3 veckor kvar och jag har fortfarande inte löst det med CSN.

Men. Det verkar som att jag kommer behöva försörja mig själv där nere i Ljungskile i 18 veckor som inte är ifrån CSN. 

Jag har sökt 5 jobb i Bohuslän; Shell, Ica kvantum, Supermarket, Coop och lokala Pizzerian.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

 OM jag gick kvar, i Ljungskile Så...

 

 1. Varit färdig utbildad Fritidsledare
 2. Sluppit Bollnäs
 3. Haft ett jobb
 4. Varit stolt
 5. Hade jag inte börjat rökt!.

Och om jag inte hade åkt hem så hade jag inte

 1. Hade jag inte haft de kompisar jag har nu
 2. Så hade jag inte lärt mig att vara att ta ansvar.

Här en bild på mitt rum, som jag hade i omgång 1 av mission: Ljungskile!


Lite fakta om vackra Ljungskile och folkhögskolan;

Egna erfarenheter;

 1. En liten ort men ack så mysigt. Nära till Uddevalla
 2. Godaste pizzan
 3. Skolan var som ett eget samhälle, med restaurang, bio, fotbollsplan, vandrarhem.
 4. Min klass var hur grym som helst och lärarna och resten som jobbade där, var hur bra som helst. De hjälpte en med allt. Man fick den "Jag-är-viktigaste-av-alla-känslan". 

Och vad faktan säger;

 1. Orten har fått sista delen av sitt namn, kile, från den vik vid vilken tätorten är belägen. Kile betyder "havsvik" i Bohuslän, så benämningen "Ljungskileviken" är egentligen en tautologi.
 2. I det lokala uttalet av ortnamnet smälter s-et ihop med det efterföljande tj-ljudet, eller att inget s-ljud hörs över huvud taget, alltså "Ljungkile", i motsats till det distinkta uttalet "s-tj" man ofta kan höra uttalas i exempelvis radioprogram.
 3. Folmängd: 3 345
 4. De har ett fotbollslag som spelar i Superettan

Fakta om Skolan;

 1. En av Sveriges största med Folkhögskolor
 2. Cirka 250 Studerar där (Varav 125 kan bo i skolan.)
 3. Skolan grundades 1923 av Birger-Magnus Hellerstedt, hans hustru Märta Hellerstedt samt Waldemar Svensson.
 4. Finns fyra Allmänna linjer; Global, natur, umus och livsåskådning (Samtliga är 1 års med chans till 3.)
 5. Det finns även musiklinjen, Fritdidsledarutbildning (Vilket jag kommer gå.), YFK och Journalistlinjen.

Likes

Comments

" Kod för att importera min blogg till Nattstad: 4203358907 "

Likes

Comments

Jag sitter nu här i min sunkiga lägenhet och väntar på att klockan skall slå 13.00 så jag äntligen kan säga upp lägenheten! Man kanske undrar varför Herr Shadie skall göra det? Jo, Det är ju så att Jag skall börja FRITIDSLEDARUTBILDNINGEN LJUNGSKILE FOLKHÖGSKOLA igen!!!!
 
Tro det eller ej, men efter dessa 2 år så har jag insett, att NU FAN SKALL JAG GÅ DEN DÄR J*VLA UTBILDNINGEN så jag kan bli utbildad till något jag vill jobba med och som! Och varför inte börja på den skola där jag vet hur det är att bo där nu, och jag vet att nu jävlar klarar jag mig! (Många tänker säkert; "Klart en 19 åring klarar av att flytta 90 mil söder? Jag menar, hur svårt kan det vara egentligen?")
 
Jo, då skall ni nu få svaret av mig;
Jag hade vid den era en väldigt och nu menar jag VÄLDIGT dålig själv disciplin, psyke, motivation, ork och lust att plugga! Då sökte jag FL just bara för att slippa vara arbetslös (och jag kom in på ljungkan asså). De 5 veckorna jag bodde där nere, var bra, dålig, sämst, bäst, roligt och tråkigt. Jag lärde mig mycket om mig själv och lärde mig mycket om att vara självständig. Jag lärde känna väldigt bra kompisar som jag vet (iallafall hoppas..) kommer känna livet ut. Värt att nämnas;
 
Mr. G; Min roomie, min broder och min absoluta bästa kompis därnere var en helt underbar kille, som seriöst visste mer än vad jag trodde att man kunna veta i den åldern. Han lärde mig visdom, han visade mig bra musik, han lagade mig god mat (Speciellt hans Spagetti och köttfärssås). Han är helt enkelt bäst! Peace!
 
Mr. Fred; Min granne på internatet! Han och Seb (Freds brorsa!) var min och Gunners granne dårå! Han är hur jävla härlig som helst, seriöst. Han käkade man några pirrer med, drack några birrer, festade en del med han åh! Hur skön, snäll och trevlig! Bäst äru! ;) Peace!
 
Och sist men inte minzt;
 
Mr. Tomp; Tom, en kille med mycket visdom, en omtänksam, trevlig person, som var min absoluta första kompis där nere! Det var han som drog med mig (av en slump) med på en vandring runt bygden! Det var han jag tog min första birre där med, han fick mig att känna mig välkommen i klassen liksom! En kille, som jag drog mycket ner till torp med, festade EN HEL del med, han var den personen jag festade med först och sist! Finns så mycket och säga om han som är så jävla bra!
 
 
Och nu undrar väl ni säkert varför jag drog hem, när jag hade det egentligen så jävla bra som jag hade?
 
Tro mig, jag vet egentligen inte. Det är som jag skrev tidigare: Osäker, rädd och hemlängtan kan vara några faktorer.. men aah!
Men en sak är fan säker; Jag kommer att klara mig nu. För nu vet jag vem jag är och varför jag vill gå där!

Likes

Comments

Hej!
Sitter i min lägenhet, i Bollnäs och chillar.
 
Saker jag ser fram emot;
 1. Ev. jobb på Leksands sommarland
 2. Bråvalla
 3. Ev. skola i Ljungskile
 4. Sommaren! ;-D
Vet dock ej vad jag skall göra idag, blivit förkyld efter veckans bravader.
 
Saker jag har gjort i veckan är;
 1. Jobb mån-ons på Funcruises!
 2. After-Work på N1 med Linda och Axel
 3. Fest i Fredags
 4. Utgång i Lördags
 5. Grillade i Söndags
Så kan ju säga att veckan har varit nice, dock lite sömn ;)

Likes

Comments

Hej igen!
 
Det var nu ett jävligt bra tag sen jag gjorde ett inlägg.
 
 
Jag håller just nu på att försöka fixa mig för att sedan åka vidare till Valbo på Work kick off med FunCruises, det kommer bli najs skulle jag tro!
 
Jag mår vid skrivandes stunden inte bra alls, jag känner mig helt lost, tom och vilsen. Jag känner mig så olycklig kär!
 
M. jag tycker om dig.
 
"Ad Astra per Aspera"!
 
Vet heller inte vad jag skall göra med mitt liv, att vara arbetslös är fan inte roligt må jag säga!
 
 
/S.
 

Likes

Comments

Hej.
 
Jag är osäker på hur många mina vänner som jag kan lita på och känna mig trygg med. Vissa hör aldrig av sig och av vissa är jag klart utesluten, Någon som stog mig nära för något år sedan?
 
"If i don't fall apart, Will the memories stay clear?"

Likes

Comments

Förlåt för dålig uppdatering, men mitt internet har inte funkat på 40 timmar..
 

Idag har vi haft skola då, lyckades försova mig.. Eller ja, trodde att vi börja 10.20 men vi börja 10.00...såg fel schema! Skriver mer ikväll.. skall gitta nu. PEace! /Shadie

Likes

Comments

Hej!
 
Hann inte skriva något inlägg igår för hela dagen var fullspäckad med massa coola aktiviteter!
 
Dagen börja med frulle på skolan med några klasskamrater innan vi gick till klassrummet och hade lektioner och så. Efter skolan så åkte jag, Tom, isak och Adam till Torp (utanför uddevalla) och kollade lite i affärer och så innan vi åkte tillbaka till skolan för att sedan spela lite fotboll mot journalisterna! Riktigt sköjj men jobbigt! Efter det blev det lite dusch och skype med Matilda. Efter det gick jag till Tom och vi gick ner mot bygden åh åt lite mat innan vi gick tillbaka och drack lite bärs och spelade spel med dem andra! Efter det så blev det att gå över till 3 elevhemmet för lite förkrök innan vi gick vidare mot lyckorna och hade det riktigt mys. Nu sitter jag här sliten, trött men ack så roligt det känns just nu!
 
Saknar dock bollnäs!
 
Skriver mer om denna dag ikväll! :) Vi hörs! Peace /S.
 

Likes

Comments

Hej!
 
Första skoldagen idag då! Gick bra även fast vi inte gjorde såååå mycket! Vi körde nån presentationslek och gick igenom hela FL1's läroplan, vad vi skulle göra och et cetra. Klassen var lite varierande men det verkar vara en bra klass iallafall. Känns lite lustigt att gå när klassen är mellan 18 -> 47.. Fick även träffa min fadder, Goran någonting. Han verkade trevlig och hjälpte mig och så. Efter skolan så gick jag upp till rummet där jag satt lite vid datorn innan jag gick och postade CSN-försäkringen. Påväg tillbaks till vandrarhemmet så mötte jag ett par klasskamrater som frågade om jag ville gå på bygden med dem, så jag följde med dem då och kollade lite läget med dem, Härligt med omväxling liksom! Sedan gick jag och Tom och någon till som jag inte kommer ihåg namnet på till puben och tog en öl och satt och snackade och hade det trevligt innan vi gick upp mot skolan och skulle spela fotboll. Men så blev det visst inte, då planen var upptagen så vi stog på parkeringen och passade istället, sedan gick vi åh kollade lite på Tv innan jag gick och lagade mat - Hamburgare <3 och="" här="" sitter="" jag="" nu.="" känns="" inte="" så="" ensamt="" längre.="" saknar="" dock="" alla="" där="" hemma="" och="" hemlängtan="" sitter="" fortfarande="" i.="" hoppas="" ni="" har="" det="" bra="" där="" hemma!="" peace="">S.

Likes

Comments