Hur gammal är du?- 18 år

Hur gammal känner du dig?- Lite äldre

Vad har du gjort i dag? - Jag har varit i skolan

Vilken film såg du senast?- Zootopia

Vem ringde du senast? - Min kille

Är du besatt av någonting?- Näää inte va ja vet

Är du rädd för blod?- Nej

Beskriv platsen du befinner dig på just nu?- Jag sitter hemma i vårat spelrum och är vid datorn.

Vilken färg är dominerande i din garderob? - Lite blandat men mest svart och vit

När vaknade du i dag?- 07:35

Vilken är din favorithögtid? - Halloween

Vad lyssnar du på just nu?- Helt Seriöst med Kaliffa

Har du någon gång brutit ett ben?- Nej det har jag ikke

Vem är din favoritkändis? - Jag har många ^^ men kan säga en o det är Kaliffa

Hur många djur har du? - 2st

Vad är ditt favvo godis?- Ingenaning haha xD

Vad önskar du dig? - Det har jag inte tänkt på ännu

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hellu^^

Hur e det med er? Nu var det ettag sen ja var aktiv på denna blogg...men nu har jag fått lite lust igen att skriva och uppdatera :D Med mig är allt bara bra, allting går framåt. Sista året i skolan nu sen är det ut i arbetslivet xD Jag längtar jättemycket att få börja jobba ( det säger alla, men efter ettag så längtar man tillbaka till skolan. Hehe efter alla lov man fick ).

Som jag ksk ( kanske ) har berättat så går jag på en yrkesskola i bromma, jag går linjen transport som innebär att jag pluggar till att bli en lastbilschaufför. Så just nu så håller jag på att övningsköra lastbil, det går mycket bra och det flyter på bra med teorin oxå. Snart så har jag C-kortet oxå, innan man får ta C-kortet ( Lastbils körkort ) så måste man ha tagit B-kortet ( Bil körkort ) först. 

Tänkte berätta lite om hur livet går, berättade ju lite om skolan ovanför denna text. 

Jo livet rullar på, jag har varit ihop med min kille nu i ett halvår . Jag älskar honom jättemycket och är jätte tacksam att jag har honom vid min sida <3  Det roliga var att när våran dag kom ( halvårs dagen ) så hade båda glömt bort den/det! Haha lite roligt ändå, så dagen efter när vi skulle sova så lägger han handen på min axel o små fnissar, jag frågade vrf ( varför ) han låg o fnissade? Så sa han att i torsdags så...var det våran halvårsdag :D Så började båda att fnissa och skratta. 

Efter att han hade varit på jobbet och jag skolan så kom ja hem först och röjde lite i mina lådor och ritade lite. Så ringer han o säger att jag inte får gå in i köket när han kommer hem, jag blev jätte nyfiken va det var han skulle göra. Hehe vem skulle inte bli det. När han kom hem så låg ja i soffan med mitt stora lejon, så gick han in i köket och fixade. Han kom med händerna bakom ryggen och sa til mig att komma, när jag reste mig upp så räckte han fram handen och där höll han i en röd ros och sen tog mig i handen så gick vi in i köket. Där hade han ställt ett glas med röda rosor och en liten choklad ask under, så söt och snäll kille man har, som köper rosor och choklad till mig. 

Så vi frirade dagen efter halvårs dagen, men det gör inget tycker jag iaf <3 Sen efter någon dag så var jag o handlade lite, så hittar jag en parfym som luktar jättegott som jag ville köpa til honom. Jag köpte den och gjorde nästan likadant som han gjorde fast utan blommor. Han blev glad för parfymen.

Ja nu ska ja berätta lite om hur det var idag :) 

Idag har det varit helt okej, haft tre lektioner. Håller på att skriva mitt gymnasiearbete, där håller jag på att skriva om schakt branschen. Va man kör och hur en dag kan se ut för chauffören. Slutade 13, super skönt att sluta då. Man kan komma hem i hyfsad tid och ta en liten powernap hehe xD SUUUUUUUUPER skönt xD

Ja det var det jag vile/hade att säga idag, hoppas ni tycker om att läsa hyfsat mycket :D Hoppas att ni har haft en bra dag så ksk vi hörs imorgon :) Ha en trevlig kväll på er <3

Puss & Kram 

Likes

Comments

Hellu

Nu vare ettag sen, men nu kände jag att jag ville skriva ett inlägg. Okej hur mår ni? Jag mår bara bra!

Under denna tid sen jag skrev det "senaste" inlägget så har det hänt att jag har fått börjat övningsköra i skolan, haha första dagen jag skulle få veta det så satt jag och några kompisar i cafét och pratade. Så började det ringa och jag tittade vem det var och det var en av skolans övningskörs lärare som ringde, hehe så svarade jag:

Hej e detta Andreas jag pratar med? Nej det är det inte! Detta är Lisa - Marie du pratar med. Okej då vet jag hej. Så ringde han och sa det där tre gånger, sen efter det så ringde han igen och sa: Hej e detta Lisa - Marie jag pratar med? Ja detta är Lisa - Marie du pratar med. Okej du ska övningsköra idag efter lunch! Va!!! Är det sant? Ja det är det du ska köra efter lunch..

Haha när vi skulle gå upp till klassrummet så gick vi förbi lärarbordet så satt övningskörs lärarna där, då säger en av dom han fick låna min mobil om du undrade. Hehe okej! Så vände sig "min" övningskörs lärare om och presenterade sig och sa: Jaha satt du där borta haha! jag svarade: Ja det gjorde jag haha, då ses vi efter lunch. Så sa vi hejdå och gick upp till klassrummet.

Nu så har jag kört några gånger sen dess, han har berömt mig flera gånger och har sagt att jag kommer att vara klar med övningskörningen innan jag fyller år! Då blev jag chockad när han sa det! Jag älskar att köra, jag har fått köra i tätbebyggt område, inne i stan ( Stockholm ), en bit på motorvägen, byta fil och lite annat.

Jag tycker att det är så avslappnade att köra, för att jag får tänka på någonting annat än på skolan och annat ( byta lite tankar ). Svara på lite trafikfrågor och prata lite allmänt med läraren, det är skönt och att lyssna på musik och nynna lite tillsammans med han. Haha det är jätte kul att komma på honom, han nynnar ofta när "vi" kör och jag brukar komma på honom och då brukar han bli tyst. Men efter en stund så fortsätter han, så jag brukar hänga med o nynna lite.

Vi brukar nynna/små sjunga till Bandit Rock, hehe och ha lite musik quiz. Ja men annars så brukar vi prata om vad det är för vag eller skylt, efter lektionen så brukar vi prata om hur det gick och vilket/vilka moment jag har fått göra. Jag har 16 st moment att av klara med körningen, det kan vara från att backa, växla, starta i uppförsbacke och mycket mer. Men det går super bra, jag var så nervös på den första lektionen! Jag hade ALDRIG kört med manuellt på något fordon ( Eller jo på min lilla fyrhjuling när jag var liten ) men jag hittade känslan direkt! Det chockade mig, efter det så gick det bra att köra på första lektionen.

Jag verkligen läääääängtar tills jag tar körkortet <3 längtar tills man kan ta sig dit man vill när man vill. Hehe ja jag kör en Audi Q3:a, den är jätte skön att köra och en fin modell utav Audi. Men jag hoppas att ni har haft det bra idag :) Men vi hörs i nästa inlägget.

Puss & Kram

( Jag har tagit denna från Google som man för använda och ändras )

Likes

Comments

Idag har vi inte gjort så mycket, Kent och Stefan bytte oljefilter, olja och tändstift på en liten bil. När dom var klara så gick vi upp och åt lite frukost (ni ksk börjar se ett mönster med frukosten :D ) precis när vi satte oss ner så kom det två kunder.
Först gick Kent ner och började prata med ena kunden, sen gick Stefan ner och pratade med den andra.

Jag tittade ner för att se vad kunderna behövde hjälp med och sen gick jag och satte mig i trappan högst upp och tittade lite. Så hörde jag att Stefan pratade med kunden om mig lite, kunden undrade om jag var duktig och då svarade Stefan att ja det är hon. Jag blev glad över att höra det, man blir alltid glad över att höra att man är duktig.

När allting var klart med kunderna så åkte jag och Stefan först till reservlaget och tittade efter någon mutter eller vad det nu var! Har me neon hade inte delen så han och jag åkte vidare till ett annat ställe, men dom hade inte den heller....då åkte vi tillbaka till deras verkstad och när vi kommer så skulle Kent åka och fixa någonting på en grävmaskin.

Då blev det bara jag och Stefan kvar i verkstaden, så sa han att vi skulle göra någonting roligt. Han gick och städade lite först innan han sa och visade vad vi skulle göra. Han började plocka så ringde det och han svarade så klart, när han precis har pratat klart och kommit till mig och ska fixa på bänken där vi ska vara så ringer det igen.

Han skriker till, men för i h*****e och sen svarade i normal ton och sa Hej Märsta El & Diesel Stefan här. Haha vad jag garvade och han försökte hålla sig för skratt medans han pratade i telefonen. Efter det så ringde det inte mer, då fortsatte han att göra i ordning det vi skulle göra.
När han hade fått i ordning allting så säger han att vi ska svetsa och det var första gången jag svetsade.

Han sa hur man skulle göra och visade, det var lite svårt i början men sen så gick det bra. Sen när vi hade svetsat klart så fick ja beröm, han sa att jag var den bästa hittills som han har försökt att lära svetsa och jag tackade så mycket för berömmen och tog åt mig utav den. Sen blev det lunch, när lunchen var över så gjorde vi inte så mycket. Så Stefan och Kent fick sina överraskningar, och det var två teckningar jag hade ritat som tack för att jag fick vara med er under sportlovet.

Stefan sa att han kände igen bilden jag hade försökt att rita och det var en bild på honom som jag försökte få lika, och han började små skratta lite för att han kände igen ögonbrynet som alltid "åker" upp när han skrattar eller ler. Hehe och sen så tackade han så mycket för teckningen och gav mig en kram.
Och sa att jag hade lyckats med att likna honom.

Efter det så pratade vi lite om tatueringar och om jag hade tänkt på att tatuera mig och det har jag gjort. Efter det så kom Kent upp och fick sin tekning och han blev glad öve råden och tackade så mycket. Så sa Stefan att han och jag skulle gå över till Henke ( Henrik som jaga av nämt tidigare ) och titta om han hade lite metallskrot, det skulle han ha för att han skulle lära hans kompis att svetsa.

Vi gick över och började kolla, vi hittade massor metallskrot. Efter ett tag när vi hade hittade allting så gick vi tillbaka till Kent, sen gjorde vi inte så mycket mer. Vi pratade och vi var där ute vid disken och pratade ( Gud vad vi pratade xD ). Så började Kent och Stefan prata och jag hörde, räcker det eller inte?
Jag undrade vad dom pratade om men det fick jag se snart, dom pratade om pengar som jag skulle få.

Och efter en liten stund så sa dom här får du för att du har varit här och hjälpt till och varit aktiv. Jag fick oxå lite beröm av dom, som löd så här. Du har varit så duktig och du har hjälpt oss mycket och du vet när du ska agera och hjälp till. Så här får du om tack, 500 kr och jag tackade många gånger för de och att jag fick vara där.

Dom sa oxå att jag är den första som har angagerat mig mycket och visar intresse för det dom gör. Jag blev RIKTIGT glad att höra det, jag älskar att hålla på med bilar och vara med och lära mig om sådant. Stefan sa att jag är jätte välkommen tillbaka till dom och hjälpa till och vara där.
Det uppskattar jag mycket, för att när man är där så har man roligt och man skrattar mycket haha som vi gjorde :D.

Så när mamma kom så sa jag att vi skulle ta en gruppbild och det gick dom med på, bilden blev jätte fin. Så när jag ska gå så precis när jag trycker på knappen till en bräda som finns vid disken så att man kan komma ut så ser jag i ögonvrån en arm som är åt sidan och hör Stefan säga, får man ingen kram?
Jag vänder mig och och säger, jo det ska du få. Så får han en stor kram :D Och sen sa vi hejdå och ha det så bra så ses vi och hörs.

Ja så såg fredagen ut och det var sista dagen på sportlovet :) sry att ni har fått vänta med dom här tre sista dagarna, men jag hade helt glömt bort dom eller så orkade jag inte skriva.

Puss & Kram
Här är gruppbilden nedan för ;D

  • 317 Readers

Likes

Comments

Idag så bytte vi bromsbeläggen och bromsskivorna på en bil, så bytte vi en fjäder fram på en av kommunernas bilar.
När jag och Stefan bytte bromsskivorna så sa han till mig att jag skulle slipa bort lite smuts ( rost och annat ) på en del som sitter på bromsoket och på bromsbeläggen.

han gav mig dom två delarna och gick till hans arbetsbänk/bord och satte fast en del i taget, han visade hur och vad jag skulle göra. När han hade gjort det sa han att det r bara att ropa om det är någonting. Innan jag skulle få göra det jag skulle göra på delarna så sa han att man MÅSTE ALLTID ha på sig skyddsglasögon när man ska hålla på med smutsiga delar, och då skulle han visa vad jag skulle slipa bort och då när han skär bort lite smuts med hans kniv så "skvätter" det upp smuts i ögat på honom.

Då säger han, vad var det jag sa precis till dig!!! Att man MÅSTE ha skyddsglasögon på sig!!! Hehe han är rolig :P Ja sen gick han och fortsatte med bilen och jag började slipa. Efter det så satte vi tillbaka allt och däcken, då fick jag sätta fast alla bultarna till däcken. Det gick bra, när det var klart så körde han ut bilen och testade bromsarna.
När han var klar med det så körde han in kommunens bil så vi kunde börja med den, vi hissade upp bilen med en pallbock för att kunna ta bort däcket så vi kunde komma åt fjädern.

Så när vi hade plockat ned däcket så lossade vi på fjädern och ställde den på golvet och tog kort, det är bra att ta kort för då vet man hur det ska sitta sen när man ska sätta dit den nya delen, när korten var tagna så vart det lunch tid. Så när vi kom tillbaka efter lunchen så fortsatte vi, jag och Stefan gick över till hans kompis och lånade ett verktyg som man pressar fjädrar med.
Man måste vara försiktig när man ska pressa en fjäder, för att när man pressar en fjäder så kan den lossna och då får den en kraft så att den kan åka vart som helst och göra söder typ allt i rummet, hehe eller skada dig.

Ja när vi hade pressat fjädern klart så gick vi tillbaka och satte dit den på bilen. Sen vart det lugnt med jobb så jag och Stefan fick sluta tidigt, det var skönt och under dagen så var det mycket skatt.

Så här såg torsdagen ut. Nu är det bara ett inlägg kvar och det är om fredagen :)
Hörs då.
Puss & Kram

Likes

Comments

Idag har Stefan tvättat båten, Kent hjälpte mig lite och Stefan, så Kent har varit lite överallt idag.
Men det som jag har fått göra idag är först plockat isär en startmotor och sedan fått sätta ihop den igen. När jag hade satt ihop den så sa Kent att vi skulle se om den startade.

Så då gjorde vi det och den startade på första försöket. När vi var klara med det så var Stefan klar med båten, då gick vi upp och åt frukost. Medans vi satt och åt frukost så fick jag beröm för startmotorn. Först fick jag beröm av Kent sen fick jag en liten applåd utav Stefan och beröm.
Jag blev jätte glad av deras beröm och jag tackade, när vi var klara så gick vi ner och Stefan körde in bien vi skulle montera fast dragkroken på.

När bilen var inne så började vi hissa upp den, så vi kunde komma under, Stefan och jag tog en varsin pall med hjul så vi kunde åka runt och hämta verktyg eller annat som vi behövde. Stefan lyfte upp delen som dragkroken skulle sitta på och tittade hur den skulle sitta.
Medans han höll i den så sa han till mig att titta efter tre håll på varje sida som vi skulle festa delen i, och det gjorde jag men jag såg inga hål!!! Då hade det kommit lera och annat som satt och täckte hålen, inge bra men då hämtade Stefan ett verktyg och började skrapa bort leran/ smutsen.

Och jag hade bara tittat på ena sidan, så medans han skrapade så rullade jag till andra sidan och tittade om dom där tre hålen syntes där men där syntes dom inte heller dom var täckta med lera/smuts oxå. Så jag sa till Stefan att han fick skrapa där oxå hehe, och då sa han tur att du tittade på den sidan oxå.Men där på jag tittade nu satt det två bultar/muttrar fast skruvade för att dom höll upp en bit av avgasröret, så dom fick vi skruva bort.

Stefan gick iväg till verktygslådan och sa, Lisa vad tror du vilken storlek bulten7muttern har? Jag svarade, jag tror att det är en nr.16! Så han tog en nr.16 men den var för liten, så han hämtades en nr.118 och den passade.
Sen gav han mig två spärrskaftet med nr.18i storlek på hylsan och sa varsågod. Jag började "skruva" på bultarna/muttrarna, men så klart så lyckas jag med allt. Jag rev mig på handleden på den trasiga avgasröret!!! Men det blev inte så stort eller djupt, det blev bara ett riv sår.

Hehe jag sa bara aj och en liten suck och då säger Stefan att jag ska vara försiktig så att du inte gör illa dig. Men det var lite försent haha. När alla bultarna/muttrarna var borta så började vi sätta fast den stora delen, det gick inte så bra först för att den tog emot plasten som sitter ned till på bilen så den fick vi ta bort och såga lite på. Sen passade allting bra.
När den stora delen och dragkroken satt fast så började Kent att dra elen ( sladdarna ) från dragkroken till en ström källa i bilen så att den skulle funka.

Det gick bra först men sen så råkade det ske en liten olycka, tre utav sladdarnas metall bitar längst fram gick av...så Kent och jag letade efter nya men dom hade inte den sorten så han åkte till Volvo och köpte nya.
Då passade jag och Stefan på att gå över till Henrik och höra med honom om han hade en del som vi skulle ha till två slangar. Men tyvärr så hade han inte den delen, vi gick tillbaka till verkstaden.

När vi kom tillbaka så hjälpte vi Kent som hade kommit tillbaka. Jag fick hoppa in i den upp hissade bilen och trycka ner bromspedalen så att Stefan skulle veta vart han skulle löda fast sladden. När det var Lars så var bilen klar, så hissade vi ner bilen och Stefan körde ut den. Så när Stefan kom in så frågade Kent vad Stefan skulle göra nu och då kom han på att han ska lämna blod. Han frågade mig om jag ville följa med och jag svarade ja.
Vi gick och satte oss i hans bil, så när vi kommer ner till rödlysena så ser han och jag mamma som svänger in till bensin macken ( hon körde fel hon skulle köra rakt upp, förbi oss och upp till verkstaden ).

Stefan säger, var inte det din mamma? Jag svarade, jo det var det, jag kände igen hennes mobilskal och hennes regnummer. Hehe men vi åkte ner till blodbussar och lämnade blod och innan vi gick in i blodbussen så frågade han om han skulle köra hem mig? För han skulle ändå köra tillbaka till verkstaden till Kent. Jag svarade, ja tack det skulle vara snällt, så han körde hem mig när vi var klara med blodbussen. Jag tackade så mycket för dagen och för att han körde hem mig.

Så det var onsdagen på sportlovet, hoppas detta är intressant att läsa för er :)
Så hörs vi i nästa inlägg om torsdagen.
Puss & Kram

Likes

Comments

Hellu andra dagen :)

Okej denna dagen så fick jag hjälpa till att lufta bromsarna, det gick bara bra. Först så lyfte vi upp den innan man man börja ta bort hjulen annars så blir det lite svårt, hehe men aa vi lyfte upp bilen sen så började Stefan ta bort alla bultarna på fälgen så vi kunde komma åt bromsarna.

Sen när det var bort taget så började Stefan ta bort bromsoket som sitter på bromsskivan som trycker till bromsbeläggen så att hjulet stannas ( alltså bromsoket trycker på bromsbeläggen så att dom trycks emot bromsskivan som stannar ). Sen så finns det en del som hör ihop med bromsoket och den delen fick jag " polera " lite, jag fick ta bort massor med rost och smuts.

Hehe när Stefan skulle visa hur jag skulle göra så sa han att man MÅSTE ha på sig skyddsglasögon så att man inte ska få rost eller smuts i ögonen och gissa vad han gör han börjar rycka i en del som skulle bort så att jag kunde " polera " där och då skvätte det upp smuts som han fick i ögat. Och då säger att vad var det jag sa, man MÅSTE ha på sig skyddsglasögon när man ska ta bort saker från smutsiga delar.

Haha så när jag tog bort dom andra tre det var fyra styckna små delar som skulle bort så hade jag på mig skyddsglasögon, sen när dom var borta så började jag " polera " . När hela den delen var klar så fick jag en likadan av Stefan för att vi bytte bromsslangarna på båda sidorna fram, så fick jag " polera " den också .

Det gick super bra, sen när dom nya bromsslangarna var på och bromsbeläggen och bromsoket så skulle man börja lufta bromsarna. Då innan frågade Stefan mig om jag visste hur man skulle göra och mitt svar var så klart nej det vet jag inte, Haha det är mitt standard svar tycker jag, men men om man inte vet så måste man säga till och få den info man behöver för att förstå hur och varför.

Okej så han började förklara när man ska lufta bromsarna så gör man så här, när du trycker ner bromspedalen så skapar du ett tryck som gör så att bromsoket trycker på bromsbeläggen så att dom trycks emot bromsskivan som sänker farten genom trycket du har skapat genom att trycka ner bromspedalen. Sen sa han att det finns en liten mutter som man ska skruva lite på för att släppa ut luften från bromsarna.

Efter det så sa han att om någon tömmer luften och en trycker ner bromspedalen och släpper den och hen som står där och släpper ut luften inte är beredd på det och då åker ju luften tillbaka in i bromssystemet, och det blir inte så bra för då får man börja om igen och det är man inte så sugen på att göra.

Så går han och ska göra någonting och då kommer Kent och berättar typ samma sak så jag fick höra det två gånger, sen fick jag klättra upp i bilen och sen sa jag till när Kent kunde släppa ut luften och hinna stänga muttern så att jag kunde få ett nytt tryck och släppa ut. Vi gjorde så typ 5 eller 6 gånger på båda sidorna, så det gick bara bra.

Så satte vi på hjulena och drog åt bultarna med maskin, det gjorde jag hehe, sen sänkte vi ner bilen och Stefan körde ut den och testade bromsarna och dom funkade bra.

Men innan vi fixade med bilen så hade en av deras kompisar kommit till verkstaden med en båt som skulle fixas med vagnen som den stod på, det var ljusen/lyktorna som behövdes bytas. Jo juste vi bytte ljusen/lyktorna på båtens släp i måndags glömde att skriva det i första inlägget, sen så skulle den tvättas så Stefan bad Kent att fylla upp en hink med båt schampoo och varm vatten.

Så Kent fyllde upp hinken med varm vatten och båt schampoo och sedan gav det till Stefan och så började han tvätta båten, så när han hade tvättat lite så stannade han upp och sa till mig att det är lite tråkigt att bara sitta och titta på så han ropade på Kent och frågade om dom hade någonting gammalt att skruva på medans jag ( Stefan ) tvättar båten.

Så tittade Kent efter någonting att skruva på och han hittade en startmotor som jag kunde skruva på, och då sa han att jag skulle skruva isär den helt och sen skruva ihop den. När han hade sagt det så började jag att skruva isär den, det gick super bra.

Men en sak hjälpte Kent mig med och det var att få av en del som satt högst upp på toppen av startmotorn som liknade en ring med fyra små " fjädrar ", för att den fick inte jag av själv. Sen flöt allting på bra, när jag hade skruvat isär allting så tog jag ett kort och såg hur allting skulle sitta.

Efter det så skruvade jag ihop allting igen, den där delen med " fjädrarna " bad jag om hjälp med igen till Kent, så han hjälpte mig och sen när allting satt på plats så skulle vi se om den startade. Den startade på första försöket och det var jätte bra, och efter det så gick vi upp och åt frukost.

Då sa Kent det till Stefan att jag satte ihop startmotorn helt själv och att den startade på första försöket och då fick jag en liten applåd av Stefan och lite beröm, att det var duktigt gjort att den startade på första försöket. Jo sen efter det så medans killarna fixade någonting och pratade med kunder så gjorde jag ordning i några lådor på verktygslådan.

Hehe det behövdes göras i vissa lådor, men jag han inte göra alla lådorna för att då kom mamma och hennes kille och skulle hämta mig. Det var inte så kul för att jag ville stanna kvar längre men det gick ju inte.

Så det var tisdagen :) Jag hoppas att ni orkar att läsa om mina dagar :D Men då hörs vi i nästa inlägg om onsdagen :P


Likes

Comments

Hej nu ska jag berätta vad jag har gjort under denna sportlovsveckan :)

Dag 1

När jag kom till Märsta El & Diesel så satt Stefan och Kent ( dom som jobbar där ) och höll på med pappers arbete som man måste göra lite. När dom var klara med det så säger Stefan att han och jag ska åka och handla lite frukost, så han och jag går upp och tittar vad vi behöver innan vi åkte.

Så när vi kom upp och tittade i deras lilla kyl så hade dom allt så vi behövde inte åka och handla, då gick vi ner igen och sa till Kent att vi inte behövde handla frukost. samtidigt så sa Stefan att han skulle köra in sin bil så vi kunde göra en service för tydligen så har hans service lampa lyst nu länge. Så han gick ut och satte sig i sin kalla bil och körde in den, så när han kliver ut ur bilen så säger han: buuurr det var kallt.

Haha sen gick vi alla tre upp och plockade fram frukosten och åt, när vi var klara så gick vi ner och satte igång med Stefans bil. Först så öppnade vi motorhuven sen så drog vi lyftarmarna till bilen så att vi kunde lyfta den, Sen när bilen var upp hissad så frågade han mig vart oljetråget var och jag har inte meckat med bilar så mycket men jag hade ett hum om vart det satt, så jag tittade men var lite osäker och då sa Stefan ser du någon bult som kanske vi ska lossa på?

Och det såg jag och pekade, och då sa han att där den bulten sitter där är oljetråget som vi ska tömma på olja. Så jag hade rätt i huvudet iaf hehe, men så då fick jag gissa vilken storlek bulten hade. Jag gissade på 15 och då sa han att nää lite större och då var det ju som sagt en storlek större alltså nr. 16.

Innan vi började skruva på bulten så ställde vi dit en liten bunke på en liten lift som man kan ställa in själv, så den ställde vi direkt under bulten så att all olja som fanns i oljetråget hamnade där i. Sen när den hade slutat rinna så lossade vi på oljefiltret som behövde bytas, när Stefan lossade på oljefiltret så rann det mycket olja och då förstod man att det behövde bytas.

Efter när vi hade bytt oljefiltret och satt dit en ny oljeplugg ( Bulten som jag pratade om ) så sa Stefan, hur mycket olja sak det vara i bilen då? så då gick vi till deras dator och sökte på AutoExpert med hans registreringsnummer och då fick vi fram hur mycket olja hans bil skulle ha. Så gick vi tillbaka och fyllde på en och en halv kanna med olja ungefär, efter det så bytte vi luftfilter och det skulle jag se om jag kunde hitta vart den satt men ikke san ikke det kunde jag inte.

Haha luftfiltret satt gömt under plasten vid vindrutan ( framrutan ) och det visste inte jag, men nu vet jag det. Sen så skulle vi byta kupéfilter det gick bra, kupéfiltret satt på sidan av motorn. När man ska byta alla dom här filtrerna så har man inte så mycket plats att göra det på. Efter det så var Stefans bil klar, så han öppnade porten och körde ut hans bil och körde in Kents bil som behövdes servas.

Så vi satte direkt igång med att byta olja och oljefilter, men vi fick lite problem när vi skulle byta oljefiltret för att det satt fast som bara den. Haha Stefan testade med att ta en stor polygrip och försöka lossa på oljefiltret med det gick inte så han bad Kent att försöka men han kunde inte heller lossa på den. Så Stefan ringer upp till Toyota och förklarar som är fel och diverse, så säger han i telefonen att vi får låna ett special verktyg för att lossa oljefiltret.

Jag och Stefan sätter oss i hans bil och åker upp till Toyota och hämtar det där verktyget, så när vi har hämtat verktyget så börjar vi igen att försöka lossa oljefiltret och denna gång funkade det. Haha det gick mycket bättre än med polygripen, så när vi hade fått den att lossna så bytte vi den mot en ny och sen drog åt den med special verktyget.

Sen efter det så ger Stefan mig bara två kartonger en med luftfilter och en med kupéfilter, och säger varsågod! Och jag såg väll ut som ett frågetecken haha, men om man inte gör någonting själv så lär man sig ingenting. Så först så skulle jag byta luftfiltret och då följde jag bara motorn ( efter en slang som leder till luftfiltret som sitter på motorn ) och det utrymmet man fick att byta det var litet men det var bara att försöka, jag klarade att få ut det men inte att få in den.

Haha så då fick jag lossa på slangen lite och sen ta bort locket som sitter över luftfiltret sen gick det bra att sätta dit det, men inte lika lätt att stänga locket sen. Jag hade skruvat fast slangen igen och sen så försökte jag trycka på locket men det gick inte så jag bad Stefan om hjälp och han hjälpte mig att sätta fast den, det var bra för att annars hade jag inte fått ihop den haha.

När det satt fast så var det kupéfiltret som skulle bytas och det som räddade mig så var att det fanns ett papper som visade vart kupéfiltret satt, så jag följde varje steg som var där på. Men det var ett steg som jag inte kunde riktigt tyda och det var att man skulle ta bort en sak som höll fast handskfacket ( ja kupéfiltret sitter bakom handskfacket ) och på beskrivningen så visade den bara att man skulle dra ut den, men den delen var i två bitar och det var bara en av dom bitarna som man skulle ta bort.

Så jag frågade Stefan om man skulle dra bort den första och han sa ja för att han trodde det var den andra jag menade men det var det inte, men tur som var så bytte jag del sen som var rätt haha. Man är så duktig sen så gick allting bra, när det var bytt så var allting klart på Kents bil.

Det var det jag kommer ihåg vad vi gjorde på måndagen där, jag tror att vi gjorde någonting mer men är inte helt säker. Men ja det var måndagen :) om ni vill läsa mer om hur veckan var så kommer det att komma fler inlägg, för att jag kom på det att dagarna var så långa och om jag skulle skriva varje dag i ett inlägg så skulle det vara jobbigt att läsa och det vill man ju inte att det ska vara.

Så det kommer att komma i varsina inlägg :) Men hoppas att det kommer bli roligt att läsa <3 så hörs vi i nästa inlägg.

Puss & Kram

Likes

Comments

Hej

Nu ska jag berätta lite om i fredags, hoppas att ni tycker om bilar :)

Okej i fredags så var jag och hela klassen på STCC/RallyX i Solvalla och det är när bilar tävlar mot varandra och prinsen tävlar i detta. Jo så jag som älskar bilar jag älskade den dagen för att jag har aldrig aldrig varit på något sådant förut, så det var den bästa dagen någonsin <3.

Jag har typ filmat hela dagen men ni kommer att få se några bilder inte alla haha. Först så var det bara uppvärmning av rally bilarna, det var kul att höra hur motorerna fick jobba :) Det är som musik i mina öron, sen var det " det riktiga rallyt" asså det var kul att se på.

Jag har typ inga ord för den dagen, det var mäktigt att vara där kan jag säga och nu ska ni få se lite bilder <3 Det finns en modell jag tycker bäst om och det är Chevy Camaro <3

Detta är mina bilder, har inte tagit dom ifrån någon. men Chevy Camaron är dom två bilderna i mitten <3

Likes

Comments

Hur gammal är du?- 15 år men jag ska fylla 16 i sommar

Hur gammal känner du dig?- lite äldre

Vad har du gjort i dag? - Jag har städat, diskat, gjort lite saker på dator typ som spelat och varit inne på fb

Vilken film såg du senast?- Fast and furious 6

Vem ringde du senast? Mamma

är du besatt av någonting? Ja min mobil, dator och massa andra saker

Är du rädd för blod? Nej

Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Okej ett litet stökigt rum med två katter som ligger på min säng

Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart och vit

När vaknade du i dag? kommer inte ihåg det ksk var vid 09:30

Vilken är din favorithögtid? Halloween

Vad lyssnar du på just nu? Sabaton med night witches

Har du någon gång brutit ett ben? Nepp

Vem är din favoritkändis? Har många kändisar

Hur många djur har du? Jag har fem styckena och det är tre hundar och två katter

Vad är ditt favvo godis? Vet faktiskt inte har många favvo godisar

Vad önskar du dig? Modell bilar 

Likes

Comments