Header

​Som ni ser så var det inget bra pass på Livi idag.
Jag och Lollo hade bestämt oss för att rida i paddocken och jag hade bestämt mig för att inte använda spö så vi verkligen får jobba på vem det är han ska lyssna på.

Men också då så är E18 avstängd så alla bilar leds över till att åka en bit på gamla E18 men då är det ju också så att det är den vägen som går utanför stallet och ridhuset. Så dels var han spänd över alla bilar. Han fjantade sig och var helt plötsligt rädd för en bajshög och ett spö liggandes på backen. Vägrade gå framåt. En bångstyrig häst helt enkelt.

Så tillslut gick han fint i en volt och lyssnade på mig och då berömde jag honom och sedan gav vi oss för dagen. Ett urdåligt pass som verkligen tog ner stämningen för mig. Gjorde lite hö åt honom och gav honom foder, sedan hämtade Robin mig och nu ligger jag hemma i sängen och skriver detta blogginlägget. Jippie, inte glad för fem öre.

Likes

Comments

​Idag fick jag och Marina den där efterlängtade stunden då jag fick tiden för att lära Marina några knappar på Livi. Men det var endast för att jag var hemma från skolan idag pga mitt psyke och då var faktiskt det enda jag ville att åka till Livi så jag tog två flugor i en smäll eftersom det var Marinas dag att pyssla med Livi.

Jag lärde henne hur hon ska tänka med sitsen, att hon ska öva väldigt mycket start och stopp på honom samt som hur hon ska sitta och göra för att få honom i gå i böjd form på en volt. Lite sådär små saker som hon kan pyssla med på Livi för att åtminstonde ge honom mer än bara konditionsträning hela tiden. Det gick iallafall jätte men tror jag behöver följa med en gång till för att kika hur det ser ut när hon rider ett pass med honom.

Annars gick allt bra och Robin och jag har precis kört hem Marina så nu är jag äntligen hemma igen och ligger i sängen, taggar för en skoldag dag imorgon :D

Likes

Comments

​(bild lånad från google)

Något jag har tänkt på väldigt länge är att jag verkligen vill börja äta mer vegetariskt. Inte för det hela med att jag inte vill äta djur utanför att vegetariskt är nyttigare och att äta vegetariskt 2 gånger i veckan kanske är bra för hälsan?

Att bli helt vegetarian är ingenting jag har förväntat mig utav mig själv. Men förr trodde jag att vara vegetarian innebar att bara äta grönsaker och hela tiden men förlåt, jag älskar kött med en jätte god sås till och har svår för grönsaker. Om jag ska äta en sallad så måste jag ha kött i den för att det ens ska vara gott för mig.

Men idag finns det så mycket mer. Jag menar, det går att laga utav qourn som smakar som kyckling och jag tycker det är gott. Då tänkte jag kanske rätter som qourn sallad, tacos, wok gryta.

Tyvärr är det så att jag har en envis sambo som har svårt att tänka sig för att vegetariskt så att vi får se hur det går med hela min plan, men jag vill helt klart börja med den. Kanske får börja äta vegetariskt i skolan om det är gott nog.

Men vad tycker ni om detta? Om kött och vegetarianer? Tips på recept?
Skriv nere i kommentarerna. 

Likes

Comments

Hästen Livi Charmer

Åh ni ska veta vilken förbättrad häst jag har. För ett halvår sen kämpade jag med att han kunde inte gå i form, han la allt tyngd i tygeln, visste inte hur man gjorde långsam trav osv.

Men herregud, idag har han bevisat något helt annat.

 • Han behöver bara krama om tygeln lätt nu och han stannar samt som att man behöver bara rycka lite lätt i tygeln för att han ska svänga

 • Han lyssnar direkt på skänkeln. Han är så duktigt just nu på att gå i böjd form

 • Han klarade idag att gå på tygel ett helt varv i ridhuset.

 • Han lyssnade direkt på mig när jag bad om antingen långsammare eller snabbare trav


​Han har helt enkelt blivit helt underbar just nu. Vi kommer fortsätta jobba på traven, start och stopp, formen men nu kommer nästa sak bli att vi kommer öva som tusan för att få till galoppen. Så om någon har tips på hur jag ska bära mig åt för att han ska förstå lättare att det är galopp jag vill ha och inte monté-trav får gärna lämna en kommentar :)

Annars idag har inte hänt mycket. Vaknade 9.00 och fick springa ner till skolan för började 9.25 så fick gå runt och se ut som ett troll idag. Slutade skolan och var lite med Tilde, mötte sedan upp Robin på stan och vi åkte hem. Han duschade innan han skulle ut för att skruva och jag la mig för att vila mig lite innan jag skulle åka till stallet 18.40, jag var frame 19.23 och lämnade inte stallet förens 21.30.
Jätte nöjd med denna dag och nu började nya steg och nya mål med Livi :)

Likes

Comments

NU HÄNDER DET FRAMSTEG

​Åh vilket helt underbart ridpass jag haft idag med Livi och med sina nya fina hovar och med nya skor så har det varit en toppen dag, min underbara häst.

​​
​Livi fick på morgonen idag nya skor på fötterna, jobbigt att behöva byta ut en hovslagare samt att veta att man kan inte kontakta ens gamla om information till nästa. Främst så skulle vi ju ha fortsatt med den vi hade då han var den bästa hovslagaren jag har stött på och han har följt med mig och Livi ända sedan början. Men men. Det gick bra iallafall och Livi stod och sov på stallgången som vanligt.

Men med dem nya skorna så var ju det en självklarhet att jag var tvungen att åka till stallet efterskolan med för att få testa och se hur han gick och ifall han var ömfotad. Kan säga att han gick utan problem, han var bara lite snubblig men jag vet inte om det är för att han är en snubblighäst, om det var underlaget i ridhuset eller om det är hans nya skor? Det är väl en fråga vi får se i framtiden.

Men Livi kom iallafall direkt fram till mig i hagen (​antar att han var mammesjuk​). Vi gick in i stallet, väntade på Lollo och sedan begav vi oss upp till ridhuset. När vi kom upp och jag äntligen satte mig upp och började så kändes det som att det inte skulle bli något bra pass men han bara överraskade mig. Varenda böj han skulle göra i svängarna satte han, varenda volt vi gjorde i böjd form gjorde han perfekt. Han lyssnade så jäkla bra på hela kroppen och inte bara tyglarna. Behövde bara rycka lite i dem så stannade han och det är något som aldrig funkat förut.

Vi började även trava och han lyssnade exakt på mig när jag bad om lugnare och kortare tempo. Tillslut ville jag öva lite nersittningen i traven då jag har studsat överallt på honom nu men äntligen hittat en någorlunda balans. Så nu studsar jag bara upp och ner ​he​he​. Men när jag gjorde det och tog ner all kraft i sadeln så gick han ner i en sådan jävla form i kroppen och jag lyckades trava honom och få honom i form med långa tyglar. Gjorde jag det för ett halvår sen så stack han.

Som ni märker så närmar vi oss några mål och jag är jätte nöjd. Men ett annat mål som vi ska börja jobba med nu är galoppen. Har inte riktigt tänkt till hur men jag kommer nog på övningar snart. Iallafall så var det ett toppen ridpass som gjorde mig superglad. Det var i 30 min men på Torsdag har jag och Lollo planerat ett riktigt jobbigt ridpass med våra hästar så dem blir riktigt trötta.

Nu står Livi i sin hagen och sover, jag ligger i sängen och ska strax sova också. Men jag har ju lovat er ett Tisdagsinlägg om Livi så här har ni ett.

Puss och kram, Godnatt

Likes

Comments

View tracker

​Okej, jag vet att det låter helknäppt men ja, jag gick precis ifrån skolan.
Jag började klockan 12 idag och slutade typ 13.30 då vår sista uppgift var att gå och kolla på saluhallen som har öppnat här i Karlstad. Efter det kanske jag sprang på stan med Tilde i 30 min men efter det gick vi tillbaka till skolan och satte oss.

Vi gick upp i biblioteket på Tingvalla och satte oss med skolarbete som vi ville bli färdiga med. Jag blev färdig med nästan allt. Det är bara en sak jag ska skriva på datorn och lämna in på its så är jag klar.
Men tiden bara flög iväg när vi satt där och nu helt plötsligt måste jag skynda mig hem för att byta om och sen fort ner på stan igen för att ta nästa buss till stallet. Vi hörs senare

Likes

Comments

Mina åsikter

(bild tagen ifrån google)

​Varför ljuger ungdomar för sina föräldrar?
Detta är en fråga jag har ställt till mig själv tusen gånger om varför man gör det? Hur gör det livet enklare?
Mina två absolut bästa vänner här i livet är min mamma och min pappa. Det är 2 personer i mitt liv som alltid finns där och jag kan säga allt till dem. Ja, dom har tjatat på mig. Vi har bråkat, men ändå?

Jag hade min tonårs fas och var otrevlig och allt när jag var 13 år gammal. Efter det så försvann det, för redan när jag var 14 år gammal så var dem mina närmaste vänner. Vi har bråkat och jag har lärt mig att saker jag gjort förr är inte okej för dem. Dem har sagt själva att dem vill att jag ska vara ärlig mot dem och händer det mig något illa eller om jag gjort något illa så vill inte dem att mitt första samtal ska vara till någon kompis. Dem vill att det ska vara till dem. Så jag har tagit hänsyn till det.

I början när jag var ute och åkte bil på kvällen eller var med kompis så fick jag alltid tider. Jag höll dem och tillslut fick jag va ute längre. Jag kanske skulle dricka eller bara vara ute med kompisar. Det visste inte dem så dem ringde kanske varann timme och svarade jag inte då så lovade jag dem att ringa upp så fort jag sett att dem hade ringt. Det har fungerat jätte bra.
Jag har alltid meddelat ifall jag åkte utanför Sunnes gränser, vilka jag var med och vad jag skulle göra. Även om det hände något under kvällen så pratade jag alltid med mamma eller pappa om det dagen efter.

Jag har byggt upp en tillit till mina föräldrar som idag är så stor att jag vägrar göra något som krossar den tilliten. För jag har förstått att det jag har med mina föräldrar finns det inte många ungdomar som har det. Jag har det underbart just nu! Får vara ute hur länge jag vill, med vilka jag vill och göra vad jag vill men jag meddelar fortfarande att jag är ute och dem ringer fortfarande på nätterna ibland då och kollar så jag mår bra. Men dels så litar dem ju väldigt mycket på Robin också nu då när jag bor med honom. Dem hoppas ju på att han också håller koll på mig och det gör han.

Men jag har alltid undrat varför ungdomar ljuger? Jag har aldrig förstått mig på vad de tjänar på det. Dem hatar att deras föräldrar är stränga och arga på dem hela tiden. Allt jag tycker är att VÄX UPP. Inse att du är under 18 år och tills du bevisat för dina föräldrar att du förstår vad som är rätt och fel, att du klarar dig fint men även att du har RESPEKTEN för dem. Jag garanterar nästan till 80% att alla föräldrar kommer bli mycket mer lättare att samarbeta med och jag lovar att den tilliten och respekten man får till varandra är så värd att ha.

Likes

Comments

Ibland blir jag bara chockad över mig själv, som en sak. Jag åt faktiskt vegetariskt för en gångs skull!
Nej men klockan är snart 1 på natten, jag är pigg och har inget att göra. Dumt? Jo jag vet det när det är skola imorgon. Så jag tänkte att jag kunde blogga lite om dagen som har gått osv,

Robin väckte mig imorse runt 09, låg kvar lite i sängen såklart innan jag gick. Satte sedan på en film när jag väl hade kommit till vardagsrummet och en film jag alltid dömt i förväg och sagt att den varit dålig utan att sett den är Sex and the city. Dumt av mig va när jag faktiskt älskade den, tänkte se 2:an om det finns en under veckan.
Efter det gjorde jag massa skolarbete så istället för att hamna efter så vill jag ligga före alla. När det blev klart så fick jag lov att ställa mig med den alldeles för tråkiga disken.
Turen var väl att Sanna och Jossan kom precis mitt i den och underhåll mig ett tag innan dem åkte vidare för att träffa annat folk. Fortsatte då att diska, dammsuga och allmänt städa.

För att belöna mig själv hade jag tänkt äta smörsteka kantareller på smörgås men istället blev det smörsteka kantareller med pasta och en härlig god sås. Vet att den ej ser så god ut på bilden men det var verkligen jätte gott, Satte mig och kollade på ett avsnitt av IDOL som jag fortfarande inte sett och sen kom Robin hem. Vi myste lite och satte på Det okända på tvn.

Men nu är allt det där myset över och jag ligger i sängen med en sovande pojkvän bredvid och en katt som snarkar vid mina fötter. Just nu funderar jag på ifall jag ska äta resterna från kräftskivan till frukost imorgon, smörsteka kantareller eller om jag får nöja mig med en vanlig skål med flingor. Antar att jag får uppdatera er imorgon om det.

Nu ska jag fortsätta att pyssla lite med bloggen, förberedda lite inlägg till er och sen ska jag försöka sova för då är jag förhoppningsvis trött.

Likes

Comments

​Nu har jag planerat lite över hur alla inlägg kommer att komma upp på bloggen och vad som är planerat att ska komma upp under en vecka för att hålla bloggen vid liv.

 • ​1 åsikt/diskutera inlägg, varje Måndag kl.06

 • 2 st inlägg som handlar om Livi, varje Tisdagar och Fredag tidigast kl.18
  Detta med 2 inlägg varje vecka är det minsta antalet för det kan ju dyka upp fler ifall jag vill skriva mer.

 • Helgens händelser som handlar om ifall jag ska göra något under helgen. Dyker upp Lördagar kl.09
  Detta är då ifall jag ska göra något under helgen, har jag inget planerat så kommer det inget.

 • 2 vardagsuppdateringar minst. Som kan dyka upp vilka dagar som helst


Detta är då vad som minst kommer dyka upp varje vecka ett tag framöver. Så får vi hoppas på att jag kommer att orka hålla det. Och vi kör på från start på Måndag den ​5/9-2016

Likes

Comments

Som ni ser på rubriken så har jag varit på kräftkalas. Det var hos min moster och även fast det var kräftkalas så fick jag träffa min släkt igen och vissa av dem har jag inte sett på länge. Som min fina lilla kusin och för första gången fick jag träffa min tremänning. Men det var en person där som jag inte träffat på väldigt länge, som har varit väldigt saknad för mig och det är min underbara morfar.

Jag hade iallafall en jätte trevlig stund igår och när jag kom hem igen så var planen att jag skulle ut och åka med Jossan men så blev inte fallet, var för trött så gick hem och satte mig för att göra massa skolarbeta, titta på lite youtube och sen blev det sängen.

Hoppas ni också har haft en trevlig helg.

Likes

Comments