Everyday

IGÅR SÅ VAR JAG OCH några utav mina fina tjejer på ett ganska nyöppnat fik här i stan som kallas Elsas. Fiket i sig har funnits ett tag, men har för inte så länge sedan bytt ägare och haft nyöppning. Måste säga att jag var lite besviken på mackan jag tog. Däremot ser jag fram emot att testa deras pizzor.

Men sällskapet var toppen och nästa helg åker vi till Köpenhamn för en weekend, vilket ska bli såååå roligt.

Idag ska jag lägga ihop en tårta till morfar som fyller år imorgon, sen ska jag in och träna och kl 15.00 börjar jag jobba. Full rulle idag, men det är kanske lika bra det!


Ha en fin dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

D A N S, Deep shit

DETTA ÄR ETT väldigt speciellt inlägg. Jag sitter hemma i Karlskrona och skriver, vilket inte är så främmande i sig, det har jag gjort många gånger när jag varit långledig från skolan. Men nu sitter jag här som vilken dag som helst innan BA och funderar på vad jag ska göra här näst.

Det känns nästan lite som att vara tillbaka på ruta ett. Att flytta hem kändes verkligen rätt och jag är övertygad om att det är rätt för mig just nu. Men det var svårare att lämna Stockholm än vad jag från början trodde. Även om jag kommit till reson med att jag inte är en storstadsmänniska i botten, är staden i sig helt fantastisk. Bara tanken på alla möjligheter (och alla restauranger och caféen, HAHA) som finns där är så upplyftande. Jämför man sedan det med vilka möjligheter, speciellt när det kommer till dans, känns Karlskrona ganska så mycket bleknat i jämförelse.

Sen är det ju som inför varje skolavslutning när man ska gå skilda vägar från sina klasskamrater, man kommer alltid varandra närmare de sista veckorna och helt plötsligt ifrågasätter man sina beslut som tidigare varit helt självklara. Jag trodde inte att jag skulle gråta efter sista föreställningen men det var när min mentor Daniel Rörström sa "Ha ett gott liv! Ni kan alltid maila eller skriva till mig på facebook om ni har några frågor eller funderingar" som jag insåg att: "shit, detta tar verkligen slut". När vi sedan skulle säga hejdå till tjejerna i klassen, gjorde det på riktigt ont i själen. Jag kommer inte träffa dessa tjejerna varje dag som jag gjort i ett års tid. Vissa utav dem kommer jag förmodligen aldrig träffa igen.


"Lova mig att aldrig slutar dansa Linnéa. Du har något speciellt och tänk på det när Fanny kom fram till dig efter första gången vi körde "Adore you" och vad hon sa till dig. Du är alltid välkommen till mig i Stockholm och i England också och vi måste träffas och ta Fannys klass igen."


Innan jag började på Balettakademien så var jag helt övertygad om att jag skulle jobba som professionell dansare. Jag hade som mål att jag tillslut skulle flytta utomlands, helst till USA eller England eftersom marknaden där var betydligt mycket större än i lilla Sverige. Men den lilla inblick jag fick av hur det faktisk var att ha dansen som yrke, fick mig att inse att det kanske inte var något för mig. Det ligger så mycket arbete bakom det Sveriges dansar-elit (som jag haft förmånen att ta klasser för och ha som lärare) gör varje dag att jag inte kan annat än att bara beundra dem. Men det fick mig att börja fundera på om jag var redo att lägga ned den tiden och arbetet på dansen.

Jag älskar att dansa. Jag identifierar mig själv som en dansare. Jag kommer alltid att uttrycka mig genom dans. Även om mina prioriteringar kanske skiftat, vilket varit ganska omvälvande att acceptera, är jag otroligt glad över att jag känner likadant inför dans som konstform, som jag gjorde innan jag flyttade. Att dansa var aldrig något jag bara bestämde att jag skulle pyssla med. Det känns snarare som något jag bara föddes med.

Det är kanske denna insikten som också gjorde det jobbigare att lämna Stockholm. Det finns verkligen ingen dans i Karlskrona som jag vill syssla med. Medan det i Stockholm finns precis det jag vill göra, men det känns verkligen inte värt att stanna i Stockholm för att jag ska kunna genomföra mitt fritidsintresse, när jag inte har något annat där som egentligen håller mig kvar.


Jag lärt mig ofantligt mycket saker på utbildningen när det kommer till dans. Jag kan göra en massa saker som jag aldrig ens hade kunnat drömma om att göra för ett år sedan. Det är upp till mig nu att göra vad jag vill med det jag redan har och även om jag sitter här, precis som jag gjorde för ett år sedan med tvivel på min egen förmåga och vad jag faktiskt ska göra med mitt liv, börjar jag inte om från ruta ett. Jag har en lång väg att gå både när det kommer till min dans och med mig själv men jag kommer aldrig att bli den tjejen som jag var för ett år sedan och det är tack vare Balettakademien

Likes

Comments

JAG VET INTE om ni minns men jag sa ju att jag skulle under detta året försöka äta ute på så många ställen som möjligt. Det gick ju lite sådär med det i början av året men nu under ett par veckors tid har jag åtminstone en gång i veckan köpt mat från olika caféer/matställen runt om i Stockholm.

Igår bestämde jag mig därför för att äta frukost/brunch på Pom och Flora, på Odengatan. Jag tog en s.k. Banana split bowl, vilken bestod av vispad grekisk youghurt med banan, choklad granola. Kakao nibs, lönnsirap och kokosflakes. Dessutom tog jag en fetaost och avokado toast och en vanlig bryggkaffe.

Allt som allt kostade det 150kr. Lite i överkant kanske men det var jättegott, servicen var god och maten kom snabbt. Det var ganska mycket folk så lite stissigt blev det.

Men tycker absolut att det är värt ett besök om man är i Sthlm.

Likes

Comments

D A N S, Everyday

ALLTSÅ SHIT; SISTA TISDAGEN jag spenderar i Stockholm på ett tag?! Ikväll har vi det första genomdraget av föreställningen men har även två klasser idag. En är i dancehall med Sara Galan och modernt med Sophia Färhlin Månsson, vår vanliga lärare i modernt.

Vår föreställning heter "X- reasons Why" och vi tyckte vi var lite fyndiga, i och med att det är en populär serie som går för tillfället som heter 13 reasons why. Eftersom vi är tio stycken i klassen så sa vi först "Ten reasons why" med då X är tio i romerska siffror, skulle vi vara lite roliga med det. Haha! Jag ska vara med i 6 av 11 nummer (de 5 övriga är solon) så det kommer antagligen bli lite krångel med byte av kläder...

Dessutom har jag de sista veckorna varit på mat-turné kan man säga, för att hinna testa så många matställen som jag bara hinner medan jag fortfarande bor i Sthlm. Idag ska jag till Pom & Flora som jag har både sett och löst mycket om.

Hoppas ni får en super-dag!

Kram

Likes

Comments

Deep shit, D A N S, Everyday

OKEJ, JAG FÅR PANIK men idag hade jag officiellt min sista vanliga skoldag. Vart har detta året tagit vägen?!?

Vi hade extrarep inför föreställningen med Fanny (hon jag brukar ta kvällsklasser för) och sen hade hon köpt fika och eftersom det var typ 27 grader här i Stockholm så gick vi ut och satte oss i solen; JÄTTEHÄRLIGT!

Fanny är typ en utav mina största inspirationer när det kommer till dans. Ni kanske såg henne på Eurovision här om helgen? Hon dansade i Armeniens bidrag och det var en grym dansare och koreograf som heter Matilda Fleberg, som hade koreograferat numret.

Vi har haft Matilda som gästlärare och ibland så slår det mig vilken fantastisk möjlighet jag haft som har fått dansa med de första dansarna som man ser i olika program och i TV-produktioner.

Balettakademien och Stockholm var helt klart ett utav de bästa valen i mitt liv och något jag alltid kommer bära med mig.

Likes

Comments

JAG VET ATT JAG VARIT DÅLIG PÅ ATT SKRIVA hela denna terminen. För tillfället väntar jag på bussen och tänkte vara lite produktiv.

Nu är jag i alla fall inne på min sista skolvecka på Balettakademien då nästa vecka bara består av rep och föreställningar. Eftersom det även var sista veckan med öppna kvällsklasser bestämde jag mig för att inte bara ta Fanny Svenssons klass en sista gång, utan direkt efter ta Kim Pastors klass.

Kim Pastor är dansare och koreograf i "The sugar collective" som är med och tävlar i talang detta året. Det som var lite roligt var att vi fick göra koreografin som de framförde i semifinalen.

Så 7 timmar dans fick jag ihop igår. Dessutom har jag lyckats skada handleden och ont i hälen... Jag har klarat mig från skador hela året men lagom till sista veckan ska givetvis något hända...

Hoppas ni får en bra dag!

Likes

Comments