Hej mina fina! Fy vad jag saknat att skriva mina längre dagsinlägg. Men nu så! Hela helgen har jag haft fullt upp, en bra helg så att säga! Efter skolan i fredags så åkte jag till Barkarby outlet för att handla lite nödvändiga saker. Fick med mig världens skönaste mjukisbyxor från nike, ögonfransböjare och torkarblad till bilen haha.. Sedan spenderades kvällen hos M i Uppsala. Vilket var mysigt!

Lördagen & söndagen har bestått av jobb på Fresh. På lördagen ledde jag även Bodypump i vanlig ordning.. Denna gång gick passet väldigt bra! Vilket var skönt eftersom jag var super nervös innan och hade ångest. Kändes dock som om jag körde lite för hård med medlemmarna. Det var lite som att ingen vågade sluta när dom var trötta haha.. Jag peppade så himla mycket! Men det var härligt.

Förutom jobb och träning har jag hunnit med att bara vara med mig själv.. Har varit ensam rätt mycket i helgen, vilket var välbehövligt. Ätit massor av goda saker, tänd massa ljus hemma och bara tagit det lugnt.. Imorgon väntar en ny vecka. Jag har fullspäckat schema och jag tror att det kommer bli en fin vecka.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ni såg säkert denna bild som jag postade på Instagram. Den här veckan har vi haft fokus på ätstörningar i skolan och detta innebar att jag tog beslutet att prata öppet om det inför klassen. Jag ser det som en viktig del, eftersom detta är något några utav oss i klassen kanske kommer jobba med i framtiden. Ett mål för mig är att kunna jobba med framtida klienter. Det var utmanande att prata öppet om, men så himla lärorikt. Det blir lättare och lättare för varje gång att prata inför grupp.

Som mina flesta följare säkert redan vet är att: 2013 var året jag bestämde mig för att gå ner i vikt. En ätstörning behöver inte BARA handla om mat och träning. Utan även om självkänslan och självförtroendet. Min självkänsla var så låg att jag inte såg något positivt med mig själv. Men jag var riktigt bra på att kontrollera mat och träning. Vad jag inte visste där och då var att det målet skulle ta mig till en sjukhussäng med endast två dagar kvar att leva..

Jag hade fastnat i anorexins grepp och de kommande två åren kom att bli en kamp för mitt liv.Det var lättast över att ta kontrollen över, var maten. Kraven blev högre och högre på mig själv. Samtidigt som självkänslan blev lägre och lägre. Jag ställer mig ofta frågan om, hur kunde det gå så snett?

Genom att göra det jag var bra på, så ökade mitt självförtroende. Jag var duktig på att följa anorexians råd. Den elaka rösten som sa åt mig att ljuga till mina föräldrar, som sa åt mig att gå långa promenader trots att benen vek sig. Allt för att vara duktig.

9 juli 2014, var dagen då jag åkte i bilen till karolinska. Mina föräldrar bar ut mig från bilen, in till sjukhuset. I mitt livshotande tillstånd så minns jag att när jag låg där i sjukhussängen och färdades mellan sjukhusets salar. Så såg jag mig själv spegeln i hissen. Jag kände mig lurad. Jag som hade följt anorexians råd till punkt och pricka, gått ner alla kilon och jagat det perfekta livet, så var jag inte ens nöjd med hur jag såg ut. Vid det här läget så spelar det ingen roll vad man gör, för med en dålig självkänsla så är allt dåligt. 31 kg dög inte. 65 kg dög inte heller.

Utan det jag vill är att ni ska få med er en tanke. Jag vill inte att fler ska spendera så mycket onda tankar om sig själv som jag gjorde. Jag vill inte att någon ska gå igenom det lidandet. Jag har spenderats alldeles för många år med att hata mig själv, mitt sätt att vara och se ut. Så, under min resa, valde jag att ta mitt ansvar och arbeta DELS med min självkänsla. Jag ville bli bäst på att bli frisk. Nu handlade det inte om att vara bäst på att gå ner i vikt och lyssna på anorexin. Utan målet var hela tiden att tillslut kunna blomma, kunna vara jag igen. Hur jobbig den kampen än var, så lyckades jag. Jag valde att ta fighten mot anorexian och jag vann. Jag lyckades plocka tillbaka alla mina delar. Jag lyckades ta studenten med min klass, få ett heltidsjobb, ta körkort, få tillbaka mina vänner och min familjs förtroende. Jag blev moster. Ja, många drömmar gick i uppfyllelse.

En annan viktigt del i detta med att jobba med självkänslan var även när gruppträningen kom in i mitt liv. Aldrig trodde jag att jag skulle våga stå i en sal, med blickar framåt mot mig och instruera ett pass. Men ju fler gånger jag står där framme, ju stoltare blir jag för varje gång. Jag känner mig modig. Jag som inte kunde se mig själv i badrumsspegeln utan att tänka negativt om mig själv, vågar nu stå inför flera tusen tals personer och leda ett bodypump pass.

Ja, detta är häftigt hur långt man kan komma om man vågar öva upp sin självkänsla och sitt självförtroende. Detta gjorde ju så att jag nu till och med vågar berätta min historia för alla runt omkring och att en dag kunna jobba med i framtiden..


Likes

Comments

Hej gänget! Hoppas ni har en fin dag. Här skiner solen och höstfärgerna sprakar i både gult och orange. Så himla fina träd vid skolan! Idag har det varit rätt så kyligt ute, väldigt mysigt faktiskt, gillar den där höstkylan. Känner mest att det är tur att jag har bil och rattmuff haha.

Torsdagar är alltid lite extra utmanande i skolan, vi har lektioner som vi jobbar lite extra mycket med det mentala. Vilket tar på krafterna mer än att bara ha vanliga teori lektioner.. Så det är utmanande, lite läskigt att dela med sig om allt personligt osv. Men jag lär mig alltid så sjukt mycket om mig själv och får inspiration till att utvecklas! Lite svårt att förklara. Men jag går alltid från skolan med lite extra mycket motivation och styrka på torsdagar.. Jag blir stärkt av att lära mig hantera tankar osv. Dock tar ju det på krafterna att jobba så intensivt med sig själv. Nu är jag helt slut men väldigt glad för idag hihi..

Likes

Comments

Hej babes! Det har gått några dagar sen jag senast skrev eftersom det min vardag har gått ut på att lägga allt fokus på skolan. Det har varit extra viktigt för mig den här veckan.. Och det känns som om jag har kommit med insikt till vad jag verkligen vill och behöver prioritera i veckorna. Dessutom inser jag att det är det jag mår bra av för tillfället. Mina dagar går ut på att vara i skolan, träna, plugga. Det har varit full fokus! Plugga, träna, plugga, träna.

Men jag klagar inte. Utan tvärtom, för det har gett mig så himla mycket erfarenheter och fört mig framåt att jag blir motiverad till att fortsätta. Jag är liksom påväg framåt hela tiden mot mina mål när jag jobbar extra hårt för dom.. Känns som om alla vägar leder dit jag ska, drömmarna finns med mig nu i varje kliv jag tar.

Alltid plugg med gott te och kvarg med musli och bär! Standard.

Likes

Comments

Jag köpte en blombukett.. Som när man kommer på sig själv med att det kanske är dags att visa lite uppskattning, eller för att man har lite dåligt samvete för att man jobbat för mycket eller vad det nu kan vara.

Jag har haft ångest på senaste tiden. Eller snarare sagt väldigt länge. En tanke som legat och grävt inom mig otroligt länge, men som jag gång på gång skjutit undan. Jag har inte haft tid, ignorerat och sprungit från känslan. Men ju längre jag pushat bort den, ju sämre har jag mått. Det har gått så långt att jag stundtals suttit och gråtit för mig själv på allmänna platser, men sedan torkat tårarna så fort någon kommer i närheten och sedan rusat vidare igen. Dumt. Jag vet.

Ångesten och det dåliga samvetet tänker jag ta tag i. För jag kan inte springa längre. Jag är trött på att må dåligt, trött på att inte visa det jag känner. Jag tänker på att jag är dålig att visa uppskattning till mina föräldrar. Dem som är det viktigaste i mitt liv, som jag inte visar..

Jag tror aldrig att jag hade klarat mig såhär bra i vardagen utan dem. Jag menar, jag har plockat hem många karaktärspoäng, och det är jag stolt över. Två jobb, pluggar heltid, har det bra träningsmässigt osvosvosv. Ja, ni vet nog! Däremot har jag alltid varit tjejen som tar hand om mig själv på eget vis. Ekonomiskt, fysiskt, psykiskt haha. De behöver inte skämma bort mig. Men det är de små sakerna, som att de finns här när jag behöver dem som jag tänker på. Jag är inte hemma mer än kanske 3 timmar på kvällarna innan vi går och lägger oss här hemma. Sedan är jag först ut på morgonen och sist hem igen. Vissa dagar sover jag borta. Ni förstår säkert, jag gör inte många sysslor här hemma och det tragiska är nog att jag vill men prioriterar annat och hinner knappt. Man saknar väll tiden när man konstant var med sina föräldrar. Det är inte en period det är såhär, utan det är hela tiden. Det är så jag lever mitt liv. Och det har blivit en dålig vana att inte kunna ställa upp för dem, så som dem ställer upp för mig.

Nog om det. Jag tänker inte klaga mer på mina dåliga beteenden, jag måste förändra och ta tag i saken för att det ska kännas bättre inom mig. Jag måste börja visa mer uppskattning. Utan mina föräldrar vore min vardag ohanterbar. Utan er vore mitt liv meningslöst. Jag älskar dom till botten av mitt hjärta, och detta tänker jag visa mer..

Kan ni känna igen er i dessa känslor? Hur hanterar ni det?

Likes

Comments

Tisdagen är välkommen med öppna armar!

Tycker att det är lite smått jobbigt att gå upp ur sängen de dagar när det är kallt och grått ute. Jag åker hemifrån tidigt och på hösten är det extra svårt. Men jag kämpar mig alltid upp på ett eller annat sätt :)

För mig är det nog extra viktigt att försöka hitta små saker i vardagen som lyser upp och ger mig pigg energi när vädret ute suger. Det har regnat konstant i flera dagar.. Suck.. Trotts magont, lite ångest och trötthet ska jag ta mig igenom dagen.

Nog om det. Idag ser jag framemot att få träffa mina fina vänner i skolan, lära mig nya saker på lektionerna och att sedan få åka till gymmet och träna. Det är ben på schemat. Heja heja!! Hoppas ni får en bra dag! Kram

Likes

Comments

Denna vecka börjar lida mot sitt slut. Söndagen har spenderats med jobb på gymmet, följt av lite småärenden och planering resten av kvällen. För mig är söndagar det dagar då jag brukar tänka lite extra på mig själv. Göra det jag mår bra av och försöka koppla av lite, så mitt i det tråkiga höst vädret medan jag åkte omkring på olika ärenden tog jag mig till solariumet.. Det är så avkopplande för mig att få sola och ligga ner några och vila några minuter!

Jag är väldigt nöjd med den här veckan faktiskt, träningen har gått väldigt bra och allt annat för den delen med. Kroppen känns lagom mör nu så ska bli skönt att krypa ner i sängen..

Jag är laddad inför en ny vecka. Förväntar mig några spännande dagar i skolan och fler myskvällar när regnet smattrar mot fönstret innan man ska sova hihi..

Vad ser ni framemot inför kommande vecka? Kram!

Likes

Comments

Hej! Sorry för tysnaden, men jag har tagit vara på tiden när jag fått utrymme för lite annat än skola och plugg. Igår hade jag en helt underbar dag då jag träffade en som gav mig lite hopp om framtida planer, en motivation inom mig väcktes. Vi möttes upp och pratade på Waynes i nästan två timmar.

Jag har precis kommit hem från en dag på jobbet. Mitt älskade jobb, fresh. Körde även gruppträning idag. Det går sådär för mig på den fronten.. Men idag är jag bara tacksam över att jag faktiskt klarade att ställa mig där framme i salen. Idag vaknade jag upp med lite ångest. Det händer ibland. Idag är jag så tacksam för alla fantastiska människor jag har vi min sida. Alla personer jag träffar på gymmet dagligen. Det är jag visserligen hela tiden, men idag, när jag behöver det som mest, är jag det lite extra!

Väl hemma från jobbet så tog jag en lååång dusch, smorde in mig med krämer och snart ska jag kolla på film. Har en väldigt lugn och skön kväll med mina föräldrar, vi åt en supergod middag och sedan nu slappar vi hela kvällen.Kram!

Likes

Comments

Jag känner mig helt slut just nu.. Jag hade någon typ av känslosam upplevelse i morse. Det var ingenting speciell som hände, det var bara helt sjukt? Slutar aldrig att förvånas över hur man som människa fungerar. Försöker varva ner med lite te just nu.. och tänka igenom en läxa vi fick i skolan idag. Det var en tankeställare, Livskompassen heter den. För att hålla lite kontroll på vad i livet man fokuserar mest på och om man fokuserar på sådant som också är viktigt för än. Här finns områdena hälsa, relationer, arbete/utbildning och fritid med. Varje vecka tänker man igenom hur man ligger till i de olika områdena och hur väl resultatet matchar hur man önskar att de va..

Men jag har aldrig gråtit så mycke i skolan, som idag.. På lektionen hade våran lärare en meditation för oss. Jag fick fram så mycket känslor att tårarna spruta.

Någonstans inom mig så känner jag att det var fan en välsignelse. Jag har gått och grubblat på saker länge nu, en del av mig har liksom skavt. Det har känts som att något i mig har möglat och istället för att kasta det i papperskorgen så har jag inte kunnat rensa ut det. Och så i morse efter lektionen när tårarna kom ut, var det bara borta sen. Jag tror att det var mitt undermedvetna som har jobbat stenhårt de senaste veckorna, utan att jag har förstått exakt hur hårt det har jobbat. Hela jag har varit på en mental resa utan att jag har förstått det själv. Men på något sätt så ser jag detta som något positivt, att få släppa ut allt som tynger mig. Det gör mig så mycket starkare..

Likes

Comments

Mitt goda kvällsmål varje kväll. Mums! Och träningen var on point idag och ingen är mer lycklig än jag för det!

Min kropp och mitt psyke mår så bra av att få gå i skolan. Jag har bättre struktur på allting i min vardag just nu, vilket gör mig motiverad! För första gången på länge känner jag att träningen har flutit på bra dem senaste dagarna, kan det bero på mina nya träningskläder? Nej skämt och sido..

Men helt ärligt så är regelbundenhet viktig för mig och min träning. Jag har regelbundna sovtider, mattider och träningstider. Iallafall det dagar jag går i skolan. Och detta gör så att jag mår bra.

Apropå träningskläder: Mina 2 nya gymshark tights (ett par utav dom ser ni på bilden från kvällens träning) och ett linne kom hem med posten i fredags. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit om hur viktigt det är att ha på sig träningskläder som man trivs i, men det tål att sägas igen. Tightsen jag har på mig på bilderna är mina absoluta favoriter och det finns nog inga träningskläder som jag har fått så många frågor om, så jag tycker att de har gjort sig förtjänta i detta inlägg. Gymshark hypen har satt sina spår och jag förstår varför! Detta är nog mitt 6 par.

Ni hittar de här.

Likes

Comments