Fiat 500. Min favoritbil. Den gamla modellen tillverkades mellan 1957 och 1975. Kallas även "Elefantrumpan" eller "Big bum". År 1936 kommer Fiats första 500-modell (Cinquecento på italienska) ut på marknaden, det var den minsta massproducerade bilen i världen på den tidpunkten och fick på grund av storleken namnet Topolino (på italienska ”liten mus”).

Bilmodell okänd men väldigt söt bil. Står uppställd utanför Jamie's på Westfield. Körs nog inte omkring med utan är ett litet lockbete för restaurangen. Funkar för mig.

Stadscykel som syns i krokarna av Hammersmith. Kolla den coola pakethållaren fram. För att inte tala om färgen på fälgarna. I like.

Eller också kan man strunta i att ta sig runt och bara ligga stilla. Det är bara att välja.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag åkte drygt 20 Friends-deltagare på utflykt till en vingård söder om London. Friends är, som jag berättat tidigare, en samling (oftast mammor men några pappor) till barn på Svenska skolan.

Själva gården omfattar 627 hektar, varav 200 är skogar och omfattar 10 fastighetshus. Vingårdarna i Denbies Estate ligger på North Downs i staden Dorking med sin berömda kalkrika mark i en skyddad dal med söderläge. Totalt 265 hektar har planterats, vilket är tre gånger så stor som någon annan i Storbritannien och har uppfyllt löftet att producera några av de finaste mousserande och bordsvin i Europa genom upprepad certifiering i den årliga internationella vinutmaningen.

Det finns också en gårdsbutik där man kan köpa närodlade tomater och andra fina grönsaker. Också trevliga ostar och de typiska engelska "bisquits".

Nu; dags för kvällspromenad.

Likes

Comments

När jag var liten hade min kusin en instagramkamera. Det var ju superhäftigt; när man tog en bild så kom den ut direkt! Hur coolt var inte det? För några jular sedan önskade Molly sig en sådan kamera och fick det. Hon var lika lyrisk som jag var runt 1978. Nu för tiden vet vi ju alla vad Instagram är.

Hyde Park har klätt sig i höstskrud. Alla träden har fått gula löv och en hel del av löven ligger på marken. Många av restaurangerna har fortfarande sina uteserveringar kvar och det är en skön värme i luften. Att promenera här är en lisa för själen.

Whole Foods Market är en amerikansk matvarukedja som säljer livsmedel som benämns Whole Food. Det innebär bl a att de livsmedel som säljs ska innehålla naturliga ingredienser i så stor utsträckning som möjligt samt att den inte förädlats mer än nödvändigt.

År 2003 blev företaget den första landtäckande livsmedelskedja i USA som erhållit status som försäljare av certified organic-produkter. Företaget är engagerat i miljöfrågor och sociala förhållanden och har fått flera utmärkelser för sitt arbete. Whole Foods konkurrerar i viss mån med Wal Mart.

Nu drar himlen ihop sig och det väntar hård blåst. Bäst att åka hem och dra en filt över sig. God natt.

Likes

Comments

Klockan ringer 7. Ubern är beställd till 8. Vi ska vara på Wimbledons hemmaplan kvart över 9. Det betyder på med matchstället och frukost på stående fot. Det funkar.

I pausen passar jag på att läsa i min nya bok; Sista vakten av Stephen King.

" För sju år sedan körde den ökände "Mercedesmördaren" Brady Hartsfield rakt in i en folkmassa. Åtta människor dog och långt fler fick men för livet. Den pensionerade kriminalpolisen Bill Hodges har inte kunnat lägga vansinnesdådet bakom sig, och när han nås av den oroande nyheten att en efter en av de överlevande efter Mercedesmassakern försökt ta sina liv under mystiska omständigheter, inser han att mardrömmen är långt ifrån över.

Hodges blir allt mer övertygad om att Brady Hartsfield har ett finger med i spelet i det som börjar likna en självmordsepidemi. Men hur kan det vara möjligt, när Hartsfield som är dömd till psykiatrisk vård, sitter i rullstol och knappt kan prata? Vad döljer sig bakom Mercedesmördarens tomma blick?"

Albertbonnierförlag.se

Dagen är varm som en sommardag. Balkongdörren står öppen och folk minglar omkring utanför klädda i t-shirt och shorts. Och det är mitten av oktober! Härligt.

På kvällen går vi tre landsförvisade ut och äter medan Hugo och vänner gör tacos.

Nu läxläsning medMollan.

Likes

Comments

Idag skulle vi göra British Museum. Dels för att vi sett fram mot det och dels för att vi skulle hålla oss hemifrån för ungdomarnas skull. Vi började dock stadsturen med fika på mysigt café.

British Museum grundades 1753 som det första nationella offentliga museet i världen. Från början var det fri entré till alla "nyfikna personer".
Antalet besökare har ökat från cirka 5000 per år på artonhundratalet till nästan 6 miljoner idag.

Avdelningen för antika Egypten och Sudan vid British Museum rymmer en omfattande samling objekt som illustrerar kulturerna i Nilen, från den neolitiska perioden (ca 10 000 f.Kr.) fram till idag. Institutionen rymmer också ett viktigt arkiv avseende egyptologi och nubianstudier och ett av de ledande forskningsbiblioteken inom detta ämnesområde.

Vi avslutar heldagen med att äta på Selfridges Roof-top-bar och åker sedan trötta buss hem genom London-natten.

Likes

Comments

Börjar dagen med att följa Molly till fotbollsplanen i Barnes. Bussen kör över Hammersmithbron som bokstavligen gungar under bussen, så gammal är den.
Tar en frukost på Gails och börjar sedan promenaden hemåt igen.

Längs Themsen hela vägen mot Hammersmith går det en gångväg. Folk med hundar, löpare och andra tar den här vägen runt Barnes.

Hugo har en vilodag idag från fotbollen. Mysigt att få umgås med honom. Vi går in till TkMaxx och kollar lite. Hittar en hel del men köper inget. Äter lunch på Bills. Gott.

Efter det går vi hem till Molly. Fixar lite för Hugos vänner som kommer och hälsar på. Over and out.

Likes

Comments

Gick förbi Primarkt i Hammersmith. Primarkt är ett lågprisvaruhus som har allt från kläder och heminredning till smink och elektronik. Kan vara ganska kul att bara gå in och kolla på galenskapen.

Men nu var det inte det jag reagerade på utan på bilden i skyltfönstret. Ärligt talat, tror ni att vi i Sverige skulle ha en bild på en tonåring med svart på tänderna?? Känns lite konstigt och ovant.

Åker med Molly på träningen. Att åka kommunalt tar ca 1 tim och 15 minuter enkel väg. Att åka Uber-taxi tar kanske en halvtimma om det inte är rusningstrafik. Det är liiiiite dyrare men det kan tiden vara värd.

Nu; god natt.

Likes

Comments

Fick idag förmånen att åka med Cecilia på AC Relocations till Petersham Nurseries. Det var Cecilia som hjälpte oss när vi flyttade till London.

Det var många som tipsade mig om just den här planskolan och det är jag glad för. Jag kan säga att den uppfyllde alla mina förväntningar. Så charmig, jordnära med en elegans är det svårt att inte älska det här stället.

Det var lite kyligt så parasollerna var nedfällda och gästerna satt inne och fikade i det mysiga teväxthuset. Det gjorde ingenting för hela gården andades värme och kärlek tll det jordnära.

Överallt stod travar av vackra patinerade utvalda krukor som samstämde med den varma atmosfären. I ett av växthusen fanns försäljning av fröer, snygga redskap och prylar för den kräsne trädgårdsmästaren. Inne i tehuset var ett stort bord uppdukat med massor av hembakade kakor och bakverk. Överallt stod det utsökta stilleben, perfekt dekorerade bord med vackra snittblommor, glas och vaser.

Rekommenderas varmt ett besök här om ni kommer till London.

AC Relocation jobbar över hela London med omnejd med att hjälpa företag och privatpersoner att hitta bästa möjliga bostad att hyra, köpa eller investera i. De ser också till att man får all den information man behöver för att trivas och ha ett fungerande liv i London. Deras kontaktnät sträcker sig också till allt övrigt som rör vardagslivet såsom, banker, sportklubbar, läkare, möbeluthyrning, hantverkare, städ/trädgårdshjälp etc.

Tack Cecilia för din guidning och för de fina blommorna. Du är guld värd!

Nu behöver batteriet laddas.

Likes

Comments

Tisdag och tennis. Träffar Charlotta och Susanna utanför Barnes sportsclub strax före 11. Marie är tyvärr sjuk idag men vi andra tragglar backhand som vi aldrig gjort annat. Sedan avslutar vi med gemensam lunch på Feast.

Molly har länge pratat om att hon vill göra sina naglar. Vi gick till ett bra ställe i Hammersmith. Där inne stank det aceton och nagellack. Men duktiga var dom. Det blev jättefint!

Till sist håller vi på Sverige som ska krossa Holland i EM-kvalet.

Likes

Comments

Tänkte inte gå så långt. Men när jag väl kom igång så gick det av bara farten. Det är så mysigt att uppleva staden till fots och att jämföra namnen på ställena ovan jord som man hör när man åker tunnelbana med namnen under jord.

På väg hem köpte jag med mat till Hugo från Leon. Dom har goda boxar med ris, kyckling, chorizo och annat gott. Känns ganska hälsosamt eftersom det är mycket sallad och grönsaker.

Nu har jag och Hugo klippt oss hos Headmasters och nu är det bara minstingen kvar. I går lät hon lite av sina lockar falla. Det blev fint.

Nu lite Kvarteret Skatan.

Likes

Comments