Hellu

Idag har jag fått SOMMARLOV, så nu kommer jag att få sova och ta det lugnt under helgen. Sen efter helgen så ska jag börja sommarjobba, jaaaaa va kul hehe xD. Men jag kommer att jobba denna vecka efter helgen och se nivå veckor till efter V.25, för att V.25 är jag ledig. Det kommer oxå att bli skönt, för att då kommer jag att vara med en kompis och hjälpa henne att hitta vart hennes sommarjobb ligger.

Och sen där på V.24 så fyller jag år på lördagen, aaaahhhh det kommer att bli kul. Jag kommer att ha lagat ost & skink paj, köttfärspaj, fruktsallad och någonting mer. Det kommer att bli kul att få träffa vänner, familj och släkten. Men i helgen så kommer jag att ta det lugnt och vila så att man orkar kliva upp ur sängen sen när man sak jobba haha.

Så det var det jag ville ha sagt idag, hoppas ni har haft en bra dag! Hörs i nästa inlägg.
Puss & Kram

Så här såg jag ut idag :D

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hellu
Nu tänkte jag skriva lite saker jag önskar mig 😊

1. En ny skjorta. Färg: Röd, blå & svart
2. Hoodie. Färg: Svart & Camouflage
3. Camouflage byxor ( mjukis )
4. Armband & Örhängen
5. Call Of Duty - Advanced Warfare ( Xbox )
6. Scania R730 Black Amber
7. AMT 2010 Chevy Camaro Police Car ( man måste köpa till lim för det kommer inte me, limmet kostar 49:- )
8. Airfix motorbyggsats
9. Beat bands. Färg: Vit, blå, grön & rosa

Ja det var dom här sakerna jag önskar mig 😊 Det duger tycker jag, man behöver inte önska sig så mycket 🙂

Hoppas ni har haft en bra dag, så hörs vi i nästa inlägg 😆

Puss & kram

  • 71 readers

Likes

Comments

Hellu allihopa :D

Hur mår ni? Hoppas att ni mår bra, jag mår lite si så där idag. Jag har haft NP ( Nationella prov ) typ hela dagen idag, det gick oxå si så där :/ men men om man har en dålig dag så har man.

Men det är inte det vi ska prata om, vi ska prata om vad man kan önska sig!? Hehe jo jag försöker att komma på vad jag önskar mig, det är lite svårt. Jag har skrivit några saker men det känns som om någonting fattas på min lilla önskelista! Men jag kan inte komma på vad det kan vara? :) Så jag tänkte har ni något förslag på vad man kan önska sig? Om ni har något förslag så kan ni skriva i/på kommentarerna :)

Hoppas at ni har haft en bra dag :) bättre än min iaf hehe men vi hörs ha det så bra :D
Puss & Kram

Likes

Comments

Idag har vi inte gjort så mycket, Kent och Stefan bytte oljefilter, olja och tändstift på en liten bil. När dom var klara så gick vi upp och åt lite frukost (ni ksk börjar se ett mönster med frukosten :D ) precis när vi satte oss ner så kom det två kunder.
Först gick Kent ner och började prata med ena kunden, sen gick Stefan ner och pratade med den andra.

Jag tittade ner för att se vad kunderna behövde hjälp med och sen gick jag och satte mig i trappan högst upp och tittade lite. Så hörde jag att Stefan pratade med kunden om mig lite, kunden undrade om jag var duktig och då svarade Stefan att ja det är hon. Jag blev glad över att höra det, man blir alltid glad över att höra att man är duktig.

När allting var klart med kunderna så åkte jag och Stefan först till reservlaget och tittade efter någon mutter eller vad det nu var! Har me neon hade inte delen så han och jag åkte vidare till ett annat ställe, men dom hade inte den heller....då åkte vi tillbaka till deras verkstad och när vi kommer så skulle Kent åka och fixa någonting på en grävmaskin.

Då blev det bara jag och Stefan kvar i verkstaden, så sa han att vi skulle göra någonting roligt. Han gick och städade lite först innan han sa och visade vad vi skulle göra. Han började plocka så ringde det och han svarade så klart, när han precis har pratat klart och kommit till mig och ska fixa på bänken där vi ska vara så ringer det igen.

Han skriker till, men för i h*****e och sen svarade i normal ton och sa Hej Märsta El & Diesel Stefan här. Haha vad jag garvade och han försökte hålla sig för skratt medans han pratade i telefonen. Efter det så ringde det inte mer, då fortsatte han att göra i ordning det vi skulle göra.
När han hade fått i ordning allting så säger han att vi ska svetsa och det var första gången jag svetsade.

Han sa hur man skulle göra och visade, det var lite svårt i början men sen så gick det bra. Sen när vi hade svetsat klart så fick ja beröm, han sa att jag var den bästa hittills som han har försökt att lära svetsa och jag tackade så mycket för berömmen och tog åt mig utav den. Sen blev det lunch, när lunchen var över så gjorde vi inte så mycket. Så Stefan och Kent fick sina överraskningar, och det var två teckningar jag hade ritat som tack för att jag fick vara med er under sportlovet.

Stefan sa att han kände igen bilden jag hade försökt att rita och det var en bild på honom som jag försökte få lika, och han började små skratta lite för att han kände igen ögonbrynet som alltid "åker" upp när han skrattar eller ler. Hehe och sen så tackade han så mycket för teckningen och gav mig en kram.
Och sa att jag hade lyckats med att likna honom.

Efter det så pratade vi lite om tatueringar och om jag hade tänkt på att tatuera mig och det har jag gjort. Efter det så kom Kent upp och fick sin tekning och han blev glad öve råden och tackade så mycket. Så sa Stefan att han och jag skulle gå över till Henke ( Henrik som jaga av nämt tidigare ) och titta om han hade lite metallskrot, det skulle han ha för att han skulle lära hans kompis att svetsa.

Vi gick över och började kolla, vi hittade massor metallskrot. Efter ett tag när vi hade hittade allting så gick vi tillbaka till Kent, sen gjorde vi inte så mycket mer. Vi pratade och vi var där ute vid disken och pratade ( Gud vad vi pratade xD ). Så började Kent och Stefan prata och jag hörde, räcker det eller inte?
Jag undrade vad dom pratade om men det fick jag se snart, dom pratade om pengar som jag skulle få.

Och efter en liten stund så sa dom här får du för att du har varit här och hjälpt till och varit aktiv. Jag fick oxå lite beröm av dom, som löd så här. Du har varit så duktig och du har hjälpt oss mycket och du vet när du ska agera och hjälp till. Så här får du om tack, 500 kr och jag tackade många gånger för de och att jag fick vara där.

Dom sa oxå att jag är den första som har angagerat mig mycket och visar intresse för det dom gör. Jag blev RIKTIGT glad att höra det, jag älskar att hålla på med bilar och vara med och lära mig om sådant. Stefan sa att jag är jätte välkommen tillbaka till dom och hjälpa till och vara där.
Det uppskattar jag mycket, för att när man är där så har man roligt och man skrattar mycket haha som vi gjorde :D.

Så när mamma kom så sa jag att vi skulle ta en gruppbild och det gick dom med på, bilden blev jätte fin. Så när jag ska gå så precis när jag trycker på knappen till en bräda som finns vid disken så att man kan komma ut så ser jag i ögonvrån en arm som är åt sidan och hör Stefan säga, får man ingen kram?
Jag vänder mig och och säger, jo det ska du få. Så får han en stor kram :D Och sen sa vi hejdå och ha det så bra så ses vi och hörs.

Ja så såg fredagen ut och det var sista dagen på sportlovet :) sry att ni har fått vänta med dom här tre sista dagarna, men jag hade helt glömt bort dom eller så orkade jag inte skriva.

Puss & Kram
Här är gruppbilden nedan för ;D

  • 106 readers

Likes

Comments

Idag så bytte vi bromsbeläggen och bromsskivorna på en bil, så bytte vi en fjäder fram på en av kommunernas bilar.
När jag och Stefan bytte bromsskivorna så sa han till mig att jag skulle slipa bort lite smuts ( rost och annat ) på en del som sitter på bromsoket och på bromsbeläggen.

han gav mig dom två delarna och gick till hans arbetsbänk/bord och satte fast en del i taget, han visade hur och vad jag skulle göra. När han hade gjort det sa han att det r bara att ropa om det är någonting. Innan jag skulle få göra det jag skulle göra på delarna så sa han att man MÅSTE ALLTID ha på sig skyddsglasögon när man ska hålla på med smutsiga delar, och då skulle han visa vad jag skulle slipa bort och då när han skär bort lite smuts med hans kniv så "skvätter" det upp smuts i ögat på honom.

Då säger han, vad var det jag sa precis till dig!!! Att man MÅSTE ha skyddsglasögon på sig!!! Hehe han är rolig :P Ja sen gick han och fortsatte med bilen och jag började slipa. Efter det så satte vi tillbaka allt och däcken, då fick jag sätta fast alla bultarna till däcken. Det gick bra, när det var klart så körde han ut bilen och testade bromsarna.
När han var klar med det så körde han in kommunens bil så vi kunde börja med den, vi hissade upp bilen med en pallbock för att kunna ta bort däcket så vi kunde komma åt fjädern.

Så när vi hade plockat ned däcket så lossade vi på fjädern och ställde den på golvet och tog kort, det är bra att ta kort för då vet man hur det ska sitta sen när man ska sätta dit den nya delen, när korten var tagna så vart det lunch tid. Så när vi kom tillbaka efter lunchen så fortsatte vi, jag och Stefan gick över till hans kompis och lånade ett verktyg som man pressar fjädrar med.
Man måste vara försiktig när man ska pressa en fjäder, för att när man pressar en fjäder så kan den lossna och då får den en kraft så att den kan åka vart som helst och göra söder typ allt i rummet, hehe eller skada dig.

Ja när vi hade pressat fjädern klart så gick vi tillbaka och satte dit den på bilen. Sen vart det lugnt med jobb så jag och Stefan fick sluta tidigt, det var skönt och under dagen så var det mycket skatt.

Så här såg torsdagen ut. Nu är det bara ett inlägg kvar och det är om fredagen :)
Hörs då.
Puss & Kram

Likes

Comments


Tjäna allihopa

Allt bra me er? Hoppas det är de, med mig är det strååålande fint
😆👌🏼☀️ älskar detta väder idag ❤️ Har typ inga ord för det!

  • 105 readers

Likes

Comments

Idag har Stefan tvättat båten, Kent hjälpte mig lite och Stefan, så Kent har varit lite överallt idag.
Men det som jag har fått göra idag är först plockat isär en startmotor och sedan fått sätta ihop den igen. När jag hade satt ihop den så sa Kent att vi skulle se om den startade.

Så då gjorde vi det och den startade på första försöket. När vi var klara med det så var Stefan klar med båten, då gick vi upp och åt frukost. Medans vi satt och åt frukost så fick jag beröm för startmotorn. Först fick jag beröm av Kent sen fick jag en liten applåd utav Stefan och beröm.
Jag blev jätte glad av deras beröm och jag tackade, när vi var klara så gick vi ner och Stefan körde in bien vi skulle montera fast dragkroken på.

När bilen var inne så började vi hissa upp den, så vi kunde komma under, Stefan och jag tog en varsin pall med hjul så vi kunde åka runt och hämta verktyg eller annat som vi behövde. Stefan lyfte upp delen som dragkroken skulle sitta på och tittade hur den skulle sitta.
Medans han höll i den så sa han till mig att titta efter tre håll på varje sida som vi skulle festa delen i, och det gjorde jag men jag såg inga hål!!! Då hade det kommit lera och annat som satt och täckte hålen, inge bra men då hämtade Stefan ett verktyg och började skrapa bort leran/ smutsen.

Och jag hade bara tittat på ena sidan, så medans han skrapade så rullade jag till andra sidan och tittade om dom där tre hålen syntes där men där syntes dom inte heller dom var täckta med lera/smuts oxå. Så jag sa till Stefan att han fick skrapa där oxå hehe, och då sa han tur att du tittade på den sidan oxå.Men där på jag tittade nu satt det två bultar/muttrar fast skruvade för att dom höll upp en bit av avgasröret, så dom fick vi skruva bort.

Stefan gick iväg till verktygslådan och sa, Lisa vad tror du vilken storlek bulten7muttern har? Jag svarade, jag tror att det är en nr.16! Så han tog en nr.16 men den var för liten, så han hämtades en nr.118 och den passade.
Sen gav han mig två spärrskaftet med nr.18i storlek på hylsan och sa varsågod. Jag började "skruva" på bultarna/muttrarna, men så klart så lyckas jag med allt. Jag rev mig på handleden på den trasiga avgasröret!!! Men det blev inte så stort eller djupt, det blev bara ett riv sår.

Hehe jag sa bara aj och en liten suck och då säger Stefan att jag ska vara försiktig så att du inte gör illa dig. Men det var lite försent haha. När alla bultarna/muttrarna var borta så började vi sätta fast den stora delen, det gick inte så bra först för att den tog emot plasten som sitter ned till på bilen så den fick vi ta bort och såga lite på. Sen passade allting bra.
När den stora delen och dragkroken satt fast så började Kent att dra elen ( sladdarna ) från dragkroken till en ström källa i bilen så att den skulle funka.

Det gick bra först men sen så råkade det ske en liten olycka, tre utav sladdarnas metall bitar längst fram gick av...så Kent och jag letade efter nya men dom hade inte den sorten så han åkte till Volvo och köpte nya.
Då passade jag och Stefan på att gå över till Henrik och höra med honom om han hade en del som vi skulle ha till två slangar. Men tyvärr så hade han inte den delen, vi gick tillbaka till verkstaden.

När vi kom tillbaka så hjälpte vi Kent som hade kommit tillbaka. Jag fick hoppa in i den upp hissade bilen och trycka ner bromspedalen så att Stefan skulle veta vart han skulle löda fast sladden. När det var Lars så var bilen klar, så hissade vi ner bilen och Stefan körde ut den. Så när Stefan kom in så frågade Kent vad Stefan skulle göra nu och då kom han på att han ska lämna blod. Han frågade mig om jag ville följa med och jag svarade ja.
Vi gick och satte oss i hans bil, så när vi kommer ner till rödlysena så ser han och jag mamma som svänger in till bensin macken ( hon körde fel hon skulle köra rakt upp, förbi oss och upp till verkstaden ).

Stefan säger, var inte det din mamma? Jag svarade, jo det var det, jag kände igen hennes mobilskal och hennes regnummer. Hehe men vi åkte ner till blodbussar och lämnade blod och innan vi gick in i blodbussen så frågade han om han skulle köra hem mig? För han skulle ändå köra tillbaka till verkstaden till Kent. Jag svarade, ja tack det skulle vara snällt, så han körde hem mig när vi var klara med blodbussen. Jag tackade så mycket för dagen och för att han körde hem mig.

Så det var onsdagen på sportlovet, hoppas detta är intressant att läsa för er :)
Så hörs vi i nästa inlägg om torsdagen.
Puss & Kram

Likes

Comments

Sorry...

Hej förestän jag har haft lite fullt upp gust nu med skolan. Så jag har inte hunit att fortsätta på mitt sportlovs inlägg, men det kommer att komma upp snart. Det kanske kommer upp idag vi får se men jag säger och lovar att det kommer att komma upp. 


Så ni vet, men vad händer idag då? Jag har en ganska kort dag idag, jag har bara två lektioner idag. Det är JÄTTE SKÖNT, ibland så önskkar jag att det var så hela veckan att man bara hade två lektioner. Men det går ju inte efter som att man har mycket att plugga till, hehe men ja det blir en kort dag idag så då kanske det kommer upp ett inlägg från sportlovet.

jag kan berätta lite om hur det var i helgen oxå, i fredags så sov jag över hos en kompis, vi spelade twister ( jag vann ) hehe sen spelade två två spel som heter Call of Duty och Singstar. Call of Duty var jätte kul att spela det var min första gång att spela det! Så efter som jag fyller år snart så kommer jag att önska mig det :D . Sen där på lördagen så åkte jag, min kompis och hennes mamma till uppsala för att min kompis skulle klippa sig. 

Det blev jätte fint, när hon var klar hos frisören så gick vi runt och tittade lite. Och då hittade jag två saker : Det första jag hittade var ett linne som är lång där bak och kort där fram och som är i kamuflage ( stavning ) men aa, sen så hittade jag ett hjälpmedel som jag har behövt länge och det är ett bluetooth keybourd till min Ipad Air. 

Den funkar jätte bra, jag är jätte nöjd att jag köpte den, den kommer att underlätta mycket i skolan när vi kommer att skriva mycket. 

Söndagen så gjorde jag inte så mycket, min kompis åkte hem ( hon sov över från lördagen till söndagen ) sen gick familjen ner till mormor och åt lite mat och sen var söndagen klar.

Så här såg min helg ut, det gick fort som alla andra helger. Men då kanske vi hörs efter skolan. Ha en bra dag :D

Likes

Comments

Hellu andra dagen :)

Okej denna dagen så fick jag hjälpa till att lufta bromsarna, det gick bara bra. Först så lyfte vi upp den innan man man börja ta bort hjulen annars så blir det lite svårt, hehe men aa vi lyfte upp bilen sen så började Stefan ta bort alla bultarna på fälgen så vi kunde komma åt bromsarna.

Sen när det var bort taget så började Stefan ta bort bromsoket som sitter på bromsskivan som trycker till bromsbeläggen så att hjulet stannas ( alltså bromsoket trycker på bromsbeläggen så att dom trycks emot bromsskivan som stannar ). Sen så finns det en del som hör ihop med bromsoket och den delen fick jag " polera " lite, jag fick ta bort massor med rost och smuts.

Hehe när Stefan skulle visa hur jag skulle göra så sa han att man MÅSTE ha på sig skyddsglasögon så att man inte ska få rost eller smuts i ögonen och gissa vad han gör han börjar rycka i en del som skulle bort så att jag kunde " polera " där och då skvätte det upp smuts som han fick i ögat. Och då säger att vad var det jag sa, man MÅSTE ha på sig skyddsglasögon när man ska ta bort saker från smutsiga delar.

Haha så när jag tog bort dom andra tre det var fyra styckna små delar som skulle bort så hade jag på mig skyddsglasögon, sen när dom var borta så började jag " polera " . När hela den delen var klar så fick jag en likadan av Stefan för att vi bytte bromsslangarna på båda sidorna fram, så fick jag " polera " den också .

Det gick super bra, sen när dom nya bromsslangarna var på och bromsbeläggen och bromsoket så skulle man börja lufta bromsarna. Då innan frågade Stefan mig om jag visste hur man skulle göra och mitt svar var så klart nej det vet jag inte, Haha det är mitt standard svar tycker jag, men men om man inte vet så måste man säga till och få den info man behöver för att förstå hur och varför.

Okej så han började förklara när man ska lufta bromsarna så gör man så här, när du trycker ner bromspedalen så skapar du ett tryck som gör så att bromsoket trycker på bromsbeläggen så att dom trycks emot bromsskivan som sänker farten genom trycket du har skapat genom att trycka ner bromspedalen. Sen sa han att det finns en liten mutter som man ska skruva lite på för att släppa ut luften från bromsarna.

Efter det så sa han att om någon tömmer luften och en trycker ner bromspedalen och släpper den och hen som står där och släpper ut luften inte är beredd på det och då åker ju luften tillbaka in i bromssystemet, och det blir inte så bra för då får man börja om igen och det är man inte så sugen på att göra.

Så går han och ska göra någonting och då kommer Kent och berättar typ samma sak så jag fick höra det två gånger, sen fick jag klättra upp i bilen och sen sa jag till när Kent kunde släppa ut luften och hinna stänga muttern så att jag kunde få ett nytt tryck och släppa ut. Vi gjorde så typ 5 eller 6 gånger på båda sidorna, så det gick bara bra.

Så satte vi på hjulena och drog åt bultarna med maskin, det gjorde jag hehe, sen sänkte vi ner bilen och Stefan körde ut den och testade bromsarna och dom funkade bra.

Men innan vi fixade med bilen så hade en av deras kompisar kommit till verkstaden med en båt som skulle fixas med vagnen som den stod på, det var ljusen/lyktorna som behövdes bytas. Jo juste vi bytte ljusen/lyktorna på båtens släp i måndags glömde att skriva det i första inlägget, sen så skulle den tvättas så Stefan bad Kent att fylla upp en hink med båt schampoo och varm vatten.

Så Kent fyllde upp hinken med varm vatten och båt schampoo och sedan gav det till Stefan och så började han tvätta båten, så när han hade tvättat lite så stannade han upp och sa till mig att det är lite tråkigt att bara sitta och titta på så han ropade på Kent och frågade om dom hade någonting gammalt att skruva på medans jag ( Stefan ) tvättar båten.

Så tittade Kent efter någonting att skruva på och han hittade en startmotor som jag kunde skruva på, och då sa han att jag skulle skruva isär den helt och sen skruva ihop den. När han hade sagt det så började jag att skruva isär den, det gick super bra.

Men en sak hjälpte Kent mig med och det var att få av en del som satt högst upp på toppen av startmotorn som liknade en ring med fyra små " fjädrar ", för att den fick inte jag av själv. Sen flöt allting på bra, när jag hade skruvat isär allting så tog jag ett kort och såg hur allting skulle sitta.

Efter det så skruvade jag ihop allting igen, den där delen med " fjädrarna " bad jag om hjälp med igen till Kent, så han hjälpte mig och sen när allting satt på plats så skulle vi se om den startade. Den startade på första försöket och det var jätte bra, och efter det så gick vi upp och åt frukost.

Då sa Kent det till Stefan att jag satte ihop startmotorn helt själv och att den startade på första försöket och då fick jag en liten applåd av Stefan och lite beröm, att det var duktigt gjort att den startade på första försöket. Jo sen efter det så medans killarna fixade någonting och pratade med kunder så gjorde jag ordning i några lådor på verktygslådan.

Hehe det behövdes göras i vissa lådor, men jag han inte göra alla lådorna för att då kom mamma och hennes kille och skulle hämta mig. Det var inte så kul för att jag ville stanna kvar längre men det gick ju inte.

Så det var tisdagen :) Jag hoppas att ni orkar att läsa om mina dagar :D Men då hörs vi i nästa inlägg om onsdagen :P


Likes

Comments

Hej nu ska jag berätta vad jag har gjort under denna sportlovsveckan :)

Dag 1

När jag kom till Märsta El & Diesel så satt Stefan och Kent ( dom som jobbar där ) och höll på med pappers arbete som man måste göra lite. När dom var klara med det så säger Stefan att han och jag ska åka och handla lite frukost, så han och jag går upp och tittar vad vi behöver innan vi åkte.

Så när vi kom upp och tittade i deras lilla kyl så hade dom allt så vi behövde inte åka och handla, då gick vi ner igen och sa till Kent att vi inte behövde handla frukost. samtidigt så sa Stefan att han skulle köra in sin bil så vi kunde göra en service för tydligen så har hans service lampa lyst nu länge. Så han gick ut och satte sig i sin kalla bil och körde in den, så när han kliver ut ur bilen så säger han: buuurr det var kallt.

Haha sen gick vi alla tre upp och plockade fram frukosten och åt, när vi var klara så gick vi ner och satte igång med Stefans bil. Först så öppnade vi motorhuven sen så drog vi lyftarmarna till bilen så att vi kunde lyfta den, Sen när bilen var upp hissad så frågade han mig vart oljetråget var och jag har inte meckat med bilar så mycket men jag hade ett hum om vart det satt, så jag tittade men var lite osäker och då sa Stefan ser du någon bult som kanske vi ska lossa på?

Och det såg jag och pekade, och då sa han att där den bulten sitter där är oljetråget som vi ska tömma på olja. Så jag hade rätt i huvudet iaf hehe, men så då fick jag gissa vilken storlek bulten hade. Jag gissade på 15 och då sa han att nää lite större och då var det ju som sagt en storlek större alltså nr. 16.

Innan vi började skruva på bulten så ställde vi dit en liten bunke på en liten lift som man kan ställa in själv, så den ställde vi direkt under bulten så att all olja som fanns i oljetråget hamnade där i. Sen när den hade slutat rinna så lossade vi på oljefiltret som behövde bytas, när Stefan lossade på oljefiltret så rann det mycket olja och då förstod man att det behövde bytas.

Efter när vi hade bytt oljefiltret och satt dit en ny oljeplugg ( Bulten som jag pratade om ) så sa Stefan, hur mycket olja sak det vara i bilen då? så då gick vi till deras dator och sökte på AutoExpert med hans registreringsnummer och då fick vi fram hur mycket olja hans bil skulle ha. Så gick vi tillbaka och fyllde på en och en halv kanna med olja ungefär, efter det så bytte vi luftfilter och det skulle jag se om jag kunde hitta vart den satt men ikke san ikke det kunde jag inte.

Haha luftfiltret satt gömt under plasten vid vindrutan ( framrutan ) och det visste inte jag, men nu vet jag det. Sen så skulle vi byta kupéfilter det gick bra, kupéfiltret satt på sidan av motorn. När man ska byta alla dom här filtrerna så har man inte så mycket plats att göra det på. Efter det så var Stefans bil klar, så han öppnade porten och körde ut hans bil och körde in Kents bil som behövdes servas.

Så vi satte direkt igång med att byta olja och oljefilter, men vi fick lite problem när vi skulle byta oljefiltret för att det satt fast som bara den. Haha Stefan testade med att ta en stor polygrip och försöka lossa på oljefiltret med det gick inte så han bad Kent att försöka men han kunde inte heller lossa på den. Så Stefan ringer upp till Toyota och förklarar som är fel och diverse, så säger han i telefonen att vi får låna ett special verktyg för att lossa oljefiltret.

Jag och Stefan sätter oss i hans bil och åker upp till Toyota och hämtar det där verktyget, så när vi har hämtat verktyget så börjar vi igen att försöka lossa oljefiltret och denna gång funkade det. Haha det gick mycket bättre än med polygripen, så när vi hade fått den att lossna så bytte vi den mot en ny och sen drog åt den med special verktyget.

Sen efter det så ger Stefan mig bara två kartonger en med luftfilter och en med kupéfilter, och säger varsågod! Och jag såg väll ut som ett frågetecken haha, men om man inte gör någonting själv så lär man sig ingenting. Så först så skulle jag byta luftfiltret och då följde jag bara motorn ( efter en slang som leder till luftfiltret som sitter på motorn ) och det utrymmet man fick att byta det var litet men det var bara att försöka, jag klarade att få ut det men inte att få in den.

Haha så då fick jag lossa på slangen lite och sen ta bort locket som sitter över luftfiltret sen gick det bra att sätta dit det, men inte lika lätt att stänga locket sen. Jag hade skruvat fast slangen igen och sen så försökte jag trycka på locket men det gick inte så jag bad Stefan om hjälp och han hjälpte mig att sätta fast den, det var bra för att annars hade jag inte fått ihop den haha.

När det satt fast så var det kupéfiltret som skulle bytas och det som räddade mig så var att det fanns ett papper som visade vart kupéfiltret satt, så jag följde varje steg som var där på. Men det var ett steg som jag inte kunde riktigt tyda och det var att man skulle ta bort en sak som höll fast handskfacket ( ja kupéfiltret sitter bakom handskfacket ) och på beskrivningen så visade den bara att man skulle dra ut den, men den delen var i två bitar och det var bara en av dom bitarna som man skulle ta bort.

Så jag frågade Stefan om man skulle dra bort den första och han sa ja för att han trodde det var den andra jag menade men det var det inte, men tur som var så bytte jag del sen som var rätt haha. Man är så duktig sen så gick allting bra, när det var bytt så var allting klart på Kents bil.

Det var det jag kommer ihåg vad vi gjorde på måndagen där, jag tror att vi gjorde någonting mer men är inte helt säker. Men ja det var måndagen :) om ni vill läsa mer om hur veckan var så kommer det att komma fler inlägg, för att jag kom på det att dagarna var så långa och om jag skulle skriva varje dag i ett inlägg så skulle det vara jobbigt att läsa och det vill man ju inte att det ska vara.

Så det kommer att komma i varsina inlägg :) Men hoppas att det kommer bli roligt att läsa <3 så hörs vi i nästa inlägg.

Puss & Kram

Likes

Comments