View tracker

Personligt

Hejsan!

Wow vad jag suger på att blogga, verkligen.. haha

Men jag har faktiskt inte gjort något speciellt. Jag har i princip bara pluggat, gått i skolan och sovit. Mer spännande än så är det inte.

Förra veckan satt jag på akuten med A för han hade skadat sig.. nu i fredags var vi inne igen eftersom det inte blivit någonting bättre över huvud taget, vilket gör mig lite rädd. De säger att det inte borde vara något farligt men man blir ju orolig. Annars har vi bara myst och kollat på film. Var ute och fotade Lexi innan idag i det fina vädret, älskar verkligen när det är snö och soligt! Fick en del bra bilder iallafall.

Nu ikväll ska jag nog bara duscha, plugga lite och bara ta det lugnt, det är ju skola imorgon ;)

Bild från min mosters bröllop förra sommaren!

Likes

Comments

Hundar

Tänkte bjuda med mig av lite resultat från de två dagarna på My Dog!

Torsdagen var allmänt stressig och trött för min del. Vi bar oss iväg redan klockan sju för att hämta upp lite hundar på vägen.

Lexi fick excellent men sedan ingen placering, dock väldigt fin kritik. Lexis kullsyster blev etta i klassen och även 1:a btkl vilket vi alla var glada över!

Min mosters kennel blev 1a uppfödargrupp, där Lexi ingick i representationen för kenneln. Och även bästa avelsgrupp där Lexis pappa, Basil var avelshunden. Oplacerat i stora finalen.

Kritik Torsdag

Fredagen blev bättre för min och Lexis del då vi fick excellent och placerad som tvåa.

Little frogs blev 3:e bästa uppfödargrupp och Basil och samma gäng blev bästa avelsgrupp igen!

Kritik fredag

Likes

Comments

Personligt

Gud vilka påfrestande men roliga dagar i Göteborg! Resultat kommer senare.

Idag sov jag ut och vaknade inte förens 12 då mamma väckte mig och hade gjort äggröra & bacon. Mums! Dagen har bara varit seg och både jag och Lexi har varit trötta. Det blir nog en tidig kväll idag igen för träning imorgon.

Resten av kvällen ska jag bara se på film och mysa.

Sne?

Likes

Comments

Hundar, Personligt

idag har jag varit så slö och trött. Jag har legat i sängen hela dagen och kollat på serie.. så himla skönt. Det är ju trots allt lov och då tycker jag att man får unna sig lite ;)

Jag har precis packat klart och strax bär det av mot Göteborg och imorgon är det utställning på schemat! Jag är såå taggad! Jag ställer torsdag och fredag. Det har aldrig gått bra för oss på denna utställningen så jag är supertaggad för revansch men mest av allt så hoppas jag att det blir kul och att vi har kul tillsammans, det är ju det viktigaste!

MOT GÖTEBORG!

Likes

Comments

Hundar

Under Stora Stockholm den 3 december hände någonting som jag aldrig ens kunnat hoppas på.

Vi åkte ungefär klockan fyra på natten mot Stockholm. Det var 147 hundar anmälda i rasen och jag hade inga förväntningar alls, kanske att få ett excellent hade varit kul, ungefär så höga var mina förväntningar inför utställningen när bilen rullade norrut.

Stora Stockholm är en av Sveriges och nordens största hundmässor. Det är utställning, handling, agility bland annat. Jag skulle ställa ut min fina tjej Lexi som fyllt tre bara några dagar innan utställningen. Denna utställningen är även kvalificerande till världens största hundutställning i England, Crufts. På grund utav detta trodde jag inte ens på placering då det är många hundar som är anmälda just på grund av kvalificeringen. Det är endast två utställningar varje år som är kvalificerande och detta är en av dem. Och det är så många som vill dit, för att ställa och för upplevelsen. Det är cirka 6 hundar i varje ras som blir kvalificerade, varje år!

Vi kom till Stockholm i lagom tid och jag gick och bytte om från mina myskläder till stiligare kostymkläder. Domaren var oerhört noggrann när han bedömde och varje klass tog lång tid.

Äntligen var det vår tur, min klass. Klassen var stor och jag stod långt ner i ledet. När granskningen var klar blev det mer väntan. Sedan var det vår tur. Och det gick förfärligt, tyckte jag. Hon stod inte som jag ville och hon gick inte som jag önskat att hon skulle gå. Domaren sa ingenting utan tackade bara. Vi fick en röd skyllt vilket betyder att man blivit bedömd som "Excellent" och sedan fick fortsätta mot placering.

När det var dags för placeringen var vi många kvar. Domaren hade givit dem flesta excellent men det fanns bara 4 placeringar. Han plockade ut dem en efter en och tackade alla för att dem varit där. Jag kollade inte upp utan fokuserade på att Lexi skulle se snygg ut. Jag skakade! Jag kollade upp och såg att han placerat 4 och 3. Vi var bara två stycken kvar! Han pekade henne som tvåa och kom sedan fram och gratulerade mig och sa att jag hade en fantastiskt fin hund. Jag var mållös. Jag vann klassen.

Senare skulle vi ställas mot alla andra som fått CK, alltså ettan och kanske tvåan i varje klass. Jag var så himla nöjd med min första placering i min klass så jag väntade mig ingen placering i "Bästa Tik" över huvud taget.

Han plockade ut dem en efter en, vissa fick gå flera gånger, vissa inte. Här tänkte jag att han inte alls var intresserad av att placera min hund eftersom jag tyckte att hon gick som skit och han ville inte se henne gå igen. Han kollade knappt på henne.

Rätt som det är ser jag att jag är sist kvar i "ledet" och det är bara första placeringen som inte är "tagen". Domaren går återigen fram till mig och gratulerar. Jag är fortfarande mållös. Här fick jag alltså ett CACIB och även ett certifikat. Mitt första.

Sedan skulle jag ställas mot hanen, för att bli placerad som antingen BIR (bäst i ras) eller BIM (bäst i motsatt kön". Vi placeras här som BIR och blir även svensk vinnare i rasen 2016. Lexi blir tilldelad titeln SE V-16. Och stora ringen väntade. Där blev det ingen placering då min ras ytterst sällan blir placerade i sådana "tävlingar".


Jag var helt chockad och mållös efter detta. Jag hade inte förstått vad det var som hade hänt. Jag kom till Stockholm med då låga förväntningar, jag kanske hoppades på ett Excellent men jag kunde aldrig någonsin kunna tro att vi skulle vinna allt! Det största av allt är kvalificeringen till Crufts 2017! I mars ska jag åka till England med Lexi och ställa henne i världens största hundutställning där ungefär 6 hundar från Sverige blir kvalificerade. Så sjukt!

Likes

Comments

View tracker

Allmänt

Som de allra flesta sett så är det nytt år, min blogg har varit död ett tag men nu har jag äntligen rensat ur allt gammalt. 2016 var ett väldigt jobbigt år för mig, på många olika sätt.. och jag tappade helt enkelt lusten att blogga eller egentligen att göra någonting över huvud taget. Men som rubriken säger, nytt år och jag tänker försöka ta tag i att blogga igen! Jag tycker det är så kul att kolla tillbaka på senare i livet.


Likes

Comments

Allmänt

Herregud. Jag har glömt helt. Har jag ens pratat om när jag började gymnasiet? haha. Hur dålig är inte jag. Men jag ljuger inte när jag säger att skolan har tagit över total. Min prestationsångest har gått över styr och allt har bara vart kaos.

Jag började skolan i augusti, ny klass, ny skola. Jag började gymnasiet. Jag går Ekonomilinjen på Erik Dahlbergsgymnasiet och jag är jättenöjd hittills.

Jag kom till skolan i god tid, kände ingen så jag gick in i den lilla aulan där vi skulle samlas och vi blev uppropade, fick lite information, träffade våra mentorer och gick sedan till vårt så kallade "hemklassrum". Vi pratade, gjorde övningar och fick massor av information. Vi fick lite rast och umgicks ett tag. Vi åt lunch och slutade strax efter det.

Nu några månader senare så är jag hur nöjd som helst med min klass. Vi har kommit varandra nära på väldigt kort tid och jag trivs. Linjen är jag jättenöjd med, verkligen. Väldigt mycket plugg, men vad kan man förvänta sig liksom. Jag har velat sluta och bara stanna kvar i sängen ett antal gånger då vi 5 veckor innan lovet hade ca.10 prov och 3 redovisningar inplanerade. Då kan jag säga att jag var stressad så in i!

Lovet kom och det var mer behövligt än någonsin. På lovet var jag uppe i Norrland hos min farfar, bara tog det lugnt och umgicks. Exakt vad jag behövde, vill säga.

Denna veckan efter lovet har vart ganska chill. Vi hade endast 3 "läxor" till efter lovet. Läsa klart 2 böcker och en liten naturläxa.

Detta är vad jag har hållit på med när jag lämnat bloggen åt sidan. Jag kan inte säga att det kommer bli mer bloggande nu eftersom skolan är fortfarande väldigt stressig med prov varje vecka osv. But i will try!

Bjuder på en bild från mitt älskade Italien!​

Likes

Comments

Hundar

Jag har varken haft ork eller lust att skriva detta inlägget.. just för att jag vill inte förstå att det är sant. Att min fina prinsessa är borta. Jag har heller inte vetat hur jag ska berätta, jag är fortfarande i chock då allt hände så snabbt,

Allt började på onsdagskvällen, då Gittan åt upp sin mat långsammare än Maggan, och Maggan är en sådan hund som tuggar varje liten bit, det tar ungefär 5 minuter för henne att äta upp sin mat. Samma sak hände på torsdagsmorgonen och Gittan tvättar alltid min pappas filskål på morgonen, hon kommer som ett skott när hon hör att han är i botten med skeden. Men den morgonen fick han nästan ropa på henne för att hon skulle komma.

Jag var hemma i tosdags också eftersom jag inte fick gå till skolan för mamma, eftersom jag haft såpass hög feber och mått så dåligt så tyckte hon att jag skulle återfå lite energi och istället gå på fredagen. Jag är hur glad som helst att jag var hemma i torsdags, verkligen jätteglad. Mamma pratade med min moster (som är djursjukvårdare i Göteborg) om Gittans "problem", de småsaker som gör att man blir orolig. Jag fick i uppdrag av mamma att kolla Gittans tandkött, och jämföra det med Lexi's. Det var helt vitt..

Vi fick en akuttid klockan två och jag ville följa med. Gittan och jag stod ute på trappan kvart i två och väntade på pappa. Vi hämtade upp mamma och åkte mot djursjukhuset. När vi kom dit så kom vi in efter bara några minuters väntan. De tog blodprov då vi var inne förra veckan med henne och de hittat blodbrist (anemi). Vi gick ut för att försöka ta ett urinprov men det gick sådär eftersom vi kissat henne precis innan vi gick in.

Vi satt och väntade i kanske tjugo minuter innan de ropade in oss igen för att ta en röntgen på buken. De letade efter tumörer. Veterinär kom in och sa att hennes blodkroppar hade sänkts ännu mer, från bara förra veckan och att blodplättarna var låga.. Han kollade lite snabbt på bilden och sa att det såg normalt ut, det som han kunde se. Hon skulle få stanna på djursjukhuset under natten för att blodet var så lågt, bara över natten..

När vi var hemma igen, med ett tomt koppel så ringde telefonen nästan direkt. Det var veterinären. De hade gjort ett ultraljud och att de hittat stora förändringar i hennes lever, tumörer. Eftersom hennes blod var så lågt vågade de inte ta blodprov eftersom risken att hon skulle förblöda var mycket stor. De satt på ett sånt ställe som är nästintill omöjligt att operera.. Mamma la på och berättade för oss och att vi hade ett beslut att fatta. Jag brast ut i tårar, precis som nu. Jag gråter så mycket, vart så nere och mått så dåligt hela dagen. Vi bestämde oss för att hon skulle sluta lida och att vi skulle låta henne somna in. 17.54 fick min fina älskling somna och lämna jorden, tillbaka till sin mamma.

Jag grät hela kvällen, natten och nästan hela dagen idag. Jag gick inte till skolan eftersom jag visste att jag inte skulle kunna koncentrera mig, då vi tagit bort en hund innan, Gittans mamma. Jag saknar henne så otroligt mycket då hon var, och är fortfarande min bästa vän och min prinsessa. Min vita fina prinsessa. ❤

Ta vara på det fina ni har, en dag så finns det inte längre. Livet är så fruktansvärt orättvist. Fuck cancer.

Likes

Comments