Nu är det ungefär en måndag sedan jag kom hit.
Tiden har gått väldigt snabbt och jag vet knappt vad jag har gjort. Några superkonkreta vanor har jag inte fått men jag trivs väldigt bra här. September är en bra månad att befinna sig i Barcelona, det är lite som svensk sommar delux. Jag tror det endast har regnat 3 gånger sedan jag kom ner (det är viktigt att prata om vädret för att behålla sin svenskhet) fast då har det verkligen regnat. Ungefär så att man slipper att duscha.

Så detta är en härlig stad och det är det inte bara jag som verkar tycka. I fredags kväll när vi skulle åka och se på fyrverkerier vid placa espanya så möttes vi,efter en metroresa där vi stod packade som ett gäng sardiner, av det klart största folkhavet jag någonsin sett. Jag vet inte hur många 10 tusentals små spanjorer och turister som stod och trängdes på torget. Det var nästan roligare att se på alla människor än på själva fyrverkerierna. Sen kan det ha att göra med att vi stod bakom en stor pelare och bara såg hälften.

Det ända vi har lyckats göra till en vana förutom att vi går i skolan är väl att vi äter varje dag. Och mat är ett ämne som tas upp rätt så frekvent bland oss. "Vi borde käka tapas snart" och "vad är det i din macka?" är två meningar jag tror mig höra i princip varje dag.
Men min favoritmening på spanska som de flesta av oss sagt minst en gång är "mi fruita favorita es avcacto"
Vilket vi vill tro betyder "min favoritfrukt är avokado" men egentligen betyder "min favorit frukt är advokat"
Det riktiga ordet är aguacate ( och yes det fick jag googla fram)
Men det verkar inte riktigt sjunka in.
Lite mer vardags rutiner kanske kommer när vädret successivt börjar bli lite kallare. För nu är det såpass varmt fortfarande att man glider runt och tror att man är på semester, vilket jag i och för sig inte har något vidare problem med. Carpe diem liksom.

Sedan har jag skaffat mig ett gymkort på ett gym som har massa olika saker och pass att gå på.
Häromdan bestämde jag mig för att testa på ett pass som hette aguafit.
Det var jag,kanske en person i 30 års åldern och sen en bunt gamlingar som plaskade runt i poolen. Jag vet inte om jag gjorde speciellt många fel men instruktören pekade på mig hela tiden och babblade på på spanska. Jag förstod knappt något utan bara nickade och log. Kanske ville han bara uttrycka hur otroligt snygg jag var i min nyinköpta speedo badmössa som jag lovar att alla är super avundsjuka på.

Det rullar på helt enkelt, klackarna i taket.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 38 Readers

Likes

Comments

Jag tror faktiskt att jag börjar lära lite spanska nu (med betoning på lite)
Jag har börjat kolla på en super b spansk serie för nybörjare som jag hoppas ska hjälpa mig lite på traven och den är rätt komisk även fast den får Hanna Montana att framstå som en riktigt bra tv produktion.

Att förstå språket är relativt lätt men när det väl kommer till att prata blir det svårare. Jag har mycket att säga men har inte i närheten tillräckligt många ord. Så istället för att till exempel säga
"Vanligtvis är jag inte så förtjust i den här musikgenren men ibland så kan den vara kul att dansa till" så blir det något i stil med
"Ja tycker också om detta. Min katt är svart"
Men men, jag är åtminstone väldigt bra på att presentera mig och säga att jag gillar sombreros och att dansa salsa.

Så vad mer? Jo, jag dricker lite för många kaffelatte för att det är jätte billigt. Vi var på en utomhuskonsert och trängdes mellan tusentals människor och ville man få frisk luft fick man tippa upp huvudet och hoppa lite (downside of being lite för kort)
Vi var hemma på min klasskamrats takterass och var med på en bbq. Det fick mig att inse att det ät väldigt gott att äta kött istället för mitt vanliga, mackor,wok eller mjölk med flingor.
Sen har jag har även gått till ett gym, där jag lyckades somna. Ganska skönt.

Idag hänger vi på stranden igen och är lika aktiva som ett gäng sengångare som druckit lite för många öl.
Den lustiga dougnutmannen som var här förra helgen verkar vara på semester och istället går det runt massa människor och säljer dricka i olika former. Lyssnar man kan man konstant höra "mochittooo, sangria, mocccchiiiiiitoooo!!!" Eller "cold beer, cerveza, cold beer, water, cervesa!"

  • 51 Readers

Likes

Comments

Ännu en händelserik helg har passerat här i Barcelona och har lämnat mig ganska trött, ni vet känslan när man vill gå på toa men inte riktigt orkar ta sig dit för att det innebär att man faktiskt måste lämna sängen.

Men men, kul har jag i varje fall haft. Jag har träffat en hel del massa människor alltifrån Sverige till Frankrike, Ungern, Spanien, Amerikat, och Tyskland (tyskarna är överallt, vart man än åker. Lite skumt)
Jag har firat någon sorts högtid här i Spanien (inte riktigt säker på vad men jag tror det hade något med Katalonien och hur dess kultur finns kvar i samhället osv osv). Det sprang iallafall runt massa spanjorer på gatan i likadana tröjor och flaggor medans vi satt i en park och drack öl ( denna gång en utan att bli tagna av polisen haha)

Sedan har jag även varit i Sitges med min nya rumskamrat och hennes vän, trevliga typer.
Sitges var himla fint och det kändes som man kom ut till en riktig semesterort jämfört med bcn. ( för jag behöver ju verkligen en semester i mitt stressiga liv här hmhm)

Idag söndag har jag varit på ännu en loppmarknad och sedan hängt på stranden. I vanliga fall så brukar jag föredra stränder där det är lite mindre folk så man kan rulla runt i sanden och sjunga löjliga semesterlåtar utan att någon riktigt ser. Men stranden i Barcelona är himla trevlig trots att det är människor i stort sätt överallt.
Vi satt där på sanden och runt oss kastade människor Frisbee, solade, gick runt och spände sig, satt och spelade musik och gjorde lite allt möjligt. En kille sprang runt som en idiot (ursäkta min franska) med en bricka på huvudet fylld med doughnuts som han sålde samtidigt som han sjöng och spelade på sin triangel. Ganska charmigt ändå.

Nu ska jag snart sova, eller det är iallafall planen. Så under skenet från min sjukhuslampa säger jag godnatt och adios, eller adieu som man säger på katalanska.

  • 72 Readers

Likes

Comments

Nu äntligen efter knappa två veckors tid har jag hittat mig ett boende. Det är ett rum en lägenhet som jag kommer dela med 5 andra tjejer från lite olika delar av världen. Rummet är ganska stort och relativt tomt för tillfället så det blir att bege sig till Ikea snart och försöka hitta lite saker jag kan pynta med. Jag behöver även köpa en ny lampa för den jag har nu gör att rummet lite liknar en tandläkarmottagning. Och jag känner att jag spenderat tillräckligt med tid hos tandläkaren.
Läget på stället är dock super muy bien. Det ligger ganska mitt i smeten med 5-10 minuters gångavstånd till skolan, nära restauranger, shopping och lite allt möjligt. På vägen till skolan såg jag en yogastudio så vem vet, kanske jag börjar med det och kommer hem super harmonisk och halvbuddist.

Allt som allt känns det väldigt skönt att ha hittat ett boende och kunna packa upp på riktigt.

  • 76 Readers

Likes

Comments

Det har hänt en del de sista dagarna.
Jag har för det första skaffa ny bostad och därmed flyttat in hos min klasskamrat Alice. Boendet är tillfälligt för något säger mig att det inte är en så bra idé att stanna kvar i hennes etta när hennes pojkvän kommer ner om två veckor. Och jag tror mamma sagt att jag ska följa min magkänsla, sålänge det inte kommer till skor kanske.

Skolan har gått relativt bra skulle jag nog vilja säga. Jag förstår för det mesta vad vår lärare Malu säger, och det känns ganska bra när hon låter oss lyssna och sjunga med till Enrique Inglesias på lektionerna. Nu kan jag dock inte sluta gå runt och småsjunga "Bailandooo! Bailandoooo!" Vilket inte bara stör mig utan förmodligen även andra i min omgivning.

Jag har även,förutom det konstanta sökandet efter en jädrans lägenhet, gjort min klubbdebut här i Barcelona.
Min tanke om hur det skulle vara att gå ut i detta land stämde ganska bra in på hur det egentligen var.
Det var stort, hög musik, starka drinkar och massvis med människor som dansade. Sen luktade det svettig marockan i princip överallt, en doft jag tror man får ta att lära sig tycka om ifall man ska bli en partypingla delux i detta land.
Men kul hade vi, iallafall jag. Det var länge sedan jag var ute och dansade så det var kul att få hoppa omkring och slänga lite med höfter och hår. Jag liksom gick in på dansgolvet och frågade mig själv "what would cici do?" Och sen så dansade jag hur snyggt och graciöst som helst, jag lovar.

Idag söndag har jag och mina fyra kompanjoner ifrån skolan varit på en marknad och köpt lite olika saker. Jag köpte ett hårband och ett par byxor som gick på hela 3 euro. Jag säger som Justin Bieber "I got money in My pants that I really like to blow, swag swag swag"
Sedan satte sig jag och Alice på en resturang nere i Barceloneta (området precis vid stranden för er som in har koll). Dit lär vi gå tillbaka flera gånger för där är inte bara maten god, utan servitörerna är snygga också. Wooooho.

Nu är jag trött i huvudet efter att ha böjt massa verb och haft lite kvalitetstid med Google translate.

Godnatt och allt där till

  • 94 Readers

Likes

Comments

Ännu en dag har passerat i staden och det har varit en bra sådan. Jag har fixat med tunnelbanekort, mailat och ringt om boende, skaffat spanskt nummer, varit på rundtur i staden med i stort sätt hela skolan, druckit kaffe på ett café med två klasskamrater och sedan mailat ytterligare angående boende. Det här med att inte ha någonstans att bo är lite frustrerande som jag nämnt tidigare. Det finns egentligen väldigt många alternativ men när man sitter där och scrollar på internet sidorna så snurrar det lite i huvudet. Lite "so many girls in here where do I begiiiin" känsla.
Men men, show must go on osv.

Och nu när jag ändå är igång med att skriva riktigt intressanta saker här i min lilla blogg så kan jag dela med mig av ännu en intressant kuriosa som jag kom på nu när jag sitter och äter.
Jag har (konstpaus) i princip bara ätit mackor sedan jag kom hit. En hamburgare och en sallad, sedan har samtliga mål varit mackor, eller bocadillos som man säger på spanska. Det ger oss ett total på ca 13-16 mackor, jag är inte riktigt säker. (Jag måste erkänna att jag saknar Fried Rice lite grann)

En annan sak jag insett är att det är ytterst risky att ha kjol på sig när man åker tunnelbana. Det skapas något sorts tvärdrag i trappuppgångarna till stationerna och då står man där som värsta Marilyn Monroe och försöker hålla ner kjolen medans man visar sina trosorna för halva staden att se. Tur att man har kvar sina sexiga new body underkläder delux iallafall.

Ha en trevlig kväll, allihopa!
And may the odds be ever in your favor....

En av många, bocadillo con lluevos! (för äggmackorna låter inte lika kul)

Här vandrar vi, runt runt runt.

  • 109 Readers

Likes

Comments

Så har nu även skolan dragit igång. Man har nästan glömt hur svårt det är att sitta helt still under långa perioder. Sen kan det vara så att det är jag som har en släng av adhd (det hade iallafall varit min käre brors teori) och sitter och gungar fram och tillbaka på stolen.

Skolan verkar dock som en bra sådan, man blev väl bemött, lärarna verkar trevliga och läget samt lokalerna är kanon. Mitt i smeten med tunnelbana 50 meter därifrån och omringad av små gränder med restaurang och affärer ligger skolan belägen med en solig terass.
Vår lilla klass består av totalt 6 elever varav 5 stycken blondiner i 20års åldern. Vi kommer förmodligen smälta in i folkmassorna lika bra som en palm i alperna eller som när jag och min vän Hanna sjung karaoke på en bar i den muslimska byn Sephorna i Malaysia.

Jag blev, som vid alla andra nya arbetsplatser och liknande, igenkänd. "Dig har jag sett här förut" sa en av de ansvariga på skolan. Men ack nej, jag har ju aldrig satt foten på denna skola förut utan har bara en tendens att alltid likna någon (super power? Ja jo kanske). 

På lektionerna pratas det endast spanska och det är lite småklurigt att förstå allt och inte minst att göra sig förstådd. Det lär väl förmodligen bli lättare efter ett tag men tills dess får svaret på de flesta frågor förbli något i stil med"eeeehhm si".

Letandet efter lägenhet åh andra sidan går sådär. Ingen verkar riktigt prata engelska och när man inte har någon vidare koll på staden så känns det lite smått hopplöst. Det hade varit skönt att bara lägga sig ner på rygg och invänta någon som slänger ett kanonboende på mig. Jag lät dock inte hålla andan.
Men för att vara lite optimistisk så har jag iallafall nu några att prata med om dagarna och jag vet skillnaden mellan feminina och maskulina prepositioner i både maskulin och feminin.
Kramar från ett svettigt Barcelona (På riktigt det är sjukt varmt för att gå runt i stan, jag är typ 50% människa och 50% svett. Daddy would be proud though) 

Här ser vi entrén till la escuela (Frida detta känns ganska rätt, Handels kan ha de)

Och här har vi trappuppgången.
Och nää, jag går inte upp. Jag tar hissen.

Slutligen La terrassa. Esta muy bien.

  • 117 Readers

Likes

Comments

Trots att jag anser mig själv vara ganska bra på att fördriva tid så börjar det bli lite småtrist att inte ha någon att umgås med här nere. Jag är inte riktigt van vid att prata så lite som jag gjort de senaste dagarna. Men det är förmodligen nyttigt att vara tyst lite då och då och verkligen känna in sig själv och atmosfären runt omkring sig, det hade nog iallafall min psykologilärare från gymnasiet sagt.

Om jag bara hade varit lite heartbroaken eller något så hade jag kunnat fördriva tiden med att skriva en novell, en sång eller liknande. Nu får jag helt enkelt nöja mig med att lyssna på show me the meaning of being lonely med backstreet boys. Och sen får vi hoppas att det inte går så långt att jag börjar gå runt och sjunga på All by myself med Celine Dion, då har det gått över styr.

Imorgon börjar dock skolan och det ska bli kul tänker jag. Bara det finns AC för det är väldigt varmt här i Espana för tillfället. Men man jag ska inte klaga, jag gillar värmen trots att jag söker mig till skuggan majoriteten av tiden.

Nu sitter jag på en restaurang någonstans, äter en bocadillo med tortilla och känner in doften av gräs (the bad kind). Bredvid mig sitter en grupp spanjorer och har en högljudd diskussion om Gud vet vad. På tv skärmarna visar dom fotboll (suprise!) och runtomkring restaurangen finns det massa palmer, vilket jag tycker är himla festligt.

Aoop, det var väl det för mig. Simma lugnt, drick mycket te och tänk på livet osv.

På denna gatan här finns det massa affärer. Det fick mig att inse att jag behöver massa saker (bara vettiga mamma jag svär)
Bidrag uppskattas, jag har swish❤️

  • 127 Readers

Likes

Comments

Efter att ha spenderat ännu en dag här i Barcelona har jag märkt att många här inte pratar vidare bra engelska. Detta må visserligen vara ett bra faktum då jag är här för att lära mig spanska men nu i början när jag i princip bara kan beställa öl och apelsin juice, säga hej och fråga var toaletten ligger så är det lite smått klurigt.
Till exempel när jag idag skulle sätta mig ner och beställa lunch (vilket btw känns som den ultimata ensam stämpel när man slår sig ner ensam på en restaurang) och servitrisen kunde lika mycket engelska som jag kan spanska. Jag skulle beställa en macka med tonfisk fast med kyckling istället för tonfisk. Efter en smått udda konversation då jag försökte förklara vad jag ville ha och servitrisen försökte förstå slutade det upp med att jag fick min macka, fast med tonfisk och kyckling. Jag kan säga att det inte är den bästa kombinationen, lite som en blandning av kattmat och indisk kyckling med oliver och tomatsås.
Men mätt blev jag iallafall.
Även mitt möte hos en mäklare jag gick in hos för att hitta boende gick sådär. "Lo siento for my bad english" fick jag höra flertal gånger då han blandade spanska och engelska lite hur som helst innan han slutligen tog fram Google translate. Då gick det lättare att kommunicera men tyvärr fanns det ingen lämplig lägenhet för tillfället så jakten på det får fortsätta.

Annars forsätter jag att virra runt och tar in på den gatan som verkar trevligast tills jag hamnar på något ställe som verkar trevligt eller där det finns en tunnelbanestation. Ungefär som jag brukar göra när jag kommer till en ny stad.

  • 131 Readers

Likes

Comments

Så var dagen D kommen för mig att ta mitt pick och pack och byta land för ett tag.

Efter en väldigt smidig nerresa och vänligt bemötande av familjen jag ska bo hos nu under en vecka så begav jag mig ut på stan. "Det är jätte lätt att hitta, gå bara rakt ner så kommer du till Gracia" förklarade min värd Ari. Men rakt ner var tydligen lite för komplicerat för mig i mitt hungriga tillstånd att förstå så jag vandrade runt och runt och runt tills jag till slut istället hamnade på stranden. Ni vet fick förmodligen den känslan "alla vägar leder till stranden, vamos a la playa, känna sanden mellan tårna och svalka min kropp"

Efter en lunch som jag faktiskt beställde på spanska (oooh framsteg) spenderade jag resten av dagen på olika bänkar, med att kolla på människor samt vandrat runt och bättra på mitt skoskav. (För vem vore jag utan skoskav?)

Annars känns läget bra, staden är fin, full av människor som glider runt i bikini och på skateboard, och jag har inte blivit bestulen på någonting (mm peppar peppar ta i trä)
Så jag tror nog ändå att jag kommer trivas. Jag ska bara ta och lära mig lite mer om hur man ska ta sig runt och vad som ligger var så att jag slipper gå runt med min gratis karta som jag fick på flygplatsen och egentligen bara har prickat ut var alla McDonalds ligger.
Men allt som allt en bra första dag.

Hoppas solen skiner på er också.
Tjohej

  • 141 Readers

Likes

Comments