View tracker

Everyday, Mat och bak

JAG HADE JU LITE MER saker att visa er som jag fick i födelsedagspresent. När mamma och pappa var upp innan höstlovet så passade vi på att besöka "The englishshop" på söder. Jag hade nämligen kollat upp dem tidigare eftersom de skulle sälja såkallade "candy melts", typ färgad vitchoklad. Så i födelsedagspresent fick jag mig ett litet bak-kit med inte bara candy melts utan massa roliga cupcakeformar, strössel och ätabart guld- och glittersprey.

Längtar så tills att jag får en ursäkt att använda det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

D A N S, Everyday

HEJSAN PÅ ER SOM fortfarande bryr er om att titta in här! Haha! I helgen hade vi föreställningar både lördag och söndag och det gick väl helt okej. Man är så van vid att se sig i en spegel så när man helt plötsligt står inför publik så har man liksom ingen koll på hur det egentligen ser ut. Det var lite strul också med folk som inte kunde komma i tid så resten av gruppen stod där med en klump i magen och funderade om vi skulle behöva ändra om. Men sen kom hon och vi kunde köra som det var planerat.

Idag är i alla fall sista veckan med vanliga schemat då vi har föreställningsvecka nästa vecka. Idag hade vi vår sista jazzkoreografi med Adrienne Åbjörn I KLACKAR!? En rolig (men krävande) koreografi. Nedan är låten i alla fall!Likes

Comments

View tracker

STHLM FOOD GUIDE

VETE-KATTEN

Betyg: 2,5 / 5

Med en historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet är Vete-katten kanske ett utav de mest erkända konditorierna vi har i Sverige. Det ägs av stjärnkonditorn Johan Sandelin och de stora diskarna är fyllda med alla de klassiska kondis-bitarna så som, bullar, småkakor, prinsesstårta, budapestrullar etc. Med en inbjudande presentation av både bakverk och atmosfär och med tanke på det rykte som Vete-katten besitter, var förväntningarna skyhöga.

Tyvärr lyckades inte mitt besök på konditoriet leva upp till dessa förväntningar. Det var svårt att hitta någonstans att sitta, vilket inte kom helt som en chock men man tvingades springa runt i den stora sekelskiftslokalen ett antal gånger innan man, med lite tur, hittade ett bord. När man väl hittade ett bord dröjde det ofta innan någon kom och tog hand om skräp och porslin från de som tidigare suttit där.

Steg två var att ställa sig i den aldrig sinande kön. När det väl var vår tur, beställde vi: en Karlsbaderbulle, en kardemummabulle, en pistagebulle, en mud cake samt tre vanliga bryggkaffe som totalt kostade 216 kronor. Mud caken gick det inte att klaga på, den var sådär god och "chokladig" som man kan förvänta sig och kaffet fick man dricka hur mycket man ville utav. Besvikelsen kom när jag smakade på bullarna. De var ganska torra och smaklösa och även fast vi hade tre bullar med tre helt olika smaker, var det svårt att urskilja dem ifrån varandra.

Förutom besvikelsen med bullarna, drogs besöket ned av den stissiga omgivningen där de anställda sprang till höger och vänster för att tappert försöka hinna ikapp med städning och diskplock, (vilket jag vill ge dem en eloge för). Besökarna krigade om platserna och lånade stolar från andra sidan av lokalen för att man hittat ett tomt bord i ett annat. Ljudnivån var hög och från alla besökare och den annars så charmiga takhöjden förstärkte ljudnivån ytterligare, vilket gjorde det svårt att hålla en konversation med sitt sällskap.

Jag kommer inte i framtiden göra det till en prioritet att besöka Vete-katten igen men jag anser att det tillhör ett utav de där ställena som man bara "måste" besöka åtminstone en gång i livet. Det var inget fel på bemötandet eller servicen men med det ryktet som Vete-katten har och med tanke på omständigheterna runt omkring besöket, lyckades inte fikat i sig väga upp.

Snabbfakta:

Address: Kungsgatan 55, Norrmalm

Kontakt: 08-208405 eller Vete-katten

T-bana: T-centralen eller Hötorget

Likes

Comments

Everyday

En liten bild på min fina lilla mamma

ALLTSÅ TILL ER SOM fortfarande tittar in måste jag bara be om ursäkt för att jag inte skrivit något på länge. Jag har verkligen haft fullt upp med dansen alla helger och mitt humör har pendlat jättemycket. Jag har helt enkelt inte haft någon motivation och det har varit dagar då jag önskat att klockan kunde gå snabbare bara så att jag fick åka hem hit på Lidingö, sätta mig på mitt rum och inte träffa eller prata med någon annan, haha!

Men idag har jag haft en jättebra dag! Hela veckan har faktiskt gått oväntat bra! Vi har haft jätteroliga klasser i jazz. I vårt schema har vi fyra jazzklasser i veckan där vi på två utav dem fokuserar på att ta koreografi och de andra två fokuserar på tekniken. I koreografiklassen gjorde vi en lite old school koreografi till en låt från musikalen "Sugar", vilket var så roligt! I teknik delen har vi en lärare som heter Andreas Erbrink och han kör mer modern jazz, vilket också är förvånansvärt roligt och framförallt utvecklande. Jag har fått en kroppskontroll och medvetenhet som jag inte trodde var möjlig.

Hoppas ni har det bra i alla fall!

Likes

Comments

Fotografier, Mat och bak

NÄR MAMMA FICK ÖNSKA något som jag skulle baka blev det något nytt, nämligen sockerbullekakor! Receptet kommer från Sabina och hennes blogg Sweet and simple. Jag var själv lite tveksam men resultatet blev riktigt bra! Perfekt konsistens på kakan, lite mer som en mandelkubb i konsistensen än en typisk cookie. Men kan verkligen rekommendera dem.

Likes

Comments

LEDSEN FÖR DÅLIG UPPDATERING denna vecka. Jag har verkligen inte haft lust/ork/ tid... Imorgon har vi föreställningen hela dagen med det här dansjobbet jag skrivit lite flyktigt om. Det är en adventskonsert i blåhallen faktiskt, så det ska bli spännande och se hur det går.

Här är i alla fall några bilder från förra helgens påhitt nämligen BA Street battle. Vår hiphop lärare Daniel "tvingade" oss att delta, vilket jag gjorde men häftigast av allt var nog att se och bli inspirerad av alla andra dansare.

Hoppas ni har en fin fredagskväll!

Likes

Comments