Hej bloggis!
Har kommit hem från sista lägret nu och antar att jag återhämtat mig eftersom jag idag drog ut och tränade. Så skönt! Hade en helt fantastisk vecka ute i skärgården. Hade ett så bra ledarteam och så bra hjälpledare och en så skön grupp! Skönt att få avsluta säsongen på det här viset, bra fiilis i kroppen.

Annars så försöker jag peppa mig själv till att så småningom ta itu med studierna snart igen. Saknar mina studiekompisar helt enormt mycket och ska bli så roligt att se dem igen.
Att återvända till studierna betyder också att jag har en hel del vuxensysslor att göra, men bockade av flera av dem idag. Nu återstår bara en volontär-ansökan, motionsavgiften på uni och sen lite rapportskrivning. Lär bli riktigt bra det här!!

Några bilder från min skärgårdsvistelse. Fastän vi hade dåligt väder under flera av dagarna så fick vi också se solen och till och med en dubbel-regnbåge!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej bloggis!

Idag har sommarvädret bjudit på sig själv. Så soligt och varmt så man blir bortskämd, speciellt med tanke på att väderprognosen lovar riktigt häftiga regn imorgon. Passar på och njuter riktgt ordentligt. Ligger utomhus och bloggar, tog en solpromenad och klippte t.o.m. gräsmattan hos mormor för att vara ute lite. Det är så skönt att vara utomhus när det är varmt (med med en frisk vindpust nu och då). Imorgon kommer halva dagen att gå åt till att sitta i bussen på väg till Houtskär. Årets sista skribaläger går av stapeln och jag börjar typ "studera" igen, eftersom lägret är min praktik. Men att komma ut till skärgården och jobba där en vecka skadar ju ingen. Älskar mitt jobb liksom.

Har inte så mycket annat att komma med, kände för att komma och göra en kort och vardaglig liten uppdatering för att det finns lite tid och inspiration för en gångs skull.

Likes

Comments

Hej bloggis!
En kort tystnad uppstod igen på bloggen, denna gång p.g.a. en kort minivisit till Åbo. Jag var där för att ställa i ordning min lägenhet för höstens äventyr. Det blev lite rensning i både pappershögar och köksskåp, så väl som i garderoben. Kändes skönt att röja upp och göra det mindre kaotiskt, även om det där med att tycka att städa och röja är kul kanske kändes lite väl vuxet. Men hei, vuxenpoäng kanske?

Annars så hände det inte så mycket, strosade runt på gatorna och insåg hur mycket jag tycker om min studiestad. Åbo är så enormt vackert och mysigt, speciellt på sommaren när jag är där alldeles för lite. Borde försöka vara där mer och verkligen ta ut allt staden har att erbjuda medan jag ännu kan, det kommer troligtvis att vara mitt sista studieår nu, och sen kommer jag bli tvungen att lämna Åbo. Lite melankoliskt men samtidigt superpepp. Men vad framtiden för med sig är det bara att vänta och se! Ännu är det mycket kvar av sommaren och jag åker snart iväg på säsongens sista skribaläger och sen blir det lite välförtjänt semester innan praktik och studier börjar igen. Har ett enormt sug att resa nånstans, men finns så många ställen att besöka så kan inte riktigt välja, kanske Island eller Danmark? Kanske Sverige eller Tjeckien? Vet inte, men en minisemester skulle nog platsa in väl just nu.
Det var allt för denna gång! Puss&kram!

En bild från förra veckan, när det var helt magiskt med dimman och solnedgången. Wow-effekten var garanterad.

Likes

Comments

Hej igen bloggis!
Idag har jag fått njuta av en superfin semesterdag! Det blev lunch med mamma, systra mi och mormor tidigare under dagen. Jag och syster hann också ut på en kort promenad tillsammans och utbytte nyheter kring vad som hänt sen vi senast sågs. Så skönt att vi kommit ifrån den sär bråkigaste åldern och faktiskt kan umgås med varandra utan att vi behöver en fredsmäklare med oss hela tiden, haha.
Nu är jag nyss hemkommen från mormor där jag&mamma klippte gräset och drack kaffe innan vi gick hem. Tänkte ännu satsa på att jobba lite och kanske beställa hem ett par skor innan jag bara slappar ihop totalt. Ha det bäst!

​Några bilder på somriga ting. Prästkragarna är i full blom och sen smultron. Så många fina minnen kring dessa. 

Likes

Comments

Hej bloggis! Det har varit tyst här under en tid nu. Orsaken ligger i att jag åkte i väg på skribaläger för en vecka. Lägret var en mindre grupp konfirmander än vad jag är van vid, men de var söta och snälla. Veckan var förbi i ett huj och nu ligger jag och njuter av "semester" innan jag får åka ut på den sista skriban. Under denna ledighet tänker jag hinna med en sväng i Åbo för att kolla om lägenheten står kvar och för att städa upp och förbereda i för kommande läsår. Känns kusligt att tänka på framtiden eftersom det här verkar bli mitt sista studieår. Vemodigt, men ändå skönt. Nu tänker jag ta en promenad medan det ännu är varmt! Återkommer senare med mer inlägg.

Likes

Comments

Hej bloggis!
Har nu i flera dagar suttit och pysslat med min Bullet Journal. Har haft den sen februari och det har fungerat utmärkt som ett utlopp för den kreativitet som jag inte annars kunnat göra något åt. Studierna är krävande och tar upp mycket tid och ofta är jag så trött så jag aldrig orkar gräva fram pennor och papper för att måla, men när jag har min BuJo så får jag två flugor i en smäll, utlopp för kreativiteten och en personlig kreativitet.

Lite bilder från ett av uppslagen. Har lite dille på grönt - speciellt i form av växter och lite djungeltema.

Likes

Comments

Hej hallåj!

Här kommer ett första inlägg på denna blogg. Det hör till kutym att en ska presentera sig då en startar ny blogg, så let's go!

Jag heter Laura, men kallas Loorasaara, där av också bloggnamnet. För tillfället är jag 24 år gammal och studerar teologi i Åbo. Riktar in mig på att bli präst, men känner att det är en roll jag ännu behöver växa in i och få testa på innan jag faktiskt bestämmer mig. Annars så brukar jag umgås mycket med kompisar, dricka kaffe och försöka njuta av livet så gott det bara går.
"Lider" titt som tätt av valpfeber och hundar ligger mig extremt nära hjärtat. Är en av dem som inte kan kolla djurvideon på instagram utan att storbröla, skratta eller sitta och pipa för att det är så gulligt/ledsamt/roligt/en blandning av allting. På fritiden försöker jag också motionera så mycket som möjligt, men även fotografering finner jag glädje i samt att sitta och rita/måla och på så vis låta kreativiteten flöda.

Bloggen kommer handla om allt och ingenting, bl.a. resor, vardagsliv och ett vädringshål för mina tankar. Ibland kan det också dyka upp recept eller kanske t.o.m. något DIY-projekt om jag blir riktigt ivrig. Har bloggat i ca 7 år, lite on/off på olika portaler. Kände mig nu mogen att testa på nouw i och med att jag fick problem med bilduppladdning och bildanvändning på den tidigare portalen.

Likes

Comments