Header
View tracker

Hej hallå!

Jag är så himla glad att jag hittade någon att åka till Kapstaden med. Alla berättade för mig att det är de finaste stället i hela Sydafrika så jag ville verkligen åka men ville inte åka själv. Sedan av en slump hittade jag en tysk tjej som redan bokat sin resa, som egentligen inte heller ville åka själv. Så jag bokade in mig på den också och nu sitter vi här på vårt backpack center och ska äta BBQ innan vi duschar och förbereder oss för sängen!

Hela veckan kommer att spenderas här i Kapstaden och vi ska hitta på en massa roliga saker tillsammans!

Detta var en kort uppdatering men hela dagen har bestått av att resa så det har inte hänt något speciellt, det kommer komma mer inlägg under veckan om våra äventyr.

Håll koll ☺️

👋🏼👋🏼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 14 readers

Likes

Comments

View tracker

Hejhej!

Sist jag bloggade så skrev jag lite om att vi skulle iväg och handla julklappar med barnen, dock blev det flyttat som så mycket annat vi planerar. Istället skulle "tomten" komma fick vi veta så vi fick helt enkelt ändra våra planer.

1/12
Vi skulle åkt iväg och handlat med barnen men planerna blev ändrade.
Tomten kom istället till barnen här på GCF. Tomten var ingen mindre än en söt liten dam haha. Alla barnen (även de minsta) samlades i Dining Hall vid 15 tiden för paketutdelning. Varje barn fick varsitt paket som dom lite senare fick öppna på sina avdelningar.
Paketen slets upp och dom innehöll rätt mycket smått och gott. Jag var bara med på Boy's section så har inte så stor koll på vad tjejerna fick men killarnas paket innehöll bland annat ; ett linne/t-shirt + matchande shorts, lite skolsaker såsom pennor, suddgummi, saxar, anteckningsblock m.m, något spel, en fotboll, lite godis och andra småsaker. Dom blev jätteglada, godiset tog slut på direkten och resten av kvällen satt dom och spelade spelen de fått tillsammans.

2/12
Vid klockan 9 kommer vi iväg med första gruppen barn som ska få åka och köpa julklappar. Dom är så exalterade och dom har alla tagit på sig sina finaste kläder. Vi åker iväg till ett köpcenter som ligger ca 10 minuter iväg. Väl på plats berättar vi att dom får R200 var, och då ska R100 gå till kläder medans resterande R100 får dom välja själva vad dom vill spendera på. Vi börjar med kläderna, så vi går direkt till Mr. Price. Efter mycket velande fram och tillbaka lyckades de flesta av tjejerna valt ut ett par skor och ett par byxor av något slag. Sedan köpte några utav dom även nån klänning och solglasögon. Trosor vad dock något som vi volontärer bestämde oss för att bekosta själva då vi ansåg att det var nödvändigt, då några utav tjejerna faktiskt inte äger ens ett par trosor. Vi köpte 15 par så dom kunde få iallafall 2 var. När vi var klara på Mr. Price gick vi runt i lite andra butiker och sedan avslutade vi inne på Pick' n Pay som är en mataffär. För pengarna som blev över ville dom spendera på ärbara saker. Det tog oss ca 3 timmar att shoppa och när vi väl var klara var tjejerna helt slut men samtidigt jättenöjda över sina saker, som dom dessutom hade fått välja alldeles själva. Vi blev upphämtade av vår chaufför och åkte tillbaka till GCF.

På måndag, alltså imorgon är det nästa grupps tur att få komma iväg och handla. Det ska bli både spännande och roligt att få vara med dom när dom gör detta.


Bye bye så länge

👋🏼👋🏼

  • 76 readers

Likes

Comments

View tracker

Hej hej och hej!

Nu var det riktigt längesen jag bloggade insåg jag. Det är inte bra, men allt flyter på här och är min vardag nu så jag tänker inte så mycket på att skriva om det som händer.

Idag är det redan första december, det är helt galet!
Det är inte långt kvar till jul men jag har verkligen ingen julkänsla alls. Här börjar sommaren komma nu och vissa dagar är det verkligen otroligt varmt. Det är nog vädret som gör att man inte riktigt kan fatta att det snart är jul eftersom vi verkligen inte är vana vid detta vädret hemma i december. Men det är super-härligt, vi njuter av varenda sekund vi kan få i solen. ☀️

Sista gången jag bloggade var ju också om julen, och jag vill säga otroligt mycket tack till er alla som hjälpte till att skicka pengar, det betyder så MYCKET!
Idag ska vi börja med julklapps shoppingen och det ser jag fram emot! Det ska bli så kul att få ta med barnen ut och låta dom köpa det dom vill ha. Vi fick in så pass mycket pengar att vi kan ge varje barn R200, det i svenska kronor är ca 130. Här i Sydafrika är R200 mycket så dom kommer bli jätteglada. Vi har bestämt att R100 ska gå till kläder (för det behövs) och resterande R100 får dom välja själva vad dom vill spendera på. Ah jag kan inte säga något mer än tack så jättemycket för att ni hjälpt oss och kan ge barnen denna chansen! I söndagsskolan fick alla barnen säga vad dom skulle önska sig om dom fick välja precis vad som helst, och våra barn säger ; julklappar.
Jag är så tacksam för att vi i år kan uppfylla deras julönskan! ❤️

Detta får räcka för nuläget men jag ska verkligen förslka skärpa till mig när det gäller bloggen, jag ska försöka bättra mig!

Hej sålänge

👋🏼👋🏼

  • 81 readers

Likes

Comments

Julafton är en högtid som de flesta av oss uppskattar och riktigt längtar efter. Det är en mysig tid på året då ofta större delen av släkten träffas och spenderar mycket tid tillsammans. Alla familjer har såklart olika traditioner och alla firar på olika sätt men vi kan nog alla hålla med om att julen i största del handlar om gemenskap och kärlek. Allt annat som tillkommer såsom tex, julmaten, julklappar, julmusten, jultomten och inte för att tala om allt julgodis är ju lixom bara ett plus i kanten.

Jag ska vara väldigt tacksam över hur min och min familjs jular har varit under alla mina 18 år.
Alla barn har inte den turen att få fira jul med sin familj, vilket i min värld är en självklarhet.

Här på GCF kommer jag att fira jul i år. Det är första gången under mina 18 år som jag kommer att fira jul utan min familj. Men här befinner sig barn som aldrig någonsin haft en familj överhuvudtaget och därför aldrig haft möjligheten att fira jul tillsammans med dom. När barnen kommer hit är tanken att dom ska få en så normal tillvaro som möjligt och självklart ska dom få möjligheten att fira jul också.

Jag är här tillsammans med två tjejer som heter Elin och Caroline och tillsammans vill vi nu starta en liten insamling där pengarna vi får in kommer att gå till julklappar som barnen ska få. Så om ni känner att ni har möjligheten och viljan att hjälpa oss med detta så får ni gärna sätta in en valfri summa på banknummer ; 8289-1,23 545 026-9 eller swisha till Carolines nummer (då hon sköter bankkontot) till nummer ; 076 1634062.
Märk gärna med GCF och ditt namn.
Vi vill göra julen så normal som möjligt för alla underbara barn som befinner sig här under jul.

Tack så mycket!

  • 355 readers

Likes

Comments

Sawubona - hej på er

R30 gjorde ikväll en liten pojkes kväll så mycket bättre, och hans mage så mycket mättare. Det gjorde även mig, så otroligt glad.

Jag, Elin och Carro beslutade oss för att åka och äta kvällsmat på en restaurang idag, dels för att komma iväg lite, men även för att vi inte orkade ställa oss och laga någon mat. Så vi åkte ner till Margate för att äta på RJ's men när vi kommer dit visar det sig att dom har stängt pga storstädning. Vi blir besvikna men bestämmer oss istället för att åka till Mugg and Bean's för det var det stället vi visste som låg i närheten. Precis när vi ska svänga ner på den gatan ser vi ett nytt ställe som vi inte varit på förut och bestämmer oss för att testa det. Och detta hörrni, måste varit ödet.
När vi sitter uppe på ute serveringen ser jag en kille på andra sidan gatan (jag har sett honom förut när vi suttit och ätit) där han äter på något. Och min spontana tanke var bara "åh ja vad bra, han har fått mat". Sedan dröjer det inte länge förens han kommer fram och ställer sig under oss och börjar ropa lite försiktigt. Där sitter då vi med massa förrätt kvar som vi inte orkar så vi lägger in det i en servett och försöker ge honom, men han når det inte. Så han springer upp lite snabbt till oss och hämtar servetten, tackar och springer iväg och äter upp det han fått. Sedan kommer vår mat in, och jag får så dåligt samvete. Vad är det som gör att jag har rätten att sitta här på en restaurang och äta fin mat när han brukar hämta sin mat i soporna? När jag är halvvägs klar med min mat kan jag fortfarande inte tänka på något annat och börjar fundera på vad jag kan ge honom mer.
Jag kollar i väskan efter små pengar och hittar några R10 lappar, jag tar tre stycken och rullar ihop dom i en liten rulle. Skyndar mig nerför trappan och springer ifatt pojken som fortfarande strosar runt på gatan utanför restaurangerna. Han vänder sig om när han hör mig och säger "hi ma'm". Jag håller hårt i sedelrullen och lägger den i hans hand och hans ögon lyser upp som två solar. Jag ser på honom att han blir lycklig ända ifrån insidan och det gjorde mig så lycklig. Han tackar mig tusen gånger, jag säger hej då och börjar gå tillbaka. Då joggar han ifatt mig och frågar "can I go with you and say thank you to your friends?" och jag svarar "yes of course" och han springer med lätta steg jämte mig fram till Elin och Carro och tackar dom så mycket. Jag säger till honom att det är R30 och inte bara R10 som det ser ut att vara och än en gång ser jag lyckan i hans ögon. Han fortsätter tacka mig sedan springer han iväg. Han springer rakt in på ett matställe för att köpa mat så att han blir mätt för natten. Lilla pojk, underbara barn! ❤️

  • 372 readers

Likes

Comments

Hej allihopa

Nu var det längesen jag bloggade, fy mig. Det måste det bli ändring på.

Dagarna här nere i Sydafrika flyter på. Det går så snabbt så jag själv inte ens hänger med. Det känns ibland som att det inte händer någonting samtidigt som att det händer för mycket. Det är svårt att få lagom.

På ett sätt flyter dagarna ihop. Man kommer ihåg allt som händer men det är otroligt svårt att komma ihåg NÄR det händer. Alla dagar känns som en enda stor dag om man kan beskriva det så.

Jag älskar att vara här. Visst är det många saker som felar, det blir "konflikter", missförstånd/kommunikationsproblem, och allt annat också för den delen som kan tänkas hända. Men, jag älskar att vara här. Man får se och vara med om så mycket. Man hjälper till med så mycket. Ibland är det frustrerande för det känns som att man inte räcker till hur mycket man än försöker men samtidigt vet jag att jag gör så gott jag kan. Mer kan man inte göra.
Är jag glad över att jag tog beslutet att åka hit?
Ja absolut! Jag ångrar det inte för fem öre. Det var jobbigt i början att veta att man blir ett år sen med studenten, men efter den tiden jag varit här nu så kan jag bara säga att det är SÅ värt!


I torsdags kom det ett nytt barn hit, i 7-8 års åldern. Jag var inte där då för jag var ledig, men jag fick höra att hon var blyg och tillbakadragen vilket är fullt förståeligt.
Igår såg jag henne på Nursery't för första gången men det var allt. Idag var vi och badade i en pool vid stranden och det är inte alls en blyg och tillbakadragen tjej längre utan en glad och framåt tjej som njuter av tillvaron (även att den är väldigt "ovanlig" i våra ögon).

Igår hämtade Ida och Jenny hem lilla mini från sjukhuset igen, så nu är han här igen vilket är skönt. Dock vet vi inte hur länge han kan stanna här eller när/om han måste till sjukhuset igen men jag hoppas att det dröjer.
Det kom även en ny liten tjej till Nursery't insåg jag imorse när vi var där.
Det börjar ju ändå närma sig december vilket är den månaden barnen vanligtvis kommer hit eller lämnar. Så det ska bli spännande att se.

Detta var en liten allt i allo uppdatering men jag kände att det var längesen sist som sagt, jag ska försöka bättra mig!

Men godnatt för idag,

👋🏼👋🏼

  • 412 readers

Likes

Comments

Godmorgon allihopa, eller nej för mig är det faktiskt ingen god morgon då jag vaknat efter ännu en väldigt sömnlös natt. Dom få gånger jag faktiskt somnat till har jag drömt otroligt konstiga drömmar vilket resulterar i att jag vaknar upp med en extrem ångest. Aja tragiskt nog är jag van så det är bara att gilla läget..
Eftersom jag blev så otroligt trött igår kväll när jag höll på att uppdatera fick jag avsluta bloggandet efter bara en utav alla aktiviteter vi ägnade oss åt igår så nu tänkte jag försöka få upp även resten ;

Efter att vi stigit i-land igår efter hajdykningen tog vi oss en dusch i utomhus duscharna som fanns på stället. Vi gick och bytte om för att åka iväg och ta ut kontanter för att kunna betala för kalaset.
Väl tillbaka betalar vi och får våra cd-skivor med alla bilder som tagits under vattnet på oss tillsammans med hajarna och fiskar. Efter detta tipsar dyk-coachen oss om frukosten som serveras på restaurangen precis bakom deras lokal uppe på en liten kulle. Eftersom att klockan var frukosttid och vi inte ätit något bestämde vi oss för att gå dit och äta.
Jag och Elin beställer varsin strawberry milkshake ;

Frukosten bestod sedan av rostat bröd (med eller utan sylt) ägg, bacon, pommes och tomat. Eftersom vi åkte hemifrån så tidigt åt vi ingen frukost innan vi åkte så frukosten nu satt som en smäck. Glömde konstigt nog att ta kort på den men jag var väll för hungrig. När vi ätit upp och betalat gav vi oss vidare in mot Durban där vi skulle åka till Moses Mabhida Stadium. Väl där ser vi att det även är marknad på gång vilket ser super mysigt ut men vi börjar med det vi åkte dit för att göra. Nämligen ta Sky Liften upp till toppen av Stadion för att se utsikten av hela Durban och Indiska Oceanen. Vi gick och köpte våra biljetter för R60 var och gick sedan och ställde oss i kön. Här kommer bilder på hur det såg ut ;

Detta är förstås inte allt som vi såg men det går inte att få med allt på bild. Vi åkte sedan ner igen och gick på marknaden och strosade runt. Elin var nog den utav oss som handlade mest denna gången haha. Efter en stund när vi kollat klart på allt bestämde vi oss för att äta,

Det blev nudlar och färskpressad apelsinjuice. Vi gick även och köpte några macarones till efterrätt,

Och sedan var vi klara.

Medans vi var uppe på toppen utav stadion och kollade på utsikten såg Elin något som hon trodde kunde vara ett köpcenter så när vi var klarar på marknaden bestämde vi oss för att försöka hitta dit. Det gjorde vi rätt snabbt och smidigt men vi insåg rätt snabbt att det inte var ett köpcenter utan mer ah "Hotels, Casino and Entertainment" stod det. Men det verkade vara mycket folk så vi gick in för att kolla läget. Hela nedervåningen bestod utav olika restauranger, ett Casino och ett Spa typ. Eftersom vi ätit nudlar på marknaden var vi inte hungriga men vi gick ändå runt och kollade läget lite.

Båtturen hade gjort oss alla tre helt möra i kroppen och vi kom att tänka på att vi gått förbi ett spa i början så vi går tillbaka dit. Elin och Carro pratar om att åka dit innan dom ska hem i Januari. Och helt spontant säger dom att det hade varit skönt med en massage vilket vi alla håller med om så vi frågar om dom har lediga tider för tre personer och det har dom, bara 30 minuters väntetid så det tog vi. Medans vi väntar gick vi och köpte varsin läsk och gick ut för lite friskluft.
När det sedan var 5 minuter kvar till våran bokning gick vi in och väntade och betalade. Jag såg så fram emot lite massage efter denna dagen vilket jag tror att dom andra två också gjorde. Hon visade in oss och frågade om vi ville ha fot, eller rygg/nacke/axlar massage, vilket blev det vi alla valde. Stället var rätt litet men ändå hade dom tre massörer lediga så vi fick vår massage samtidigt. Men jisses vad ont det gjorde haha, både jag och massören insåg att jag hade knutor längs hela ryggraden så hon masserade på och jag försökte låta bli att skrika. Hon knäckte även till ryggen några gånger och gav mig både huvud och arm massage utöver det andra. Just i stunden gjorde det nog ärligt mest ont, men efteråt kändes det så skönt. (Idag gör det mest ont igen). Sedan bestämde vi oss för att börja köra hemåt igen. Det tog inte så lång tid innan jag somnade i bilen så det var en himla tur att det inte var jag som körde.m, och sedan sov jag nog hela vägen tillbaka till Port Shepstone. Där stannade vi ett tag för att tanka lite, kolla i mataffärer osv, innan vi fortsatte hemåt.

Väl hemma åt vi kvällsmat, jag duschade och försökte sedan uppdatera bloggen vilket jag enligt mig själv lyckades med lite sådär. Lite uppdaterad blev den ju iallafall innan jag somnade ;-)
Detta var nog i stora drag det mesta som vi hittade på igår. Idag kommer jag tillbringa dagen i sängen för att försöka vila upp mig.

ByeBye kompisar, vi hörs

👋🏼👋🏼

  • 564 readers

Likes

Comments

Godkväll allesammans

Nu tänkte jag försöka sammanfatta denna otroligt händelserika dag i ett litet fjuttigt blogginlägg för att ni (om ni vill) iallafall ska kunna läsa om vad vi hittat på.

Tredje morgonen jag vaknar och känner att jag sovit otroligt dåligt. Vet inte ens om jag kan säga att jag sovit. Men iallafall, alarmet ringde 04.30 för dagens äventyr.
Vi lämnade GCF vid 05.10 för att ta oss till Rocky Bay Beach där vi skulle göra Shark Cage Diving. Detta var från början inte min idé men när jag hörde att Carro och Elin bokat resan så var jag inte sen med att haka på.
När vi väl var framme hade vi 50 minuter till godo vilket behövdes för att lugna Elins nerver. Då berättade kvinnan i receptionen att det är möjligt att vi även får se delfiner och då var Elin helt med i spelet igen.
Vi fick varsin våtdräkt att byta om till och när dom satt som korvskinn på oss hade det även kommit ett gäng tyskar som skulle med oss ut på samma äventyr.
När alla var ombytta och klara gick vi ner mot stranden för vidare instruktioner. Vi fick ett par handskar och sedan skulle vi tillsammans putta ner båten i vattnet.

När båten väl var i vattnet bar det ut över vågorna som här är helt enorma de första 100-200 meterna ut från stranden. Vi höll i oss för kung och fosterland för att inte flyga av båten då man satt uppe på kanterna och inte i den. Handskarna var uppskattade men trots det är mina knogar nu helt skinnflådda och fingrarna helt ömma utav att hålla fast sig i repet som gjorde att man satt kvar.

På grund av det dåliga vädret hade vi lite svårt att hitta till den andra båten som redan låg ute på havet med buren redo, men till slut hittade vi fram. Vi byter då båt med gänget som redan varit ute och som nu istället ska tillbaka. Dom sitter där med sina klubbor i munnen, helt blåa om läpparna och berättar att vi inte alls behöver vara oroliga eller nervösa. Medans vi fortfarande sitter där på båtkanterna ser vi massor utav hajfenor som simmar precis bredvid båten. Det kändes så mäktigt.
När alla bytt båt, vi fått på oss våra cyklop och det andra gänget åkt iväg kan vi börja. Dom släppte ner oss alla 5 i buren tillsammans med en safety diver som visade oss vart vi var tvungna att placera våra händer och fötter för att inte provocera hajarna. Sedan hade vi en halvtimme i vattnet för att kolla på dessa coola djur på otroligt nära håll och i deras egna hemmiljö. Det var lite svårt att hålla sig nere i vattnet eftersom våtdräkten gjorde att man flöt tillbaka upp men den skyddade mot det rätt kalla vattnet så det fick gå. Detta var definitivt en värd utflykt. 4 utav tyskarna valde att istället snorkla vilket betyder att de låg och flöt på vattenytan löst med hajarna men också tillsammans med en van hajdykare.

Jag gick upp efter 25 minuter då jag började känna mig illamående utav att ligga i vattnet när det var så mycket vågor. Man lixom flög runt lite i buren och hade inte så mycket kontroll över sig själv då vågorna var så mycket starkare. Tillbaka uppe i båten fick man en regnjacka att ha på sig och en klubba. Det var den godaste klubban jag någonsin ätit. Den behövdes verkligen i just det ögonblicket. Så perfekt. När alla är uppe i båten igen och buren är upp-fiskad var det dags att starta båtturen tillbaka mot land igen.

När man sedan betalade R950 för dyket ingick en cd-skiva med massa bilder som tagits under vattnet.
Några av dom kommer här ;

Oj nu känner jag att mina ögon börjar rulla utav trötthet så jag tänker att jag får avrunda detta inlägget nu men om ni trodde att dagen var slut där så har ni helt fel, men resten får jag blogga om imorgon för nu måste jag sova. GODNATT

👋🏼👋🏼

  • 572 readers

Likes

Comments

Hej och godkväll

Imorgon vankas det storäventyr för lilla mig, Elin och Carro. Vi har nämligen våran lediga helg och tänkte därför hitta på något roligt. Plan A förstördes då det visade sig att det skulle regna hela helgen vilket inte passade våran planerade aktivitet så vi fick helt enkelt tänka om. Nu kör vi istället på spontanidén plan B så klockan 05.00 inatt lämnar vi Margate för att åka vidare till Durban där vi ska tillbringa hela dagen.
Vi är så taggade!

Godnatt på er, hörs imorgon

👋🏼👋🏼

  • 595 readers

Likes

Comments

Hejhej

Tänk att det redan är november. Det är helt galet. Tiden bara flyger iväg och det är verkligen inte ofta jag känner så. När man är hemma i den vanliga vardagen känns en timme som 10000 timmar så jag förstår aldrig vad folk menar med att tiden går så fort. Men nu måste jag verkligen hålla med, woooow vad tiden springer iväg.

I tisdags jobbade jag, Elin och Carro fortfarande morgonpass men vi hade planer inför eftermiddagen så det gjorde det lite lättare att komma upp klockan 06.00.. Allt på jobbet flöt på som det skulle och dessutom lärde jag en utav de små att åka på en sån här spark-motorcykel som han sedan åkte runt på ett tag!

Vid halv 2 slutade vi som vanligt direkt efter att vi hjälpt till med att mata de små. Då åt vi 3 lunch tillsammans innan jag hoppade in i duschen och Elin och Carro åkte iväg till gymmet. Sedan gjorde jag iordning mig lite och låg och vilade medans jag väntade på att dom skulle komma hem och bli klara. Vi skulle åka iväg och kolla på bio och äta ute, och Jossan slutade också tidigt så hon följde med oss!
Vid 16.50 lämnar vi GCF och jag kände mig så stressad för att bion började vid 17.00, men vi hann faktiskt! Filmen vi var och kollade på var ; Jack Reacher, Never go back. Den var faktiskt bra även om det verkligen inte var en film jag hade valt, men den var sevärd ändå tycker jag. Efter bion gick vi till ett ställe (kommer dock inte ihåg namnet) där vi skulle äta och eftersom att jag har bestämt mig för att lära mig äta sushi fick det bli just det, så jag och Carro åt sushi medans Jossan och Elin åt en avokadosallad.

Sedan var det dags att åka hem igen, och denna gången skulle jag köra. (Elin körde dit). Så jag sätter mig och ska starta bilen, men den är totaldöd.. Då har Elin glömt stänga av lysena så batteriet hade laddat ur medans vi var på bion och åt....... Det här får bara inte vara sant är nog den första tanken som slår oss allihopa.. Men vipps så bara flyger Carro ut ur bilen och springer ikapp en mamma och hennes två barn som är dom enda kvar på hela parkeringen för att fråga om hon har några startkablar i sin bil vilket hon tack och lov hade. Så hon och hennes barn som var jättekunnig i detta ämnet hjälpte oss att starta bilen igen, HUUUH. Tack för det!!

Sedan har det inte hänt något speciellt varken igår eller idag utan allt har flutit på som det ska!

Tack och godnatt för tillfället

👋🏼👋🏼

  • 621 readers

Likes

Comments