Jag ska göra “Sloppy Joes”.


Efter maträtten jag gjorde förra veckan känner jag mig lite mer säker i köket. Jag är inte längre rädd att bränna ner mitt hus. Jag vet inte riktigt vad Sloppy Joes är men eftersom min mammas pojkvän föreslog det så bestämde jag mig att göra det eftersom han inte åt maten som jag gjorde förra veckan.


Jag fick ett handskrivet recept från Dwight (Mammas pojkvän), därav ingen länk till receptet men bara googla på “Sloppy Joes recept” så kan du välja mellan många olika.


Jag googlade också receptet och det är typ en chiliröra, med köttfärssås eller något.

Det verkar som ett ganska enkelt recept och jag orkar verkligen inte göra något avancerat just nu.


Jag tror att denna rätten kommer bli god och lite annorlunda eftersom detta inte är något som vanligtvis brukar lagas i vårt kök men det kanske blir en succé. Vem vet?


Hejdå, önska mig lycka till! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!


Det var inte riktigt min smak, men mammi älskade det iallafall. Receptet var lätt att följa och jag brände inte upp mitt hus och det är jag tacksam för haha c:


När jag skulle börja laga maten blev jag jätteförvirrad eftersom jag inte kunde fatta hur man skär upp en pumpa. Men det gick okej och rätten var förvånande lätt att laga, vilket var bra. Allting flöt på tills pastan började koka över, det var ju inte så kul. Misstaget jag gjorde var att jag satte på locket medan det kokade haha. Det hände inget speciellt egentligen. Det enda “spännande” som hände var ju att pastan kokade över haha. Jag följde receptet och tro det eller ej, jag var ganska duktig.


Mammi ville att jag skulle notera att det var godare dagen efter och det blir extra gott om man har i turkisk yoghurt.


BETYG: ★★

Varför bara två stjärnor?

Jag tyckte att det var roligt att laga, men det var ju inte riktigt min smak. Det var okej, men jag tror inte att jag skulle vilja äta det igen honestly hahaha.

Hejdå kramis!!! <3 


Likes

Comments

Hej!


Jag har bestämt mig att laga en rätt som jag aldrig ens har hört om men jag var tvungen att hitta ett recept snabbt så jag tog det som var högst upp. Denna rätten är vegetarisk vilket är den största anledningen till att jag valde den, eftersom min mamma är vegetarian och jag vill att hon ska kunna smaka det första jag har lagat helt själv.


Min första tanke när jag såg bilden och receptet var nog som alla andra skulle reagerat: “Herregud, vad gott och nyttigt det ser ut!” Men sedan när jag läste slog en tanke mig; Jag tål inte bönor...


Eftersom jag reagerade på butternutpumpa fick jag googla så att det inte innehåller nötter för ja, min hjärna drog automatisk kopplingen: ButterNUTpumpa...NUT...NÖTTER!

Receptet→ HÄR


(Bilden nedan är från denna sidan eftersom jag inte har lagat rätten än.)


Men detta kommer bli kul! Önska mig lycka till <3


Hejdå ses i nästan inlägg...hoppas jag... för nu ska jag laga mat och förhoppningsvis inte bränna ner mitt kök. KRAMIS <3


Likes

Comments

Hej!


Min blogg kommer handla om mat vilket är lite annorlunda för min del, eftersom jag är rädd varje gång jag ska koka pasta. Basically så kommer jag lära mig att laga mat i denna bloggen. Jag kommer söka upp recept, laga maten och sedan skriva om hur det gick, hur det smakade och vart jag hittade receptet, så ni kan testa att göra det själva om ni vill.


Jag heter Luna och är tretton år. Mat har aldrig varit mitt intresse men jag har alltid velat lära mig. Jag går på en liten skola i en kommun utanför Göteborg och nu har vi fått en uppgift på svenskan, nämligen att skriva en blogg. Detta är alltså en skoluppgift men jag antar att jag fortsätter om jag tycker att det är roligt.


Det kommer vara två inlägg per maträtt, ett innan jag lagat maten och ett efter. Sedan kommer jag skriva om två maträtter varje vecka så runt fyra inlägg i veckan. Om jag känner för det kanske jag bakar någon gång och då blir det väl två extra inlägg antar jag haha c;


Hejdå! Ses i nästa inlägg. Kramis <3

Likes

Comments