritha vet att jag gillar lakrits så när hon såg denna ja då tänkte hon på mig.
Snälla Britt-Inger.
Tack tack tack... den var supergod.

Kakan tog slut under bingo kvällen men ni ska nu inte tro jag åt upp hela själv, nej jag delade halva med min vän Elisabeth, hon gillade den lika mycket som jag.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Ja vad ska jag säga här... Visst har jag måsten men något att nämna här, något roligt kanske.

Tror det får bli det jag sysselsätter mig varje söndag, egentligen är det inget måste men det har som blivit det på något vis.

Det är bingon på furuparken som får symbolisera dagens bild dag 14 i fotoutmaningen.

Jag kan vara hur less och trött som helst på allt vad bingo och furuparken är men så kommer söndagen och då vill jag iväg i alla fall. Delvis för att spela för det är ju kul med bingo men också mycket för det sociala vi har skapat på bingon med våran handarbetsgrupp där vi sitter tillsammans några timmar innan bingon börjar vi pratar, vi delar mönster, vi fikar och bara har det trevligt tillsammans.

Då jag inte har någon ny bild från bingon så fick det tyvärr bli en bild jag använt i ett blogginlägg tidigare.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Det var så vackert när jag gick där igår mot busshållplatsen


Kul med selfies bilder så bjuder på en sån också från igår.

Likes

Comments


Idag var det lite lättare att veta vad det skulle bli för foto.
Det fick lätt bli nyckeln med stort N 😄

Nyckeln som går till det blå skåpet med alla mina garnnystan eller inte riktigt alla då inte alla nystanen får plats i skåpet men där dom flesta garnnystanen ligger dit går denna nycken som får symbolisera dagens ord dag 13 som är just NYCKEL.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Alltid så roligt att komma till Martin och barnen, tyvärr händer det alldeles för sällan men igår bestämde vi att nästa gång barnen är hos Martin så ska dom komma hit en dag.
Så roligt...

Igår var vi där i alla fall.
Embla hade fyllt 7 år så vi gav en present det blev ett presentkort på Lekia då kan hon köpa det hon vill.
Mysigt att gå runt och titta bland sakerna och sedan kunna välja det hon själv vill ha.

Odin, jag & farfar och Embla pärlar.


Martin och Idun mös i soffan med en film


Odin ville gå ut och leka så han sa vi hej då till utomhus.


När vi kom till Krokom så åkte vi in på Krokoms värdshus där vi åt middag innan vi åkte hem.


Blev också några natur bilder från bilen.

Likes

Comments


Som oftast vanligt är så vet jag sällan innan vad jag ska använda för kort i fotoutmaningen.
Samtidigt som jag ofta tänker på det när jag ute osv för rätt var det är så dyker det upp något bra och så tänker jag att det kan jag använda om några dagar då det är DET ordet.

I fredags när jag tvättat så tänkte jag samma så jag tog kort på kläderna jag tvättat tidigare den dagen.

Det kortet får bli dagens bild dag 12.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Vet inte hur gammal jag var när jag fick den här dockan av min biologiska mamma, den kom till mig när jag flyttat till familjen som fosterbarn i Östra Husby.
Då hade dockan en röd klänning, trosor & skor, alla kläderna försvann vet inte hur och varför, hade varit roligt att ha originalkläderna kvar.

Sedan många år tillbaka har dockan dessa stickade kläder som Götha. Angelicas farmor stickat.
Kläderna var avsedda för Angelica och när hon inte kunde ha dom längre ja då fick dockan överta dom.

Jag har dockan framme, hon sitter på en låg byrå i vårat sovrum.

Dag 11 i fotoutmaningen får bli ett kort på min gamla docka.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Min vän Elisabeth fyllde år i början på november, ingen present från mig då och heller ingen på bingon dagen efter.

Igår när jag gick ut för att göra några ärenden så bestämde jag mig också för att se om jag hittade något till Elisabeth & det gjorde jag.
På Expo hittade jag ett ekollon i glas jag köpte det och när jag sedan kom till ica kvantum så köpte jag julskumgodisar i form av tomtar och hjärtan som jag fyllde skålen med.

Jag tror nästan jag ska köpa mig en sån här skål jag också, gillade den.
Den finns i två storlekar.

Idag när Elisabeth varit på Lillänge så kom hon hit och hämtade sitt paket.
Grattis vännen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


En natt där Kjell haft en snarkande natt Fy såå jobbigt, jag sa till han men vad hjälpte det, han låg kvar på rygg och när han väl vände sig ja då lägger han sig på magen som betyder fortsatt snarkning. Men till slut så... då la han sig på sidan och jag kunde få somna.
Jag ringde till han förut och han har inga minnen från natten.

Trött och ont i huvudet har min dag bestått av men jag har ändå fixat med middag som idag blir kokt potatis, revbensspjäll och sås.
Några maskiner tvätt har blivit körda, ska snart hänga upp duken som låg så bra på bordet i vardagsrummet, den låg bra där ända tills jag råkade spilla ut mitt glas med smoothie.
Vilken dag.

Har också slagit in en present till min vän Elisabeth, hon har fyllt år.
Ska visa er innehåller när hon fått den och hunnit öppna.


Har också påbörjat ett till par gråa torgvantar.

Likes

Comments


Nu är det bra många år sedan jag sist broderade men när jag gjorde det då blev det en del tavlor, dukar och mycket kort. Mest julkort.

Idag har jag bara en tavla kvar, den är lite rolig så därför får den vara kvar.
Den hänger i köket.

Denna broderade tavlan får bli dagens bild i fotoutmaningen dag 10.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments

Tröttis det är vad jag är nu
Kjell sover, han ska upp tidigt o jobba imorgon, själv ska jag sova länge o bara vara hemma, sticka, tvätta o laga middag och kanske det blir blogginlägg... äntligen känns det roligt att skriva igen.

Natti natti... Hörs i morgon.

Likes

Comments


Har ni ätit picklad rödlök någon gång?
Om inte då måste ni göra det för gode gud så gott det är, vi åt det till kycklinggrytan med ris i tisdags på Angelicas födelsedagsmiddag.

Första gången jag åt picklad rödlök det var för några månader sedan när jag köpte lasagne på ica maxi i deras delidisk då låg rödlöken där i sin lag och såg så god ut att jag inte kunde låta bli att köpa lite, efter den gången har det blivit några gånger till och varje gång har jag tänkt att jag måste prova att göra själv.

I måndags letade jag fram ett recept och satte igång.

PICKLAD RÖDLÖK.
3 rödlökar
1 dl ättikssprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten

Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull.

Värm upp så sockret smälter, det behöver inte koka.
Lyft av från plattan så lagen svalnar.

Skär löken i 0,5 cm tjocka skivor.
Jag delade löken en gång så det blev halvmånar när jag skar.

Lägg löken i en glasburk och slå över lagen.
Låt stå i kylen minst ett dygn innan ni äter av den picklade rödlöken sedan är det bara att njuta av det goda.

Gott till det mesta.

Likes

Comments


Tog en promenad idag på förmiddagen. hade lite att uträtta och Kjell han jobbar så då blev det en promenad, riktigt skönt med promenaden måste jag erkänna 😃

Där på min promenad gick jag och funderade på dagens ord: Snöre och vips strax så går jag förbi en flaggstång och där hänger en flagga en företagsflagga.
Lätt och smidigt tog jag upp min mobil.

Dagens bild i fotoutmaningen blir därmed flaggans snöre.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.
#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Är man högerhänt då får man sprutan i vänster arm.
Är man vänsterhänt då får man sprutan i höger arm.

Både jag och Kjell är högerhänta så vi fick idag våra säsongsinfluensa spruta i vänster överarm.

Nålen är så fin så den syns knappt, inget känns det och inte behövs det ngt plåster för ngt blod kommer det inte ut.

Nu tar det två veckor sedan har vi fullt skydd i sex månader.
Visst vi kan bli sjuka i alla fall men skulle vi bli det, då blir vi inte lika sjuka som vi skulle blivit om vi inte tagit sprutan.

Sedan några år tillbaka tar vi denna spruta varje år och det känns bra.


Det var första dagen igår därav det höga nr.
Vi kom tidigt så vi kom in bland dom första att få våran spruta.

Likes

Comments


Tjuvstartar julen med lite julskum godisar. Var till Öb idag för att handla tvättmedel och sjöljmedel. Där hade dom julskumgodis påsar för bara 4:-/påsen.
Köpte också dom där plastlådorna med julskum tomtar och så hjärtan med choklad överdrag.
Men dom får inte öppnas fören dan före julafton.

Nu ska jag ta en skumis😚

Likes

Comments


Trevligt det var igår och så kul att John-Erik kunde komma hem från sitt arbete i Norge.
Han överraskade verkligen Angelica med att komma hem någon dag innan hon fyller år.

Igår var då dagen då hon fyllde 21 år.


Angelica hade letat fram recept som jag lagade.
Till middag blev det kycklinggryta med ris och dryck till det rödvin alkoholfritt och med alkohol.
Det fanns även loka och vanligt kranvatten.


Hon ville inte ha någon tårta utan istället valde Angelica chokladmousse Oj hur skulle jag klara av det, men det var lätt, inte alls svårt och så gott det blev.
Mums... Inte sista gången jag gjorde det.
& så bra att det finns laktosfri choklad att köpa, jag hittade chokladen på en hälsokostaffär.

Mikaela var snäll och hjälpte med med hallonen, hon blandade florsocker med hallonen och sedan strax före servering fick hallonen plats på moussen.

Sååå gott det var alltihopa.


Angelica hade som vanligt önskat sig tjocksockar så det fick hon, hon hade också önskat sig en rubiks kub så även en sån fick hon, sedan blev det pengar, en söt brosch och gott te från Norge.

Just de hon började sin dag med en hotellfrukost som John-Erik överraskade med.


Även en blomma fick hon men det valde hon att lämna kvar här.
Angelica glömmer lätt att vattna sina blommor och även fast denna inte ska ha vatten så ofta så var hon rädd den skulle glömmas bort.
Får väl se hur jag klarar av den...


Tack till John-Erik, Mikaela & Daniel att ni kom det var en riktigt trevlig kväll vi alla fick tillsammans på Angelicas 21 -års dag.

Jag fångade mina finaste tjejer 💗💜💚på ett & samma kort.

Likes

Comments


Mobil är dagens ord i @maxarna fotoutmaning.

Det hade varit roligt att hitta en mobil inte en mobil som i mobiltelefon utan en annan slags mobil men jag har inte hittat ngn så det fick bli en bild på en mobiltelefon.
Jag har en sån där mobil som alla andra har idag alla andra utom Kjell tror jag.

Så jag tänkte vem vill se min... Nej just de och försten så visade jag den när jag köpt min nya för några veckor sedan så det får räcka.

Istället ska ni få se Kjells äldre modell av mobil denna dagen i fotoutmaningen dag åtta.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.

#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Fotoutmaningens bild dag sju har ordet: NÄRBILD.


Vad kan passa bättre idag än en närbild på Angelica då det dag sju och det då är den 7 november den dagen då Angelica fyller år.
I år blir hon 21 år.

Så här har vi en närbild på Angelica på hennes alldeles egna dag.


Detta är en del av
@maxarna fotutmaning.

#maxarnasfotoutmaning

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Igår firade vi Daniel som fyllde år.
Visade det inslagna paketet i gårdagens fotoutmaning där ordet var löv. Finns att se/läsa här.

Vad innehållet var ska jag berätta nu.
Jag hade ingen aning om vad vi skulle ge jag skriver jag för det brukar ligga på mig att komma på presenter.
I alla fall så var det ngn minns dock inte vem som för några veckor sedan tipsade om en massa olika julkalendrar i sin blogg och det var då det klack till i mitt huvud.
Daniel skulle få en lakrits julkalender.

Vad kunde inte passa bättre att ge till en som tycker om lakrits.


Som vanligt bjuds det på gott att fika.
Smörgåstårta och andra godsaker.

Där är Mikaela och hennes pappa Sven.


På onsdag har Mikaela och Daniel mer att fira, då firar dom att dom varit ett par i 10 år.
Grattis till er!

I somras en Onsdag då jag och Kjell var i Järpen och åt mat för att sedan åka vidare till Kall på auktion då gick vi en i en mindre butik i Järpen och där fanns massor...
Bla en present till ungdomarna, jag kände på en gång att denna vill jag dom ska få när dom firar 10 åt.
Vi hade med oss det paket igår och dom valde att öppna det.

Bredvid Mikaela sitter Mikaelas svägerska Emma med sonen Lowe i knät, bakom dom i soffan har vi Mats -Lowes pappa och Daniels lillebror till höger om Mats sitter brödernas moster Inger.
Bredvid Daniel sitter Angelica.

Likes

Comments


Kärlekens färg är väl röd visst är det så.
Igår kväll stickade jag klart min allra första disktrasa och det blev just i kärlekens färg RÖD.

Det är mycket kärlek i denna trasa, jag ska berätta.
Först kommer kärleken från Monica som är som ledare eller vad jag ska kalla det tillsammans med hennes fina man Håkan.
Eller ledare är väl egentligen fel ord men det är dom som håller i pengarna vi får in på våran handarbetsgrupp på bingon. Monica föreslog att vi skulle koppla oss till NBV och på så vis få in pengar att handla garn, fika för... då trevligt vi har det.

Och nu då när det börjar närma sig jul så frågade hon om vi ville ta ut några nystan så vi skulle kunna virka eller sticka disktrasor av och det är klart vi ville det 😊

Garnet hade Monica med sig för några söndagar sedan och här en dag i veckan som var började jag att sticka på min disktrasa, jag hade den med mig på bingon igår och sedan när jag kom hem gjorde jag den klar.
Så snäll hon är Monica, utan henne och hennes kärlek och även hennes förslag då hade det med all säkerhet inte blivit någon disktrasa gjord för min del, men detta var kul så säkert kommer det bli fler.
TACK MONICA.

Nu kommer disktrasan gå vidare till en kvinna som står mig nära och ge mer kärlek ❤


En disktrasa fullstickad med kärlek blir dagens bild i den trevliga fotoutmaningen.
Ordet Dag 6 = Kärlek.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.

#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Dag 5
i fotoutmaningen är också den 5 november 2017 den dagen då Daniel (Mikaelas kille) fyller 33 år.

Jag har passande nog slagit in Daniels present i ett presentpapper fullt med löv, så dagens bild får helt enkelt bli Daniels present inslaget i detta papper.

GRATTIS Daniel vi ses om någon timme.

Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.

#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Dag fyra i den trevliga fotoutmaningen jag är med i har ordet:
Alla Helgonsdag.


En dag/helg där vi lite extra mycket minns våra nära och kära.
Det är så vackert på kyrkogårdarna denna helg med alla ljusen som lyser, likadant i juletid... Så stämningsfullt och vackert.

Dagen idag har inte varit på topp för mig så det blev inte att vi varken åkte till graven eller minneslunden, nu vet vi att det lyser på graven i alla fall då Kjell har syskon som även dom brukar tända ljus hos sin mamma och pappa.
& på minneslunden är det ju många som tänder för nära och kära.

Själv valde vi detta året att tända våra två lyktor på balkongen för alla som lämnat oss både av ålderdom och hemsk sjukdom.
Ni är saknade ❤

Våra lyktor får i dag bli dagens bild.

Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.

#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


En beställning av sockar är nu klar.
Det blev sammanlagt sju par sockar, fem av dessa är till en pojkbebis som beräknas födas i december stl är upp till dryga halvåret.

två av sockarna är till en tjej som gillar rosa och turkost i stl 28/30.

I morgon kommer paketet bli postat och jag hoppas som vanligt att mottagaren/mottagarna kommer bli nöjda och få mycket glädje av sina sockar.

Likes

Comments


Fotoutmaningens ord dag tre är: LJUS


Min bild denna dag får bli på ett brinnande värmeljus i en hängande ljushållare som vi har i vårat badrum.
Jag gillar att tända ljus...

Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.

#maxarnasfotoutmaning


Likes

Comments

Fotoutmaningens ord dag två är: ORANGE.

Utefter den skogsvägen jag går nästan varje vecka på väg till bingon så finns det hus ett av dessa husen är oranget eller kanske orange/brunt.

En bild på en del av detta huset får bli dagens bild.

Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning.

#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments


Idag hade jag på agendan att baka några kaksorter och bullar.

Bullarna gick bra, dom brukar gå bra att baka men små kakor... nej det är inte min grej.

Det slutade med att dom åkte i soporna och då gjorde jag om den ena sorten två gånger och det gick i alla fall inte.

Kjell var ute och fixade lite, när han kom hem frågade han hur det gick för mig... Skit...😣

Hade tänkt att baka även kokoskakor men då dom två andra sorterna inte alls gick så hade jag avslutat kokskakbaket men innan jag kastade bort det jag förberett så frågade jag om kanske Kjell ville försöka och det ville han.

Så baket idag bestod av vanliga kanelbullar bakade av mig och kokoskakor bakade av Kjell.


Jag vet inte vad det beror på, jag tycker faktiskt att jag varit duktigare både vad det gäller bak och mat förut idag kan ja inget av de och inte blir det gott heller...


Snart är det jul och då vill man ju ha lite kakor och bullar men nu vet jag inte längre jo jag vet en sak och det är att pepparkakor ska jag baka för dom fixar jag, gick i alla fall bra förra året och så ska det bakas rullrån.

Har hittat ett järn som man bakar go rån i såna där platta tunna rån ni vet.
Tänkte jag skulle köpa ett sånt men nu vet jag inte längre, det är lite stök att baka dom och då vet jag inte. Men jag erkänner att jag är otroligt sugen och dom är ju sååå goda 👌

Likes

Comments


Vad roligt nu är det dax igen för en månads fotoutmaning.
November 2017.
Även denna gången är det Lina alias @maxarna som fixar så vi som vill kan delta.
Tack snälla... det är alltid så roligt.
-------------------------------------------------


Dag 1 har ordet HÖST.

Jag älskar hösten. Luften är frisk, alla vackra färger, tända ljus och det blir så mycket mysigare att kura upp sig i soffan med stickning och en bra serie eller film på datorn och så bloggen förstås.

Min bild denna första dag på ordet höst får bli en bild jag tog för någon vecka sedan, det var en förmiddag då frosten låg på marken och som här på cykeln och så dom vackra löven.


Detta är en del av @maxarna s fotoutmaning

#maxarnasfotoutmaning

Likes

Comments

Title


Blev en fika på shoppisen idag, alltid gott, billigt och trevligt där. Många som börjat upptäckt deras fik så idag var det svårt att hitta en plats att sitta på.

Det fanns fika i temat halloween och jag var inte sen att prova 😃 blev inte allt men en spindel fick det allt bli och en toast fast toasten var inte det minsta spöklig.

Till Kjells förskräckelse där i kön så tog jag kort på det spökliga fikat 😊


Någon kaka som är ny för mig som jag bara måste baka, jag måste det för dom är sååå goda.
Det är dumlekakor.
Mums säger jag bara, har ni inte smakat dom så gör de om ni får chansen, eller baka själv.
Det ska jag göra men inte idag.

Spökligt god är den 👻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Brrrr... ruggigt känns de... så jag kurar inomhus.

Som om det skulle spela roll på vädret 😉 jag kurar inne så ofta jag kan, gillar de 😊


Tempen är på +5 grader och den snön som kom den är borta Jiippi!
Kjell jobbar. Idag är han inne, känns faktiskt skönare när jag vet han jobbar inne än att veta att han sitter i en bil på vägarna i många mil.

Jag har tänt ljus och sitter och tar några varv på min stickning, har också packat ett paket till Carina med sockar, fick ett meddelande av henne i förmiddags med undran om jag hade sockar i några storlekar och det hade jag 😘 så dom är packade och ska skickas iväg i helgen.

Likes

Comments


I kvällens halv åtta hos mig använde tjejen ätbart glitter som hon dekorerade maten med.
Blev nyfiken så jag gick in på köket.se och kollade recept men där stod inte mer än att det var ätbart glitter så jag använde mig av googel och sökte på ätbart glitter.

Kan ju vara roligt att ha till nyår på maten där eller andra kalas eller bara när man vill göra det lite festligt en helt vanlig vardag.

Hittade två sidor.

Lyckas med mat.
https://www.lyckasmedmat.se/pulverfarger/3786-rainbow-dust-atbart-glitter-guld.html?search_query=glitter&results=74

Barnkalaset.
https://www.barnkalaset.se/c/1120/socker-strossel

Likes

Comments


Vaknade till det där vita ni vet som kommer ner ifrån himlen. Vem har bestämt att det redan nu ska få komma?😊 Hmmm... det skulle jag gärna vilja veta😡


Vitt är det och det kallas snö... Moorrr... plusgrader är det just nu +2 så det blir blir blött på marken och nu hoppas jag det håller sig på plussidan för blir det minusgrader på detta... jo då blir det halt
& då är man helst inomhus i alla fall om man är jag.

Några kort på första snön denna höst/vinter.

Oj då... där var visst flaggan och parasollen kvar, dom är nu borta.

Likes

Comments


Hur har ni det med era sopor?

Vi har ett soprum där det finns olika sopkärl, brännbart, plast, glas ofärgat och färgat, tidningar, kompost m.m.
Jag erkänner att vi inte är fullpott med sorteringen men duktiga det är vi men det går att bli bättre och det är de som är meningen att vi alla som bor här ska bli.

Förra veckan en dag och en dag denna vecka så är våran hyresvärd tillsammans med det företaget som hämtar våra sopor plus hgf i våran kvarterslokal där dom informerar och lämnar ut saker för att göra sopsorteringen lättare för oss.


En dag på stan för kanske en månad sedan så stor kommunen där vid stjärntorget, såg dom lämnade ut nya kompostkorgar, då våran var lite sönder så gick vi dit för att få en ny, korgen innehöll även en rulle med kompostpåsar och broschyrer, samma broschyrer som Kjell fick förra veckan även en isskrapa och vykort fanns där i likadan korg som han också fick så nu har vi dubbelt men vad gör de? Nej då ingenting, korgen vi bytte ut kan ju gå sönder eller så kommer den korg som blev över komma till annan användning.


Hur som så låg där en blå tratt också, dom som stod där berättade vad den skulle användas till.
Jo minsann.
När man tex har olja som ska kastas eller annat fett som INTE får spolas ner i slasken då tar man fram en petflaska och så sätter men den tratt i flaskans öppning och så häller man i det feta i tratten så det kommer ner i flaskan sedan sätter man på flaskans kork och efter ja då slänger man flaskan med det feta i, i brännbart.

Likes

Comments


Dax nu igen för klippning, det är ett tag sedan jag klippte mig och gjorde slingor och nu känns det som det är på tiden för en ny klippning frågan är om jag ska be Angelica lite snällt om hon kanske vill sätta saxen i mitt hår eller om jag ska beställa tid hos Tina.

Tror faktiskt jag ska fråga Angelica först denna gången, vet att hon inte tycker det är roligt men om jag frågar lite snällt såå kanske.
Det blir billigare att gå till henne tänker jag nu när jag blev väldigt fattig, även fast jag inte behövde ut med pengar igår då jag tog telefonen på abonnemang så kommer månaderna framöver bli fattiga med en extra utgift varje månad.

Självklart ska Angelica ha en peng hon också för hon klipper mig men det blir ändå billigare än att gå till Tina.
Fast det är ju kul att träffa Tina också... ja jag får se hur jag gör och höra vad Angelica säger.


För någon vecka sedan följde jag med Kjell då han var hos sin frissa, vi skulle iväg någonstans direkt efter hans frissa så det var därför jag följde med, annars brukar han få klippa sig utan mig.

Vad var det vi skulle göra efter klippningen? Minns faktiskt inte 😲


Jag funderar allvarligt på att skaffa längre hår, absolut att även ett längre hår ska hållas i form och fint men ett längre hår behöver dock inte lika ofta klippning som ett kort.
Men jag trivs och passar ju bättre när frisyren är kort.

Det får nog fortsatt vara kort, skulle nog tro det faktiskt!

Likes

Comments


Efter mitt förra inlägg gick jag och kollade hur det gick med laddningen av mobilen och det gick inte alls, trots originalladdaren så hade laddningen avbrutits.
Faan faan... faaan... förlåt att jag svär...

Nu hade jag inget annat att välja på än att köpa mig en ny mobil.
Vi åkte till elgiganten innan vi skulle till ica maxi, vi handlar mest på coop forum men ibland byter vi och då blir det oftast ica maxi.

Jaja tillbaka till elgiganten, det var många som var före oss så vi fick vänta, jag hade redan bestämt mig för vilken telefon jag ville ha och där bland sony experia telefonerna stod det något om 1500:- rabatt på sin gamla mobil om man köpte en experia.

Så när det då blev min tur frågade jag om det gällde även min gamla mobil och visst gjorde det de, men rabatten var inte på den mobilen jag ville ha utan än annan experia, den nyaste men med rabatten så blev denna mobil billigare än den jag först tittat på.
Bra!

Riktigt bra men ändå inte bra, jag ville verkligen inte ha en ny mobil nu, det har jag inte råd med men vad ska jag göra, jag måste ju ha en.
Jag la upp på ett 24 månaders halebop abonnemang jag betalar då för fria samtal, sms, mms och visst mycket surf + telefonen sammanlagda summan blir nästan 500:-/månaden och det är väl inte så jättemycket men för mig nu är det de.
Men återigen en telefon måste jag ha så det är bara att köra och se glad ut.
Får hoppas jag vinner på bingon i morgon.


Telefonen heter: Sony Experia XZ1,
Jag valde en rosa och ett grått fodral.

Bilden har jag lånat från nätet då jag inte har ngt kort på min.

Likes

Comments


Godförmiddag och jag har nästan nyss klivit upp, vaknade till en telefon som inte hade laddat -morrr...
Den har krånglat ett tag inte med laddningen men med att den har fastnat eller vad man ska säga så jag har varit tvungen att återställa den för det har inte räckt med att starta om den men med en återställning då har den varit som ny sedan.
Två gånger har detta hänt på några månader och nu i morse ja då hade den inte laddat.
Men si den som ger sig. Jag tog fram originalladdaren som jag har vid min stickhörna i vardagsrummet så nu laddar den så fint igen.

Telefonen är gammal det är en sony experia z2 så kanske inte så konstigt om den börjar bli trött med tanke på hur mycket den används. Men jag tänker inte köpa någon ny nu dels har jag inte råd och dels så tänker jag jag inte ge mig så lätt... telefonen ska få ge allt 😳

----------------------------------------


Kjell kom precis in efter att ha varit ute och bytt till vinterdäcken, det har varit frost nu några mornar så kan ju vara dax för vinterdäcken, igår hände det en olycka pga blixthalka som tur var så verkar det ha gått bra för föraren det var en singelolycka, han hade i alla fall tagit sig ur bilen själv.

Ja det är skönt att veta däcken är bytta, har sagt till Kjell att han kan ju lämna in däcken på däckhotell där dom även kan byta däcken så han slipper hålla på själv för hur den än är så är det ju ganska tungt jobb, men nej då... han ska hålla på själv.


Trevlig helg på er.

Likes

CommentsJag gillar min blogg och jag gillar att skriva i densamma men nu bra länge, riktigt länge har det som inte funnits lust till bloggen, varken att skriva själv eller att läsa andras bloggar.

Jag ber om ursäkt och jag vill det ska bli ändring, jag tycker ju att det är så kul, vad som gör att det varit som det varit och är? Ja det vet jag inte.

Jag kände verkligen att det skulle bli bättre efter ett inlägg jag skrev för en tid sedan då jag lovade bättring men det blev inte bättre...

En del kan säkert handla om bloggtorka men jag har ju saker att skriva om och ändå blir det så här.
Jaja... vi alla kommer väl i perioder där bloggen är mer aktiv eller mer passiv.

Jag ville bara tala om så ni ska veta i fall ni saknar mig.


Hoppas ni har det bra.Jo en annan sak, jag försöker att ordna en snygg underrubrik som nouw tipsar om men jag lyckas inte få till någon, jag gör som dom skriver men det går i alla fall inte, har till o med mejlat dom men fattar ändå inte vad felet jag gör är.

Punkt två lyder: Klicka på blogginlägg/stil. Jag klickar på blogginlägg men det kommer inte fram något som heter stil.
Har ni råkat ut för samma? Hur har ni i så fall löst det.

Likes

Comments


Måndag och en ny vecka tar form.

Igår var det kallt, kallt om fingrarna, hade behövt vantar men dom blev så klart kvar hemma, får komma ihåg att ta dom med mig nästa gång jag går ut för nu behövs dom verkligen.

Det är ganska kallt idag också +5,1 grader.
Kjell gick ut han skulle iväg & rätta sitt fem veckors lotto & även förnya. Kan ju hoppas han kommer hem med en stor vinst för några vinster på bingo lyser med sin frånvaro.

Jag har nu på förmiddagen skrivit ut och fyllt i en blankett om byte av hälsocentral jag trivs där jag är idag men jag har ingen fast läkare och då när det ska öppnas en hc här på körfältet då är i alla fall inte jag sen med att byta.

Kjell kommer inte byta, men han har också en bra fast läkare och då finns det ju som ingen anledning.
Hade Eva-Pia varit kvar så hade jag heller aldrig bytt en bra läkare släpper man inte.

Det brevet tog han med sig och skulle posta åt mig.


Höstens löv ligger så vackert på marken att jag kan inte bara låta dom ligga där utan att bli fångade på bild.

En fin höstdag önskar jag er alla med dessa vackra löv

Likes

Comments