Hejsan! Om allt går som planerat, är det inte ens 5 timmar kvar till att vi lämnar gården! Har varit en ruggig, men mysig dag med regn och blåst. Så vi har mest kollat på film och spelat Wii med Marta. Hon är verkligen en go person när vi är själva.
Ikväll har vi packat väskorna, så dom står nu redo för hemfärd!

När föräldrarna kom hem i dag blev det ett snabbt hej och hur mår du, sen gick dom för att sova. Kan ju hoppas på ett hejdå imorgon, men då dom inte ens frågat när vi ska åka eller hur. Vet jag faktiskt inte hur det blir, men det märks. Har väldigt svårt att förstå mig på dom ändå.

Puss & stor kram
Linda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Glädjen är stor just nu! Sista jobbdagen är gjord och praktiken börjar lida mot sitt slut. Vet knappast hur jag ska sammanfatta veckorna här nere, men det får jag skriva om senare.
Att träffa och säga hejdå till Mara för sista gången idag, var faktiskt jobbigt. Det är den underbara personen som brytt sig om oss och fått oss att trivas. Utan henne hade vi inte orkat stanna här!

Morgondagen kommer förhoppningsvis gå fort, för nu längtar vi hem!!
Imon kommer även föräldrarna hem, ska bli intressant att se om dom berättar vart dom varit och vad dom hittat på. Men man kan ju inte begära för mycket, då dom inte ens berättade att dom skulle åka för oss. Utan det fick vi reda på av dottern.. Är verkligen så besviken och frustrerad på hur dom behandlar andra. Det finns verkligen inget ansvar alls och allt handlar bara om dom själva hela tiden.. José som är vår praktikvärd, han som har en del av ansvaret och faktiskt gått med på att ta emot två praktikanter i en månad. Han har aldrig sett oss jobba, tar inget ansvar och då ingen av arbetarna kan engelska tycker jag han skulle visat runt och berättat mer, så man lärt sig något under tiden vi spenderat här nere.. Dessutom åker han och Tomi som sagt iväg nästan en hel vecka och har inte hört av sig en enda gång. Hur jobbet gått eller hur vi mår.
Förstår om dom planerat att åka iväg sen länge, men då kunde han åtminstone berättat det för oss och hört av sig nån gång. Men ne, så tycker det är dålig stil och är verkligen besviken.

Men klockan tickar och snart kan man nästan räkna timmarna fram till hemfärd-underbart! 😍

Puss & kram
Linda

Likes

Comments

Söndag idag och sista helgen här nere i Spanien för ny vecka imon. 👍🏼
Dagen har varit väldigt lik gårdagen, förutom att vi gått upp till en väldigt liten mataffär här i Carasa.
Imorgon är det måndag och vår allra sista jobbdag! Som kommer vara i mejeriet. Då vi och alla andra är lediga på tisdag, för det är som en slags helgdag. Och onsdagmorgon lyfter vi hemåt!!

Puss & kram
Linda

En bild hemifrån, på dom saknade korna 👆🏼

Likes

Comments

Dagen har varit väldigt lugn, som de flesta dagarna. Startade med en lång frukost och sedan kollade vi på film i soffan. Idag åkte två av kompisarna hem och blev snabbt mycket lugnare, haha. Annars har vi varit ute på en lång promenad ikväll och sen ätit kvällsmat. Nu är vi tillbaka i soffan och har film mys. Känns faktiskt att man kommit in i engelska pratat lite. Då man knappast tänker på längre, att filmerna vi kollar på endast är på engelska.

Puss & kram
Linda

Likes

Comments

Hejsan! Kvällen igår och natten har varit kaos.. då föräldrarna som sagt åkt iväg och Martas kompisar är här. Så hoppar över att berätta mer om det och hoppas på bättre sömn inatt.
Dagen har varit lugn som vanligt, men jag har varit ute och gått en runda. Medans Marta och kompisarna var iväg en liten stund ikväll, gjorde jag och Amelia kvällsmat och kollade på en film.

Imon är det lördag och vi är inne på sista helgen innan hemfärd! Saknar alla där hemma!!
Puss & kram
Linda

Likes

Comments

Dagen har rullat på som vanligt och vid halv 11 åkte föräldrarna. Vi har inte gjort så mycket i dag, men suttit en lång stund och fikat vid fåtöljerna ute. Vid lunch kom Martas 2 kompisar och nu ikväll kommer en tjejkompis till, som ska sova här.
Ikväll ska vi kanske följa med dom på resturang, men inget bestämt än.
Imorgon får vi äntligen gå till ladugården och får se vad som händer efter det.

Puss & kram
Linda

Likes

Comments

Även denna morgonen började i mejeriet, men möttes av en glad Mara som hjälpte mig med disken,då Amelia tyvärr kände sig dålig. Dagen har varit densamma annars, men har vart ute och gått en runda i eftermiddag.
Vi fick reda på att imorgon förmiddag åker föräldrarna iväg och kommer inte hem förrens Tisdag kväll. Alltså kvällen innan vi flyger hem till Sverige. Men det ska vi nog lösa och stannar hemma för att passa huset.
Men nu ska vi ta och sova, för imon blir det återigen jobb i mejeriet.

Puss & godnatt
Linda

Likes

Comments

Dagen startade med Mara i mejeriet, där uppgifterna är desamma. Däremot slutade vi redan kl. 10 i dag, då vi skulle åka buss till Castro med Marta. Tanken var att äta på restaurang och sedan kolla runt i byn.
José körde oss till Laredo och vi köpte bussbiljetter, efter ett tags väntan kom en buss. Både jag och Amelia var säkra på att det var den vi skulle med, men då Marta sa att det var fel stod vi kvar. Efter ännu en stunds väntan gick hon till receptionen, för att fråga efter bussen. Men då det var bussen jag och Amelia lagt märke till, hade vi nu missat den. Både jag och Amelia var hungriga och trötta på all väntetid. Som det alltid är med den här familjen, då dom är otroligt dåliga på att passa tider. Åkte vi hem till huset igen.
Eftermiddagen har spenderats en del i solen och imon hoppas vi på jobb i ladugården.

Puss & kram
Linda

Likes

Comments

Måndag i dag och då jag sa till José i morse, att jag gärna jobbar i laggon i dag. För att vi inte fått vara där alls mycket, så fick jag vara med vid morgon mjölket. Men när det var klart var jag tvungen att gå till mejeriet, för att klistra etiketter på flaskor som skulle användas senare till yoghurt. När det var klart staplade jag flaskor på bandet där vi gjorde drickyoghurt med naturell, vanilj, och jordgubbssmak, i två storlekar.

Ibland börjar man undra om dom fattat fel, med vår utbildning och en del av anledningen till att vi åkte till en mjölkgård. Då vi mer får diska och stapla flaskor än lära oss om jordbruket.. Tycker det är väldigt synd och börjar bli rätt segt.
Men men har lärt mig en del annat allmänt, insett hur bra vi faktiskt har det där hemma och kommer uppskatta allt mycket mer!

Nu har jag slutat och vi ska nog snart äta middag. Får försöka hitta på något senare och hoppas att Amelia kommer bli bättre då hon är dålig.

Puss & kram
Linda

Likes

Comments

Dag 23 idag och söndag. Vi har inte gjort så mycket, men vid halv 12 frågade Tomi oss om vi ville följa med till Santander. Då dom hade ett ärende där, så vi följde med. Vet faktiskt inte vad dom skulle göra, men vi blev avsläppta vid affärerna och hämtade kl. 2. Det enda var väl att allting var stängt, men gick runt och kollade lite tills dom var tillbaka.

När vi kom hem åt vi middag med Tomi och Jose, då Marta inte är hemma. Det var igår på kvällen som tjurfäktningen var, då vi fick en video från Marta, som var där.

Nu ligger jag mest och lyssnar på musik och läst lite om historian bakom tjurfäktning, medan Amelia sover en stund.

Tjurfäktningens ursprung är från Grekland och var populärt redan på 1200-talet. Pedro Romero sägs vara grundaren (på mittan av 1700-talet), till den tjurfäktning som används idag.
Tjurfäktningen på 1800-talet var en stor anledning till modernisering i Spanien. Då det drog in enorma summor pengar, störst nytta drog kyrkan, armen och landets borgmästare. Kyrkor och kloster kunde renoveras, nya vägar och broar byggdes. Det bidrog till att landet ansåg att fler tjurfäktningar skulle hållas. Så på 1860-talet genomfördes 400 stora tjurfäktningar/år och 1912 genomfördes över 800/år.
Men runt år 1930 började det bli debatter på att förbjuda det. Dock dröjde det enda till 1976, då allt fler städer började förbjuda hålla tjurfäktning. Även Spaniens största TV bolag spelar inte längre live på arenorna.

Först kommer matadorerna, picadorerna till häst och sedan bandellieros (fotfolket) in i parad till musik.
Sedan är det tre akter.
Första akten går till att picadorerna till häst, ska skada tjurens nacke och på så vis trötta ut djuret.
Andra akten springer bandellieros (fotfolket) mot tjuren, för att i sista stund hoppa till sidan och kasta färgade pilar och liknade på tjurens manke.
Den tredje och sista akten, är endast mellan tjuren och matadoren. Där han genom snabbt fotarbete och ett rött skynke, förvirrar och tröttar ut tjuren. Tills den står stilla och dödas. Därefter drars den av banan, men hjälp av mulåsnor.

Är glad att vi inte var där igår, då det bara är så otroligt hemskt!

Puss & kram
LindaLikes

Comments