Header

Hallå hej!

Jag mindes inte ens vad min bloggportal hette, så länge sedan var det jag skrev ett inlägg. Men nu är jag igång igen, sporadiskt möjligtvis.

Idag började år två på min utbildning. Det var ovant och helt naturligt på samma gång att gå till skolan imorse. Annorlunda är nu att Tiina nu går med mig, hon har flyttat in i min lägenhet. På något vis känns det även som om att jag har vuxit under den här sommaren, inte på längden eller bredden, men i det mentala. Som om att jag faktiskt har blivit ett år äldre och något visare.

Så idag började vi två av de tre kurserna vi har den här terminen. Fashion Product Management (FPM) och People Management in Fashion (PMF). De båda känns spännande och väl anknutna till industrin.. Vi har så fantastiska lärare och en skola som verkligen förbereder oss för vad som komma skall.

Dags för mig att sova, men vi hörs snart igen! Hej!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejhej!
Jag kom tillbaka till London i mitten på april efter en månads spring break. Var hemma i Stockholm 3 veckor, varav två vändor till Leksand hanns med. Det blev mycket ishockey under de visiterna.

Cecilia följde med mig till London, vi hann göra en hel del under dagarna hon var här. Åt på härliga restauranger, gick på Natural History Museum och bara strosade runt. Så glad för att ha haft henne här. Fler kompisar - kom kom!

Därefter har jag pluggat mest och tränat en del. Vi hade en finanstenta förra veckan. Jag tror att den gick rätt så bra, men man vet aldrig.
Nu har jag påbörjat en av rapporterna som ska lämnas in i juni. Det är en reflekterande rapport på 3500 ord. Relativt svårt att reflektera så mycket, men jag antar att det är bra med en sån här uppgift då.

Nu är jag på väg till universitetet för en föreläsning och ett seminarie. Hej!

 • 217 Readers

Likes

Comments

Men hej hallå, glömde visst bort att jag var bloggägare. Ni ska få en uppdatering om livet och skolan. Men först ska jag använda det här inlägget till att klaga och sedan uppskatta.

Klagan
Jag kan meddela att vår tvättmaskin gick sönder igår kväll, trumman har på något vis hoppat loss. Jag gjorde ett tappert försök till att laga - drog lite i trumman, googlade, drog ut hela maskinen, letade rätt på en skruvmejsel, försökte skruva upp bakpartiet. Gick ej. Skruvarna satt alldeles för hårt åtdragna. Min flatmate och hans tjej kom hem vid den här tidpunkten och han utbrast på engelska "Ni svenska tjejer är så tuffa, ska till att laga allt själva. Jag kan ingenting sånt.". Haha som om att jag KAN det där, jag bara googlar och improviserar. Hur som haver, ringde vår landlady. Ohjälpsam som vanligt ber hon mig kontakta alla studenter på min skola för att de ska hjälpa istället. Hon tar pris i att vara dålig landlady.

Som avslutning på klagodelen så är även diskmaskinen trasig (den rengör inte, bara kör runt all skit), trycket är under all kritik i duschen, de få elementen som fungerar i lägenheten går inte att justera effekt på (allt eller inget), det drar från fönstren, dammsugaren är den sämsta jag nånsin stött på och vår köksfläkt fungerar lite när den själv behagar. Välkommen till en vanlig lägenhet i London med andra ord.

Uppskattning
Så, till det trevligare avsnittet. Jag är så otroligt sjukt jäkla tacksam för att jag har vuxit upp med fungerande tvättmaskin, diskmaskin, dammsugare, duschslang samt tryck. Jag är så otroligt sjukt jäkla tacksam för att våra hus alltid varit bra isolerade och man märkt skillnad på vinddrag när man öppnar och stänger fönstren.
Tack mamma, för att jag har sluppit tvätta mina handdukar i badkaret när tvättmaskinen lagt av eller tvättat håret liggandes i badkaret för att duschmunstycket inte fungerat.

Londonlivet är fantastiskt på många sätt och vis, men ibland längtar jag lite extra efter min mors fungerande hem där på landet.

Likes

Comments

Hej allesammans! Happy Saturday på er!

Det var varit en utmattande vecka, igår kraschade jag efter uni. Hade knappt ork till någonting, lagade lite pannkakor för att lyxa till det men resten av kvällen låg jag i sängen bara. Har mest varit i skolan den här veckan, men jag och Tiina stack iväg till China Town en dag och åt den hypade Bubble wrappen. Det är en som våffla men med en "bubblig" deg som görs till en wrap. Den syns på sociala medier överallt och vi kände att det var ett måste att testa på. Rätt så god men framför allt så var själva grejen väldigt kul!

Jag sitter och dricker kaffe och äter Belvita kakor och förbereder mig på att sticka iväg strax. Det är nämligen så att jag och Tiina ska till Belfast! Det blev superspontant, bokade flygbiljetter för nån dag sedan bara. Vi ville åka nånstans och sökte bara på billigast möjligt. Så Nordirland blev valet. Så glad att jag har henne och att hon vill göra knäppa saker med mig! <3
Vi har inget hotell eller hostel bokat för vi reser tillbaka tidigt imorgon bitti, så vi kör en studentversion och är uppe hela natten och åker sen till flygplatsen. Där med behöver vi knappt något bagage, så jag har bara packat i min lilla handväska, det känns helt knäppt att resa med så lite. Dags att sticka!

Kram på er!

 • Vardag
 • 357 Readers

Likes

Comments

Jag hade så gärna inlett med "Våren är här!", men dagarna går så upp och ner. Förra veckan nådde temperaturen till +18 och sedan någon dag därpå låg den på 6-7 grader. Så jag väntar lite till. Men i lördags hittade jag och Tiina några söta blommor (vad är det för ras mamma? Påsklilja?) i en park, det kändes väldigt vårigt. Strax därpå hittade vi en palm dessutom, otroligt malplacerad men kul!

Det var en riktigt bra dag, vi strosade runt i London, gjorde några ärenden, köpte lite saker och drack Starbucks White Mocha Latte. Vi gick sen till en restaurang där jag åt en veggoburgare och drack lemonad, mötte sen upp de andra tjejerna och tog några drinkar för att sen åka hem i vettig tid.

Under min tid här i London har jag blivit besatt av enhörningar, vi sprang in i en butik där de sålde olika enhörningsprylar. Där föll jag in love i en mjukis-enhörning. Kunde knappt släppa den, men kände att jag var tvungen. Är man snart 24 år är det nog dags att komma över gosedjur, tufft men sant.

Sist men inte minst har jag sprungit till mig benhinneinflammation, trist då jag börjat träna 5 dagar i veckan men nu knappt pallar gå till köket av smärta. Så på Tiinas beordran knaprar jag ibuprofen och tar hissen hela tiden.
Hej med er!

 • Vardag
 • 370 Readers

Likes

Comments

För ett par dagar sedan åkte jag och Tiina till Burberry Makers House där de höll sin modevisning några dagar innan. För andra gången så visade de upp kläderna för allmänheten med en utställning. Det är helt otroliga hantverk de skapat. Kolla bara på den andra bilden. Tog inte så många bilder, det är omöjligt att visa hur fint det är med en iPhone kamera. Så jag njöt istället. Sista bilden föreställer en cape från kollektionen, jag blev helt förälskad. Den var otroligt fin! Så nu vet ni vad jag önskar mig i födelsedagspresent, tack!

Likes

Comments

Jag går förresten i skolan också!
Har avslutat de tre kurserna jag startade i höstas, terminerna går ju lite konstigt här. Mitten av februari går det över till vårtermin. Sista kursen (Fashion Business Environment) avslutades med en tenta. Det är vårt första prov vi har, de jobbar mycket med att lämna in rapporter och företagsplaner här. På gott och ont. Det var en svårare tenta än jag hade förväntat mig, vi gjorde ett förberedande prov någon vecka innan som kändes plättlätt och vår lärare sa att provet skulle vara samma svårighetsgrad. Men det var svårare och under mer tidspress. Förhoppningsvis blir jag godkänd i kursen.

De två föregående kurserna har jag fått tillbaka ett betyg på, B+ i båda. Så nu är min plan att jag ska komma på den magiska formeln för A.

Så vårterminen är i gång med kurserna Fashion Operation Enterprise Management och Finance & Management Control. De går lite hand i hand för i den förstnämda FOEM ska vi starta upp ett företag och där kommer ju finans och management in. Finans känns väldigt intressant men det är högt tempo och all information är helt ny för mig. Frida som gått finans i gymnasiet berättade att den första föreläsningen vi hade motsvarade hela hennes kurs. De kör med oss med andra ord! I FOEM jobbar vi just nu på produktutveckling, vi har en företagsidé men har några problem som måste lösas på vägen.

Hej!

Likes

Comments

Hejhej!

Här har tiden visst gått i en rasande fart, en månad sen min sista uppdatering. Sen senast så har Tiina fyllt 21 år, vi firade med att gå ut och dricka drinkar på en rooftop bar i centrala London. Sen stack vi till Tiger Tiger och dansade. Några dagar därpå kom min bästis Camilla hit, det blev väldigt spontant men ingen var gladare än jag. Vi gjorde effektiv sightseeing och kollade i två museum, Natural History Museum (supercoolt!) och Brittish Museum (intressant). Vi åt mat och strosade runt i Harrods och sen var dagarna över och hon flög tillbaka till Kosice där hon studerar till veterinär. Här är hennes blogg !

Dessustom får ni en punktlista för att jag ska hålla mig kort(are).

 • Jag har köpt en spegel från IKEA, det har räddat mitt liv. Testa leva utan helkropsspegel i ett halvår, det ni!
 • Åt mexikansk mat med Tiina och Frida, vi trodde att vi skulle brinna upp så vi fick kompensera med extra mycket margaritas.
 • Jag har varit på bio 4 gånger sista tiden. Det är lite annourlunda från hur vi har det. Men mer om det i ett annat inlägg.
 • Tiina och jag har blivit burgar-experter, efter att ha ätit riktigt schyssta burgare börjar vi bli kinkiga och gör recensioner efter varje nytt ställe.
 • En kväll mötte jag upp ca 5 finska tjejer och en aussie på ett ölställe. Hamnar alltid på såna ställen utan att ens dricka öl. Toppentrevligt ändå!

Det var allt för denna gång, hej!

 • Vardag
 • 390 Readers

Likes

Comments

Idag, 4,5 månad sedan jag flyttade hit såg jag min första tjuvåkning eller "plankning" här i London. Jag har verkligen funderat och googlat flera gånger hur de gör för att hålla plankningarna nere. Det här var något som kunde provocera mig till döds när jag jobbade på Åhléns i Sthlm. Jag har flertalet gånger puttat tillbaka personer som försökt springa bakom igenom spärrarna. Väktarna har stått några meter ifrån men inte brytt sig minsta lilla när det skett.

Så hur de än gör, britterna, så fungerar det bra. Den här personen som åkte gratis idag tryckte sig igenom de bredare spärrarna där barnvagnar ska igenom. Så inget spring och knuffande på andra personer, alltid något.

Nu ska jag möta upp tjejerna på IKEA, vi ska äta mat och köpa lite smågrejer! Hej

 • Vardag
 • 463 Readers

Likes

Comments

Hej alla!

Så kom dagen till slut när min grupps marketing plan skulle lämnas in. De två senaste dygnen har jag pluggat på ett sätt jag aldrig gjort förut. Räknade ut att aktiv studietid var 15 h (i sträck!) i lördags och 15 timmar i söndags. Så 04.00 lämnade jag in den färdigredigerade rapporten.
Imorgon ska vi hålla en presentation om vår plan och därefter är vi färdiga med kursen. Jag är väldigt nöjd med min del av arbetet, det har varit väldigt lärorikt och kul.

Den här veckan har vi gästföreläsare idag och imorgon, på tisdag presentationen och på fredag är det en ekonomi föreläsning samt seminarie. Det blir med andra ord en lugn vecka, vilket känns otroligt skönt efter den här lätt hysteriska helgen.

Nu mina vänner, ska jag fixa mig och sedan möta upp Tiina och Frida för att fira med en semla på ett svenskt konditori innan gästföreläsaren ikväll.

 • Skola
 • 474 Readers

Likes

Comments