Snart lider 2016 mot sitt slut och vart ska jag börja? Jag gick in 2016 med att, detta år ska jag bli frisk, jag ska ta mig ur min psykiska ohälsa. Jag hade HOPP. Men ack så fel jag hade, detta år har varit det mest kämpigaste året i mitt liv. Min depression har så många gånger varit nära att vinna över mig MEN jag har varit starkare och har överlevt. Det är nog det mest viktigaste jag gjort i år; överlevt.

För ett halvår sen trodde jag inte jag skulle få ens uppleva min födelsedag. Jag trodde det var slutet och jag såg inget ljus alls. Jag var så sönderstressad i mig själv, jag hade legat i för hårt och det slutade med att jag "gick in i väggen" och blev allt sjukare i min depression. Nästintill allt har varit totalt svart detta år, hopplöshet och förtvivlan. Jag ska dock inte klaga när mitt sommarlov ändå var helt okej, jag fick känna hur det var att må bra, på riktigt alltså. Inte låtsas. Det var verkligen så skönt. Jag är så tacksam för jag fick känna av det.
Men sen kom verkligheten ifatt AKA gymnasiet. Mina förhoppningar var faktiskt att det skulle vända. Nu var det min tur att få må bra och bli frisk. Var det så det blev? Nej. Tvärtom. Jag är nu tillbaka i samma mående som för ett halvår sen om inte ens värre. Det känns förjävligt och jag kommer eventuellt bli sjukskriven efter mitt jullov. Det suger. Mitt hopp för att det blir bra är så långt borta det bara går.

Jag vill bara tacka ALLA som har stöttat mig under detta år, det har betytt så mycket och utan er hade jag inte klarat det. TACK!!!

Likes

Comments

Just nu är jag inne i en period där jag har tusen bollar i luften. Jag vill göra allt eller inget och även om jag gör det bästa är jag inte nöjd. Jag är full av tankar och känslor och vet inte hur jag ska sätta ord på det.

De senaste månaderna har allt varit jobbigt, att vakna, äta och bara försöka ha ett normalt liv. Det är krävande och jobbigt. Kanske är det min depression som spökar, eller stress eller bara all sorg som börjar komma? Med handen på hjärtat vet jag faktiskt inte, jag går runt med ständig ångest. Och jag menar det, inte bara som ett vardagligt uttryck "vilken ångest jag har!!!" utan verkligen riktig ångest. Konstant illamående och känslan av att känna sig inlåst och ha ett stort tryck över bröstet. Jag börjar att spricka eftersom att jag har tryckt undan all min sorg efter min morfars bortgång och bara jobbat för hårt i skolan. Så jag antar att det här är priset jag får betala, ständig ångest och känna mig totalt jävla värdelös.

Som ni vet vill jag inte sluta blogga men just nu ser jag ingen anledning att fortsätta. Att kunna balansera upp en bra blogg med en regelbunden uppdatering samtidigt jobba med sig själv och ha skolan efter sig är ett helvete. För er som inte har en depression eller någon annan form av psykisk ohälsa så kommer ni inte förstå vad jag menar, det är inte lätt. Det är på riktigt en kamp VARJE DAG. Oavsett om jag skrattar eller inte så mår jag inte bra. Det är en fasad, en mask. Just nu kommer bloggen stå orörd en tid framöver och jag vet inte när jag kommer ta upp bloggandet igen. Jag har nått ut till så många människor med mina berättelser både på bloggen, min instagram och via mitt reportage i frida tidningen och jag vill såklart inte sluta när jag vet att jag inspirerar och folk faktiskt ser upp till mig men just nu måste jag försöka fokusera på mig själv och inte hamna i samma mönster jag var för ett halvår sen."depression is living in a body thats fights to survive with a mind that tries do tide."
Likes

Comments

Satt och kollade igenom mina inlägg från sommaren då jag var som mest aktiv. Kan bara säga att jag saknar verkligen att uppdatera er här på bloggisen. Nu är jag inne i en jobbig period med mitt mående och vill bara sova hela dagarna. Inget är kul och allt är jobbigt - ja ni förstår nog. Allt är stressigt och det är mycket som håller på att hända och händer som ni kanske förstår. Jag vill inget annat än att finna lyckan i att börja blogga igen eftersom det har varit så kul förut men jag antar att det kommer ta lång tid innan jag kommer komma tillbaka och uppdatera någorlunda regelbundet. Måste försöka fokusera på mig själv och mitt eget bästa innan något hemskt händer, vi hörs när vi hörs och under tiden finns jag på snapchat där min story är öppen för alla och den är alltid uppdaterad! lundqvisst hittar ni mig på snap. Ta hand om er sålänge

Likes

Comments

Hej! Jag hoppas allt är bra med er. Som jag skrev i ett äldre inlägg har det varit ganska fullt upp för min del och bloggen har inte varit min prio 1 just nu. Den 29 September somnade min morfar in och det är anledningen till varför det har varit så tyst ifrån mig. Detta har såklart tagit på både mig och min omgivning. Mycket med planering av begravning och liknande. Allt känns som en enda stor röra. Förutom det har jag satt in min P-stav idag pga att jag inte vill ha min mens längre sen är mitt blodvärde ganska lågt. Det har sjunkit från 130 till 110 på någon vecka och idag tog jag nytt värde med samband med P-staven och då hade det sjunkit till 107.. Är konstant yr och trött. Jag kan inte svara på så mycket om hur mitt psykiska tillstånd är eftersom jag har bara kört all in de senaste 2 veckorna och tryckt undan alla känslor helt och hållet och har fejkat till 110% men snart är verkligheten ifatt. Vill mest bara ge er en liten update och förklaring varför det är så tyst här och varför det lär vara tyst ett bra tag framöver. Vi hörs, kram.

Likes

Comments

Hej på er, jag vet att jag har haft en ganska lång paus igen och jag ska inte ursäkta bort det eftersom jag har ingen anledning till varför det har varit så tyst som det har varit. Just nu är det väldigt mycket som händer i mitt liv, jag har tillbringat tre dagar på sjukhuset eftersom min morfar är inlagd där och jag vet inte hur det kommer bli, när han blir utskriven och så vidare. Som ni vet har jag oxå skola som vanligt och när jag kommer hem gör jag i princip ingenting, jag lägger mig i sängen och kollar sociala medier eller någon serie på tv:n. Har tänkt så många gånger och har skrivit jättemycket ett inlägg men slutat mitt i eftersom jag tänker att det är ändå ingen som läser det. Jag är inne i en väldigt jobbig period nu och allt är bara svart och mörkt. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur detta och jag vill bara sova hela dagarna. Imorgon har jag iallafall läkartid på BUP så jag hoppas det blir lite bättre. Men det kommer stå stilla väldigt länge här på bloggen ett tag framöver, vi hörs och ta hand om er.

Likes

Comments