Här sitter jag sängen och försöker för femtioelfte gången att få Ella att sova längre än vad hon gör. I sin egen säng. Igår var väl för bra för att vara sant när jag fick 1,5 timme nere på soffan utan barnen. Lite av en befrielse faktiskt om man får uttrycka sig så. Seb gick det inte alls bra. Barnen vaknade efter varandra och sen gick det inte alls. Mitt humör och trötthet svek mig så jag tog henne till mig och lät henne somna, vid tutten. Värdelöst för hon sov som en kratta efter det, likaså jag. Fan!

Jag har inget emot samsovning, tvärtom. Däremot har det känt som att både hon och jag har fått sämre sömn i samband med detta.
Nu vill vi inget hellre än att vara hos mig. Med eller utan napp. Nappen funkar att använda om jag vaggar henne gåendes i sovrummet. Men lägger jag ner henne sen så blir hon såklart ledsen.

Frustration till max och har hållt på sedan 19.30
Nu när jag skriver detta är klockan 22.45. Ska det pågå hela natten? Tips mottages.

Ändå höll jag henne vaken från 14 i em till 19.30 och hon fick en portion gröt vid 18 så borde ju vara mätt och trött. Vad är det med mina små som ska vara lättväckta? Alice var likadan i början. Jag glömmer så fort så jag vet inte när hon började sova själv. Hon var lättare att sova på soffan innan vi gick upp i sovrummet. Ella sover helst i famn nere på soffan.

Nåväl så verkar det inte ge med sig och antingen blir det "nattjobb" eller så har jag tur någon gång att få sova. Kanske till och med får sova med Ella i famnen i natt :(
Sen förkylningen stör med.
Oj nu klagar jag förgäves men jag måste få kräka ur mig. Jag blir tokig... :/
Det tar tid med rutiner men det vill inte min hjärna registrera...
Så trött, så grinig!
God natt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

..men gör det ändå, lite i alla fall!

Jag har insett för femtioelfte gången att jag nog är den som vill vara närmast mina barn, inte tvärtom. Eller ja jo ibland det med men jag är nog ändå den som vill ha dom i närheten.

Det har senaste tiden varit tufft med humöret och jag har inte haft ork att skriva. Ella har sovit så dåligt om nätterna så det har påverkat mig. Aldrig haft så jobbiga humörsvängningar som nu. Inte ens som gravid eller nyförlöst.
Har också varit extra tufft också när man har en till man ska underhålla och dum som man är så den tiden Alice är på dagis har jag sysslat med så mycket annat.

Ella har liggammat av ren bekvämlighet bredvid mig. Men i slutändan så har det bara varit jobbigt. Hon vill gärna ha tutten i munnen hela tiden om hon får välja och släpper hon så jag får lite space och kan räta mig så dröjer det inte länge innan hon söker efter den igen och vaknar. Nappen är liksom inte att tänka på nattetid. Dum och trött som jag är så lägger jag fram tutten och i samma veva somnar jag om.
Så jag har hela tiden sagt att jag ska få de till rutin men det har runnit ut i sanden gång på gång och jag ger upp så fort hon visat tecken på förkylning eller ja lathet från min sida.

Nåväl igår tog jag chansen och började med att det ska skapas rutin och för hennes skull ska hon sova i sin egen säng.
Igår gick det okej till en början med det var också mycket ledsamt från Ellas sida och vad är då oddsen att hon får ont i magen? Det sprakade väl i blöjan och hon var u samma veva ledsen. Efter några gånger försök ja jag henne hos mig och gav henne mat men lyckades såklart somna. Däremot var det en bra natt för att ha börjat precis.
Ikväll tog jag annat knep. Hålla dig vaken från em till nattning, gröt vid 18 tiden och dusch. Gick över förväntan med att ge henne lite amning och sen in med nappen och lägga henne. Tog knappt 30 min och sen sov hon. Visserligen 1,5 timme bara men det är ett gott tecken och hon sover i sin säng. Truga truga och jag ska också vara lite pepp att gå  upp och ta henne utan att lägga henne hos mig.
Nu återstår att se hur det blir härnäst. Både nu när jag ska lägga henne igen och nätterna framöver.

Hon var varken vällingen eller ersättning nu. Hon blir bara ilsken så just nu låter jag henne amma om det fungerar. Sen får vi se när vi kör med trugande av flaska också.
Det är på tiden att både hon och jag får sova lite bättre om nätterna och få in lite rutiner vad gäller nattning.
Återkommer om det sker någon anna förändring.
Nu ska jag snart lägga ner henne igen och försöka få lite sömn jag med inför förväntan på nästa gång hon vaknar.

God natt!

bild för uppmärksamhet☺

Likes

Comments

Idag har verkligen varit en sådan dag där man helst bara vill ligga och vila upp sig på soffan. Vaknade vid 5 i morse över att Ella knappt kan andas så täppt hon är. Mitt lilla hjärta! Tycker så synd om henne. Hon blir så påverkad första stunden i en förkylning och kan vi kör på igen. Hostan är inte heller att leka med. Alice vaknade strax därefter och sen var det lika bra att gå upp. Fick vila till mig lite på soffan en stund innan  frukost och dagis.

Vi fick desvärre avstå sista gången på babysim. Tråkigt verkligen men vågar inte chansa. Så vi gjorde lite småärenden och sen donade jag lite hemma en stund. 
Ella har bara varit glad i små stunder idag. Mest gnällig och ledsen så hon har fått ammar fritt och sovit i omgångar. Inte alls roligt och trött mamma ikväll. Det är tur man glömmer alltid elände som barnen går igenom och ser det positiva. Det negativa är ett minne blott. Som ikväll när jag gjorde en flaska välling till Ella så sken hon som en sol och skrattade. Då kunde man ju inte annat än skina själv.

I morgon får vi se om Ella är bättre och vi fått sova ordentligt. Håller tummarna. 

För övrigt funkar vällingen sådär och jag har inte fått så bra matrutiner på Ella. Hon äter i lite oregelbundna tiden för tillfället då jag inte riktigt har koll på magens påverkan än. men det kommer.  Huvudsaken är att hon ökar i vikt nu och mår bra.  Alltså gud vad man glömmer mycket trots att man har ett barn till. Alice var visserligen glad i mat och gröten redan från 4 månader medan Ella behövde introduceras med gröt vid 5 månader för att öka till sig i vikt. Annars hade hon nog kunnat vänta till 6 månader.
Men man märker skillnad på henne nu. Så skönt. Nu väntar vi på 6 månaderskontroll med läkarbesök som sker nästa vecka.
Utvecklingen med motoriken börjar sakta men säkert att komma! Klart jag jämför mycket med Alice som var snabb med det mesta men Ella är en annan individ får jag ständigt påminna mig och hon utvecklas hon med men inte i samma takt.

Nej nu ska jag se till att komma i säng så man kan få lite sömn.
God natt!

Likes

Comments

God kväll!

I veckan har det egentligen varit den lugnaste. Alice fick hög feber på natten till onsdag så hon fick vara hemma på onsdagen från dagis och sen dök febern aldrig upp igen. Skumt men skönt såklart. Tråkigare nu när båda snorar nu och ännu en runda förkylning har satt spår. Hoppas det ger med sig snart och vi trycker i koksalt igen. Som tur börjar täppan försvinna som Ella haft sedan hon bara var några veckor gammal. Det var rätt drygt så det är vi glada för att få slippa och värst var ju nattetid.

I torsdags valde jag att ge mig själv en stuns att samla energi när Alice så gärna ville till dagis. Tog en promenad med härlig musik i lurarna och Ella sov gott i vagnen, även en stund när vi kom hem utomhus. Även igår ville hon inget hellre än att sova utomhus. Testade att lägga henne här inne men nej! Det tog inte ens 5 min efter att jag kommit ut sen sov hon och fortsatte att sova ute i 3 timmar!!?! Jag hann städa, tvätta tre tvättar, dammsuga, tvätta golv och duscha. Jätteskönt och tror det gynnade Ella med för när jag fick väcka henne istället som jag fasar för så var hon pigg och glad.  Super!! Det ska vi göra varje gång vi är hemma och hon ska sova😃

Igår kväll hade Alice pappatid så mamman fick lite tjejkväll med bästa Ange. Ella hängde med mig för hennes främsta föda är på mig haha.
Vi beställde och åt pad thai! Första gången för mig och det var så gott. Efter det poppade vi popcorn och åt linschips. Mitt i allt detta skrattade vi, nästintill hela kvällen. Alltså vi har båda så dålig humor men den är extremt snurrad när vi delar den med varandra. Skratt hela tiden men skratt förlänger ju livet så lär ju då inte dö förrän jag är typ 200 år eller så haha. Men det var välbehövligt verkligen och hade lika roligt som alltid😍♡
Lite allvar pratade vi med men det ledsen nästintill alltid att vi skrattade i slutändan. Min bästa vän! Tack för att du är du och gör mitt liv så mycket roligare😘

Idag har vi varit och kollat på när mina småsyskon tävlat i bowling. De är ju grymma. De slår mig lätt! Efter det blev det fika och handling innan vi drog oss hemåt.
Hade köttfärssås över som jag gjorde häromdagen och med Anges kloka idé gjorde jag en pannkaksrulle med såsen som fyllning. Så gott och jag fick rätt mycket för 12 sp. Jättenöjd!
Sen har kvällen varit lugn och nu precis har jag varit och tagit tempen på gnällig Ella och jovisst, feber!😣 bara till att ge Alvedon och få henne att somna om. Blir nog mycket närhet med mamma i natt.
Det får avsluta veckans summering. I morgon får vi se vad dagen har att erbjuda. Både i väder och aktiviteter.

God natt!

Likes

Comments

Vad är oddsen att jag är jättetrött och fick väcka barnen i morse om vi skulle hinna iväg? Annars står nästan Alice upp redan innan klockan slår 7.00 Det var tufft men vi kom till dagis i alla falö ;)

Det här med babysim är som jag sagt innan inget för Ella. Men idag tog vi chansen att vara med igen. Gick bättre än alla tidigare gånger men hon var ändå inte helt glad över det. Dök däremot 3 gånger och det går jättebra vilket jag är glad över och hon älskar sångstunden. Tror jag ska börja med henne på babyrytmik istället. Men babysim blir det ingen fortsättning på tyvärr.
Sista gången nästan vecka tar vi också sen är det över. Har jag tur kan det nog bli ett vattendjur av henne med eller så är det så.

Sen tog jag och handlade med sallad och körde mot Ronja för lunch, planering, annat snack och en kanna kaffe. Behövligt och alltid lika trevligt.
Middag åt vi hos min kära mamma då sambon kom hem senare. Man får ju passa på haha ;)
Och så några koppar kaffe och en kopp te på det :)

En bra tisdag mer andra ord. Fick under vår 5 min bilresa hem sjunga "hjulen på bussen" sådär 3 gånger för att hålla Alice vaken som sedan däckade totalt här hemma efter idag. Ella fick och slög faktiskt 1 dl välling och nu har hon somnat. I min famn dock så vi ska upp i sängen och koppla av innan det är tid att sova för oss föräldrar med. Så får vi se om vällingen ger någon effekt på sömnen i natt. Har varit sådär men hon sov i vagnen i princip hela kvällen igår och det är positivt. Trodde inte hon skulle det därför fick hon ligga kvar så var det smidigare att väcka till henne, ge mat och sen lägga sig. Sen om eller hur många gånger hon vaknade vet jag inte. Liggamma gör att man glömmer när man bara kan lägga till och sen somna om.

Nåja vi får helt enkelt se. Nu ska jag dra mig uppåt sägnen och det ska bli oerhört skönt

God natt från oss!☆

Likes

Comments

Idag har varit en jättebra dag.
Vi skippade familjegympan då vi tänkte ha egen familjedag. Tanken var busland men Dennis kom på idén om badhus och Alice föll som en sten och jublade när han nämnde det. Perfekt också så Ella också kan vara med.
Vi packande med badkläder och drog oss mot ystad arena. Alice är som varje gång lyrisk och hoppar som ingenting vare sig vi är beredda eller inte. Full koll på var lilla vattendjur 😂
Ella hade mer glädje av den varma bubbelpoolen och det gick hur bra som helst det med.
När vi väl skulle bege oss, somnade Ella innan vi ens landat i bilen. Alice däremot var lika energisk som när vi kom in på badhuset. Hon blev nästan lite ledsen att vi skulle åka. Men lite mat i magen gjord henne glad igen. Även om hon hade kunnat bada länge till.

Väl hemma igen har vi bara busat, myst och haft en lugn söndag kväll!
Nu sover nästan alla i familjen så blir dags att återgå mot sängen. I morgon är det måndag igen.

Hoppas ni haft en toppenhelg. God natt! 

Likes

Comments

God kväll!
Hoppas ni hunnit läsa föregående inlägg som inte lyckats komma fram. Men här kommer liten uppdatering om natten som varit och denna dagen som närmar sitt slut.

Natten har varit sådär. Det gäller antar jag att truga som man gjorde med nappen. Ella somnade och fortsatte att sova med nappen en stund. Sen vaknade hon och ville ha mat och det märktes även på hur hon tog i bröstet. Varje gång hon tog nappen så kunde man röra henne utan att hon vaknade direkt.  Skönt. Däremot vaknade hon nästan varje timme av att hon tappat nappen och flera gånger har inte nappen varit hjälp längre.
Men jag ger mig inte. Fortsätter med nattamning men ger nappen och testar i första hand. Vem vet? hon kanske kan behålla nappen mer sen och sova bättre? Vi håller tummarna. Jag är ändå positiv och pigg om dagarna och det har gått över förväntan att hon tagit nappen ändå nattetid. Gjorde samma idag under eftermiddagsluren och då kunde jag lägga henne i soffan.

På tal om idag så plockade jag lite i vardagsrummet och dammsög och i samma veva tänkte jag på hur tunt täcket jag har på golvet är för Ella att ligga och leka. Även om det är duntäcke. Då klingade det till hos mig att vi har en madrass som användes till vår föregående säng och den används inte. Vek den på mitten och bäddade med ett överkast som inte heller används. Gjorde en myshörna åt barnen efter inspiration av Ronjas. Ska dock förbättras då jag tagit filtar som låg hemma. Tänkte samma färgtema som resten av vardagsrummet.
Skön var den i alla fall och Dennis var också nöjd. Blir mycket bus, mys och sovtimmar i den!

Har mest varit det idag och har fått tvättat och vikt  massa kläder så det ser ut som en garderob nu på matbordet😂 Fortsättning får göras i morgon.
I eftermiddag och kväll var vi bjudna hem på mat hos min kära pappa med syster och svåger. Beställde pizza och jag tog en kycklingrulle. Var riktigt gott och sen kaffe på det. Tusen tack!!♡♡ Kunde inte bli bättre lördag! Vi var helt säkra på att Alice skulle somna i bilen men nej då.  Vart tror ni hon somnade?

I myshörnan såklart! 😍 Börjar bli tid att gå upp med henne i sin säng.

Vi avslutar kvällen med lite cola zero, skrattfest med Johan glans på tv och nu en serie innan det är tid att sova!

Gav Ella runt 1dl välling idag också. Vaknat en gång när vi kom hem och fått lite tutte sen somnat igen. Nu får vi se hur natten blir. I morgon är det ny dag med nya äventyr.

Likes

Comments

Gårdagens inlägg som inte kommit fram... uppdatering kommer snart!

God kväll!
Idag skulle vi vara på buslandet en sväng med Ronja och hennes tvillingar men tyvärr fick det bokas på grund av sjukdom. Vi har haft den oturen varje gång vi bokat in det😂 nästa gång blir det spontant, hehe

Istället tog vi som vanligt nästan en tur till min mamma. Min syster var på besök så vi passade på en sväng. En mysig fredag att inte åka så långt hemifrån. Fördelen att ha mamma nära ;)

Sen så tro det eller ej haha lagade jag mat tillsammans med sambon och vi var sams hela tiden😉 God blev maten också, egenpanerad skinkschnitzel med pommes och bearnaisesås. Jag måste bli bättre på att ta bilder på mat och dagen om jag ska fortsätta blogga. Hur kul är det att bara läsa en massa text?

Igår berättade jag att jag skulle börja med välling. Det blev en test ikväll. Först lite köttfärssås som gick hem och lite fruktpure efter. Nöjd Ella. Sen gjorde jag runt 1 dl välling och till en början var hon sådär glad för det. Hon skrattade mest men fick sig en smak. Väntade en stund och testade igen och då gick det bättre. Hon tog nästan allt och sen valde jag att ge henne nappen. Den tog hon lätt!!? och sen låg vi en stund här på soffan och hon somnade med nappen för första gången såhär. Annars funkar det bara i babyskyddet. Men jag ska inte ropa hej än. Jag kanske bara har tur ikväll?
Varför har jag inte testa ändå? Nu ska jag bara se hur det är att flytta på henne. Det är ju så mysigt nu när hon ligger här🙈
Nu ska det fortsätta såhär om kvällarna och sen får vi se om det ger effekt till natten. Jag nattammar gärna än såklart men för Ellas skull till sömn vore det skönt om hon kan ta nappen i första hand och bara amma när hon faktiskt är hungrig. Tror att 3 av 4 gånger har hon tutten som napp. Sen blir hon inte överfull heller så minskar ex risk för magont.
Vi får helt enkelt avgöra i morgon hur natten blir!!

Likes

Comments

Uppdatering av veckan. Svullen i morse som varje morgon denna veckan och resultatet visar som väntat....

+0,3. Känns alltid lite surt. Men är nästintill säker att det är hormonellt den här veckan. Och det bästa är att det är ett litet plus så yey för det i alla fall.
Nu kör vi på en ny vecka mot nytt mål!

Likes

Comments

Det kommer nog endast se ut att bli inlägg på kvällstid. Lite då man har tid som småbarnsförälder.
Idag har jag haft min bästa väninna Ange hemma hos mig. God brunch och massor av skratt och prat. En behövlig dag att prata av sig om allt och bara skratta åt ingenting. Love it♡ Tack igen bästa♡

Passade på att ta en tur till BVC för att självmant väga Ella. Idag vägde hon 5860 gram. Sista vi var där var 14 februari så nästan en månad sedan och hon har gått upp 290 gram. Frågan är om hon kommer upp till 6000gram innan läkarbesöket i slutet av mars? Jag håller tummarna.
Med detta bland annat försökte jag på en flaska tillägg med ersättning ikväll mest för att se om den ger effekt på förbättrad sömn. Ella är otroligt lättväckt om natten och har inte sovit en hel natt sedan födseln om man bortser från första natten hemma. Jag liggammar och det har nästan blivit som en napp. Ingenting annat hjälper nattetid. 
Resultat av ersättning var total vägran att sluka den. Först tänker jag att det kan vara nappen. Tror jag får köpa hem större för hon blir kanske arg att hon får ta i själv? Samtidigt ser jag att hon får i munnen och hon verkar inte speciellt glad i smaken heller.
Så i morgon köper jag hem nappar till flaskorna och välling. Värt ett försök att få det till kvällen. 
Gröten tar hon till middag men den är inte så stor effekt som jag hoppats på.
I hopp om att hon tar det ska jag truga att sedan få henne att ta nappen på natten.
Man vet ju innerst inne att trugande lönar sig, utan att behöva göra barnen ledsna. Jag är en liten hönsmamma och det vet jag om. Jag älskar mina barn som alla andra mammor till sina barn.

Har blivit en bildlös men i stora drag fantastisk dag. Veckan kommer sluta väldigt bra också. Först veckovägning i morgon. Jag gissar på liten viktuppgång eller stilla. Återstår att se!!

Likes

Comments