Header

Jag startar upp mitt jullov med lite träning för Marie. Som ni vet så har vi börjar sätta igång kilian nu efter kliniken. Han känns så avspänd över hela överlinijen och känner verkligen att vi är på rätt väg. Förr förra veckan så tömkörde vi bara varvat me promenader, förra veckan så fick jag hoppa upp och jogga varannan dag. Man känner hur han älskar att "äntligen" bli riden :)
Nu ska vi successivt börja plocka upp och sätta lite mera press. Jag ska ju rida upp för jenny Larsson den 14 januari så då måste vi vara ON FLEEK. Det klarar vi!
Har ni något speciellt ämne ni vill jag ska ta upp och skriva om? Kan ni kommentera då?
Xoxo

Likes

Comments

Vet inte om jag ska skratta eller gråta?
Är min ponnytiden kanske snart över?
Idag var jag och mamma o kollade på en storhäst som hade vunnit st George. hon gav mig en sån fantastiks känsla och jag var så trygg på hennes rygg.
Jag kände att det kanske är snart dags för mig att gå vidare. Att skaffa storhäst?
Jag har gråten i halsen men samtidigt leendet på läpparna.
Man önskade ibland att man var stört rik så man kunde ha alla 10 olika hästar som man ville ha. Men denna sport är så sjuk ekonomisk så ibland måste man göra jobbiga beslut.
Kilin har mitt hjärta och vad som än händer kommer han alltid ha den största platsen i mitt hjärta. Då han har fått mig från ridskole nivå till att tävla la, min bästavän.
Nu ska jag hålla kvar gråten och sluta le och verkligen tänka igenom.
:/
Xoxo

Likes

Comments

Just nu sitter jag och väntar på kliniken då mamma är inne vid rönken med kilian. Kilian mår okej, vi har gjort böjprov, bedövat och nu rönken. Vi får se nu vad bilderna säger och sen får vi se om vi ska behandla!
Jag uppdaterar er sen om hur läger ligger till,
Xoxo
Kram

Likes

Comments

Jag har legat med influensa i 1,5 v nu... jag är dock på fötterna idag och var det igår med men Ush säger jag bara. Jag hade 40 graders feber, extrem hosta och sen kom snuva också. Så det resulterade att sihs inte blev för mig iår, fan vad jag va less.. jag försökte gå dit i fredags. Så fick se lite unghästar och nya gran prix hästar men sen fick jag högre feber på lördagen så då sa mamma att vi skippar lördagen och kanske kan gå söndagen då jag VERKLIGEN ville se ponny küren. Men på söndagen så hade jag fortfarande lika hög feber och ingen röst. Jag hade planerat att köpa så många fina och bra saker...Uhip jacka, boots, benskydd, täcken... sen i efterhand fick jag också reda på att min tränare hade fixat så jag skulle kunna fått vara backstage lör och sön... segt eller vad säger ni??
Jag är iallafall glad att jag är "frisk" nu. Så jag är påväg till stallet nu och ska mysa sönder med kilian. Har inte sätt han på 1,5 v... saknaden är stooor. Vi får se vad vi gör, antingen rider jag dressyr eller ut i skogen. :)
Kram på er!!!
Vi hörs och jag SKA blogga mer nu! Har saknat det.
Xoxo

Likes

Comments

Tänkte ha en frågestund så om nu undrar nått exempelvis tävlingsmål eller hur provridningen var. Ni bestämmer!!
Kram
Xoxo

Likes

Comments

Gud alltså vad fin Kilian är just nu.
Jag vågar sätta lite mera press och han gillar det, han låter som en gris så mycket han jobbar. Haha
I traven vågar jag plocka upp och göra halvhalter med sätet typ varannat steg då han sätter sig super på bakbenen av det. Han går i sin top tävlings form. Vi tränar mycket halt,trav,halt,trav för att han ska lyssna och vara lätt. Det funkar så bra, han är såå lyhörd
I galoppen så köpt vi galopp, enkelt byte, galopp enkelt byte. Och herregud vad de enkla bygdens sitter jag sitter bara till me sätet och lättar i handen och han gör det så bra.
På slutet av varje pass så höjer han upp ryggen och går så långt mer med huvudet och bara slappnar av i traven.
Just nu känner jag bara att han är drömmen av alla och det är såå kul.
Imorgon kommer det en tjej som ska prova rida honom och kanske bli medryttare 2 ggr i veckan (jag behöver av lastning) . Hoppas han sköter sig och visar upp sig snyggt i början när jag rider!! Heja Kilian heja!!
Puss och kram
Vi hörs
Xoxo

Likes

Comments

kilian i sin uppvärmnings form

hur fin är inte miljön?

vi tränar mycket på att galoppera i uppförsbacke !!

kilian älskar snön

mitt hjärta

Likes

Comments

Herregud, i måndags så satte jag upp på honom efter en vecka. Han var som en tickande bomb som small var annan minut ... dock var han så sjukt fin och lätt, men den dära hästen har lite psyke lite för mycket ibland. Mamma var ute i måndags och då så fixade hon massor så hon han inte rida , tyvärr. Igår så är det hans fasta vilodag så då vilade han en till dag. Och idag var det för mycket snö kaos så jag kommer inte ut, alla bussar runt ekerö är indragna... så imorgon måste jag ut! För nu är det bara 2 månade kvar tills jag ska rida upp för berga. Hjälp. Så nu är det hårdträning och även fast han bara sätts igång så lär jag mig alltid nya knep, exemplevis så satt skänkelvikningarna så bra i måndags.
Xoxo
Hur har ni det i snökaoset??

Likes

Comments

Min lilla älskling är skadad. Han är halt. Såå typiskt att han ska bli det nu?! Vi ska söka till berga om 2 månader. Aja nu får vi bara ta det som de är och hoppas att det lägger sig snarast. Får rid abstinens!! Så nu är det ända vi gör är att gå promenader och ibland longerar för att se om det blir bättre. Han har fått ett överben på höger bak och det är de benet han är halt på. Kan vara de eller inte. Min lilla älskling...
Men jag tror att han kommer vara hur fin som helst när han är frisk, lite över taggad kanske men aja jag brukar kunna sitta kvar.
Hur mår era hästar?
Xoxo

Likes

Comments

jag nämnde ju igår om att jag skulle avslöja en grej för er. och det är att jag ska söka in till Berga naturbruksgymnasium deras NIU utbildning, hur kul?!!! den linijen är till för de som vill bli elitryttare. man skickar in ansökan senast den 1 december och rider ridprov den 14 januari samt intervju, jag har varit där och hälsat på två gånger och jag tror verkiligen att det är nått  för mig och Kilian. Hoppas ni är lika taggade som jag på att följa min resa dit. Kilian har stor kapacitet till att komma in och jag med så det ska inte bli så vårt ;) Ska ni också söka in till gymnasuim snart? vilket har du tänkt att söka? 

kram på er

xoxo

Likes

Comments