Har inte hunnit rida hästarna idag, men såklart varit i stallet och fixat allt annat. Sen gasade jag hem och packade bilen full med grejer och åkte till nya lägenheten...

Där var de fullt ös kan man säga... åh vi som "bara" skulle lägga ny klinker i hallen och ev byta golv utanför badrummet...

Plötsligt fixas bra mycket mer än så... 😅👍

Snart bor vi här 😍 Jag menar jag kommer bo exakt i den där...

Likes

Comments

Kl 10 i förmiddags fick vi nycklarna till vår nya lägenhet! Vi är så glada, den är så fin och vi kommer trivas så himla bra där! Men innan vi faktiskt flyttar in ska vi renovera lite grann.... Så de är fullt ös där nu. Vi ska vara inflyttade och klara innan veckan är slut.

Jag bidrar inte direkt till renoveringen de är Robban och hans vänner som ställer upp och fixar! Jag har jobbat, sen varit i stallet och allt där, hann skritta ut Marco iallafall. Sen åkte jag tillbaka med Pizza till oss...

Mycket att stå i denna veckan med andra ord. Men de kommer bli så, så bra!!

Likes

Comments

Caps Vecka

Måndag red på banan (Fortfarande bara framboots) så himlans duktig kille!

Tisdag Vila

Onsdag samma som i måndags, bäst.

Torsdag Vila

Fredag: ÄNTLIGEN HAR BOOTSEN KOMMIT!! Lätt markarbete "Gå i skorna för första gången pass" på banan. Stjärna!

Lördag. ÄNTLIGEN UTERITT! Bästa, Cap.

Söndag: Uteritt samma som igår (Ca en timme) så duktig!!

Marcos vecka

Måndag: Uteritt skritt och lite trav

Tisdag Vila. skulle skritta fram ute och sen rida på banan, men när vi hade skrittat ca 500 meter haltade han plötsligt, hoppade av och kollade hoven han va öm på och där satt en stor sten fast! Som han hade trampat på, fick inte loss den ens med händerna (Hörde mammas röst i huvudet från när man va liten, man ska ALLTID ha hovkrats med sig ut...) så vi haltade hem till stallet (Som tur va va hade vi bara några hundra meter). Där fick jag bort stenen, hoppade upp igen och tänkte motionera lite på ridbanan - men tyckte han kändes lite öm fortfarande. Så vi gick in igen, hoppas de blir bra med lite vila och att de inte blir nån hovböld!

Onsdag vila

Torsdag pass på banan, ofokuserat.

Fredag: Uteritt ca en timme. Bäst.

Lördag: Uteritt ca en timme. Bäst.

Söndag: Pass på banan, duktig. Men de är svårt!

Summering: Då har vi tuggat på en vecka till och båda två är ju så underbara helt enkelt. Vilka fantastiska underbara bästa killar jag har...

Likes

Comments

Jaaa :D som rubriken lyder damp alltså bakbootsen ner på posten idag. Vilka naturligtvis hämtades ut direkt efter jobbet!

Tog nästan två timmar för mig att komma till stallet... För de va helt galna bilköer. Men har änglar till stallkompisar som hade både mockat och gjort håpåsar åt mig, såå lyxigt!

Vi red ut ett gäng i mörkret, vi va ute i ca en timme. Jag tog Marco, Världens bästa Marco! Sen var de dags att inviga bootsen, på Cap och de kändes lämpligast på ridbanan. Han avskyr nämligen att ha "Saker på bakbenen" så man vet inte riktigt hur de kan bli. Men bootsen tog han med ro, de va inget konstigt alls. Så jag satt upp. Blev kort men härligt pass på banan, skönt med "Skor" igen. Han var pigg och superglad! Och rörde sig bekymmersfritt i bootsen. Men vi skulle bara "prova gå i dom" blev dock lite trav, och lite bommar som ändå stod framme.

Lyllo mig som har världens bästa hästar...

Det ser lite märkligt ut med "Gympaskor" tycker jag.... Jag har varit och är skeptisk, men jag måste säga att fördelarna med detta börjar överväga... Det är absolut inte smidigt, enkelt eller billigt. Tvärtom, mer jobb. Men om de är bra för Cap (Och det är det jag menar i fördelar) så är de värt det!

Likes

Comments

...Som Pumba säger.. Säger jag om dagens ridpass.

Inte så smickrande för egot. Men utvecklande. Eller nej inte ens det. En påminnelse från verkligheten. Inte inlindat eller serverat... Utan upptryckt i ansiktet.

Men när andra ser vintern, tänker jag att snart är det vår...

När andra ser brister ser jag potential...

När andra klagar på vad de inte har, tänker jag på vad man har att förvalta...

När det blåser storm, är kolmörkt, och regnar rakt emot... Står jag som en tioåring i en godisaffär... Med min häst och ska rida...

Träna. Bli bättre. Växa. Stärka.

Kom ihåg - inte jämföra sig med andra. Men alltid lära sig av dom som är bättre.

Mvh Den eviga optimisten.

Likes

Comments

Marcos Vecka

Måndag skrittade ut 30 min och sen lite markarbete på banan.

Tisdag skrittade ut ca en timme

Onsdag markarbete på banan

Torsdag skrittade ut ca 30 min

Fredag vila

Lördag red ut längre tur 1,5 - 2 timmar varierat, och lite backträning.

Söndag red ut ca en timme, skritt och lite jogg.

Cap's Vecka

Måndag lätt markarbete

Tisdag lätt markarbete

Onsdag markarbete

Torsdag lätt markarbete

Fredag vila

Lördag vila

Söndag Markarbete

Marco Summering börjat mer markarbete med honom, känns rätt att ta de steget nu efter att vi har lagt en bra grund i naturen för balans, styrka och självförtroende. Nu går vi in i nästa steg mer rid och utbildningsmässigt. Även om det finns en hel del saker vi har att jobba oss igenom (Bygga upp), märker att han gärna avlastar höger bak och därmed "Biter sig fast" i vänster sida. Och det finns mycket muskelspänningar framförallt runt bog och hals. Så massör (Och rykt) fortsatt markarbete främst i skritt, varierat med uteritter blir vårt upplägg. Han går bara från klarhet till klarhet, en riktig stjärna är han!

Cap Summering eftersom Herr Cap är barfota numera och vi ännu bara har boots framtill, kan vi inte rida ut än. Därmed är vi "bara" på banan. Därför passar vi på nu att jobba lite grunder, tempoväxlingar, halvhalter, rida noggranna vägar, ställa osv. Väldigt basic. Eftersom vi bara kan vara på banan just nu, rider jag inte så länge per pass. Men vi hoppas snart få hem bootsen till bakfötterna också, då kan vi variera oss ut mer i naturen igen! Något jag tror vi båda längtar till! Men han är verkligen jätteduktig och otroligt snabblärd!

Likes

Comments