Mitt under frukosten slår det mej... Vilken försäkring har vi egentligen på Jojje?

När vi köpte honom så visste vi ju inte rent krasst om han öht skulle vara ridbar. Med ett kraftigt överben, överviktig och ur kondition så kunde det ju aluta precis hur som helst.
Så tanken slog ner som en bomb. Tänk om jag bara försäkrade honom med begränsad veterinärvård!!! 😱 Och sedan glömde höja försäkringen? Första året var han ju mer eller mindre alltid halt hlger fram, så vi hade ju inga stora förhoppningar.

Så fram med alla försäkringsbrev, och se där! Han var fullt försäkrad, phu 😀😀😀

Efter 3 dagar på klinik kunde det ju slutat med en mindre ekonomisk katastrof annars...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mälarkliniken ri gde ganska tidigt på morgon med de glada nyheterna att Jojje var lite "gladare" mot igår. Dock markerar han fortfarande i skritt och har 2-gradig hälta i trav. Planen på morgonen var att veterinärerna skulle prata ihop sig och besluta om det skulle bli ultraljud eller hemgång med återbesök.

Men tji fick vi, för redan vid lunch ringde dom tillbaka, och han fick inte komma hem. Har har helt enkelt för ont, och dom är rädda att dom missar något. Som jag förstod så är det svårt att se när benet är svullet, så dom fortsätter behandla och återkommer imorgon 😢

Likes

Comments

Ingen kul dag alls...
Allt var bra vid utsläpp, men vid lunch hörde medryttarna av sig att Jojje var halt, öm, svullen och varm.
Samlade ihop familjen och barnen och åkte till stallet för att se hur illa det var. Och han hade ont, mycket ont!
Så det var bara att fixa en transport och rulla iväg till Mälarena Hästklinik för undersökning...

Av med sko och leta hovböld utan resultat. Sedan röntgen, mer röntgen och ännu mera röntgen. Vilket visade en spricka i skelettet nedför kotan. Men det borde inte ge dom smärtorna. Vidare till ultraljud som visade en kraftid svullnad i karleden, men bara under huden. Böjsenan var kraftigt svullen med en misstänkt skugga. Men med den smärtan och svullnaden så är det svårt att säga bu eller bä.
Så hjärtat sover på sjukhuset inatt och imorgon vet vi mer! ❤

Likes

Comments

Då var det redan dags för lektionslördag. Jojje och Killen fick sig en genomkörare med mycket fokus på formen och ställningen. Lite arbete med galoppen blev det oxå idag.
Lite hårt, halt och knöggligt var det, men både hästar och ryttare jobbade på.

Likes

Comments

Efter gårdagens dressyrpass så var då dags att ge sig ut i naturen igen. Men nu har vi ju den situationen jag avskyr mest... Vår fina vinter har slagit om till nollgradigt vilket innebär att ridning är inte kul någonstans! Asfalten är glashal med svarthalka, så man knappt själv kan gå på den.

Grusvägarna som förut gick utmärkt att rida på, trots is, har blivit superhala. Och i skogen är det det värsta tänkbara underlaget. Stenhårt och gnöggligt så man nästan vrickar fötterna, samtidigt som det inte är någon tjäle. Så rätt som det är sjunker hästen igenom det hårda och bara sjunker ner i vatten och lera. Fruktansvärt obehagligt och Jojje var inte alla nöjd. Hittade några fina stigar och vägar vi kunde trava på men så mycket mer blev det inte. Skruttväder!

Tanken var att rida bort till Arlanda och irra runt där 2-3 timmar, men beslutade sen i alla fall att ta skogen. Kanske dumt, men det blev mycket tankearbete i alla fall. Och mycket tillits övningar när vi skulle passera över stora isblock som låg i vår väg. Viss oro att gå ut på isen, nnu mera när den brast flera gånger, men förtroendet var gott och han gick fram överallt där jag bad honom, trots att det var läskigt.

11 km, 1 tim 50 min, 5,9 km/h i snitt

Likes

Comments

Insåg att jag glömde skriva måndagens tränings distans och tid. Här kommer den för de intresserad: 13 km, 2 timmar, 6,5 km/h

Igår var det ju klippning av hästarna och sedan så hade Killen medryttare på kvällen. Jojje fick ett dressyrpass med min skötare som jobbade på övergångar i paddocken. Och idag vaknade vi till ett underbart vinterlandskap (utan snö, men med frost) och temperaturen har pendlat mellan 10-12 minus. Supermysigt tyckte både jag och häst, så vi skyndade oss att göra oss i ordning. Efter lite fixande var vi klara, dock ville Jojje ha lite pusskalas innan, så var vi iväg. Med frostmule och stenhård mark så tog vi oss en skrittrunda idag. Vi var väldigt nöjda med hela situationen och njöt av den vackra naturen och klipperiklappet av hovarna mot vägen.

6,7 km, 75 min, 5,4 km/h

Likes

Comments

Eftersom hästarna ser ut som lurviga isbjörnar, så var det dags för att klippa dom igen. Fick bli halva halsen, mellan frambenen och sadelgjordsläget.
Det blev definitivt inte snyggt, men nu behöver dom inte få värmeslag!

Likes

Comments

Då var man då äntligen tillbaka i sadeln!

Var lite blandade känslor eftersom jag vet att jag får problem med balansen om jag är bort mer än några dagar från ridningen. Att hästen dessutom står och hoppar jämfota när jag gör i ordning honom får en att liiite tappa självförtroendet. Och i kombination med att det faktiskt är halt ute... Hymmmmmm

Kom iväg till sist och börjar dagens sköna tur med att prata lite med "mannen med hunden" Alltid lika trevligt, men jag vill ju iväg ju. Jag vet att jag är fullbroddad runt om, men är ändå lite skeptisk till isen på vägen. Så det blev en hel del hoppande upp och ner för att leda förbi de värsta partierna. Sedan blir det bättre och vi kommer igång i lite skön jogg, ända tills vi ska rida igenom en gårdsplan, och jag vet att han som äger gården inte direkt gillar att man rider där. Vad gör då stjärnan man sitter på? Jodå, dags att bajsa.... Massor.

Ser ju att ägaren är uppe vid huset, så det finns bara en sak att göra. Hoppa av och glatt traska upp till bostadshuset. Hejsan hejsan, min häst råkade bajsa på din gårdsplan (snälla skrik inte på mig) Jag kommer tillbaka med bil och tar bort det. Och se vilken trevlig surgubbe det visade sig vara. Inte skulle jag behöva ta bort det där, han fixar det. med förklaringen "ja du verkar ju kunna tänka i alla fall" Kan säga att nr jag kom tillbaka fanns inte ett spår efter våra högar på gårdsplanen.

Resten av turen gick väldigt bra, och ju längre vi kom desto modigare blev jag. De femtioelva avhoppningarna på bortavägen blev 0 på tillbakavägen och en hel del lugn trav. Även på isen. Så nu börjar vi sakta jobba oss tillbaka till formen som vi hade i november och blickar sedan framåt!!!

Likes

Comments

En strålande dag med sol och -7 grader. Idag är stallet fullt med medryttare så jag har bara haft det vanliga pysslet med utsläpp och dom vanliga sysslorna.

Fick även tillfälle att låta dottern sitta lite på vår ponny, så hon var helt överlycklig. Kan ju säga att hon grät hela vägen hem sedan. hon ville ju rida mer ju! Så vi måste verkligen komma igång med hennes ridande 😊

Likes

Comments