Må vara en dag sen, men ville skriva ett avslutande inlägg och tacka alla som följt mig och Frida på vår resa!

Revitalise har varit fantastiskt och otroligt givande. De två senaste veckorna har definitivt haft sina ups and downs, men jag har lärt mig mycket på vägen. Samtidigt som det känns skönt att snart få komma hem och träffa familj och vänner igen så känns det trist att lämna Revitalise och de människor jag fått lära känna där. Det har verkligen varit en upplevelse och jag överväger att återvända efter studenten för att det känns som att det finns så mycket mer för mig att lära mig och uppleva på Revitalise.

Så tack till Revitalise och tack till Erasmus+ för denna möjlighet. Och till sist ett till tack till er för att ni följt oss på denna blogg. Ha det bra, kära ni!

Christa

oss tillsammans med veckans volontärer i fredags.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej hej!

Nu sitter jag på tunnelbanan påväg in till London efter att ha haft min praktik på Revitalise. Helt ärligt känns det ganska vemodigt, det ska bli skönt att komma hem, träffa nära och kära men jag har även lärt känna fantastiska personer som jag nu tyvärr måste lämna.

Det har varit en otrolig upplevelse som jag har fått varit med om. Lärt mig massor med olika saker och verkligen fått lära mig att se personen bakom sjukdomen/funktionsvariationen inte bara sjukdomen/funktionsvariationen. Det här är en resa som jag sent kommer glömma.

/ Frida

Likes

Comments

Hej hej!

Idag är det sista arbetsdagen här på revitalise. Imorgon tar jag och lämnar boendet. Idag ska jag på utflykt till Greenwich vintage market, vilket ska bli intressant.

Igår var jag på Kensington palace, vilket var jätte intressant. Jag hade dock två rullstolar att hålla koll på (en elektrisk och en manuell), vilket var en utmaning.

/ Frida

Likes

Comments

Dagens utflykt var till Kensington Palace - och jag måste säga, att detta var nog den bästa utflykten jag åkt på. Palatset var helt enastående vackert. Fantastiska tavlor, målningar i taken och välgjorda skulpturer. Inte överflödigt med folk, inga trösklar, inga större svårigheter att ta sig fram med rullstolar. Vi hade en trevlig lunch utomhus med ett gäng duvor och sedan vandrade vi alla tillsammans runt i palatset och beundrade alla vackra verk.

Ikväll blir det antagligen lungt för min del, bara vila på rummet mitt och försöka bli av med min huvudvärk, men på nedervåningen så består kvällsaktiviteten av karaoke för både gäster, personal och volontärer, riktigt trevligt! Och vad ni än gör så hoppas jag ni också har det trevligt ikväll!

Christa

Likes

Comments

Vi har blivit sämre på att uppdatera bloggen och för det vill jag be om ursäkt för! Nu är det inte långt kvar på vår praktik här på Revitalise, på lördag lämnar vi gästerna, personalen och volontärerna! Kommer bli tungt men samtidigt en lättnad, eftersom jag saknar hemma.

Igår åkte vi ut på en utflykt till Greenwich Market. Det var en helt okej utflykt. Som Frida skrev i det tidigare inlägget så var Camden Market inte det bästa. Folk var respektlösa, ignoranta och såg sig inte ens för när de gick. Min gäst fick ett flertal människor i sitt knä för att de inte tänkte sig för. Greenwich Market var en aningen bättre. Lite mindre folk, bättre mark och färre trösklar in till restauranger.

Dock så är det inte mycket i England som är särskilt rullstolsvänligt. Ett flertal gånger har jag blivit både arg och besviken på hur det ser ut här. Många gånger har gäster blivit ledsna över att de inte ens kan komma in i ett café för en liten kopp te, och vissa av dem skyller sig själva för att det är dem som sitter i rullstol, vilket är helt absurt. Jag hoppas på en förbättring inte bara i England men på många ställen, för så här ska det bara inte vara. Delaktighet och jämlikhet för alla vore väl bra?

I tisdags hade jag min lediga dag och jag tog mig in i London för att turista lite. Jag och ett par holländska volontärer vandrade runt och beundrade den vackra staden. Nu ska vi ut till nästa utflykt som är till Kensington Palace, vilket ska bli kul. En uppdatering av hur det var får ni senare ikväll. Ha en bra torsdag, kära ni!

Christa

Likes

Comments

Hej hej!

Idag har jag varit på Camden market. Det var inte direkt rullstolsanpassat idag, det var väldigt mycket människor överallt, och vissa hade problem med att flytta på sig så man blev tvungen att höja rösten en aning så de förstod att man ville passera. Sedan var kullerstenen inte det roligaste att köra/bli körd på heller samt att en hel del av marknadsstånden hade ett litet trappsteg så det gick inte att komma in med en rullstol.

Missförstå mig inte fel nu, det var verkligen trevligt, det var bara inte helt rullstolsanpassat. Jag och "min" gäst hittade ett mysigt ställe vid kunde sitta vid vattnet där vi åt våran matsäck och kollade på fåglarna.

/ Frida

Likes

Comments

Hej hej!

Idag skedde veckobytet, gäster åkte härifrån och nya gäster/volontärer kom hit idag. Det är mer människor här den här veckan än förra veckan, vilket kommer innebära mer arbete att utföra.

Min sammanfattning av veckan som har gått är att jag har lärt känna såna otroliga människor, alla gäster har verkligen sin egen charm även om de inte kan prata. Sättet som vissa kommunicerar på är verkligen fascinerande, deras hjälpmedel är verkligen något jag blir imponerad av. Förhoppningsvis har min engelska förbättrats under veckan, jag märkte av själv att jag kunde bli lite sluddrig i slutet av meningar de första dagarna. Hoppas att det inte är så längre, det är inget jag har märkt av iallafall.

/ Frida

Likes

Comments

För att en ska kunna dela med sig om sina upplevelser av att praktisera i England så måste jag även ta med de jobbiga saker som händer, eftersom att allt inte alltid är ljus och glädje. Som jag skrev tidigare så vet man aldrig vad som väntar när man arbetar med andra människor och de senaste dagarna har involverat en hel del händelser som gjort flera upprörda och ledsna. Gäster kan ibland vara svåra, men i de situationer gäller det att man påminner sig själv om varför man gör detta. I mitt fall gör jag detta för att jag vet att många uppskattar vad jag gör, och jag mår själv bättre av att veta att jag kan ha förgyllt någon annans dag. Det har jag fått påminna mig själv om flera gånger denna vecka, och det är mina påminnelser som får mig att fortsätta, som får mig att ta nya tag.

Nu tar vi nya tag och blickar framåt! Trevlig helg, vänner!

Christa

Likes

Comments

Hejhej!

Igår var jag på Jack The ripper tour. Det var en väldigt lång dag, vi var ute i fem timmar och gick(!!). Vi gick runt på alla de ställen som alla morden hade skett. Det var ganska bökigt med transporten av alla rullstolar på kullerstensgator, smala trottoarer och vid trafikljusen, vilket ledde till att det blev även en hel del väntan på att alla skulle samlas.

Jag måste verkligen ta och skärpa mig med att inte skriva dagen efter, utan lära mig att skriva samma dag hehe.

Ja ja, hur som helst har jag inte gjort någonting idag. Jag skulle åkt på utflykt idag men har mått dåligt hela dagen så har bara vilat förutom de två timmarna som jag arbeta kring lunchtid. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon och kan följa med på utflykten, hoppas verkligen det! Imorgon är det south bank och vill verkligen dit.

/ Frida

Likes

Comments

Att arbeta med människor innebär att man aldrig kan förutse vad som kommer hända. Hur någon kommer att reagera, vad någon tänker eller hur någon känner. Det innebär att man ibland inte alltid själv är redo för hur man bör hantera vissa situationer med en gäst/boende/brukare. Det är krävande att arbeta med människor. Alla är olika och flera gånger kommer man hamna i en situation som är svår att hantera, så är det. Man önskar konstant att man var perfekt och visste vad man skulle göra i alla situationer som undersköterska, men det är omöjligt. Alla är olika, och det kommer att uppstå situationer olik den andra. Fick igår lära mig att det kommer ta tid, man kommer göra fel, man kommer reagera fel, men man kommer lära sig. Man tar alltid med sig något nytt vid varje situation och det är en oändlig lärningsprocess.

Men, samtidigt som det är krävande och ibland väldigt jobbigt, så är det ett väldigt givande jobb. Du är uppskattad av många. Brukare, anhöriga, personal, landet. Du lär känna dig själv bättre och du utvecklas konstant när du jobbar med andra människor.

Christa

Likes

Comments