Nu har vi hoppat! Jag trodde jag skulle vara mer nervös än vad jag var. När jag hoppade för två år sedan kunde jag inte njuta av det, denna gången gick det enklare och jag vill göra det igen.

20 sekunder innan vi ska hoppa. ”Lovisa, are you ready?”

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Resor 2017

Likes

Comments

Min första riktiga dag i Australien och vi ska hoppa fallskärm. Är nervös. Är rädd. Är taggad. Jag kommer vara sååå sjukt trött pga tidsomställningen, men jag kommer garanterat vara vaken när jag faller ut från flygplanet.

Jag har hoppat fallskärm en gång innan i Australien, men på ett annat ställe, Mission Beach. Personligen tyckte jag det var ett jättebra ställe, där de var kunniga och duktiga. Ett ställe som jag skulle rekommendera. Men för ungefär en vecka sedan dog tre personer när de hoppade fallskärm på exakt samma plats. Det känns ofattbart och jag blir rädd bara att tänka på det. När jag hoppade första gången för två år sedan hade man ju klart tanken att något skulle kunna hända, men min instruktör fick mig att känna mig trygg. Det kändes som jag kunde lita på honom och inget farligt kunde hända. Det är ju en del i deras jobb, men det är ändå ganska konstigt att man litar så mycket på en person man inte känner. Jag kommer ihåg att jag frågade min instruktör hur många som hade dött av att hoppa fallskärm. Han skrattade och tycke det va en dum fråga att ställa några minuter innan vi skulle sätta oss i flygplanet, men han svarade med ett tryggt och säkert svar, ” Lovisa, jag har hoppat mer än 3000 gånger, du kommer inte dö av att hoppa en gång”. Men allt kan hända och det finns ju risker med allt vi gör i livet, sen är ju frågan vilka risker som är värda att ta.

Jag har googlat på hur vanligt det är med olycksfall vid fallskärmshoppning och det ska inte vara så vanligt. Så det känns skönt. Min mammas kille Mats sa att om det är någon gånga man ska hoppa
fallskärm så är det nu, allt är med skärpt och noggrant efter olycksfall.

Att hoppa fallskärm är en av de bästa grejerna jag gjort i mitt liv. Jag är glad att jag har hoppat och jag är ännu gladare för att få göra det idag igen. Det är en obeskrivlig känsla när man hoppar. Det är inte som att åka karuseller eller som att vara på höga byggnader. Man är så fruktansvärt rädd och det känns som hjärtat slår 10 gånger snabbare, men spänningen och glädjen tar över och rädslan försvinner. Det är ju inte varje dag man får kasta sig ut ur ett flygplan.
Lägger ut bilder senare idag. Ses

Väntar på att bussen ska hämta oss.

  • Resor 2017

Likes

Comments

Idag vid tio-tiden kunde jag slå mig ner i lobbyn på Aquarius och och känna mig trygg och lugn, för då visste jag att jag inte var själv längre. Jag har lärt mig att resa själv är skönt de första timmarna, men resten av de två dygnen var ensamma och jobbiga. Annars har dagen har varit lugn, vilket har varit skönt för jag är väldigt trött. Australien är 9 timmar före svensk tid, så blir en stor tidsskillnad och man måste vända helt på dygnet. När jag kom vid 10 gick jag, Rebecka,Amanda, Sara och två andra tjejer från rummet och åt en jättegod frukost. Vi gick sedan en sväng på stan. Jag har köpt ett par jeans och ett par skor. På vårt boende får man gratis kvällsmat, så nu sitter vi och äter. Snart är det dags för karaoke, inget för mig men kul att lyssna på.

På bilden ovan ser ni mina nya byxor.

Likes

Comments

Äntligen är dagen här!!!!!! Som jag har väntat och längtat. Saknar Rebecka så mycket att det gör ont, och snart ska jag få krama om henne. Behöver verkligen värme och ljusa dagar. Jag blir mer hängig av mörker, kyla och regn. Kollade temperaturen i Australien och det ska vara runt 20-30 grader. Längtar, längtar, längtar.

Min resetabell:
Jag ska ta tåget nu vid fem på morgonen till Stockholm, för att sedan flyga vid 15. Jag kommer mellanlanda i Dubai och landa i Sydney i övermorgon. Tar därefter första flyget till Ballina Byron och sedan buss till Byron Bay. Vi ska bo på Aquarius, ett sjukt bra hostel. Kan verkligen rekommendera det. Dock tror jag man måste boka långt innan för att få plats, ett väldigt populärt ställe. Hade de fint, Ses.

Likes

Comments

Nu har även jag skaffat blogg. Yeey. Jag ska ut och resa i vår och tänkte de kunde vara kul att dokumentera resan här, så familj och vänner vet vart jag håller hus. Jag ska börja min resa i Australien, för att hälsa på min tvillingsyster Rebecka. Vi fyller år i oktober och jag gillade inte tanken att fira den utan henne. Efter Australien beger jag mig vidare till Tokyo. Där ska jag hälsa på en kompis. Vi ska hitta på massa spännande saker och förhoppningsvis shoppa lite också. När jag varit i Japan i ungefär 10 dagar fortsätter jag vidare till Moskva. Min pappa bor där för att jobba i ett år, så passar på att besöka. Jag längtar jättejättemycket efter honom, så det ser jag framemot. Resan fortsätter sedan till Norge, där jag ytterligare ska hälsa på några kompisar. Vi ska mysa och förhoppningsvis åka en sväng till skidbacken. Nästa stop är Sverige, för att fira jul. Men jag stannar bara 2 dagar i Växjö/Tommaryd för att sedan åka till USA med min bästa kompis. Vi ska vara i LA i en vecka för att turista och även fira nyår. Jag är inte riktigt helt säker på vad jag ska göra när jag kommer hem. Har sökt in till socionomprogrammet lite överallt i Sverige, men hoppas på att komma in i Växjö. Tror dock inte mina betyg räcker för det, men håller hoppet uppe. Om jag inte kommer in så blir det nog till att jobba eller kanske resa lite till. Men det känns bra att inte planera för mycket, jag får ta det som det kommer.

Likes

Comments

Instagram@loovisakarlssonn