Det är väl ingen nyhet. Ingen hemlighet heller, för den delen. Jag skulle vilja säga att rödvin är bland det heligaste för mig. I alla lägen. Stressad? Alla dagar i veckan. Lösning? Rödvin. Lite nedstämd? Ja jo, det händer ju. Rödvin. Peppig? Wiho! Rödvin. Mysig middag? RÖDVIN. Medan sminket växer fram inför en utekväll? Rödvin. Lite frusen? Rödvin. Nervös? Rödvin. Nejmen din stackare, ont i huvudet? Ta lite rödvin vettja. En blir ju varm av bara doften. Att höra ”klockklockklock” när en fyller i glaset. I samma stund går en ”aah”-känsla genom hela kroppen. ”Äntligen!”, tänker en. Så, ni förstår eventuellt vad det första som inträffade när jag klev innan för dörren var? Stressad efter jobb, ont i huvudet, frusen, trött och sliten. Vilken jävla, jävla lifesaver.

Så mina käraste, hur styr vi livet?

Mitt liv består mestadels av jobb. Jobb, jobb, jobb. Problem, processer, projekt, ständiga möten, enorma mängder övertid. Men vet ni vad? Jag är optimist, så mitt i all stress och ibland förtvivlan, överlever jag. Trots att jag är ensam på min position, så har jag ett team som är helt fantastiskt – och för att inte glömma en chef som jag inte annat än kan höja till skyarna. Banken i sig, som arbetsgivare, är också helt underbar. Fina värderingar, relativt familjär och... ja, allmänt trevlig helt enkelt.

Igår hade jag ettårsdag med Malmö. Summan av kardemumman är väl att pågen i mitt liv och jag, varit sambos i ett år as well. Hur vi firade det? Inte alls. Hur vi firade vår ettårsdag som par? Det firade vi inte heller. Något som eventuellt kan kompensera denna avsaknad av kärleksförklaringar, är den longweekend vi har bokat i London under december. I fyra dagar ska vi spatsera där, medan staden är i full julutstyrsel. Mysa, shoppa och ramla in på diverse pubar. På tal om pubar, det tar oss till helgerna här i Sverige. Det är mer undantag än regel att det inte slutar på en pub. Oftast både fredag och lördag. Det är heller inte helt ovanligt att natten inte slutar förrän en ringer efter taxi morgonen därpå. Förra helgen gjorde jag debut på casinot, vilket var en upplevelse. Drinkarna var dåliga, men utdelningen blev fin – vilket kanske ändå var höjdpunkten.

Likes

Comments

En oroväckande bekant känsla uppdagades i mig. En sådan känsla där en helst böjer sig ner och lyfter på mattan, för att sedan lite fint sopa under. Borsta bort. Skaka av sig. Inte ifrågasätta. Bara gå vidare. Där ena hjärnhalvan manipulativt vill gräva sig in, och den andra bestämt hävdar att endast positiva saker och ting är värda att lägga tid och energi på. Rastlösheten.... mitt största hot. 

Likes

Comments

Det bästa med att ha störande grannar, är att you don't give a fkn shit if you stör dem. Söndag, städning, skriksång - där har vi det.

  • 1471 readers

Likes

Comments

”Honey, I'm home”,skrek jag inte när jag anlände till Malmö förra onsdagen. Men jag är tillbaka, sedan tio dagar. Har bytt ut soffan mot sängen, avklarat två dagar på min nya tjänst, shoppaholicat, druckit en hel del drinkar och vinglat hem mycket sent, känt att hans läppar fortfarande passar mina helt perfekt och att han såklart är en babe. Det är ju fint! Puss.

Likes

Comments

Att min hemresa inte kantas av endast lyckliga konversationer och avslappning, det kan vi kanske vara överens om. Istället handlar det mycket om framtiden, djupa samtal, banksamtal, bostadsletande och en hel del stress. Men hur fina individer jag har i min närhet? Det är galet. Galet. Galet. Galet.

Något annat fint, är att mamma är så van med min skriksång, att det mest skulle vara onaturligt om det inte spelades olidligt hög musik och hoppades runt i huset. Livet. Livet.

Likes

Comments

När en väl tagit steget, när en väl bekräftat – då är det värsta över. Kalla mig gärna känslokall. Jag känner ibland själv att jag beundrar min egen förmåga att gå vidare. Jag har lätt att släppa in, mycket vilja att det ska fungera, jobbar gärna på mina förhållanden och kan ibland se bortom de dåliga sidorna och tro på att jag och min livspartner ska leva lyckliga i alla våra dagar. Med barn och resor och gränslös kärlek. Ni vet vad jag menar. En drömmer ju om en tillvaro där ens partner är det allra finaste här på jorden. Men så stöter vi på någon som vi tror kan vara den vi söker, som sedan visar sig vara något helt annat. Kanske till och med den direkta motsatsen. Det är inget fel i det, vi är alla olika. Vi vet inte förrän vi provat. Jag har tidigare alltid sett separationer som ett misslyckande och brukar försöka in i det sista – men jag har ändrat mig. För att ha ett fint liv ihop behöver vi göra varandra lyckliga. Jag behöver se att min partner är lycklig, och jag behöver känna att bara uppsynen av denne gör mig pirrig och glad och när en kryper upp i famnen så ska det inte finnas annat än ”herre-jävla-gud vad jag älskar dig”. Vi behöver ha gemensamma mål och delmål, fira småsaker och hålla kärleken vid liv. Vi behöver vara ödmjuka inför varandra och släppa stoltheten. Vi behöver faktiskt det. Jag anser själv att min plikt som flickvän är att min partner aldrig ska tveka på mig, alltid kan komma till mig, alltid kan påpeka om något jag gör känns jobbigt. Kommunikation är svaret på alla frågor.

Jag tror många av oss varit i den sitsen. Där vi känner att nu, nu har vi tappat det sista. Nu har vi nått den nedre gränsen, den gräns som inte går att ta sig över. Den gräns där den människan vi delat livet med, inte längre har samma betydelse. När vi inte ser den människan med samma ögon. När ens älskade inte längre existerar och har blivit ersatt av någon vi inte känner. Någon vi inte älskar. Vi tvekar inte längre. Vi vet. Egentligen har vi vetat ett tag. När landskapen brer ut sig utanför tågets fönster, kan jag inte låta bli att le. Åt dig och mig. Åt förra sommaren. Åt all längtan, frustration och hur du fick mig att skratta vareviga dag. Det är det jag ska minnas.

Det som bekymrar mig är omständigheter, inte oss. Den separationsångest som höll mig vaken under natten gick inte till ett brustet förhållande, den gick till Malmö. Jag är inte färdig i Malmö och Skåne. Jag stannar där. Kalla mig gärna känslokall, men jag gråter inte över spilld mjölk. När en dörr stängs, öppnas en annan. Det sista kapitlet i mitt och Fredriks förhållande har nått sitt slut, men i bokhyllan finns nya böcker med mängder av kapitel.

Likes

Comments

I fredags tog jag och mannen jag delar livet med, tåget över bron för att spendera helgen i Köpenhamn. Vädret var verkligen på topp, och vi strosade hand i hand genom staden med pitstops för att förtära alkohol av olika slag. Vi åt middag på HuksFluks och vandrade sedan över kullerstensklädda gator omringade av pampiga byggnader, till en källarbar där drinkar fick huvudrollen. När några glas tömts tog vi oss ut på gatan igen, och gick med lätta steg till en uteservering och blev kvar på det stället till det var dags att styra benen till hotellet. Lördagen präglades av sex timmar uteservering i Nyhavn. Det resulterade i lunch, många välfyllda glas och en bonnbränna på ena armen.

Köpenhamn är verkligen vackert och att en är så nära Sverige, går inte att förstå. Skulle nog faktiskt vilja jämföra Köpenhamn med Paris. Det är romantiskt, fantastisk arkitektur, bra uteliv, bra shopping och alldeles lagom livligt.

Likes

Comments

”Skåne? Skånska? ALLTSÅ! HAHA”, ”Malmö, dit flyttar en om en vill sprängas i bitar”, ”Malmö, Sveriges svar på Bagdad”. På ett ungefär så skrattade vi, hade fördomar och tyckte att de lika gärna kunde ge bort landskapet till Danmark igen eller åtminstone ta och göra en stor parkeringsplats.

Det är nu sex månader sedan jag flyttade hit, och jag har aldrig ångrat mitt val. Alla fördomar är som bortblåsta. Det här är helt klart en av Sveriges vackraste städer. Fylld av parker, underbar arkitektur, oanade möjligheter och vad en än vill ha – kan en få tag på det dygnet runt. Spontanitet har helt plötsligt blivit en del av mitt liv och rastlösheten har halverats. Även om jag saknar alla fina individer som jag lämnade åttio mil uppåt i landet. Även om jag ibland känner mig som världens mest ensammaste som inte har någon att luta mig mot eller när jag bara vill åka till stallet och gråta i Ramonas man, åka hem till mamma och bara få vara precis den jag är och ligga på gräsmattan och spreta med tårna tillsammans med Jonathan – så har jag svårt att se att jag kommer bosätta mig i ett litet samhälle igen. I like it here so much I might stay. Finns det något mer underbart än när ens fördomar spottar en i ansiktet? Nej. Det gör faktiskt inte det.

Likes

Comments