Vår sista dag i Queenstown kunde inte ha blivit bättre. Igår kväll bokade vi spontant en dagsutflykt ett av våra bättre beslut och en av de bättre dagarna här på Nya Zeeland. Det började med en bussfärd en bit bort från staden, där på följde en timmes färd i Jetboat (Så jäkla kul!!!). Efter en timme i en snabb hastighet hade vi hunnit långt upp på floden och därifrån skulle vi sedan få paddla tillbaka. Varför floden är så blå är för att vattnet som rinner där kommer ifrån en glaciär, det är så rent att vi kunde fylla våra vattenflaskor med det och dricka precis som det var. Vi vek av vid ett tillfälle för att åka in i ett mindre klippområde och samt för att äta lunch i solen. Häftigt var också att i området och i skogen samt bergen runt oss är stora delar av Sagan om ringens filmstudio, vi åkte bland annat förbi platsen där de två tornen en gång stod. En underbar dag och en vackrare miljö går inte att hitta.

Likes

Comments

De är inte bara bra på att göra hamburgare här i Queenstown utan de kan även det där med att göra glass. Det finns en glasskiosk i centrum där kön talar om att det är ett populärt ställe. Sol och glass, en alldeles perfekt kombo!

Likes

Comments

Idag gick vi upp för Queenstown hill, en timmes uppförsbacke och flåsande för att kolla på denna fina utsikt. Det var tungt men med honom är allt lättare.

Likes

Comments

Gårdagens lunch.
Jag har aldrig riktigt testat att äta sushi så igår tyckte jag det var dags och nu ångrar man att man väntat 19 år med att äta rå fisk. Gott var det!

Likes

Comments

Dagens äventyr blev en runda till Nevis Playground. David började att leka av sig på världens näst högsta bungy (134 meter!!!!!) medan jag stod vid sidan av och njöt av utsikten...

Ett ansikte fyllt av lycka, adrenalin och glädje. Var så otroligt stolt över honom.

Sedan var det bara att gå ut nästa brygga till världens högsta swing där även jag skulle få åka med.

Detta är istället ett ansikte fyllt med rädsla, panik och skräck haha.

WIIEEEE! Jäklar vad roligt det var. Skrattar så mycket när jag kollar på videon nu efteråt! Absolut en av topp-aktiviteterna vi gjort här i Nya Zeeland!!

Likes

Comments

Här i Nya Zeeland befinner vi oss verkligen mitt bland molnen, både bokstavligt och på grund av dess sagolika omgivning. Me like a lot!

Likes

Comments

Häromdagen gick vi upp innan solen tittat fram för att gå ner till sjön där detta träd växer vilt mitt i vattnet och för att få se solen stiga bakom bergen.

Det är väldigt unikt att trädet växer så ensamt mitt ute i vattnet. Jag hade inte hört talas om detta träd innan jag kom hit men det ska tydligen vara det mest fotograferade träd i hela världen, något jag nu också är delaktig till.

Likes

Comments

Vi var påväg ut för att handla mat på ett supermarket igår då våra rumskompisar berättade om detta hamburgerställe för oss. Fergburger, jag hade hört talas om det innan men hade ingen aning om att det låg här. De är kända för att ha typ världens godaste hamburgare och de kan jag nu också intyga att de har. Så istället för att laga mat gick vi dit för att äta. När vi kom dit sträckte sig kön långt ut på gatan men det var så värt väntan! Jag kan säga att jag fortfarande är mätt efter den måltiden...

Likes

Comments

Allt du behöver är pasta, köttfärs, tomatsås, morötter, soya, sweetchili, vitlök, salt, peppar och denna tallrik är din.

Likes

Comments

Lake Matheson är känd för att reflektera omgivningen precis som i en spegel. Det är en liten utmaning för er som sitter vid datorn men vänder ni bilderna upp och ner är det nästan svårt att säga vilket håll som egentligen är rätt.

Likes

Comments