Hejsan allihopa

Hur är det med er? Med mig är det bra tack. Hehe men hur har ni det? Jag är taggad på att skriva lite nu! Ksk inte varje dag men några dagar så kan det dyka upp inlägg om allt möjligt!

Men ja min dag har varit bra, jag har haft ett möte sen så har jag haft engelska typ hela dagen. På engelskan så håller vi på med att skriva lite texter och jag är nästan färdig, kan lägga upp den sen när sen är klar :)
Så blir det bra, så kan vi läsa och kommentera om den var bra eller ge lite feedback.

Yes men hoppas att ni har haft en bra dag så hörs vi.
Puss & Kram

Likes

Comments

Hej hej

Har ni några tips på filmer man kan se nu när man har blivit sjuk? Om ni har kan ni väll skriva dom i kommentarerna, skulle vara jätte snällt ❤️

Hoppas att ni mår bra, ha det så bra så länge!
Puss & Kram

Likes

Comments

Hellu

Nu var det riktigt länge sen jag skrev...sry för det! Men jag har haft det fullt upp, jag är just nu i min praktik månad så det kommer att bli lite tajt att skriva.

Men annars då, hur är det med er? Hoppas att allt är bra :) Med mig är det bara bra, jag har fullt upp nu i skolan. Just nu är det ju praktik och skola, mitt schema ser ut så här:

Måndag: Engelska

Tisdag: Idrott ( 1 h så onödigt )

Onsdag: Praktik/Skola ( Skola är när jag inte har praktik )

Torsdag : -II-

Fredag: -II-

Så ser det ut! Vrf jag skrev onödigt där på tisdagen var för att jag bor långt bort typ 1 h bort och det blir lite onödigt att åka till skolan 1 h för att vara där 1 h och sen åka hem.....ja ni ser det blir bara onödigt haha xD.

Men så blir det när man har valt en skola som ligger långt bort, men men det är roligt iaf. Jag vill/ska försöka att skriva mer nu på bloggen, jag vet att jag har skrivit många gånger att jag ska göra det men det är inte lätt att komma ihåg att skriva hehe.

Men ja det var allt jag hade o säga i detta inlägg, vi syns o hörs i nästa xD

Puss & KramLikes

Comments

Hellu

Idag har jag fått SOMMARLOV, så nu kommer jag att få sova och ta det lugnt under helgen. Sen efter helgen så ska jag börja sommarjobba, jaaaaa va kul hehe xD. Men jag kommer att jobba denna vecka efter helgen och se nivå veckor till efter V.25, för att V.25 är jag ledig. Det kommer oxå att bli skönt, för att då kommer jag att vara med en kompis och hjälpa henne att hitta vart hennes sommarjobb ligger.

Och sen där på V.24 så fyller jag år på lördagen, aaaahhhh det kommer att bli kul. Jag kommer att ha lagat ost & skink paj, köttfärspaj, fruktsallad och någonting mer. Det kommer att bli kul att få träffa vänner, familj och släkten. Men i helgen så kommer jag att ta det lugnt och vila så att man orkar kliva upp ur sängen sen när man sak jobba haha.

Så det var det jag ville ha sagt idag, hoppas ni har haft en bra dag! Hörs i nästa inlägg.
Puss & Kram

Så här såg jag ut idag :D

Likes

Comments

Hellu
Nu tänkte jag skriva lite saker jag önskar mig 😊

1. En ny skjorta. Färg: Röd, blå & svart
2. Hoodie. Färg: Svart & Camouflage
3. Camouflage byxor ( mjukis )
4. Armband & Örhängen
5. Call Of Duty - Advanced Warfare ( Xbox )
6. Scania R730 Black Amber
7. AMT 2010 Chevy Camaro Police Car ( man måste köpa till lim för det kommer inte me, limmet kostar 49:- )
8. Airfix motorbyggsats
9. Beat bands. Färg: Vit, blå, grön & rosa

Ja det var dom här sakerna jag önskar mig 😊 Det duger tycker jag, man behöver inte önska sig så mycket 🙂

Hoppas ni har haft en bra dag, så hörs vi i nästa inlägg 😆

Puss & kram

  • 105 readers

Likes

Comments

Hellu allihopa :D

Hur mår ni? Hoppas att ni mår bra, jag mår lite si så där idag. Jag har haft NP ( Nationella prov ) typ hela dagen idag, det gick oxå si så där :/ men men om man har en dålig dag så har man.

Men det är inte det vi ska prata om, vi ska prata om vad man kan önska sig!? Hehe jo jag försöker att komma på vad jag önskar mig, det är lite svårt. Jag har skrivit några saker men det känns som om någonting fattas på min lilla önskelista! Men jag kan inte komma på vad det kan vara? :) Så jag tänkte har ni något förslag på vad man kan önska sig? Om ni har något förslag så kan ni skriva i/på kommentarerna :)

Hoppas at ni har haft en bra dag :) bättre än min iaf hehe men vi hörs ha det så bra :D
Puss & Kram

Likes

Comments

Idag har vi inte gjort så mycket, Kent och Stefan bytte oljefilter, olja och tändstift på en liten bil. När dom var klara så gick vi upp och åt lite frukost (ni ksk börjar se ett mönster med frukosten :D ) precis när vi satte oss ner så kom det två kunder.
Först gick Kent ner och började prata med ena kunden, sen gick Stefan ner och pratade med den andra.

Jag tittade ner för att se vad kunderna behövde hjälp med och sen gick jag och satte mig i trappan högst upp och tittade lite. Så hörde jag att Stefan pratade med kunden om mig lite, kunden undrade om jag var duktig och då svarade Stefan att ja det är hon. Jag blev glad över att höra det, man blir alltid glad över att höra att man är duktig.

När allting var klart med kunderna så åkte jag och Stefan först till reservlaget och tittade efter någon mutter eller vad det nu var! Har me neon hade inte delen så han och jag åkte vidare till ett annat ställe, men dom hade inte den heller....då åkte vi tillbaka till deras verkstad och när vi kommer så skulle Kent åka och fixa någonting på en grävmaskin.

Då blev det bara jag och Stefan kvar i verkstaden, så sa han att vi skulle göra någonting roligt. Han gick och städade lite först innan han sa och visade vad vi skulle göra. Han började plocka så ringde det och han svarade så klart, när han precis har pratat klart och kommit till mig och ska fixa på bänken där vi ska vara så ringer det igen.

Han skriker till, men för i h*****e och sen svarade i normal ton och sa Hej Märsta El & Diesel Stefan här. Haha vad jag garvade och han försökte hålla sig för skratt medans han pratade i telefonen. Efter det så ringde det inte mer, då fortsatte han att göra i ordning det vi skulle göra.
När han hade fått i ordning allting så säger han att vi ska svetsa och det var första gången jag svetsade.

Han sa hur man skulle göra och visade, det var lite svårt i början men sen så gick det bra. Sen när vi hade svetsat klart så fick ja beröm, han sa att jag var den bästa hittills som han har försökt att lära svetsa och jag tackade så mycket för berömmen och tog åt mig utav den. Sen blev det lunch, när lunchen var över så gjorde vi inte så mycket. Så Stefan och Kent fick sina överraskningar, och det var två teckningar jag hade ritat som tack för att jag fick vara med er under sportlovet.

Stefan sa att han kände igen bilden jag hade försökt att rita och det var en bild på honom som jag försökte få lika, och han började små skratta lite för att han kände igen ögonbrynet som alltid "åker" upp när han skrattar eller ler. Hehe och sen så tackade han så mycket för teckningen och gav mig en kram.
Och sa att jag hade lyckats med att likna honom.

Efter det så pratade vi lite om tatueringar och om jag hade tänkt på att tatuera mig och det har jag gjort. Efter det så kom Kent upp och fick sin tekning och han blev glad öve råden och tackade så mycket. Så sa Stefan att han och jag skulle gå över till Henke ( Henrik som jaga av nämt tidigare ) och titta om han hade lite metallskrot, det skulle han ha för att han skulle lära hans kompis att svetsa.

Vi gick över och började kolla, vi hittade massor metallskrot. Efter ett tag när vi hade hittade allting så gick vi tillbaka till Kent, sen gjorde vi inte så mycket mer. Vi pratade och vi var där ute vid disken och pratade ( Gud vad vi pratade xD ). Så började Kent och Stefan prata och jag hörde, räcker det eller inte?
Jag undrade vad dom pratade om men det fick jag se snart, dom pratade om pengar som jag skulle få.

Och efter en liten stund så sa dom här får du för att du har varit här och hjälpt till och varit aktiv. Jag fick oxå lite beröm av dom, som löd så här. Du har varit så duktig och du har hjälpt oss mycket och du vet när du ska agera och hjälp till. Så här får du om tack, 500 kr och jag tackade många gånger för de och att jag fick vara där.

Dom sa oxå att jag är den första som har angagerat mig mycket och visar intresse för det dom gör. Jag blev RIKTIGT glad att höra det, jag älskar att hålla på med bilar och vara med och lära mig om sådant. Stefan sa att jag är jätte välkommen tillbaka till dom och hjälpa till och vara där.
Det uppskattar jag mycket, för att när man är där så har man roligt och man skrattar mycket haha som vi gjorde :D.

Så när mamma kom så sa jag att vi skulle ta en gruppbild och det gick dom med på, bilden blev jätte fin. Så när jag ska gå så precis när jag trycker på knappen till en bräda som finns vid disken så att man kan komma ut så ser jag i ögonvrån en arm som är åt sidan och hör Stefan säga, får man ingen kram?
Jag vänder mig och och säger, jo det ska du få. Så får han en stor kram :D Och sen sa vi hejdå och ha det så bra så ses vi och hörs.

Ja så såg fredagen ut och det var sista dagen på sportlovet :) sry att ni har fått vänta med dom här tre sista dagarna, men jag hade helt glömt bort dom eller så orkade jag inte skriva.

Puss & Kram
Här är gruppbilden nedan för ;D

  • 139 readers

Likes

Comments

Idag så bytte vi bromsbeläggen och bromsskivorna på en bil, så bytte vi en fjäder fram på en av kommunernas bilar.
När jag och Stefan bytte bromsskivorna så sa han till mig att jag skulle slipa bort lite smuts ( rost och annat ) på en del som sitter på bromsoket och på bromsbeläggen.

han gav mig dom två delarna och gick till hans arbetsbänk/bord och satte fast en del i taget, han visade hur och vad jag skulle göra. När han hade gjort det sa han att det r bara att ropa om det är någonting. Innan jag skulle få göra det jag skulle göra på delarna så sa han att man MÅSTE ALLTID ha på sig skyddsglasögon när man ska hålla på med smutsiga delar, och då skulle han visa vad jag skulle slipa bort och då när han skär bort lite smuts med hans kniv så "skvätter" det upp smuts i ögat på honom.

Då säger han, vad var det jag sa precis till dig!!! Att man MÅSTE ha skyddsglasögon på sig!!! Hehe han är rolig :P Ja sen gick han och fortsatte med bilen och jag började slipa. Efter det så satte vi tillbaka allt och däcken, då fick jag sätta fast alla bultarna till däcken. Det gick bra, när det var klart så körde han ut bilen och testade bromsarna.
När han var klar med det så körde han in kommunens bil så vi kunde börja med den, vi hissade upp bilen med en pallbock för att kunna ta bort däcket så vi kunde komma åt fjädern.

Så när vi hade plockat ned däcket så lossade vi på fjädern och ställde den på golvet och tog kort, det är bra att ta kort för då vet man hur det ska sitta sen när man ska sätta dit den nya delen, när korten var tagna så vart det lunch tid. Så när vi kom tillbaka efter lunchen så fortsatte vi, jag och Stefan gick över till hans kompis och lånade ett verktyg som man pressar fjädrar med.
Man måste vara försiktig när man ska pressa en fjäder, för att när man pressar en fjäder så kan den lossna och då får den en kraft så att den kan åka vart som helst och göra söder typ allt i rummet, hehe eller skada dig.

Ja när vi hade pressat fjädern klart så gick vi tillbaka och satte dit den på bilen. Sen vart det lugnt med jobb så jag och Stefan fick sluta tidigt, det var skönt och under dagen så var det mycket skatt.

Så här såg torsdagen ut. Nu är det bara ett inlägg kvar och det är om fredagen :)
Hörs då.
Puss & Kram

Likes

Comments


Tjäna allihopa

Allt bra me er? Hoppas det är de, med mig är det strååålande fint
😆👌🏼☀️ älskar detta väder idag ❤️ Har typ inga ord för det!

  • 138 readers

Likes

Comments

Idag har Stefan tvättat båten, Kent hjälpte mig lite och Stefan, så Kent har varit lite överallt idag.
Men det som jag har fått göra idag är först plockat isär en startmotor och sedan fått sätta ihop den igen. När jag hade satt ihop den så sa Kent att vi skulle se om den startade.

Så då gjorde vi det och den startade på första försöket. När vi var klara med det så var Stefan klar med båten, då gick vi upp och åt frukost. Medans vi satt och åt frukost så fick jag beröm för startmotorn. Först fick jag beröm av Kent sen fick jag en liten applåd utav Stefan och beröm.
Jag blev jätte glad av deras beröm och jag tackade, när vi var klara så gick vi ner och Stefan körde in bien vi skulle montera fast dragkroken på.

När bilen var inne så började vi hissa upp den, så vi kunde komma under, Stefan och jag tog en varsin pall med hjul så vi kunde åka runt och hämta verktyg eller annat som vi behövde. Stefan lyfte upp delen som dragkroken skulle sitta på och tittade hur den skulle sitta.
Medans han höll i den så sa han till mig att titta efter tre håll på varje sida som vi skulle festa delen i, och det gjorde jag men jag såg inga hål!!! Då hade det kommit lera och annat som satt och täckte hålen, inge bra men då hämtade Stefan ett verktyg och började skrapa bort leran/ smutsen.

Och jag hade bara tittat på ena sidan, så medans han skrapade så rullade jag till andra sidan och tittade om dom där tre hålen syntes där men där syntes dom inte heller dom var täckta med lera/smuts oxå. Så jag sa till Stefan att han fick skrapa där oxå hehe, och då sa han tur att du tittade på den sidan oxå.Men där på jag tittade nu satt det två bultar/muttrar fast skruvade för att dom höll upp en bit av avgasröret, så dom fick vi skruva bort.

Stefan gick iväg till verktygslådan och sa, Lisa vad tror du vilken storlek bulten7muttern har? Jag svarade, jag tror att det är en nr.16! Så han tog en nr.16 men den var för liten, så han hämtades en nr.118 och den passade.
Sen gav han mig två spärrskaftet med nr.18i storlek på hylsan och sa varsågod. Jag började "skruva" på bultarna/muttrarna, men så klart så lyckas jag med allt. Jag rev mig på handleden på den trasiga avgasröret!!! Men det blev inte så stort eller djupt, det blev bara ett riv sår.

Hehe jag sa bara aj och en liten suck och då säger Stefan att jag ska vara försiktig så att du inte gör illa dig. Men det var lite försent haha. När alla bultarna/muttrarna var borta så började vi sätta fast den stora delen, det gick inte så bra först för att den tog emot plasten som sitter ned till på bilen så den fick vi ta bort och såga lite på. Sen passade allting bra.
När den stora delen och dragkroken satt fast så började Kent att dra elen ( sladdarna ) från dragkroken till en ström källa i bilen så att den skulle funka.

Det gick bra först men sen så råkade det ske en liten olycka, tre utav sladdarnas metall bitar längst fram gick av...så Kent och jag letade efter nya men dom hade inte den sorten så han åkte till Volvo och köpte nya.
Då passade jag och Stefan på att gå över till Henrik och höra med honom om han hade en del som vi skulle ha till två slangar. Men tyvärr så hade han inte den delen, vi gick tillbaka till verkstaden.

När vi kom tillbaka så hjälpte vi Kent som hade kommit tillbaka. Jag fick hoppa in i den upp hissade bilen och trycka ner bromspedalen så att Stefan skulle veta vart han skulle löda fast sladden. När det var Lars så var bilen klar, så hissade vi ner bilen och Stefan körde ut den. Så när Stefan kom in så frågade Kent vad Stefan skulle göra nu och då kom han på att han ska lämna blod. Han frågade mig om jag ville följa med och jag svarade ja.
Vi gick och satte oss i hans bil, så när vi kommer ner till rödlysena så ser han och jag mamma som svänger in till bensin macken ( hon körde fel hon skulle köra rakt upp, förbi oss och upp till verkstaden ).

Stefan säger, var inte det din mamma? Jag svarade, jo det var det, jag kände igen hennes mobilskal och hennes regnummer. Hehe men vi åkte ner till blodbussar och lämnade blod och innan vi gick in i blodbussen så frågade han om han skulle köra hem mig? För han skulle ändå köra tillbaka till verkstaden till Kent. Jag svarade, ja tack det skulle vara snällt, så han körde hem mig när vi var klara med blodbussen. Jag tackade så mycket för dagen och för att han körde hem mig.

Så det var onsdagen på sportlovet, hoppas detta är intressant att läsa för er :)
Så hörs vi i nästa inlägg om torsdagen.
Puss & Kram

Likes

Comments