​Hejsan

Har nu märkt att jag var inne och la upp ett ny inlägg i maj senast och ja det var ju ett tag sen och det har hänt en jävla massa med grejer i mitt liv så ni ska få höra lite.

Senast jag skrev så höll jag på att avsluta mina kurser för vårterminen och jag blev godkänd i alla mina kurser och håller just nu på att läsa danska och människors miljöer på distans vilket jag faktiskt tycker går väldigt bra :)

Men vidare till vad som verkligen hänt mig.

I April var jag ju hos läkaren på vårdcentralen, den bästa läkaren på denna vårdcentralen faktiskt. Han tittade lite och frågade ut mig om allt sen fick jag ta lite blodprover och avföringsprov, jag fick remiss till både koloskopi och ultraljud på sköldkörteln. Men jag fick höra att i princip alla mina värden var perfekta, dock hade jag förhöjt blodvärde i avföringen.

Koloskopin åkte jag på i början av Juni och det var relativt lugnt, ok jag fick riktigt ont när de skulle göra undersökningen men fick lite lugnande, avslappnande och smärtstillande så det var ok, jag sov ju nästan igenom hela undersökningen så :P Men de hittade en inflammation i tunntarmen, ändtarmen och tjocktarmen såg väldigt bra ut och var inte sjukt så men ja tunntarmen kunde de inte kolla hela eftersom när man har inflammation så gör det sjukt ont när de ska pilla där liksom. 

Men jag fick reda på då att jag har en sjukdom som heter Crohns, det är en kronisk mag och tarmsjukdom som kan gå så långt som från munnen och ner till ändöppningen, dock så vet jag ju att jag inte har det i ändtarmen eller tjocktarmen och förhoppningsvis har jag det bara i en del av tunntarmen. Vissa människor måste opereras men inte alla, då tar de bort en del som är sjukt och ibland kan det vara så illa så man istället får ha en påse på magen. Vad som blir problem med sjukdomen är att man får blod i avföringen och i och med att tarmen är sjuk så kan den inte ta upp alla näringsämnen som kroppen behöver och man går ner i vikt, alltså allt man äter går i princip bara rakt igenom kroppen och ut igen, dock kan man få väldigt ont då ja ni vet om du har en öppet köttsår så gör det ju ont ifall saker dras emot det och samma sak är det inuti kroppen. Så när man äter så kan det göra väldigt ont.

Men efter det så fick jag göra några till blodprover och  ett nytt avföringsprov innan jag skulle få komma till min specialistläkare. Jag var där i början av denna veckan. Jag har en kvinnlig läkare som verkar fantastisk. När jag gjorde koloskopin så fick jag börja på kortison som jag gick på i lite mer än 3 veckor.När jag sedan kom till min läkare så hade hon kollat de blodprover jag tagit och mitt nya avföringsprov och allt annat. Hon sa det att man ska ha ett värde i avföringen som är på under 20 och när jag gjorde det första provet så låg mitt värde på 300 och nu när jag tog det nya så var det uppe i 900 så hon tyckte inte att min nuvarande medicinering fungerade som den skulle, så nu går jag på stark kortison, behandlingen är dock lite konstig tycker jag eftersom jag ska trappa ner på min medicin och inte upp men ja förhoppningsvis så kommer jag må väldigt bra när den avslutas i September :)

Dessutom sa min läkare att jag är i närheten av att få järnbrist då min kropp inte tar upp folsyra, kan finnas flera anledningar till det men hon sa att kroppen har svårt att ta upp näringsämnen så då tyckte hon att jag skulle testa att få järn på dropp då det antagligen inte finns någon mening med att ge det till mig i pillerform eftersom kroppen antagligen ändå inte kommer ta upp det.

Så just nu denna veckan ska jag ta 8 tabletter kortison om dagen, en folsyra tablett och 1 kalcium tablett, för de som har tagit kortison så vet ni att det inte är så bra att ta i längre perioder då det kan komma att skada olika delar av kroppen, till exempel då skelettet, så jag får ta kalcium tabletter för att inte få så mycket problem.

Men nu har jag snart gått på medicinen i en vecka och ska då börja ta 7 tabletter istället och det känns lite bättre, magen börjar kännas lite bättre och kramperna verkar ha blivit bättre då de inte kommer så ofta. Men har fått tid till Magnetröntgen men är väldigt nervös eftersom jag tidigare bara röntgat benen och nu ska jag röntga hela magpartiet.

Men nu ska jag vila en stund innan jag ska laga mat :)

Kram J

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hej!

Ja nu är det först och främst en enormt bra sak, jag gjorde mitt sista prov i Religionskunskap(Buddhism, Hinduism och Sikhism) var relativt nervös eftersom jag somnade igår när jag mediterade... Men jag fick godkänt vad jag vet men får reda på exakt vad jag fått för betyg på måndag men jag bryr mig inte om jag bara fått ett E .

Men ja vidare till lite jobbigare saker, haft problem denna vecka eftersom vågen säger att jag gått ner över 1 kilo på en natt... Vet inte om det är normalt men jag tycker att det verkar enormt sjukt och jag gick in och kollade mitt BMI och det är nere på 16,4!! Då om vår våg verkligen har rätt men jag hoppas som fan att den inte har det..

Men nu måste jag skriva lite på min novell och kanske lägger upp den jag skrivit i engelska senare ;)

Puss J

Likes

Comments

Hej!

Ja då är det tisdag igen, har sovit rätt länge som vanligt.. Igår cyklade jag ner till centrum för att handla lite mat och låna några böcker sen blev det promenad hem med min älskling och Stella :) Trevligt men relativt kallt.

Så idag blev det mattelektion sen gick jag till SYV för att söka mina kurser till sommaren så det blir att plugga kurserna människors miljöer och Danska 1.

Dessutom nu säger våran våg att jag väger under 45 kilo.. Vilket är väldigt sjukt för i så fall skulle jag gått ner över 1 kilo under natten och hur fan kan det gå så?! Men antagligen är det något fel på den så jag försöker istället att inte tänka på det utan fokuserar på att äta så mycket som möjligt. Har kommit på att man kanske kan testa att äta pressad mat sånt som man ger typ bebisar, eftersom att man gör ju av med flera kalorier när man tuggar tänkte då att jag kanske kan gå upp lite på att bara inte tugga så mycket :) Men självklart handlar jag ingen barnmat utan jag gör det helt själv.

Har nu faktiskt gjort pressade morötter hade cirka 5 st som var relativt små så det blev typ bara 2 dl men min älskling ska handla åt mig idag så jag kan göra mer :D men jag försöker använda rätt mycket olivolja eftersom det ska innehålla mycket kalorier och jag vill försöka få i mig mellan 2000 och 3000 kalorier per dag, jag lärde mig när jag var yngre att någon i min storlek ska få i sig cirka 1500-2000 kalorier/dag och det var när jag var aktiv.

​självklart blev det lite mys med Stella när jag hade kommit hem från skolan, när hon här hemma så är det alltid obligatoriskt att kela lite eller ta en promenad direkt när man kommer hem :)

Men nu ska jag fixa resten av min lunch och fortsätta med min religion så jag är redo för mitt prov på torsdag :D


Puss puss J

Likes

Comments

Ja äntligen har jag fixat en ny header. Tar mig mycket längre tid än jag vill men nu är den fixad :D

Skriv gärna vad ni tycker om den och den gamla :)

Min gamla header, där då min lilla chihuahua stod i centrum som nu inte finns levande men klart finns han i mitt hjärta.

​Och nya headern, minne från min chihuahua och såklart en bild med lilla Stella

Hoppas ni gillar dem :)

Puss J

Likes

Comments

Ja då kommer ett av de bästa inläggen... antagligen :P

Tänkte lägga upp lite fina bilder på vår lilla hundvalp Stella, så får ni också se hur mycket hon växer ^^


Bilderna tagna under första veckan med lilla Stella :)

En väldigt söt men envis liten valp är hon, men när hon väll vill så är hon hur duktig som helst :)

Här är hon cirka 10-12 veckor gammal, andra tågresan då vi åkte till Malmö och köpte en selen och självklart älskar hon pussar^^

​12-14 veckor och hon växter så mycket! 

Nu ska vi sova lite i alla fall men snart kommer det fler nya bilder :)

Puss J & Stella

Likes

Comments

Hej

Ja det är exakt som det låter BubbliBabbeli, tänkte faktiskt bara skriva ner lite av mina tankar och vad som händer i mitt liv.

Vår lilla hundvalp, Stella är nu 18 veckor alltså blev hon 4 månader denna veckan :) Hon har blivit riktigt stor hennes vikt ligger mellan 10-12kg så jag har lite svårt för att bära henne.Sen har jag bestämt vilka kurser som jag vill plugga under sommaren, men ja borde väll tänka mer på de kurserna som jag pluggar just nu och det gör jag, skrev en lista igår på vad jag måste göra i skolan, just för jag är så dålig på planering men vet att jag först måste börja med att svara på frågor inom Hinduism och Buddhism så jag kan klara provet nästa vecka.

Sen ska jag läsa en till bok i engelska men jag ska läsa en av min favoritförfattare så det gör inget :)

Men ja över till roligare saker eller ja inte roligare men ja har ju varit hos läkaren och så eftersom jag har stora problem med min mage, läkaren hittade i princip inga fel i mina blodprover förutom att jag hade ett väldigt litet förhöjt blodvärde annars var allt som det skulle så jag är varken gluten-intolerant eller diabetiker vilket jag är grymt lycklig över :D Men ja ska få en tid till Koloskopi och jag väntar fortfarande på att få ett ultraljud på sköldkörteln.

Men livet är ändå relativt bra det är väldigt fint väder och det har det ju varit väldigt länge nu, varmt och skönt dock så är det ju lite problem med pollen men gräspollen har ju inte riktigt blommat än så jag har inte så mycket problem, min Björk-allergi håller ju dock på men den är inte så problematisk som min gräs-allergi som tur är :) Så för tillfället så njuter jag bara.


Förra helgen var vi faktiskt i Malmö för att fira min storasyster med Laserdome, väldigt kul bara lite jobbigt med rökmaskinen och ungjävlar som lyser en i ögonen... Vi spelade två omgångar och vann båda:) även om jag var väldigt dålig var ju första gången för mig så:P

Men efteråt blev det att promenera med dem på restaurangen de skulle äta på och då hämtade vi upp lilla Stella också och sedan drog vi för att måla på P-huset, jag kanske inte gör det snyggaste men det börjar bli bättre :D

​Det var lite om vad jag hållit på med och nu ska jag ta en promenad med Stella sen blir det att tvätta..


Puss puss J

Likes

Comments

Hej hej :)

Ja då ska jag börja blogga, har tänkt på att starta med det igen väldigt länge och haft denna bloggen uppe väldigt länge men ja, jag har väldigt svårt för att verkligen komma till skott med det mesta och att avsluta.

Men då var det över, den första raden är skriven

Men vem är jag då?

Jag heter Joanna och är 22 år gammal, jag pluggar upp några gymnasiekurser just nu för att få ett slutbetyg eftersom de flesta jobben här i Sverige kräver ju att man har det och när jag är klar med det får jag se vad jag ska göra då.

Jag skulle vilja beskriva mig själv som en positiv och glad person men då skulle jag nog ljuga rätt mycket och det vill jag inte, jag är positiv men alla har ju sina perioder då man blir lite extra negativ sen har jag ju också humörsvängningar så :P

Men jag kan säga att jag är en snäll och omtänksam människa, bryr mig enormt mycket om de människorna runt om mig även om man inte står mig väldigt nära så hjälper jag gärna till så bra jag kan.

Vad gör jag på min fritid?

Som dem flesta vet så har man inte mycket fritid när man studerar på heltid, läser just nu 5 kurser på heltid 4 stycken 100poängs kurser och 1 50 poängs kurs, 2 av kurserna är dessutom på distans och det är ju inte att skämta med, planering är inte min starka sida... Men det är skönt för jag lär mig att planera in mina kurser och det går bättre och bättre :)

Men på min fritid så umgås jag med min sambo och vår 14 veckors gamla hundvalp, Stella.

Jag håller ju också på med konst och målar tavlor och jag har en limpistol som jag vill ha mer tid till för att använda och ge liv till mina idéer.

Sen så försöker jag också få  tid till resten av min familj, försöker prata i telefon och hålla kontakten, sen har man ju tur när alla har tid att träffas, senast var dagen innan min födelsedag och min syster från Oslo var nere och alla mina systrar var hemma hos mig och det var väldigt trevligt, dock tycker jag ibland att det är jobbigt att min ena syster bor i Oslo eftersom vi inte träffas så ofta man kan ju inte bara komma över dagen och träffas. Min syster i Oslo har dessutom 2 döttrar som är så söta och gulliga men även om vi inte träffas ofta så hoppas jag att när de är äldre förstår de vem jag ändå.

Min äldsta syster har också två barn som jag redan vet inte kommer glömma mig, när man till exempel hör att de övar på att säga mitt namn, det var så gulligt när jag talade med min syster på telefon häromdagen och i bakgrunden hörde jag min systerson försöka säga mitt namn

Så det var lite om mig förhoppningsvis kommer det snart ett nytt inlägg :)

Puss puss J

Likes

Comments