Hej! - Jag skulle vilja börja med att nämna att den här dagen har varit lite av en utmaning för mig.

Jag och min fostersyster åkte in till centrum för att shoppa och äta lunch. Det blev subway (vilket är supergott) men lite av den svårare maten att äta för mig. Som tur höll sig ångesten undan och på kvällen blev jag inte orolig över att det skulle bli tacos till middag igen för att göra oss av med resterna från igår.

Förutom det så har dagen varit otroligt bra med tanke på att min fostermamma fyllde år idag! Jag och min syster tänker ge henne en gemensam present (finare kaffebönor och lakrits). Sen har jag ritat en bild av henne på min Ipad som jag tänkte skriva ut och göra ett kort av. Jag hoppas verkligen att hon blir glad eftersom hon la ner så mycket tid på min födelsedag i år, vilket jag inte är van vid. Hon hade ordnat ett kalas och de bästa människorna i världen kom. Det var mitt första riktiga kalas sen jag var 7 år och hade ett bowling kalas tillsammans med en klasskompis, så det betydde väldigt mycket för mig. Det finns inga ord som kan beskriva hur otroligt tacksam jag är för att min fostermamma orkat vara med mig under den här resan. Att ha någon som är ätstörd i sin närhet är otroligt tidskrävande och hon har fått ställa om så mycket på grund av mig. Jag önskar henne all lycka i världen och att det aldrig händer något illa för henne.

Som vanligt. tack för att du läste och ha en bra kväll! Obs, -Är inlägget triggande? meddela mig!-

/matilda

Likes

Comments

Att göra när du har tråkigt tips! :

Sitter här och har lite allmänt tråkigt som jag tror många andra också har ibland. När man kollat klart sin serie (eller vill spara några avsnitt till andra dagar) och har läst ut alla böcker (eller vill spara några till andra dagar) osv, så kan man gå in på www.buzzfeed.com och göra ett Quiz. Det finns en mängd olika quiz man kan göra och de är organiserade i kategorier så att man lättare kan sortera ut de man föredrar. Dessutom har de annat man kan läsa om och en massa DIY för den som gillar pyssel. Ett bra tips för den som sitter och rullar tummarna i sommar.

(länk finns i sidomenyn).

/matilda

Likes

Comments

Hej! Just nu sitter jag här framför datorn i Falun istället för Täby. Vi är här på semester (hos min fosterfamiljs kusiner) och har det allmänt bra. Det har varit lite krångel med maten (men inte bara från min sida) eftersom alla inte äter allt...vilket är fullkomligt normalt men svårt. Kusinerna är runt 8 år gamla och då är man väll i en sådan ålder att maten blir ett problem. Vi löser det så gott det går. Bortsett från det så är det fint väder och roligt att vara här. Dagens lunch blev bondomelett eftersom de andra åt korv (jag äter inte gris av religiösa själ). Förmodligen inte så aptitretlig på bilden, men den var god. Efter det så gick vi och handlade (alla fem barn tillsammans) eftersom det blir tacos ikväll. Självklart har vi också legat ute och solat oss och haft vattenkrig! Vi brukar sätta ett litet klistermärke på magen så att man kan se hur brun huden blivit i jämförelse med huden under märket.

Mentalt har jag mått lite si-så-där idag. Det kan vara lite jobbigt ibland (såklart) men oftast hanterar jag det och går vidare. Ett problem som brukar uppstå är att det blir jobbig stämning vid matbordet när de mindre vägrar äta och jag själv måste äta upp minsta smula, men självklart är det ingen fara och jag känner mig inte så triggad. Det är bara synd att deras mamma ska behöva tjata på dem. Barn måste få vara barn, men när jag var liten hade jag aldrig fått lämna matbordet om jag inte ätit upp.

Tack för att du läste det här inlägget och ha en fin fortsatt eftermiddag! Jag hoppas inte att det här inlägget var triggande för någon med ätstörning, men om så skulle vara så meddela gärna mig så tar jag bort/ändrar jag inlägget!

/matilda

Likes

Comments

Hej! - Nu vill jag börja skriva. Nu vill jag pröva det som alla psykologer hittills har rekommenderat. Att skriva. Jag förstår att det handlar om att släppa ut alla tankar och funderingar man har i huvudet så att man själv slipper bära på dem, men det har jag aldrig gjort och skulle helst fortsätta att stå över.

Jag tänkte börja med en enkel presentation.

Som det står i bloggbeskrivningen är jag 17 år och bor i Sveriges huvudstad. Runtomkring mig har jag min underbara fosterfamilj - The Hedlunds - och för övrigt en charmig mormor, en lite konstig pappa, en härlig lillebrorsa och en mamma någonstans uppe i Piteå. Sen 2016 har jag varit i en behandling för anorexia (världens mest energikrävande j*vel) och tack vare den så är livet lite (nej faktiskt skitmycket) begränsat. Men nu börjar skolan snart, något jag längtat till i ett år och förhoppningsvis kommer jag kunna klara mig fint ur min situation. Livet har många backar. Ibland är det uppför och ibland är det nedför. Så enkelt är det. Så se till att ha så lite i ryggsäcken som möjligt för då blir vägen lättare!

Tack för att du läst mitt första inlägg! Jag hoppas att du inte tog illa upp av något jag skrev och att du inte tycker inlägget var triggande för någon med en ätstörning.

/matilda

Likes

Comments