Vi hade en fantastisk vistelse på Nusa Lembongan. Inte alls turistigt utan lugnt och fullt med massa fina smultronställe och ännu en gång klarblått vatten och en trevlig befolkning!! Vi snorklade med den stora coola fisken Manta Ray, körde på håliga vägar (vet inte ens om de kan kallas vägar??) som gjorde att både vi och moppen fick ta mycket stryk men detta för att hitta till alla fina ställen. Det var en mysig ö med sjuka vågor och nu efter 4 nätter har vi nu åkt över till fastlandet igen till Uluwatu.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vårt fina hotell på Gilli!!

Likes

Comments

Det som alla kallar paradiset "the gili islands" var inte riktigt vad vi hade förväntat oss. Ön hade fantastiskt blått vatten, trevlig befolkning och ön, som är extremt liten, var mycket mysig. Dessvärre har ön blivit sönder turistad precis som mycket annat. Det var en stressad miljö i centrum där gående turister blandat och cyklister och hästar med vagn trängdes på öns enda gata. Det låg skräp överallt, klotter på väggarna och en allmänt skitig miljö. Vi hade bokat ett hotell i "centrum" (högra sidan av ön) men bestämde oss snabbt på plats för att avboka och lägga lite extra pengar för att istället bo på ett av de få resorten på sydsidan där det var en mycket mer lugn och harmonisk miljö. Vi hade en väldigt bra vecka på ön och trivdes kanon på vårt hotell. Vi badade i underbart fint vatten, snorklade, gick runt i centrum och kollade i butiker, åt gott och njöt av fina solnedgångar. Men man kan säga som så att man märkte att många, riktigt många, besökare har varit där innan oss.


Likes

Comments

Bra käk i värmen

Likes

Comments

Igår gick vi till något som kallas monkey forest här i Ubud. I detta område finns massor med apor som hoppar omkring och är allt annat än folkskygga. Så himla söta är dem och så coola. Efter möter med aporna gick vi till en fransk restaurang och åt de GODASTE crêpesen någonsin!!! Den första innehöll svamp, ost, spenat och efterrätten ser ni ju själva vad den serverades med.

Likes

Comments

Vi har det bra här på bali. Här känns livet mer som semester än våra äventyr i Australien och på Nya Zeeland. Här kan man leva bekvämt, bo på hotell, äta ute på restaurang istället för att trängas med sin pasta pesto i ett hostelkök utan att behöva betala en förmögenhet. Vi trivs och vi lever!

Likes

Comments

Risfält är något det finns mycket av i Bali men trots att det finns lite överallt ville vi åka vi för att titta på det populära fältet Tegalalang. Har ni sett bilder från risflt tidigare på Bali är det förmodligen detta ni sett. Påvägen dit stannade vi också till vid en kaffeodling för att testa kaffe gjort av bajs. Ja det låter lika äckligt som det är haha. Processen går till så att man matar ett råttliknande djur (minns inte namnet) med kaffebönorna och sedan använder man bönorna i bajset, skalar, rostar och brygger till kaffe. En väldigt unik och underlig process må jag säga.

Likes

Comments

Det finns så många organiska, veganska och healthy caféer här på Bali. Det är bara att välja och vraka på dessa nyttigheter. Detta café hette Avocado och bjöd på en bra brunch.

Likes

Comments

En go bar med pool och utsikt över havet och vågorna där surfare surfade i solnedgången.

Likes

Comments