Skogen, Pappaskola

Vi bor på den mest perfekta och vackraste platsen i världen. En lite gård som min pappa äger och som en dag, hellre förr än senare, kommer vara min då jag tänkt köpa den av honom.
Men återkommande får jag tankarna. Hur ska jag klara det? Ekonomiskt borde det gå bra, men praktiskt? Mark och hus och skog behöver skötas. Jag jobbar heltid, är trött efter jobbet och på helgerna vill vi kunna göra saker vi inte hinner eller orkar i veckan. Som att gå ut i skogen med matsäck och att träffa vänner. När ska jag få tid? Tid att sköta och först tid till att lära mig att sköta. För nog kan jag mycket, men inte mycket nog.

Sandra Junhammar har på sin blogg en utmaning under 2018. Tolv månader för ett mer hållbart liv. Ett tema i taget att se över. Januari handlar om tid. Vad använder vi den till och vad vill vi ha den till. Hon uppmanar sina läsare till att se över sitt nuläge och upptäcka vad i sin vardag som tar tid eller ger tid. Jag behöver inte skriva upp vad jag lägger min tid på, det är jag väl medveten om. Skärmar och jobbet. Varje kväll landar vi i soffan. Netflix på tv-skärmen, Facebook, Instagram och bloggar på iPaden. Det är timmar vi behöver för att koppla bort, varva ner och tanka på. Men ibland blir det rätt tråkigt. Jag kan allt fundera över hur mycket skärmtid jag verkligen behöver för att varva ner.

Det andra i livet som tar mycket tid är jobbet. Jag tycker om mitt jobb och är sär där gärna heltid. Det finns liksom inget behov av att jobba mindre, men gärna att jag hade haft mer tid hemma. Helgen hade gärna fått vara 3-4 dagar lång.
Under årets tre första månader har jag gjort en prioritering och tagit mig tid. På onsdagar har jag tagit tjänstledigt, men det är ingen ledig dag. Det är då Pappa-skolan är!

Hittills har vi ägnat oss åt skogen. Mitt relativt färska motorsågskörkort kommer till användning och jag får erfarenheter och kunskaper om trädfällning. De hamnar oftast där jag tänkt mig, men det är mycket annat att lära också. Som när de inte vill ramla alls.

Fem kilar räckte inte för det här trädet. Men efter lite pappa-aura och att han flyttat runt dem lite fick jag allt det att ramla.

Jag har även lastat skogskärran och kört traktor.

(Fast till en början fick pappa lasta av).
Det har varit väl använd tid. Tid med kvalitet. Tid som känns viktig. Tid jag vill ha mer av. Men i april börjar orienteringsträningen för daglediga igen (eller Antikrundan som min fina pappa kallar den eftersom det är mest pensionärer..). Då är det pappa som inte längre har tid för mig. INGET går före orientering...

Gillar

Kommentarer

Sandra Junhammar
,

Vilket härligt inlägg! Och tusen tack för att du tipsar om min utmaning!

www.sandrajunhammar.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229