Insåg att jag glömde visa denna delen av köket när jag la upp bilder på det. På denna väggen var spis och diskbänk innan vi började renovera. Så litet!

Där murstocken är ska vi sätta in en kamin i framtiden. Men att välja kamin.. jösses!
Det är nu under renoveringen som man inser att det finns sjukt mycket olika varianter av en o samma sak. Ni märker ju hur inne jag är i denna världen😅

Ska också ha en fåtölj där tänker jag mig! Men ska fundera på det några vändor till. Men visst hade det varit mysigt med en fåtölj vid kaminen?!

I morgon är det tulpanernas dag, då ska jag allt fylla hela huset😍!

Hålet i träväggen är ett vedfack. Men just nu ekar det tomt🙈

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När vi flyttade in i huset kändes det så skönt! Vi var klara med vårt hus och allting är nytt och fräscht. Men då var det egentligen bara skalet som var klart. Vi hade inte massa möbler och textiler att fylla vårt hus med. Vi hade bestämt att ta allt successivt för att känna vad vi behöver och vill ha. Speciellt jag som är så velig och lätt tröttnar på färg och form.

Från början sa vi att vi skulle ha vitt överallt för att det är smidigt. Då kan man bara byta ut mattor, kuddar eller gardiner så får man ett nytt rum enkelt och smidigt. Men så fick jag upp ögonen för grå(thunder cloud från boråstapeter) och grönt ( tant Johanna grön). Alltså så jädrans fina färger, älskar dom! Det slutade med att vi har två rum med gråa väggar och flickebarnet har grå/vita harlequin tapet i sitt rum. Ett av rummen blev vitt tillslut.. Vi hade en så fin grön tapet till det rummet. Men det blev inte så bra med tapetseringen. Blev massa bubblor som inte la sig. Så det slutade med att rummet fick bli vitt.

Nu när vi sakta men säkert börjar få in saker som vi vill ha känns det mer som ett inbott hus. När vi fick soffan till tv-rummet kändes det direkt som ett riktigt rum. Det var inte så tomt längre. Det tog två dagar sen kändes det tomt igen.. Vi köpte en matta för att testa. En rosa matta så jag va lite osäker på om den skulle passa, den passade! Och det kändes åter igen som ett riktigt rum. Men den var lite för liten för soffann så var tvungna att köpa en till. När vi köpt en till och fullt på med gardiner så tog det en vecka och nu känns det kalt igen..Det som fattas nu är blommor, gröna växter, kuddar och filtar till soffan. Sen tror jag nog att detta rum är klart. Just det, ett tv-bord behöver vi också. SEN så..;)

Tv-rummet är et utav rummen som är kvar, vi har "bara" bytt golv, tak och byggt på väggarna. När det gamla taket revs hittade vi delar av tidning från 1906, så coolt!Såhär såg tv-rummet ut innan renoveringen började.

Såhär ser det ut nu, o visst är det tomt!?

Chefen har hittat sin favvo plats i soffan<3

Vi har en fondvägg i rummet, en trävägg. I huset finns ganska många träväggar. Tycker det är mysigare än att bara ha en vit vägg :)

kom på att vi måste köpa en ny tv-bänk, en som matchar högtalarna kanske.. haha! Tycker de är så fula och förstör lite, men det tycker inte sambon. Och bra ljud är ju viktigt ;)

Likes

Comments

Jag frågade min sambo vilket rum i huset han tycker är favorit rummet. Det va en sjukt svår fråga. Tillslut kom vi gemensamt fram till att alla rummen är favoriter men i olika kategorier.

Rummet som är favoriten i kategorin unikt och fräscht är vårt badrum! Jag bara älskar det.
Tanken var från början att detta rummen skulle vara barnrummet. Där duschen är nu skulle vi göra ett loft man kunde sova på.

En dag när sambon kom hem ifrån bygget berättade han att han kommit på en ny ide, vi skulle byta plats på barnrummet och badrummet. Jag sa JA direkt! Jag som annars behöver betänketid och bearbeta idéer för att känna efter om det är bra eller inte. Men det kändes så rätt!! Svårast med badrummet var att välja golv.. Jag gillar marmor mm ville inte ha stora fyrkantiga eller rektangulära. Tillslut hittade vi dessa! :) När jag vet vad jag vill ha då är det det som gäller men när jag inte vet,då vet jag verkligen inte. Då behöver jag fundera länge och väl;)

Så jädrans bra det blev❤️

Likes

Comments


Hennes rum är en helt ny del utav huset. Tidigare var det bara en liten balkong.
Från första början tänkte vi att det skulle vara ett badrum där. Med tanke på att vi ville ha en dusch och badkar var det ganska svårt att få ihop det där inne. Det rummet är ganska litet som badrum. Jag fick panik! Bara det att det är FYRA fönster där inne och att de går in mot grannarna. Skulle behöva ha insynsskydd i alla fönster där inne. Men som tur är har jag en smart svärfar. Vi bytte plats på två rum så att badrummet ligger nu mittemot istället. Det blev SÅ mycket bättre. Det är fyra fönster där med men där inne är det större och man kan "gömma" sig lite mer. Man behöver inte stå i ett fönster och duscha!:)

Eftersom det lilla flickebarnet sovit inne hos oss, men i sin egna säng så har jag inte prioriterat hennes rum. Sedan en tid tillbaka sover hon hela nätterna och då känns det som hon är redo för ett eget rum nu, hihi!

Jag har köpt grejer till detta rum, bestämt i huvudet hur jag ska ha det... Kommer aldrig till handling och inreder och fixar i ordning det.. Nu har jag äntligen börjat. Det är ju så kul! Men jag vill ha så många saker och allt får inte plats. Vissa saker känns svårt att få till också. Blir lätt att jag ställer allt utmed väggarna. Tänker att jag får sova på saken och hoppas att jag vaknar i morgon med världens bästa ide!


Innan vi började bygga ut ⬆️​

Likes

Comments

Lampor är sjukt bra att ha hemma så att man kan tända upp nu under dessa mörka tider. Men det är något jag aldrig tänkt på. Om jag är hemma hos någon annan så har jag nog aldrig reflekterat över vad folket har för lampor hemma i taket eller i fönsterna. Har ni någon gång tänkt på vad andra som har för lampor?

Nu under juletid har vi fått upp lite stjärnor i några av fönsterna som annars är tomma för att vi inte hittat vad vi vill ha ännu. Nu vill jag inte ta ner dom, det kommer se så tomt ut.. Har ni några tips på lampor? Vägg,tak,golv eller fönsterlampor? Det mottages tacksamt om ni har tips :)

Nu ska jag ta tag i flickebarnets rum. Hon ska äntligen få i ordning på sitt rum så att hon kan få använda det. Just nu byter vi mest blöjor där men hoppas på att hon kommer att sova i sitt rum snart också.

Köpte dock två skärmar med sammet som jag är sjukt nöjd med!

Likes

Comments

​​​​

Det är inte som det var förr, nu hänger man i köket. Därför var det viktigt för mig att köket skulle vara stort, det skulle vara stora arbetsytor och luftigt. Jag gillar inte att ha massa skåp, det slutar alltid med att man bara trycker in grejerna och sedan har man inte koll på vad man ​har i skåpen eller i vilket av alla skåpen just den vasen står. Därför bestämde vi att vi inte skulle ha några överskåp och bara ha lådor som vi kan dra ut, då ser vi vad vi har i lådorna. Plus att det är lättare att ha koll på i vilken låda man har den vasen. 

Innan vi började bygga ut var köket väldigt litet, det var i stort sätt bara en förlängd hall.
När man kom in i huset var det en liten farstu,utrymmet där var lika brett som en ytterdörr. Det fanns inte ens en hatthylla där. Det satt en dörr in till köket och den öppnades mot farstun. Så en hatthylla hade inte fått plats.
När man kom in i köket till höger var det ett skafferi, lika stort som farstun. På högersidan i köket var diskbänken och spisen. På vänstersidan var kyl,frys och ett litet litet matbord med två stolar. Ska försöka visa er med mina bilder. 

Efter 7 år ihop vet min sambo att jag inte kan se hur saker och ting KOMMER bli, jag måste se hur det blev. Därför tog han med mig till huset en dag för att markera där vårt kök kommer vara. Vårt kök är den nya delen av huset. Så i efterhand borde det varit simpelt för mig att förstå. Men jag fattade inte.. 
När de sedan började med grunden för den nya delen av huset förstod jag fortfarande inte. Fattade i alla fall den ungefärliga storleken på huset. Förstår att han blev trött på mig ibland. 

Jag är så nöjd med vårt kök! Det är stort, lantligt och fräscht! Det är verkligen vår stil. Är så kör i vårt kök, det är jag ju i och för sig i hela huset. Jag är inte så bra på att redigera bilder.. men hoppas jag lär mig det ;)


Översta bilden är på grunden till nya delen av huset, bland annat köket, därefter kommer bilder på huset då (farstun,skafferiet och köket) och nu!

Likes

Comments

Tänker tillbaka på det gångna året.. Vad gav vi oss in på? Att jag vågade och bara gled medan sambon ledde hela husbygget. Vilken klippa han är. Han hade stor hjälp av svärfar och vilket jobb de gjort. Jag är så sjukt tacksam för det. Så fint det blev <3

Alla som känner mig vet att jag inte har känsla för färg o form. Svart, vitt och fyrkantigt brukar ju fungera. Att jag ens gick med på att köpa detta ruckel är helt sjukt!!

Det började med att vi satt hemma hos Marcus jobbarkompis, skulle ut o ta några öl. Eftersom att vi var så sugna på att köpa hus satt vi och kollade på hemnet. Den dagen hade huset kommit ut på hemnet, jag kände direkt jag VILL HA! Det är också ganska sjukt. Marcus säger inför varje hus som vi kollat på att han kan göra nästan vad som med ett hus, de flesta hus går att ändra och bygga om ganska mycket. Så jag litade på det och kände att jag vill ha huset.

Samtidigt som vi sitter och kollar på huset skicka svärmor bild på huset och skriver "detta vore något för er". Svärmor o svärfar har gjort samma resas som vi gjorde nu. Sen har de båda öga för hur och vad man kan göra med ett hus. Det verkar bara vara jag som fattar en sådan gen så att man kan se sånt..!

Efter att hon skickade det till mig kände jag bara att vi SKA HA det där huset! Vi skrev till mäklaren samma kväll och ville köpa det innan visning men det fick vi inte. Säljarna ville ha budgivning.. Då kände det hopplöst, folk är ju som tigrar som inte fått mat på en vecka.. Slänger man in en köttbit så hugger alla direkt!
Men som tur var var det bara vi som la ett bud och vi FICK DET!!!:) Så glad för det!

Vi började direkt med att göra ritningar på hur vi skulle bygga huset. (Gillar ändå att jag skriver vi.. borde skriva dom..) Eftersom jag inte är så bra på sånt fick jag säga vad jag hade för önskemål, sedan fick de måla upp det. Stort kök var viktigt, två badrum och stor tvättstuga stod på min önskelista! Nästan alla mina önskemål kunde de uppfylla. Stor tvättstuga blev det inte, men nu när den är klar så känns det som den är helt perfekt! Hade den varit större hade det blivit ett förråd med massa skit. Jag fattade ju ändå inte hur huset skulle bli när de satt och ritade.. Jag nickade och log, litade på de tre kunniga :D Vilket var bra, för jädrar va bra det blev!! Eftersom svärisarna hade gjort samma resa med sitt hus och svärfar var här och spikade varje dag med Marcus kunde han ge tips och idéer på sådant som de ångrar att de inte gjorde.

Först nu när huset är klart ser jag hur bra det blev!!:) Hade ni kunnat förstå hur bra det skulle bli?


Likes

Comments

Hej!

För ett år sedan köpte jag och min sambo ett hus som skulle renoveras för att sedan bli vårt drömhus. Jag är så glad och faktiskt avundsjuk på mig själv. Det blev så fint. Och sen att min sambo och min svärfar har gjort nästan allt helt själva gör ju bara att det blir ännu finare <3

Från början hade jag inte en aning om vad vi gav oss in på.. Jag har svårt att förstå att man kan göra nästan hur som med ett hus. Jag ser bara huset som det ser ut när det står framför mig, kan inte se hur det ser ut om man bygger ut åt vänster med ett rum eller om man tar ner en vägg. Men som tur är kan min sambo detta!

Eftersom vi har gjort en så stor förändring med vårt hus, så ser det nu ut som ett helt nytt hus plus att vi har ett helt hus som ska inredas och formas efter oss så tänkte jag dela med mig av detta på denna blogg. Allt från när vi fick huset till det är helt klart.

Blir man någonsin helt klar med ett hus?;)


Likes

Comments