Skulle spelat tennis idag. Men det visade sig att det var för halkigt på banan. Kanske lika bra det, man vill ju inte skada sig. Istället åkte jag till Wimbledon och träffade Charlotta på en lunch/promenad.

Vi hamnade på ett mysigt ställe som serverade Thai-tapas. Visste inte ens att det fanns. Det blev ”pork dumplings”, ris, och kycklinggryta. Jättegott. Till det lite prosecco.

Till efterrätt blev det lemon cheesecake. Oj, den bara smälte i munnen. Så god.

Till sist, var tvungen att fota Handelsbankens blå logga mot den blå himlen. Även i Wimbledon har dom svensk bank. Coolt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Och nu är luften full av
Tusen tusen kristaller
Som glittrar i lyktorna
När dom sakta faller
På den knirrande knarrande vägen fram
I ett vinterland
I ett vinterland

Ulf Lundell

Inget särskilt idag. Sov länge. Åt frukost. Kollade Arsenal-Southampton. Westfield. Kollade Manchester United-Manchester City. Köpte vingummin.

Likes

Comments

Var på Fulham - Birmingham med goda vänner. När hemmalaget Fulham går in på planen spelas London Calling av The Clash. Om man tittar på sista raden så sjunger de ”I live by the river” och det är tydligen Themsen som de syftar på.

Längtar till julhelgen så att alla kan vara lediga tillsammans. På ”Totally Swedish” i Barnes säljer dom allt som behövs för uppladdningen; julskinka, sill, gröt, pepparkakor, glögg mm

Likes

Comments

Fredag. Tennis. Kallt idag men solen tittade fram skönt. Tog cykeln och var glad att jag inte glömde vantar. Och fasen att det ska vara så krångligt att få till en bra backhand.

Kvällen begivenhet blev Battle of the sexes.

I tennis är "Battle of the Sexes" en term som har använts för att beskriva olika utställningsmatcher som spelas mellan en man och en kvinna (eller i ett fall en dubbel match mellan två män och två kvinnor). Mest känt används termen för en nationellt tv-match 1973 mellan 55-årige Bobby Riggs och 29-årige Billie Jean King. King vann i tre uppsättningar. Matchen lockade stor uppmärksamhet och sågs av uppskattningsvis 90 miljoner människor runt om i världen. King’s seger anses vara en milstolpe för kvinnlig acceptans i sportens värd.

Likes

Comments

Scribbler är en väldigt trevlig affär. Från utsidan kan man luras att tro att de enbart säljer kort och pennor och sånt men så är inte fallet.

Här finns allt för den intresserade: ”Fylla-i-böcker” såsom Mina 365 mål under 2018 eller vad sägs om tips och trick hur man bäst ska dissa någon i olika situationer i boken How to disparage someone in 100 ways.

Köpte den här. En helt reviderad och uppdaterad version med 50 kort som alla innehåller instruktioner för en självstyrd promenad i London och dess omgivningar på ena sidan och en detaljerad karta över vandringsleden på andra sidan (inklusive numrerade stopppunkter som noteras i texten). För turister och för den äventyrliga lokalbefolkningen täcker varje promenad det bästa som staden har att erbjuda, inklusive restauranger, hipaffärer, historiska platser, vackra parker och mycket mer. Dessutom ger ett trippelt introkort användarna en överblick över staden, inklusive information om lokal historia, allmänna instruktioner för användning av korten och en överblick över staden.

Avslutar kvällen med Mollys träning.

Likes

Comments

Skulle gå till Gails och köpa bröd. Och visst blev det bröd men den här lille rackaren (och några av hans vänner) slank också med.

Först trodde jag bara att det var en pepparkaka men märker snart att det är två pepparkakor som sitter ihop med ett ”klister” av nougat emellan. Behöver jag säga mer...

Om man går över Barnes bridge och fortsätter längs Themsen på andra sidan så är det en fin promenad där folk springer, strövar med sina hundar eller bara promenerar. Längs vägen ligger det båtar som antingen folk bor i eller som är restauranger.

Mellan Chiswick och Hammersmith ligger The Black Lion. The Black Lion är en ikonisk pub på norra stranden av Themsen. Massor av historier florerar på denna pub - bl a spökhistorier.

En gång om året är det det bästa stället längs hela Themsen för att se den årliga Oxford och Cambridge Boat Race.

Till sist, en fin röd dörr.

Likes

Comments

Inget planerat idag. Lite plock, lite städ, lite bok. Boken jag läser nu är Bambi av Måns Kallentoft.

Efter en midsommarfest i skärgården ligger döda kroppar spridda över blodiga klipphällar. Det ser ut som att tonåringarna har begått kollektivt självmord, men kan det verkligen stämma?

Kriminalinspektör Zack Herry har äntligen fått ordning på sitt trasiga liv, och förlovat sig med sin flickvän. Men utredningen tar honom snabbt djupt ner i människans värsta mörker och Zacks värld rasar åter samman. Kan han komma upp till ytan innan fler människor måste dö?

Till slut tar jag mig ur böckernas värd och tar tunnelbanan in till Picadilly circus för att kolla lite julklappar. Vet ungefär vad jag ska köpa och till vem.

På vägen hem slinker jag in på Winter Wonderland i Hyde Park.

Här finns en stor ishall, två cirkusar, ett observationshjul och Magical Ice Kingdom, plus barer för de vuxna. Grinch skulle ha ett riktigt jobb att stjäla hela julen från Hyde Parks massiva hyllning till julen.

Likes

Comments

Camden-marknaderna är ett antal stora detaljhandelsmarknader i Camden Town nära Hampstead Road Lock av Regent's Canal, vanligtvis kallad Camden Lock.

Marknaderna var ursprungligen endast på söndagar. Ett antal handlare, främst i fasta lokaler, är verksamma under hela veckan, även om helgen förblir topperioden.

År 2014 började den israeliska miljardären Teddy Sagi köpa fastigheter i Camden Market-området. I mars 2015, efter att ha köpt de fyra viktigaste av de sex sektionerna på marknaden, tillkännagav han planer på att investera 300 miljoner pund för utveckling av marknadsområdet senast 2018.

När jag promenerar hemåt gör jag det utmed Regents Canal. Den börjar vid Little Venice och slutar i Docklands.

Kanalen är en lugn och atmosfärisk vattenväg som passerar genom parker, ett zoo, Camden Market, viktorianska lager och kändis hangouts.

Efter en lång promenad och trötta fötter är jag hemma. Nu blir det hänga tvätt, plocka ur diskmaskin och laga mat. Men jag gör det med mysiga minnen från dagens utflykt.

Likes

Comments

Redan första advent. Inte klokt vad tiden går. Nu har vi varit här i ganska exakt 4 månader. Det känns längre på ett sätt men samtidigt går tiden väldigt fort.

Idag är det matchdag för Mollan. Lite nervöst såklart. Matchen är en timma bort och vi tar oss dit med tunnelbana. Regnet hänger i luften.

Molly gör en jättebra match. Tufft motstånd men hon står upp. Och vi är tre vid sidlinjen som är stolta över den minsta i familjen.

Efter mat och dryck och lite träning är det äntligen dags för ännu ett avsnitt. Är så spännande. Faktiskt. Ska nog titta lite extra under sängen när jag går och lägger mig...

Likes

Comments

Misteln är väldigt mytomspunnen och ansågs förr ha magiska egenskaper som skyddade mot gifter och ont i husen samt ökade fertiliteten. Traditionen att hänga upp misteln kring jul är känt sedan 1700-talet och kommer ursprungligen från England. Då skulle mannen plocka ett bär varje gång han kysst en kvinna under misteln. När det sista bäret var plockat försvann magin och det var färdigkysst under misteln för denna gången.

Idag anses misteln ge lycka och välsignelse om man fäster den i taket eller i en dörrpost i juletid.

Pepparkakan har troligen fått sitt namn på grund av att folk i äldre tider inte alltid kunde skilja på kryddorna utan dominerande benämningar kom att
begagnas i ganska vidsträckt bemärkelse. En starkt kryddad kaka fick då namnet pepparkaka.

Pepparkakans namn kan emellertid även vara ett minne från den tid då peppar användes i liknande kakor. Det svenska ordet peppar, som har nära anförvanter i grannspråk som tyskan eller engelskan anses gå tillbaka på det grekiska peperi, vilket i sin tur är en avspegling av liknande orientaliska ord för kryddan i dess hemland.

Skaffade den här när vi var ute och åt häromdagen. Den är fylld med alla klassiker du behöver för den stora dagen.

"Om du tar Jamies råd, planerar och delegerar till vänner och familj, kanske du hittar din jul som blir så jolly som de snygga bilderna av Jamies festliga samlingar".
Daily Mail, Year's Books

Till sist en bild från Covent garden där vi var idag. Mysigt.

Likes

Comments