Haha.. Det här med att blogga gick ju inte sådär superbra som jag hade tänkt.  Hade nästan glömt bort att jag ägde en blogg, så sjukt dålig på att uppdatera! Tror inte detta egentligen är min grej, men känns ju ändå som ett relativt bra ställe att dela med sig av sin konst på? Så kör väl på ett tag till, så får vi se hur lång tid det tar innan jag glömmer bort skiten igen, haha.

Jag har nu mera slutat på konstlinjen jag gick på, tyvärr var den bara ett år ;( Sååå tråkigt då jag under den sista månaden faktiskt började få flow och känna att jag utvecklats! Så tråkigt att det händer sista månaden liksom, nu vill jag ju bara gå ett år till x) Men prioriterar nog högskolan först. Mitt första val av högskola är gymnasiebildlärare, så får verkligen hoppas att jag kommer in, är så fruktansvärt nervös. Man har ju ingen jäkla aning om hur stor konkurrens det är!

Här är iallafall den senaste tavlan jag målade.


Olja på duk, 1x1meter, den är alltså typ gigantisk xD Den står i vårt vardagsrum at the moment för jag har ingen jäkla aning om vart jag ska göra av den x) Tror den får sitta över soffan i min nya lägenhet som jag flyttar till i september!

Det är iallafall som sagt oljefärg. Målade bakgrunden svart med akrylfärg först som bas, då det är lite lättare att arbeta med för att få upp färg snabbt! 

tog faktiskt också en liten slutfinish med målarmedium utspätt med svart oljefärg för att få lite glans på tavlan, dock är det väldigt väldigt liiteee! :'D

Är väldigt nöjd med denna tavlan faktiskt, tror detta är en av mina bästa hittils. Kul när det går åt rätt håll och man har flow och vill fortsätta! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Äntligen helg kamrater! Är det bara jag eller tycker ni andra att denna veckan också har gått skitfort? Jag har visserligen bara varit i skolan tre dagar denna veckan, jobbade i måndags och idag. Men ändå, har ju faktiskt gjort vettiga saker varje dag denna veckan.

Idag jobbade jag som sagt, är vikare på låg- och mellanstadiet och det är så jäkla kul rent ut sagt. Har jobbat väldigt mycket nu så har faktiskt blivit erbjuden ett permanent vikarie varje fredag! Sedan ringer de ju in mig mer dagar om det behövs. Är för det mesta i en andra klass, och de är så jäkla goa alltså! Nu när jag varit där ganska många gånger så har vi verkligen börjat lära känna varandra, och hela dagen idag har alla, även de "tuffa" killarna varit kramgoa plåster. 

Imorgon ska jag nog ta mig en tripp in till Jönköping, behöver handla lite nya grejer alltså, egentligen har jag inga pengar som jag borde lägga på sådant, men ibland måste man få unna sig. ;D

Får se vad kvällen har att erbjuda. Antingen sitta hemma och spela WoW med Robin eller gå ut? 

Ska iallafall träffa min älskade bästa vän idag! VARE SIG HON VILL ELLER INTE! Hon har varit i Paris hela veckan, UTAN MIG! KAN NI TÄNKA ER? hemsk människa </3

Likes

Comments

Detta är nog min personliga favorit av mina tavlor. Detta är en av 11 bilder som jag fotograferade i torsdags och som jag nu ska skicka in till mina arbetsprover till höstens högskolekurser. 

Min pappa har fått för sig att han ska ha denna tavlan, har sagt till honom flera gånger att jag vill behålla den själv. Men nu har han prompt bestämt att han SKA ha den, haha.. Och han fyller år på lördag så "måste" väl ge den till honom nu, annars kommer han bli besviken. Uh, vill inte ge bort den.. Får måla en snarlik till mig själv i framtiden. Vill inte/känns inte bra att måla en exakt kopia av mina verk en gång till. För det första så är det tråkigt att måla exakt likadant två gånger, för det andra är det omöjligt att måla exakt likadant två gånger då man alltid utvecklas. Denna var några månader sedan jag målade liksom. För det tredje så känns det inte helt ok att det finns två likadana verk, då blir ju inget "orginal" <:


Denna tavlan är 50x70 cm och är målad på en duk fastspänd på en träram, dvs en Canvas. Det jag började med var att skissa upp motivet på baksidan för att jag vill kunna sudda, ända osv tills det blir bra, för att sedan måla i mina streck på framsidan. Att göra så underlättar måleriet, då behöver man inte tänka på att man måste se till att täcka över alla blyertsstreck med färg lika noga om man skissat fel.

Sedan gjorde jag faktiskt bakgrunden först. Valde ut vilken färgskala jag ville arbeta i och istället för att använda en pensel så använde jag en svamp, och svampade/duttade fram texturen i bakgrunden.

Sist men absolut inte minst så började jag med motivet. Det jag alltid gör först är att lägga en mörk ton, för att senare gå på med highlights och ännu mer skugga. Knepet är att blanda till en orginalton, sedan det ljusaste ljusa, och sedan det mörkaste mörka.. Och givetvis tonerna där emellan.Tyvärr hade jag visst ingen bild från början av prosessen. Här är den nästan färdig. Skillnaden från denna bilden och bilden ovan är att det är ännu mer skuggor och highlights, syns dock väldigt dåligt skillnaderna på bilderna. ;/

Likes

Comments

Har suttit både hela dagen igår och idag och fifflat det sista på mina arbetsprover som jag ska skicka in till höstens högskolekurser. Det är verkligen otroligt svårt att få till det ordentligt, både försöka visa en bredd på vad man kan, men samtidigt hålla en röd tråd för att visa att _det här är jag_. Fotograferade mina verk igår och idag har jag fifflat med att få in dem i ett dokument som både ska vara stilrent och snyggt.


Detta är framsidan på mitt dokument, dokumentet består av 12 till sidor med mina verk samt skriftliga kommentarer. Någon som är intresserad av att se vilka verk jag har valt att skicka in som arbetsprover?

Likes

Comments

Hallå! Det har varit lite dött här på bloggen det senaste. Vilket inte förvånade mig alls, jag är inte van vid det här att blogga, haha. Jag har iallafall haft en väldigt spontan vecka, skulle åkt till grannhålan Anneberg (ligger ca 2 mil, om ens det, utanför Nässjö) under valborg för att fira med mina vänner. Slutade med att jag bilade ner till Lund och firade valborg i parken där istället. På natten blev det en spontantripp in till Malmö för att gå på nattklubb.. Hej 20-årskris eller vad? Men detta kan jag berätta mer om i ett annat inlägg om folk är intresserade av att veta :D

Just nu sitter jag med mina antagningsprover till högskolan jag tänkt söka tills i  höst. Sista datumet är den 15 maj så är lite stressat Atm. 

Här är i alla fall uppgift 1 av 3 som var given för antagningsproverna, gör tre porträtt på en vän, varav ett av porträtten ska innehålla ett attribut- och/eller en miljö som beskriver personen.

Dessa bilder är mitt svar på uppgiften. Har målat av min fina vän Tina när hon hade dreads. Har döpt verket till "My mind is free".

 

Teknik: Blyerts samt svart akvarellpenna för att få extra svärta i bilderna. Tecknade på A4-papper.

Likes

Comments

Kanske borde presentera mig själv också, eller gör man sånt? Haha helt lost.

I alla fall.. Jag heter Lovisa Augustsson, men håller på att byta efternamn till Sahlgren efter min gammelmormor. Jag är 20 år gammal och har under hela min uppväxt varit en konstnärssjäl. Jag var väldigt tidigt duktig på att måla och rita och efter det har det bara eskalerat. Jag är främst självlärd, men har nu det senaste året läst konst på en folkhögskola. Förhoppningsvis har man väl snappat upp ett och annat tips där! Under min gymnasietid gick jag media med inriktning fotografi och grafisk kommunikation/illustration. För mina grafiska förmågor fick jag även ett fett najs stipendie när jag tog studenten. 

Utöver mina estetiska intressen så är djur ett av mina absolut största intresse och passion. Jag har haft katter i hela mitt liv och är uppvuxen tillsammans med djur så länge jag kan minnas. Jag började rida på ridskola när jag var fem år gammal, men innan dess så hade jag ridit väldigt mycket hemma hos min dåvarande bästa vän. 5 år senare köpte jag min första egna häst. Idag 15 år senare så står jag som stolt hästägare till en underbar Welsh Cob-kille. Jag köpte honom som insutten 4-åring men är nu under utbildning, under någon slags egen blandning utav Natural horsemanship, akademisk ridning och engelsk ridning.

Jag har även börjat på senare tid intressera mig för träning. Under 19 år av mitt liv har jag varit en soffpotatis men har nu börjat träna och det är med goda resultat!

Ett annat stort intresse är givetvis musik.  Jag är uppvuxen med metal och mitt första favoritband var och ÄR Nightwish som jag fastande för första gången år 1997. Sedan dess har jag följt min pappas fotspår och lyssnat på samma musik som honom, och idag är det vi båda två som tipsar band för varandra. Det jag främst lyssnar på är power, symfonisk, folk, viking och black metal. Men även gammal hederlig rock är något som jag gärna lyssnar på. 

Om jag själv skulle beskriva mig själv så skulle jag definitivt beskriva mig som en glad människa. Jag har väldigt dålig humor så skrattar åt det mesta. Jag har i nästan alla fall en positivt syn på livet och försöker gärna att få med mig fler uppåt. Det är väldigt sällan jag går och gräver ner mig för att jag mår dåligt, utan jag är en glad och sprallig tjej.


Likes

Comments

Jag vet inte riktigt vad det är som har flugit i mig, men har haft tankar på att starta en blogg under en tid nu. Jag är helt lost i bloggvärlden kan jag ju erkänna redan nu. Så jag vet egentligen inte alls vad det är jag sysslar med. Aja, well.. Here we go!

 Min tanke med bloggen var att publicera min konst, och lite work in progress bilder osv, men antagligen så kommer jag nog slänga in lite inlägg om min vardag aswell. Men ja, gillar du konst eller vet andra som gör det, sprid bloggen för tusan! :'D


Bild från gårdagen när jag satt ute i gräset och målade akvarell. Det var mysigt, men fett varmt! Trodde jag skulle smälta i solen och givetvis är jag sämst på att komma ihåg att smörja in mig, så mina tatueringar är fett röda för tillfället, så jättesnyggt.. not.

Ser ni boken på bilden förresten? Är den inte helt underbar?!?!?! Fick den av min mor när jag fyllde år, är blanka papper i så har med mig den överallt jag går, ifall jag får lite inspiration och verkligen behöver kludda ner något snabbt.

Likes

Comments