En paus i solen med en iskall salted caramel frappe på inget mindre än ett Lindt cafe här i Sydney. Kan ni förstå hur god den var??


Likes

Comments

Tredje dagen i Sydney och efter att vi både igår och idag har vart i full gång med att fixa bankkort, skriva cv, leta jobb och kollat lägenhet etc så tog vi oss en behövlig paus i eftermiddags i Darling Harbour. De hade byggt ett litet sandområde vid hamnen dit vi tog med oss picknick och satte oss för att lyssna på musik och bara njuta av solen och utsikten. Jäkligt skönt.

Jag har också glada nyheter att berätta, jag och David har blivit med lägenhet här nere!! Vi delar den dock med tre andra tjejer men har eget rum och badrum. Känns så skönt att få lite eget och framför allt fast utrymme ett tag. Vi flyttar in på måndag och har den fram till och med 20 februari. Nu fattas bara jobb så att rutiner kan bli en del av vardagen igen.


Likes

Comments

Nu har vi lämnat Byron Bay och tagit oss vidare till Sydney. Vår förhoppning är att kunna stanna här en längre tid och vi är på jakt efter jobb och lägenhet här. Det är här vi vill utnyttja vårt working holiday så vi håller alla våra tummar att det går enligt planen.

Likes

Comments

Bilderna är tagna från igår när vi snorklade med sköldpaddor. Det var helt fantastiskt, vi försökte inte att ha för höga förväntningar på utflykten då vi vet att företagen inte kan rå för om djuren dyker upp eller ej. Så vi blev riktigt glada när det visade sig att flera skalmän ville komma och bada med oss. Snorklingen skedde en bra bit ute i vattnet vid ett par klippor vid namn Julian rocks. Vi såg även andra mindre fiskar och ett flertal hajar simmande under oss. De låter kanske läskigt men denna sort var inte speciellt farlig och enligt min uppskattning inte större än två meter. Fint var det och vattnet där ute var otroligt klart och blått.

Likes

Comments

Igår morse hade vi bokat in en kajaktur. Det var inte vilken kajaktur som helst utan vi paddlade ut i havet för att titta på delfiner. Vi såg en hel del, de kom dessvärre inte så nära så att man kunde klappa dem men de var häftigt att se dem på nära håll. Vi tog endel bilder på Davids gopro men vi behöver en dator för att få över dem till mobilen så de kommer så fort det är fixat än får ni nöja er med bilder som gruppledaren tog.

Likes

Comments

Vi är kvar i Byron bay och jag gillar staden massor, så himla mysig. Det har dessvärre varit lite halvbra väder så när vi inte kunnat ligga vid stranden har vi strosat runt i staden.


Vi har även varit på en dagsutflykt till den lilla byn Nimbin som ligger ungefär 1 h bilresa från Byron. Vad jag vet är Nimbin enbart känt för att krylla av mängder med weed. Det var minst sagt en udda upplevelse och som ni kan se på bilden nedan så såg det också lite knasigt ut.


Likes

Comments

Morgon surf, nja det låter väldigt mycket bättre än vad det egentligen var. Mestadels satt jag på brädan vid strandkanten och funderade på hur människorna 50 meter längre ut bar sig åt. Imorse när vi hade ätit frukost blev vi medbjudna att hänga med ett gäng och testa att surfa. Två av killarna var riktgt duktiga, om jag förstod det rätt hade en av de till och med haft jobb som surfinstruktör. Jag och David började med att testa själva vilket i mitt fall innebar att försöka hålla brädan stilla, lägga mig på mage på brädan, vifta med armarna och när vågen kommer glida med den in till strandkanten (fortfarande kvar liggandes på mage). Jag är ganska säker på att det inte ens kan kallas surfa haha. När vi tröttnat gick vi upp och David fick en egen lektion utav en av killarna medan jag tog bilder på stranden. Jag tycker vatten är så jäkla läskigt, jag har sån respekt för vågorna. Så till dess att jag övervunnit min vattenrädsla, om det någonsin kommer hända, så kommer jag nog aldrig kunna stå på vatten. Jag hade dock riktigt roligt ändå och bättre blev det när ett stimm delfiner mitt från ingenstans dök upp en bit längre ut när vi badade. Lite annat än abborrarna man kan de hemma i Sverige trots att de också har sin charm.

Likes

Comments