Jag vet, jag är inte längre aktiv på den här bloggen, MEN om det bara finns en person som läser detta och som skulle kunna tänka sig att dela artikeln på sin Facebook, twitter eller vad som helst.. Få den att spridas, få personer med social status eller makt att se den, så är det värt det, för Sverige ska inte få bete sig hur som helst. Tack på förhand!

 Artikeln finns här under, bill du dela den så finns länken här: https://www.expressen.se/debatt/utvisa-inte-folk-som-gor-allt-for-att-bidra/​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sen skolan slutat har jag jobbat rätt mycket, men efter helgens 20 timmar på Ica är jag nu äntligen ledig på riktigt. Jag jobbar en dag om ca 2 veckor, men förutom den dagen så är jag ledig fram till vecka 32, vilket är så himla skönt.

Igår kväll var vi hos extrafamiljen och åt pizza till kvällsmat, och sen idag åkte vi till Hjortkvarn och åt glass. Så mumsigt! Till hjortkvarn var även en annan liten familj kvar, och de fick en bebis nu den 23 Juni, så det var väldigt roligt att äntligen få träffa lillen. <3

Det var så kul för H, 1,5 år, kröp helt själv in under vagnen, ni vet där man ska lägga väskor och så, där kröp hon in, och sen fastnade hon typ där, vilket var väldigt roligt att se. Hon kom ju dock såklart ut igen sen när hennes mamma till slut fick tillstånd att hjälpa henne, för först vägrade hon ta emot hjälp, hon bara skrek och skakade på huvudet när hennes mamma (eller någon annan) försökte hjälpa henne ut därifrån.

Just nu håller vi på att packa ihop det sista, inför avfärd mot farmor och farfar + faster m. familj i kväll. Där stannar vi ikväll och imorgon, sen tidigt på onsdag morgon tar vi oss till flygplatsen och påbörjar vår färd mot en veckas semester på Rhodos. Det ska verkligen bli sjukt skönt och efterlängtat. Känner även att det är välbehövligt med lite vila för min del nu efter allt jobbande både på Hjälmargården och på Ica.

Men som sagt först ikväll ska vi hem till min faster med familj och äta middag, och imorgon ska vi spendera dagen hemma hos farmor och farfar. Det är smidigt så eftersom att de bor betydligt närmare flygplatsen vi ska åka från än vad vi gör, och eftersom att vi ska vara på flygplatsen ca kl. 04.30 så är det ju skönt att vara så nära som möjligt.

Nu i veckan har jag som sagt jobbat på Hjälmargården, och samtidigt så har det varit ett stort barnläger där, vilket har inneburit att det var varit några hjälpledare i min ålder där som jag har kunnat umgås med på kvällarna när jag inte har jobbat(eftersom att det är en lägergård jag jobbar på så har jag bott kvar där de dagar jag har jobbat flera dagar i rad). En kväll var vi ute fyra personer och paddlade kanot. Vi hittade en liten vik där vi tog oss in och så satt vi där och fikade lite innan vi paddlade tillbaka till stranden och badade lite. Sen gick vi upp till bastun, som var varm då några andra hade bastat innan oss, så då bastade vi lite innan vi gick in och åt lite och så gick och lade oss vi ca 02.30. Det var en extremt mysig kväll, även om det blev lite sent in på natten, men som sagt, väldigt mysig och välbehövligt kväll.

PS. I höstas någon gång (tror det varpå gymet) tappade jag min mobiltelefon och lyckades spräcka glaset i kameran... Därav de extremt dåliga bilderna... Så förlåt för det!! DS.


Hoppas ni alla får en fortsatt bra sommar! <3

Likes

Comments

Det faktum att det näst senaste inlägget jag skrev var om att jag ville ha jullov, och att jag nu har sommarlov får mig att skämmas lite... Sist jag skrev någonting på bloggen var i Mars, vilket är för ca 3 månader sedan, och sedan dess har mycket hänt.. Bland annat har jag som sagt fått sommarlov, vilket är så himla skönt.

Officiellt gick jag på sommar lov i torsdags, men jag hade min sista lektion förra torsdagen. Sedan var jag hemma fredag till tisdag. I onsdags var det krampen, den traditionsenliga tävlingen mellan Karro och Risbergska, men som nu hålls mellan Karro och Rudbeck, eftersom att Risbergska har fått lägga ner. För fjärde året i rad vad Karro, såklart! ;) Det är 5 grenar, men efter 4 stycken ledde vi redan med 3-1, så vi behövde inte köra dragkampen alls, vilket var skönt dels för att det regnade och var kallt, men också för att det var under dragkampen förra året som jag skrek sönder min röst, så det var skönt att slippa göra det i år. Jag fick faktiskt tvinga mig själv att hålla tyst och inte skrika för mycket, för jag skulle sjunga sen på kvällen och då behövde jag ha min röst kvar.

Sen i torsdags hade vi skolavslutning och fika med klassen, och sen dess har jag då haft sommarlov. Jag har inte hunnit göra så mycket under dessa dagar, för i fredags var jag inne i stan och uppvaktade studenter, och i helgen har jag jobbat. Sen igår sov jag bort halva dagen och sen åkte vi till stan för att hämta mamma från jobbet och köpa skor till mig och min lillebror.

Idag har jag varit iväg hela förmiddagen, och nu är klockan 13.25 så vi ska äta lunch snart och sen får eftermiddagen bli som den blir.


I sommar i alla fall ska jag jobba en del på Hjälmargården, och under midsommarveckan ska jag parallellt med jobbet tillbringa lite tid på Torpkonferensen. Efter midsommar ska jag jobba lite mer och sen Onsdag v. 28 åker vi med familjen till Rhodos en vecka. Det ska bli såå skönt!

Efter det är jag ledig i några veckor igen innan det vecka 31 är dags för CHILI/XL, sommarens bästa veck.a. Det är, som jag även skrev om förra året, ett tonårsläger som jag brukar åka på. Jag var på XL 3-7 Januari och VinterChili 22-26(?) Februari också, men nu v. 31 (1-6 Augusti) är det dags för sommarläger. Det blir grymt. Sen veckan efter det är det Frizon, men då jobbar jag tyvärr på Hjälmargården igen så vi får se om jag kanske kan ta mig ut någon dag eller så... Men det visar sig då!

Förövrigt tror jag att vi ska ta oss ner till skåne och hälsa på lite släkt någon gång under sommaren, det vet jag faktiskt inte hur det blir med det. Föräldrarna mina har pratat om att de kanske skulle åka ner någon vecka när jag jobbar, men jag hoppas inte att det blir så, för jag vill ju väldigt gärna också följa med ner!


Nej men det var i alla fall lite för nu, jag hoppas att ni alla får en skön sommar så hörs vi!


Likes

Comments

Det var väldigt länge sedan jag skrev någonting nu...

Ska jag vara helt ärlig så har jag den senaste tiden inte riktigt känt att jag haft varesig lust, motivation, tid eller ork till att skriva någonting. Allt har varit, och är, så fullt upp, och jag känner att jag lever i en ständig stress. En ständig känsla av att jag inte hinner med. Inte orkar med. I vissa stunder känns inte stressen lika påtaglig, och jag kan nästan slappna av. Dem tillfällena får jag ta vara på. Då får jag komma ihåg att andas ut ordentlig och njuta av att det känns lugnt. Jag har haft några sådana dagar nu i veckan, men sen pang så kommer allt ikapp en. Man inser att tiden gått för snabbt och att det redan är dags för de där proven eller inlämningarna, som alltid har legat så långt fram i tiden, och då känns stressen sådär påtaglig och jobbig igen...

Man inser att det redan är mitten av mars och att det snart är påsk. Tiden rinner liksom iväg och man hinner inte skjuta upp någonting. För då är det helt plötsligt sommar och då är det annat som gäller. Då ska man hinna vila upp sig, samtidigt som man ska jobba, träffa kompisar, hitta på roliga saker, och njuta av att det äntligen är sommarlov. Att man har klarat ett läsår till.

Om några månader går jag in i mitt sista riktiga sommarlov. För om lite drygt ett år tar jag studenten och ska bege mig in i verkligheten. Tills dess är det ännu mer man ska hinna ta sig igenom, få klart och annat man ska kunna njuta av...

Men nu är nu och nu får jag försöka hantera den situation jag befinner mig i just nu. Med skola, stress, fritid och annat.


Det löser sig.

Likes

Comments

Min energi är slut. På riktigt slut. Jag orkar inte med någonting, och fokus är inte det lättaste. Jag skulle vilja ta lov nu på en gång. Sjukskriva mig sista veckan och bara stanna hemma och vila, men det funkar inte. Även fast jag inte orkar, även fast jag inte har någon energi kvar, även fast den här terminen har kört slut på mig, så måste jag. Jag har inget val. Jag måste ge järnet. Hela vägen in i mål.

Det är en vecka kvar i skolan innan jag får gå på lov, och jag har tre hyfsat stora uppgifter kvar som inte har lämnats in ännu. Som jag måste få klart denna vecka. Även fast jag inte orkar. Även fast jag bara skulle vilja vänta tills efter jul med att göra dem. När jag vilat upp mig och fått ny energi, Men som skolan är så måste jag skicka in de innan jul...

Det är bara att göra det. Det är bara att skriva uppgifterna. Kämpa på och lämna in allt som ska lämnas in. Och hoppas på att man inte går in i väggen innan jullovet börjar.

Jag intalar mig själv: Bara en vecka kvar! Du klarar det här!

Och jag kommer göra det. Det vet jag. Jag kommer klara allt jag ska klara av. Kanske inte på den nivå jag hoppas på, och som jag vet att jag hade kunnat om jag haft energi, lust och motivation till det. Men jag kommer att ta mig igenom det...


Och nu, efter detta lite deppiga inlägg postar jag lite mysiga julbilder för att muntra upp mig själv och dig som läsare lite grand.

God jul!! Hoppas ni alla får en mysig och bra Jul!! ❤️🎉🎅🏼🙏

Likes

Comments

Jag var i Spanien.

Det var skönt.

Jag blev trött på min familj.

Vi kom hem.

Skola.

Stress.

Fika med fin vän.

Kyrkan.

Jag fick prata av mig lite och berätta hur allt kändes med en person.

Det var skönt.

Livet är segt.

Men det duger.

Skolan suger.

Helg.

Frukost i sängen och myskläder.

Serier - skärma ute allt.

Likes

Comments

Det var länge sedan jag skrev nu.. Förlåt för det!

Livet flyter på. Det händer inte så mycket intressant... Det känns som att man lever ett så otroligt tråkigt liv... Skola, plugg, kulturskolan, kyrkan, serier(The Fosters :D ) och så börjar vi om igen. Men är det inte lite så när man går i skolan? För de flesta? Att livet är lite tråkigt..
Eller asså, egentligen inte för stunden när man bara är, men när man tänker efter vad man har gjort de senaste veckorna och inser att det inte hänt någonting intressant, då funderar man lite på varför man slösar bort sin tid på det här viset. Jag menar, någonting intressant borde man väl kunna komma på att ta sig an..?

Skolan med höstproduktionen går framåt. Vi har repetitioner två gånger i veckan och för övrigt är väl tanken att manuset ska sätta sig i och med att vi läser det hemma på vår fritid. Vilket jag i och för sig inte har tagit mig för att göra... Än... ;) Förhoppningsvis tar jag väl tid till det också någon gång när jag inte har någonting annat för mig. :D


Jo, en sak har jag gjort som är lite kul.. Förra söndagen var jag och min lillebror på bio. Jag hade lovat honom när han fyllde år i Januari att jag skulle bjuda honom på bio, så nu äntligen blev det av. Vi såg "War Dogs". En drama/komedi/kriminalfilm. Den var riktigt bra! ***Rekommendation!!***

Om du läser, ge mig en tumme upp eller kommentera någonting så jag får höra vad du tycker! Nåt du önskar mer/mindre av?


Likes

Comments

Så mycket känslor.. Ni vet när man vill något så mycket så att det gör ont, men man vågar inte.. Man blir arg på sig själv för att man är så feg, men blir arg på någon annan för att inte den personen gör något. Sen inser man att det inte är någon idé att vara arg och så blir man ledsen istället! Och så samtidigt i allt detta vill man vara glad. Man vill vara stark! Men det är svårt...
Kanske behöver man inte alltid vara stark? Kanske är det okej att inte vara på topp jämt!?
Jag vet inte, men vad jag vet är att livet har toppar och dalar, och när man är i en dal känns berget framför en omöjligt högt att kunna bestiga! Men känslor är inte verkliga, för ingenting är omöjligt så länge man försöker!

Likes

Comments

Oj, vilken dag det blev... Jag missade i princip hela min mattelektion på grund av en tripp till polisstationen med en vän😂(det äe ingen fara, alla mår bra)
Så detta innebär ju tyvärr att jag måste ta igen detta hemma, och i helgen ska jag jobba så vi får väl se hur det blir med tid till plugg i helgen.. Om inte annat får jag väl göra det på måndag då. Även om denna helg kommer innebära jobb för min del så börjar jag den i alla fall på bästa möjliga sätt! För jag är nu påväg mot stan för att åka hem till min nya ungdomsledare för pizza, häng, tillbedjan m.m med massa underbara vänner!!!
Så set taggar vi för nu!! 👌 Ha en grym helg

Likes

Comments

Idag har jag gjort första dagen på jobbet,  eller ja, jag provjobbade, för att se om jag passar där och om jag trivs. Jag jobbade i serveringen på Hjälmargården, som förövrigt är en av mina favoritplayser på jorden...
Jag är lite trött i benen såhär efter attraktiv stått och gått hela dagen, men jag antar att man vänjer sig.
Det känns SÅ skönt att kunna få möjligheten att ha ett helgjobb och tjäna lite extra pengar... 😁
Imorgon jobbar jag 07.30-15.00. Det blir säkert bra. Jag tror inte vi skulle vara lika mycket personal imorgon, så det kanske blir lite mer att göra... Men det visar sig!
Jag hoppas att ni alla andra ute i denna värld har en bra helg!!
Kram!

Likes

Comments