Hej.

Livet känns lite uppochnervänt just nu. Jag har ingen häst o rida. Eller jo på sätt och vis. Mamma har ju sin Hilda som jag får rida men....nej jag vet inte. Jag vill hoppa och småtävla lite. Men vi har kommit fram till att Hilda inte är en hopphäst. Samtidigt var det inte det mamma köpte men vi hoppades på att hon kunde hoppa lite.

Nu är det mer än en vecka sedan jag red sist. Ska jag vara helt ärlig så kryper det i kroppen. Jag vill rida nuuuu. Jag saknar det så fruktansvärt mycket.

Imorgon får många sommarlov. Jag själv får vänta ett par dagar. Men jag överlever.

Jag har varit ute o sprungit två kvällar i rad. Det börjar kännas. Jag siktar mot nya mål inom löpningen. I augusti blir det nattpuls som är 6.5 km långt. Det ska bli såå roligt!

Bloggen har stått stilla. Inte vad jag önskat men men. Det blev lite mycket när Bella blev skadad så jag släppte allt. Men nu börjar jag hitta tillbaka i rätt spår.

Eftersom att Bella är skadad och inte kommer ridas på hela sommaren, kommer det inte bli speciellt mycket häst inlägg under sommaren. Men det är bara så som det ser ut just nu. Hittar jag en häst att rida under sommaren blir det kanske lite mer uppdatering. Men jag kommer absolut inte glömma bloggen helt. Jag kommer skriva fler inlägg med mina åsikter. Jag har redan börjat klura på ett par sådana. Förhoppningsvis kommer det komma ett redan i helgen. Sen tänkte jag, jag har ju en del nya läsare. Vill ni ha en frågestund eller någon tag? Svara gärna i formuläret nedan. Sen kan jag passa på o fråga er. Vad vill ni läsa mer utav? Jag är öppen för alla förslag och skulle bli super duper glad om ni ville skriva några förslag.

Vi hörs kompisar <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var Bella hos veterinären. Vi började med att springa fram och tillbaka i gången och det fanns inga anmärkningar. Sedan longerades hon och där fanns heller inget. Sedan gjorde vi böjprov. Och där blev hon halt i höger fram. Vi började med ultraljud. Han hittade att hon har vrickat kronleden och efter som att hon inte har visat det genom hälta eller något annat så har jag fortsatt rida vilket har gjort att kotan är överbelastad.  Så nu har hon fått behandling i kotan. Bandage och gipsad hov. Återbesök om 4 veckor för ny behandling i kotan och återbesök om 8 veckor för att kolla ligamenten. Så nu ska Bella stå hela sommaren. Jag är besviken då jag vill tävla men framförallt rida. Så har någon en ponny som vill bli riden i sommar så hjälper jag gärna till 😉

Livet rullar på. Imorgon har vi någon cykel utflykt med skolan. Så en rättså lugn dag.

Igår kväll sprang jag broloppet. Det var såå sjukt roligt! 5 km och en 12 plats av 35 starter i mitt allra första löp-lopp. Jag kommer definitivt göra om det! Jag är både nöjd och stolt över mig själv då jag faktiskt aldrig har sprungit 5 km innan.
Nu laddar jag och iallafall Maya om till nattpuls. Vet inte riktigt vilka som mer springer. Det är i augusti. Längtar så sjukt mycket! Jag vill verkligen utmana mig själv. De löp-loppet är faktiskt 6.7 km. Ahh så roligt det ska bli!

Vi hörs 💫

Likes

Comments

Hej!
Igår la jag ut ett inlägg men det blev ett missförstånd så jag "råkade" ta bort inlägget. Så jag skriver lite av det "viktiga" här.

Bella kommer att vila/ta det lungt fram tills veterinärbesöket som är på tisdag. Anledningen till de är att hon reagerar så fort du klappar eller borstar henne vid dom sista revbenen. Så vi har misstankar om att hon har fått en smäll/brutit/spricka i revbenet. Jag tycker även att hon har midre ork. Men inget kan vi veta förens på tisdag.

Hilda gör framsteg. Hon är så duktig. Hon reds i skogen i början av veckan och det var så jag fick känna på hennes riktiga galopp. Fantastisk är det enda jag har o säga😍
Idag har hon även provat sadlar och fått fina skor. Mamma har också suttit upp på henne och det gick super duper bra! Hon gick såå mycket bättre i paddocken idag jämfört med i söndags. Detta kommer nog bli kanoooon😃❤

Praktiken är över. Det har varit såå roligt! Pricken över i:et var ju att jag fick göra en helt egen bukett. Jag blev faktiskt nöjd!

Nu ska vi strax sova den andra natten i tältet vid sommarhagen. Det är såå mysigt!

Vi har även premiär  badat idag! Två gånger dessutom😏 Det var faktiskt riktigt skönt!

Vi hörs imorgon😙

Likes

Comments

Igår var det ett år sedan Julia somnade in. Hon är såå saknad. Av både familjen och Fille.

Hon kommer alltid finnas i våra hjärtan och hon kommer aldrig glömmas.

Jag minns hennes sista morgon som igår. Hur vi alla satt på trappan för att ta ett sista foto.

Vi alla saknar dig! Du är oförglömlig Julia💞


20040921   🕇20160523

Ett par bilder på älskade Julia⬆💞
Bild 1: När vi satt på trappan för att ta ett sista foto.
Bild 2:  En fin bild på en trött Julia.
Bild 3: Precis innan hon ska få valpar.

We miss u💔❤

Likes

Comments

Godmorgon!
En av tre praodagar är gjorda. Det var faktiskt roligare än vad jag trodde att det skulle vara.

Idag blir det först prao sedan ska vi förhoppningsvis till Olofström och kolla på Elise när hon tränar. Hon ska även få sin sin present eftersom att hon inte var på tävlingen i söndags. Så därför har jag inte kunnat visa vad hon ska få😋

Igår fick vi tid till veterinären med Bella. Nästa tisdag, exakt om en vecka. Känns både bra och dåligt. Rädd för att dom ska hitta något men bra för då för vi förhoppningsvis rda på varför hon håller på som hon gör.

Igår red vi barbacka. I början fick det bra. Hon var fin och pitv så fort Donna var framför men så fort Bella skulle gå först så blev det tvärstopp och hon vägrade gå. Det låg även kvar en bom ifrån förgår och det var knappt att jag fick över henne över en BOM. Aja nu tar vi det lite lugnt till veterinären. Vet inte om jag ska rida med sadel mer innan nästa tisdag.
Men idag får hon vila.

Vi hörs!❤💫

Likes

Comments

Godmorgon!
Igår tävlade Saga i Sölvesborg. Det gick jätte bra! En felfri runda och en med ett riv för att han kom för nära. Så hade en bra debut! Själv så var det lite jobbigt i mellan åt då jag såå gärna själv hade velat hoppa där. Men, men det kommer förhoppningsvis fler gånger.

När vi kom hem fick jag rida Hilda. Vi tog mammas egna sadel men vi fick lägga en acavallo padd under för att den skulle ligga bra. Redan efter första varvet kände jag mig väldigt trygg på henne. Hon testade mig lite med att inte gå fram, gå in i mitten osv. men det gick bra. Traven var väldigt stor och de första trav stegen var lite små läskiga. Men samma där, efter första varvet kände jag mig trygg. Tanken var att jag bara skulle skritta och trava men jag provade lite galopp också. Hilda har verkligen inga muskler så det var svårt att hålla galoppen i paddocken. Men hon var såå duktig. Hon galopperade en kortsida i båda varven. När vi hade ridit klart, fick hon bada lite då hon blev svettig. Hon bara stod och njöt😅 Trots att det var kallt vatten.

Efter det åkte vi ner till sommarbetet med Hilda och Lotta. Där nere ska Hilda få "äta upp sig" då hon är väldigt tunn nu efter resan till oss. Sedan ska vi arbeta vidare med muskler osv. Jag tror att detta kommer bli bra!

Sedan red jag Bella. Det gick inte bra. Jag skulle hoppa ett par språng med sadeln vi lånar för den måste snart tillbaka. Det fungerade inte överhuvudtaget. Hon vägrade hoppa. Jag kunde gå på henne hur mycket som helst och bli hur arg som helst men hon hoppade inte ändå.
Nu har det varit så ett bra tag. Alltså att hon inte hoppar. Och hon går knappt fram när man rider vanligt heller.
Så nu har vi beslutat oss för att ta det ett steg längre och kolla om hon har ont. Där efter får vi se om hon är en ponny för mig eller inte.

Idag är det inte vanlig skola. Jag har 3 dagars prao denna veckan 🙌 Ska bli roligt men jag är lite smått nervös😅
Jag kommer vara i en blombutik. Det ligger nära hem så det känns skönt. Jag börjar klockan 10 och slutar klockan 17 alla dagar.

Idag ska Bella ridas barbacka för vi ska se hur hon rör sig. Om hon rör sig annorlunda med sadel och barbacka.

Vi hörs 🙌💫

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag skulle jag och Bella tävlat vår första lokala tävling. Men efter som att jag inte har en egen sadel så får vi hoppa över det. Men jag följer med och hjälper o hejjar på Saga och mina kompisar. Jag ska även ge bästa Elise presenter då hon fyllde 15 i fredags. Vad hon får, får ni veta senare 😋
Det suger rent ut sagt att inte få tävla men det finns inte så mycket att göra.

I eftermiddag ska jag få rida Hilda lite, den nya hästen. Men det kan jag bara göra om vi hittar en sadel till henne. Jag ska bara rida lite och kolla så att hon lyssnar och så att det finns "gas" och "broms". Tanken är att hon ska ner till sommarbetet till ponnyerna nästa vecka och där nere finns ingen paddock eller något som är inhägnat.

Hilda verkar väldigt trevlig och mysig. Jag tror att det kommer bli en perfekt häst till mamma. ❤

I eftermiddag ska jag även rida Bella. Vi ska ta några språng i sadeln då vi inte gjort det ännu.

I eftermiddag får ni veta vad Elise får, Hur det gick o rida och lite vad som händer nästa vecka. Det kommer bli en spännande vecka! Kika in här då 🙌

Vi hörs senare 💫

Likes

Comments

Godmorgon !
Äntligen fredag igen🤗
Denna dagen kommer bli såå rolig! Först skola. Kort dag med 4/5 lektioner. Sedan i eftermiddag ska vi till Kristianstad. Vi ska bland annat till hööks. Jag har inte planerat att köpa något speciellt men det är ju hööks jag ska till och därifrån följer alltid  saker med hem 😉

Ikväll ska antingen Bella vila eller ska jag rida en runda barbacka. Igår var hon helt fantastisk. Jag red barbacka och vi hoppade lite små hinder. Vad hon hoppade! Så duktig! Det var ett hinder som var lite läskigt och det hoppade hon som det vore en meter när det var MAX 70 cm. 😂 Min prinsessa💫

Vi välkomnar även Hillstreet Lass "Hilda" som hon kallas till vårt stall. Ännu en häst från världens bästa Janni! Det är tanken att detta ska bli mammas lilla pålle. Hittills verkar hon vara trevlig. 💖

Vi hörs 💫

Likes

Comments

Hej!
Igår fick Tuva-Lii och Lotta hoppa 20 cm två gånger. Det gick jätte bra och dom var så duktiga. Lotta var jätte taggad och pigg. Öronen var framåt HELA tiden och hon var jätte glad. Jag blev så lycklig av att se henne så glad! Eller man kanske säger tvärtom, jag blev så glad av att se henne så lycklig? Aja ni fattar 😉
Tuva-Lii tyckte att det var jätte roligt och hon tjatar redan om nästa gång och då ska dom hoppa högre enligt henne. Vi får väl se 😉
Jag bjuder på en STOR bild bomb på dom här nedan. Visst är dom söta? 😍

Bella fick vila igår. Idag ska jag springa till hästarnas sommarbete. Det är ca 4 km dit. Om 13 dagar, alltså inte ens om två veckor, springer jag bro loppet. Det blir en nu utmaning men det kommer bli såå kul! Jag springer 5 km. Så jag börjar med att springa till sommarbetet idag och sen ska jag försöka springa 5 km ett par gånger innan bro loppet.
Bella ska ridas. Antingen rider vi bara lite markarbete eller så ska jag försöka hoppa några språng i den nya sadeln. Vilket fall som helst så är jag super taggad!

Vi hörs 💫

Likes

Comments