Dagen har spenderats i skolan. Jag åkte därifrån med ett leende, och dessutom så fruktansvärt mycket mer lärdomar. Det är så kul och spännande alltihop!

Innan jag åkte hemåt stannade jag på gymmet. Tränade rygg och armar. Där av den svettiga tjejen i tränings på bilden.. Passet gick väll hyfsat bra, lite kontakt men inte så mycket energi. Dock var jag nöjd ändå.

När jag jobbade och inte gick i skolan hade jag faktiskt svårt att njuta av vardagslyx. Det är bara dag tre i skolan för mig. Men jag kan ändå säga att jag vilar mer, tar pauser och mår mycket bättre på insidan. Jag är lugn. Att höjden av vardagslyx är att komma hem från gymmet eller skolan, kliva ur obekväma kläder och i något mjukt, tvätta av smink, äta något gott, tända mängder med ljus och se en serie. Det var längesen, jag har många vardagslyx att ta igen!

Hoppas att ni får en härlig kväll, det är trotts allt lill-lördag. Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mina sömnproblem blir värre och värre. Jag har vaknat flera gånger under lång tid i panikattacker och gjort konstiga saker. En gång vaknade jag av att jag letade efter saker i mitt rum, jag har pratat med mig själv och bara varit sjukt stressad. Allt detta är på senaste tiden.. Sömnproblem har ofta samband med stress. Men att tänka igenom vad stressen i grunden handlar om har hjälpt mig, att försöka minska de aktiviteter som orsakar stressen. Under tiden jag jobbar mer på detta, så kan jag tipsa om mina råd hittills för bättre sömn:

- Koffein. Jag är extremt koffeinberoende, men jag säger FUCK YOU till koffeinet senare mot kvällen. Jag försöker att avstå då jag vet att det påverkar min sömn. Detta varierar ju säkert från person till person, men utifrån mig själv så är det vanligt att det tar längre tid att somna, vaknar också oftare under natten. Jag försöker att minska koffein intaget senare mot kvällen innan läggdags.

- Ansiktsmask och hudkrämer. Det behöver inte vara avancerat. Men för mig hjälper det otroligt mycket att tvätta bort sminket, rengöra ansiktet, ta en dusch och smörja in mig. På något sätt blir jag lugn i kroppen av att göra sådana saker. Egenvård! Jag vet att jag inte ska gå ut eller göra något annat än att koppla av när jag gjort detta.

- Pröva att flytta klocka eller mobil. För mig ökar det stressen att hålla på med mobilen när jag ska sova. Jag kan ligga vaken i timmar och kolla in sociala medier. Hela tiden! Det kan öka stressen att titta på klockan och se hur tiden för sömn minskar, eller veta hur lång tid det är till du ska stiga upp. Så lägg bort mobilen..

- Rummet är mörkt, tyst och svalt. Idealtemperaturen är 14 – 18 grader när man ska sova. Så jag har börjat öppna mitt fönster så att det är kallt i rummet. Jag har gjort sängen till platsen där jag sover det vill säga att rensa bort alla papper, datorn osv från den platsen. För där ska jag sova.

Likes

Comments

Skoldag nummer två är avklarad. Jag vet faktiskt inte vad jag gör på bilden, men jag tror att jag ser ut såhär när jag är lättad och pustar ut. Antagligen väldigt glad och lugn från all oro?

Jag har inte riktigt hunnit fundera så mycket under sommaren och dagarna innan skolstarten, eftersom jag har jobbat så mycket. Jag tror att det är just precis idag som jag verkligen kände att det är på riktigt. Jag går i skolan och jag pluggar till att faktiskt få jobba med de yrken som jag har ett brinnande intresse för. Det känns på riktigt. Jag köpte alla skolböcker som kommer behövas idag och vi hade även vår första lektion i kost och näringslära idag, vilket var sjukt intressant. Igår och idag har vi mest lekt lära känna lekar. Kanske är det värt att nämna att jag kom 4a på jägarvila tävlingen av alla elever? hehe..

En annan tanke kring att gå i skolan igen är att jag börjar känna mig liten. Ni vet som i gymnasiet, när man står i matkö till lunchen, lämnar sin tallrik, går efter schema, har raster och allt var skola innebär. Min söta mamma hade köpt skrivböcker och lagt på min säng idag när jag kom hem..

Men jag gillar detta så mycket! Trotts att det är en omställning. Om jag känner att det är på riktigt efter dag två, jag vet att det kommer kännas ÄNNU bättre imorgon.

Likes

Comments

Att börja plugga. Det är det ända som cirkulerar i mitt huvud just nu. Idag. Den 21 augusti. Måndag. Ny start. Lärdomar. Utvecklas. Slippa allt skit som varit senaste dagarna på jobben.

Tankarna flödar. Jag behöver detta. Nej men jag har känt mer och mer att jag har börjat längta efter att lära mig nya saker igen. Det känns som att jag lite står stilla i min personliga utveckling och jag tror att det är något som får mig att må rätt dåligt.

Direkt efter studenten kände jag inget annat än: jag vill inte ens vara i närheten av en utbildning, föreläsning eller skola på läääänge. Så, jag har alltid varit en jobb tjej. Jobbat, jobbat, jobbat. Varit fast i att tjäna så mycket pengar och satt stora ekonomiska mål. Det har varit roligt på sitt sätt. Sen har det varit en drivkraft att uppnå mina ekonomiska mål. Men nu har det gått lite mer än två år och jag börjar faktiskt känna ett sug efter nya intryck och att lära mig saker.

Jag är jättenöjd med min arbetssituation osv och jag är stolt över hur mycket arbetslivserfarenhet jag bär på. Helt ärligt, jag har haft ett heltidsjobb på kontor, jobbat på hemtjänst, dagis, posten och nu OK8Q och gym. På två år har jag hunnit med otroligt mycket. Men jag känner verkligen att jag gooosar i min lilla comfort zone när det gäller jobb. Jag vill inte vara en sån person som nöjer sig och inte tar sig an utmaningar; för det är ju sånt jag mår bra av. Och därför är jag jävligt taggad på att få börja ett nytt kapitel i mitt liv!

Likes

Comments

Min söndag som egentligen skulle spenderats på jobbet blev en dag hemma istället. Vilket var planerat! Så skönt och välbehövligt. Jag tänker inte berätta varför och hur mitt mående är för stunden, jag hoppas att ni förstår och har respekt för det. Ibland är det svårt.

Förutom att vara ledig och brottats med det jobbiga bitarna i mitt liv just nu. Så har jag hunnit med en del saker.. Utöver det svängde jag förbi posten för att hämta ut ett paket från bästa proteinbolaget. Ska bli spännande att testa den nya BCAA smaken! Jag har även rensat ur bilen på alla tomburkar.. Så mycket mer spännande än det kommer söndagen inte bli..

Mitt mående: Jag klev på en oturs brunn.. Jag har haft otur senaste tiden och bara mått skit. Hänt en del saker! Det är jobbigt för mig just nu. Men jag vill tro, att det oftast är precis när jag tänkt ge upp, när jag känt att nu orkar jag inte längre, när jag känt att det här kommer aldrig gå att ordna upp, det är då det händer. Något man aldrig kunnat tänka sig. Man börjar må bättre. Man hittar mening i att leva. Man hittar glädjen. Ibland tror jag att vi måste bara till botten för att den vändningen ska kunna komma. Så ni som mår dåligt, håll ut. Håll ut. Imorgon börjar jag nämligen ett spännande kapitel i mitt liv. Detta kommer nog vara min vändning ;)

Likes

Comments

Det är rätt kul egentligen att vara på gymmet bland så många olika personer. Vi alla är där av en anledning, av att träna. Men ändå kan folk bete sig så olika. Vi är lika men ändå så olika. Detta reflekterade jag över under mitt träningspass för någon dag sedan..

En kille, hängde efter mig under tiden jag körde mitt pass. Han såg sig själv som någon form av expert? Han vill därför hjälpa mig och alla stackare som han anser tränar helt fel, trots att han antagligen inte har någon aning om vad han pratar om. Jag är inte otrevlig och har svårt att säga till sådana typer. Men i min hjärna skriker orden: Lägg dig inte i andras träning, du har ingen aning om vad vi är ute efter. Sköt ditt eget istället och sluta klanka ner på oss andra som tränar.


Under samma träningspass kom en annan okänd kille fram till mig. Han kom fram till att han sett mig för flera år sedan och berömde mina framsteg som jag gjort. Han sa fina saker, trotts att jag inte kände igen honom och att vi aldrig pratat förut. Jag kunde knappt fokusera för att jag blev så glad. Framförallt chockad över hans fina ord om hur bra han tyckte att jag såg ut nu.

Det jag vill få fram av detta är att jag tycker att vi alla träningsmänniskor, som delar samma utrymme, intressen och som kämpar tillsammans, viktigast av allt: tycker jag att det hela ska handla om att förmedla en skön känsla. Av respekt. För mig är det en självklarhet att man peppar folk runt omkring. Extra mycket på gymmet. Så jag kör en liten träningsregel jag tycker att fler ska leva efter..

Regel nummer ett - Tryck inte ner andra för att känna dig starkare.
Regel nummer två - Vakta tungan.
Regel nummer tre - Se "regel nummer ett".

Likes

Comments

När jag började gymnasiet så ville jag bli polis, vet verkligen inte varför, för nu är det typ det sista jag kan tänka mig! Sjukt hur det kan ändras så totalt!

Jag har haft bil och körkort i två år och ALDRIG kört motorväg. Kör småvägar hela tiden.. Och detta har blivit ett stort problem haha.

Sjukhus för mig är ett ställe som innebär ångest, jag har spenderat så mycket tid på sjukhus så att det blivit ett ställe jag gärna undviker. Varje gång jag kommer innanför sjukhusdörrarna så blir jag som 5år igen. Jag får en klump i magen. Anledningen till varför jag spenderat så mycket tid där vet ni nog. Men blev friskförklarad för några år sedan, vi kan lämna det där.

Jag har väldigt lätt för att hantera stressiga och kritiska situationer. Det märkte jag när jag vaknade en natt och gick in i mina föräldrars sovrum och räddade min mamma från en stroke. Jag fick ringa ambulansen medan pappa va i chock. Man vet inte hur man reagerar förens något allvarligt händer och jag är sjukt imponerad över att jag lyckades vara lugn i den hemska händelsen..

Jag är väldigt impulsiv som person och när jag kommer på någonting som jag vill ha eller göra så ska det ske på momangen. Jag har inget som helst tålamod på att vänta på resultat eller på att drömmar ska slå in, jag måste hela tiden jaga och få det jag vill ha. Helst så snabbt som möjligt.

Jag har respekt för havet, och vatten över huvudtaget. När jag var liten var jag så rädd för vatten att mina föräldrar inte fick duscha mig, och att göra alla simtester i skolan var enormt jobbigt för mig. Jag hatar att ha mitt huvud under vatten. Min största mardröm är att drunkna.

Drömmer ofta om förhållande, har tidigare haft långa och seriösa förhållanden, tycker det är så mysigt. Saknar de faktiskt efter många år som singel. Men egentligen är jag verkligen förhållande tjejen.. prince charming vart är du? haha.

Likes

Comments

Hej igen! Dagarna rullar på och jag har spenderat många timmar på jobbet. Har ni börjat skolan eller jobbet ännu? Vid denna tiden brukar de flesta komma igång efter sommaren, eller om en vecka i alla fall. Det märks när jag jobbar på OK att fler och fler kommer tillbaka till vardagen.

Jag sov ut idag, då jag är ledig. Min enda lediga dag denna vecka.. Men är det inte typiskt att jag fick sådan hemsk mensvärk så jag hamnade i soffan framför film istället för att hitta på något roligt idag. Fick ta en alvedon och göra lite frukost som jag åt samtidigt.

Jag försöker just nu bli av med mensvärken, efter det ska jag röra mig bort till gymmet som tänkt. Mina träningspass på senaste tiden har inte varit alls roliga. Det har mest känts negativt och ledsamt. Jag hoppas på nya tag idag! Därefter får vi se vart dagen hamnar. Hoppas ni får en bra dag, kramar!

Likes

Comments

Nu vill jag starta veckan med positivt tänkande! Idag vaknar jag upp i en gosig famn och jag känner bara att dagen kommer bli bra. Innan jag sticker iväg och tränar och jobbar har jag valt att lista veckans positiva delar. Perfekt start på veckan!

- om exakt en vecka börjar jag skolan och en utbildning. SÅ TAGGAD!

- på tisdag ska jag få massage av Ronja.

- öva lite bodypump ska faktiskt bli roligt!

- hoppas på en bra träningsvecka, har även ett bröstpass inplanerat och jag kör aldrig bröst så ska bli kul med variation och att bygga på detta.

- jag har fått en fin solbränna så är glad över det haha!

- ska beställa kläder från gymshark

Likes

Comments

För några dagar sen vaknade jag av att jag satt sittandes i min säng, mitt i natten, och pratade med mig själv. Jag vaknade av att jag letade efter snus i min säng som jag skulle sälja till en kund. "Nej tyvärr vi har inte det snuset" sa jag och sen vaknade jag av att jag satt där i sängen i mörkret för mig själv. Hur sjukt är inte det? Dagen efter skrattade jag, gick till jobbet och körde på som vanligt igen..

Nu några dagar av vilande och diskuterande med mig själv i min tankar har jag insett att detta kanske var en varningssignal? Jag kanske är utbränd? Skäms nästan för att skriva det om jag ska vara ärlig. Främst för att jag är rädd för att människor lätt dömer ut en när man tar det ordet i sin mun. Vill inte bli dömd som liten och svag.

Jag började lugnt i sommar med jobb, men innan jag visste ordet av var jag uppe i en jäkla fart. Jag jobbar mycket, jag tränar mycket. Men bara för att jag säger så, betyder det inte att jag jobbar mer än någon annan. Det är inte det jag vill få fram. Jag tävlar inte. Det här handlar om mig själv, om min egen kapacitet, vad jag tycker är rimligt att orka och klara av i min värld. Man ska ALDRIG jämföra sig, men ibland smyger det sig på, man börjar jämföra sig själv, och då gör i alla fall alltid jag det med människor som gör mer än vad jag gör.

Dessutom har jag känt mig extra skrivsugen den senaste tiden, jag vill skriva inlägg efter inlägg till er och jag har massa inspirerande material att dela med mig av men fastnar liksom gång på gång. Så mycket på insidan som behöver komma ut, lite i taget.. Men nu vet ni hur läget ligger till. Jag försöker begränsa mig och mina sysslor för att inte ta slut på mig allt för mycket. Även om jag vill mer..

Nu ska jag ägna det sista av min sommar åt att sätta upp en plan för hösten. Jag måste välja bort ännu mer än vad jag tycker att jag gör. Välmående först.

Ikväll ska jag vila. Kan behöva den styrkan. Gud så långt detta blev, jag behövde bara skriva av mig. Kram!

Likes

Comments