Header

Idag var jag o jobbcoachen i målerås hos nettis. det gick suveränt och jag ska börja PRAKTISERA på tisdagar och torsdagar! yeeeejjjjj börja smått och lagom med 3 timmar går de bra och så kan man alltid öka det :D ett steg till i rätt riktning, nu håller jag i detta och ska bara framåt !!! idag blev det en lång runda med mitt troll ! det var skönt och mycket skratt! och JA jag gick utan mobilen :O .... vem e jag nuförtiden?? .... jag är iaf så glad och taggad över allt nu och jag är mycket klokare o kreativ nu, det gillas otroligt mycket! 

hör o häpna så tog jag ett till vuxet beslut idag ! jag införskaffade mig en kalender... OMG jag insåg att det var dax att kunna skriva ner alla tider oså, utan att glömma hälften och trollen får komma ihåg det åt mig ... hahaha!!! 

på torsdag blire kalmar fika med systeryster och träffa pia. sen i helgen kommer världens bästa vän thess hit gaah kul ju ! mår alltid bra att va med henne! :D finns absolut ingen vän just nu som jag hellre vill umgås med än henne, det är så enkelt. båda följer maten, tränar och förstår varandra + är ju att vi verkligen kan konsten att få varandra glada och inte tänka på de jobbiga som finns i allas liv! 

SEN på måndag är det dax för trollmor att komma tillbaka från sin återhämtning!! ska bli så kul att berätta och träffa henne igen!!!!!!! den person som jag verkligen gått igenom skratt och tårar med BOKSTAVLIGEN. hon som alltid vinner i envishet ... hon som kallar mig trotsig tonåring ( hahha hon kan ha rätt men de behöver vi inte lägga fokus på !) hon som alltid tror på mig även när jag minst förtjänar det! jag ser upp till henne, hon är stark och sig själv, håller sig alltid stadig på jorden och säger det hon tycker, även om jag inte alltid vill höra sanningen för att den gör för ont! så finns hon även där när jag tillslut ger mig i min egen bubbla och allt bara brister! Jag kan inte ha ett bättre troll än dig!!      (okej dem 2 andra trollen oxå förstås!! ) känns helt konstigt att jag ska arbeta bort dem som funnits där i alla lägen.. 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

Det verkar hela tiden att jag är så stark,glad,positiv och har ett bra liv... jag är den personen fortfarande, men ikväll mår jag dåligt, en klump, en otrolig saknad, ledsen och besviken!

Jag saknar mitt älskade barn något fruktansvärt och det gör verkligen ont i mig på riktigt! älskade barn du förtjänar verkligen allt och jag vet att du har det bra. jag kämpar för dig och du är med mig hela tiden! kan sitta o kolla på bilder på dig i timtal och saknaden är stor inom mig kan jag lova! jag saknar dina kramar, ditt leende och bara allt just nu! ( ja jag är verkligen superledsen just nu, så stavar jag fel få ni ta det! ).

jag önskar bara att jag får ha dig här, gosa med dig och göra allt som en riktig mamma gör! känner mig tom utan dig.

de här känslorna har jag hela tiden 24/7! men ikväll känns det verkligen förjävligt kanske för att jag hade en förväntning över att få utökad umgänge,att se dig mer! men trots mina framsteg, min kontroll, att jag har skött mig , mått bra och allt. så får jag samma vecka och samma tider. Det gör ONT! detta är en mammas mardröm! andra mammor får ångest om dem ska lämna bort sina barn i 2 dagar hos en och tycker dem är fruktansvärda! Men jag fick lämna dig på heltid och träffa dig under en dag i några timmar. allt beror på mitt mående! ibland får jag se dig mer ibland får jag mindre tid. men just nu borde jag få mer en var 3dje vecka i 3 timmar. känns som att man kämpar ihjäl sig och just nu inte får belöning..

Du valde inte detta liv, du valde inte att få en psykiskt sjuk mamma men utan dig hade jag inte levt, jag är stolt över att jag fick just dig, min älskade underbara unge, att det var du som låg i min mage och väntan var evig men också full med kärlek! jag älskar dig otroligt otroligt mycket och jag vill bara ha hem dig! jag älskar familjen du är hos och jag vet att dem gör allt för dig! och jag är så tacksam att dem finns och tog emot dig.

Mamma älskar dig och saknar dig så det gör ont just nu! detta påminner mig om hur viktig del du är i mitt liv och jag ska fortsätta kämpa!!!!!!! <3 .

Likes

Comments

En helt vanlig onsdag, en som alla andra dagar.. mitt i veckan och det är bara några timmar kvar innan man får sova! en helt vanlig dag som denna såg ut såhär :

07:00 - vakna och gå upp

07:05 - nere o rökte och sen drack kaffe och slö kollade på föreläsningar och fakta.

07:45 - Fixa frukost och mer kaffe

09:20 - troll kom och gav medicin o pratade

09:35 - Träning i 20 minuter + mindfulness

10:10 - fixa sig och äta mellanmål

12:30 - lunch

14:00 möte med jobbcoach ( gick så jävla bra, och han var förvånad att se mig i sånt här skick, ännu mer förvånad när jag hade på egen hand fixat ett ställe jag vill göra min sysselsättning på, så på tisdag ska vi åka dit och prata med min underbara plast mamma!! )

15:00 - mellanmål

17:40 : mat

och ni kl 18:43 sitter jag faktisk och skriver detta ( förvånade va ??!! ) snart kommer trollen och sen blir kvällsmat vid 9 och sen invänta natten för medicin igen, SEN SOVA.

förut hatade jag att lägga mig på kvällen, ligga o tänka o snurra och det tar några timmar innan man somnar MEN sen jag har börjat med mindfulness så somnar jag på 10 min och somnar på ett behagligt och lugnt sätt så jag sover hela natten tills klockan ringer och dagen börjar om :D

JAg mår så otroligt bra såna här dagar, när allt bara rullar på och man gör saker av tiden istället för att slöa ihjäl sig och bara vänta på ........ ingenting egentligen.... jag älskar att dem dagarna är förbi!!!!!!!!!!!!!! Nu ser jag detta nya levnadssätt som mitt nya jag och det är ett stort framsteg bara det !! som sagt jag har verkligen älskat dem här sista veckorna ! trots motgångar ibland så har jag varit mogen och tänkt på mitt egna mående och för jackiis bästa och det har givit mig resultat! det är bara en sak.... Jag verkligen verkligen saknar mina riktiga troll !! längtar galet mycket efter dem och få visa upp allt bra jag gjort och mina framsteg! MEN snart är det då även att ta adjö av dem trollen som varit här under sommaren, egentligen är det bara en som jag kommer sakna! MEN JAG VILL HA ER TILLBAKA NU MINA TROLL, ni har fått er återhämtning nu !! kram på¨er !

Likes

Comments

Detta kommer vara ett inlägg om just mat ! för det är något som jag faktiskt ser stor skillnad på hur jag mår idag och hur jag mådde innan...

förut hatade jag allt som hade med mat och göra, jag åt, spydde, självskadade och mådde dåligt över att alltid tänka att maten ska i mig och alla runt mig tjatade på hur viktigt det var.. hur jag blev när hjärnan bara stängdes av och jag intalade mig själv att jag inte behöver någon mat idag heller... jag strävade efter att kunna hålla mig utan mat i flera dagar ibland veckor. JAG trodde att man gick upp 10 kg bara av en måltid och ja jag tyckte att jag vägde för mycket och inte var värd att ens äta. jag trodde att man blir ju smalare ju mindre man äter. det ser man ju på andra som slutat äta ...

men jag kunde dricka läsk, trycka i mig godis och kakor och tro att det var det jag behövde för att överleva och känna att jag ätit tillräckligt för dagen. förstod inte varför jag gick längre ner i mig själv, sov dåligt och sov mycket på dagarna, varför jag gick upp i vikt- jag åt ju... varför hade jag inte energi ? hur jag stängde av, svarade "vet inte" på precis allt och såg inte mening med nått, hatade allt som hade med maten att göra som att det bara gav ångest. jag blev inlagd många gånger, för att alla ville det jag hatade mest. äta regelbundet, men det var ingen som stoppade mig heller när jag hade ätit och spydde upp allt på avd - jag fortsatte alltså tro även därinne att det var ett normalt sätt att leva. när alla trodde att jag åt och mådde bra så blev jag utskriven och att jag hade fått igång min hjärna igen, men egentligen hade jag inte det och även om jag hade gjort det. hjälper det inte när jag inte hade viljan att fortsätta hemma, jag kopplade verkligen inte ihop att mat och hjärnan hörde ihop.. det är som en väldigt klok person jag har i min omgivning säger: det är ingen ide att lägga in sig och komma ut och tappa huvudet direkt när du lämnar dörren... jag hatade det uttrycket, vaddå jag lever ju normalt tänkte jag, jag skyllde allt mitt mående på allt som hänt mig och mina diagnoser. det är ju därför jag mår dåligt inte pga min mat, för i min värld då var det normalt att antingen inte äta eller trycka i sig mat och sen spy som en idiot.

MEN nu har jag verkligen kommit till insikt att mat och hjärna eller egentligen hela kroppen behöver energi för att kunna hantera allt i en helt vanlig vardag. Jag har förstått att man kan inte bara tro att maten inte har någon betydelse för ens mående. För det har den och det är verkligen en av det största anledningarna att äta, äter du inte stängs allt av och du går in i svält som att kroppen inte vet när den får mat igen. kroppen orkar ingenting och du blir helt slö och orkeslös och dina andra känslor förstärks och du kan inte hantera dem! äter du däremot så orkar kroppen mer och du får energi till att ta itu med problem. Men du kan inte tro att du kan slänga i dig allt på en gång vid ett tillfälle och inte heller vad som helst .. du borde äta 6 gånger om dagen och inte mycket, ät lagom! om någon hade sagt till mig för 6 veckor sedan att jag skulle äta 6 gånger om dagen och klara av det och därmed få ett stabilare mående hade jag nog bara sagt .. ELLER HUR eller ALDRIG I LIVET!!! men nu har jag ätit alla mål under 3 veckor, alltså .. Frukost , mellanmål, lunch, mellanmål, middag,kvällsmat och ja jag var totalt livrädd när jag började ! varje dag var en kamp att inte falla i mitt vanliga beteende.. Men jag bestämde mig och jag såg tidigt att det verkligen förändrade mig och mina dagar, jag mår bra, små äter inte, jag kan göra bättre val som gynnar mig, jag ser bara fördelar med att äta nu! Dessutom går jag ner i vikt! för 3 veckor sedan vägde jag 95kg men nu har jag gått ner till 88kg PÅ 3 VECKOR!!!!!! jag har självt valt att ta bort socker,vetemjöl,ris,pasta och potatis, jag äter mer nyttig mat som gör att jag har jämnare blodsockernivå. och jag ÄLSKAR att leva som jag gör nu! jag skulle inte vilja tillbaka dit jag var bara för några veckor sedan!! Men självklart har jag också trillat dit men jag har lagt märke till det direkt och gjort förändring direkt! därför har jag nu varit stabil trots ett misstag! som sagt det är okej med snesteg bara man inte gör det till en vana!!

Likes

Comments

Idag började dagen faktiskt bra , frukost,träning,göra iordning mig, äta , troll och nu har jag ätit igen. 

Jag tog ett beslut som kommer få mig starkare idag, trots att det gav ångest och oro i mig och kanske inte på det bästa sätt men jag stod upp för mig själv och mitt mående , vilket är väldigt ovanligt ! Denna sommaren har jag utvecklats något otroligt och jag känner mig så mycket stabilare och gör klokare val ! I början trodde jag inte jag hade något värde , allt blev ju bättre utan mig .. men jag har förstått nu hur viktig jag är inte minst för mig själv, min åsikt har betydelse oavsett och jag känner mig verkligen redo att komma längre fram i min utveckling. Jag har makten över mitt liv igen ! ​jag förstår verkligen med att man måste kämpa för att komma någonstans! Jag ber om hjälp nu och jag får vägledning åt rätt hål. Jag ser till att kämpa med mina troll inte vara den trotsiga tonåringen som inte förstår sitt bästa. Jag hoppas verkligen detta håller i sig nu. Låta mig få känna mig glad och så energifull, där kreativiteten flödar i mig ! Jag ser framåt och inte bakåt, jag kan fortfarande falla men då ska det inte bli till en vana. 

Just nu har jag allt under kontroll och det var längesedan jag kände så med ! Kontroll på mig , kontroll över mitt liv och jag älskar det ! 

Jag bär med mig så mycket skit som ingen kan förstå men jag är en fighter och jag ska bara sortera och lägga allt på plats så jag kan känna mig såhär länge! 


Likes

Comments

Då vart helgen ö​ver och den var mysig, tillbringades först en natt i målerås sen på en öde ö med mamma o gänget. Idag är de måndag då började veckan igen, bara till att gå upp göra iordning frukost sen köra i gång med träningen, hittat ett mega bra träningsprogram på Youtube, med popsugar så himla kul är det och svettigt. Ett steg till att må bra är att förutom sova,äta,medicin så är det att röra på sig och hos mig ger det verkligen resultat i mitt egna mående! 

Jag tog ett litet snedsteg på kvällen, som inte gick som jag ville, ångest och en tomhetskänsla som flög på mig egentligen utan att det hänt nått men jag följer mitt måtto, man får göra fel bara man tar sig upp med vetskap om att det inte ska bli en vana!. Imorgon är en ny dag, händer väl inget speciellt så vad jag vet förutom att ta en sak i taget och försöka hålla maten i tiderna jag har. Bara för att hålla mig lugn och få min sömn så tog jag min vb som jag inte behövt på några veckor nu. 

Jag klarar detta, jag ska ta kontroll, ser ljust ut nu ändå.!!! 

Godnatt ! 


Likes

Comments

Jag är en tjej på 22 år och har en dotter på 2 år och 5 månader. Jag lever med psykisk ohälsa. klättrar långsamt uppåt men har mina perioder då jag faller ner i det svarta, jag är för det mesta en kreativ och härlig tjej med många runt mig. Min älskade tjej är placerad i familjehem just nu och även om det gör fruktansvärt ont i mamma hjärtat att inte få se sitt barn varje dag så ser jag att hon får det bästa nu och jag får träffa henne! Jag försöker verkligen kämpa mig ur mitt dåliga mående och gör framsteg iallafall i nuläget. Jag har rutiner och sköter maten, jag ser framåt och inte bakom där jag har allt skit. Jag lever tack vare min älskade dotter! De är henne jag kämpar för och älskar mest i hela universum!! Varje andetag jag tar, gör jag för henne! Hon ska få de bästa i hela livet och det finns ingen tvekan om att hon inte är min! Lik mig både i utseende och envisheten <3

Jag har min huvuddiagnos emotionell instabil personlighetsstörning och går i dbt, jag har världens bästa samtalskontakt men även boendestöd (vilka är mina troll om ni undrar någongång😂) 3 gånger per dag, sen även mobila natt som kommer på kvällen. Jag försöker leva så fyrkantigt jag kan just nu får de är då jag mår som bäst och det sker utveckling både i mig och allt som händer runt mig, allt kretsar runt mitt mående och det är därför jag nu ska försöka ta mig upp och bli så stabil jag kan! Jag kommer blogga om allt och lite till i min vardag, allt från långa texter till ibland bara en bild.
Likes

Comments