Den 29e augusti stapplade jag på nervösa ben in till VVH. Under dagen hade vi samlats i aulan och gått igenom programmet samt ett litet upprop, men senare på kvällen samlades vi inuti VVH i den stora trappan för att möta våra faddrar och generaler. Jag delades in i min grupp och så ovetandes om att jag hamnade med en bunt FANTASTISKA människor.

Under kvällen var det lekar och olika grenar innan vi styrde kosan mot en generals lägenhet och lite fest. Jag och några andra tjejer drog hem lite tidigare eftersom vi upp tidigt dagen efter och fortsätta vårt intensiva schema.

Förstå att det var i princip 8/10-15/16 varje dag, sen började nollningen 17 eller 18. Veckor utav skratt, gråt, sömnlösa nätter och fantastiska upplevelser är förbi och jag är så så tacksam att jag fick den gruppen jag fick också. Vi har sedan dess umgåtts utanför skolan också vilket är så viktigt för i allafall mig. Toga, uv-fest, 80-tals kväll, skattjakt, vinbrännboll, campusvandring, spex-sittning, pubrunda, quiz-kväll, collegenight ja you name it!

Nu, åttonde oktober sitter jag här och är sjukt nöjd över vad vi, ett gäng främlingar som parades ihop ådstakom under dessa veckor. Vi är fantastiska!

Vår kursledare sa det, under dessa veckor och under dessa år kommer ni hitta vänner för livet. Jo tjena, tänkte jag. Gissa vem som hade rätt?


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

SSK-T1

Hej på er!

Lite mer än en månad har jag nu kallat mig själv student - och jag älskar det!

Det är mycket att göra då och då, men en har ju valt detta själv och då får en också fixa det som kastas åt en. Vi har avslutat vår första kurs som jag gick iväg med ett VG på tentan från. En otrolig lättnad att klara det första riktiga som vi gjorde på utbildningen även fast det var en väldigt ostrukturerad kurs och flummigt innehåll.

Kursen i sig hette Sjuksköterskans profession - introduktion. Eftersom dom denna HT har gjort om hela sjuksköterskeprogrammet vid Umeå universitet är vi lite av några "försökskaniner" på alla nya kurser och det nya upplägget med VFUn. Just nu är jag lite smått orolig att dom inte ror detta i hamn utan att det kommer vara olika bud på examinationer samt betygsunderlag men det visar sig eftersom!

Tänkte berätta lite mer om nollningen och mina fina klasskamrater i ett separat inlägg. Det förtjänar dom!

Likes

Comments

VARDAG, VEM ÄR JAG?

Idag börjar jag skolan. Tre år av med-school. Det enda jag har sett på i mina yngre dagar har varit House, Grey's anatomy, E.R etc.. Endast en massa sjukhusserier och nu är jag också där.

Min mage är orolig, min hjärna är splittrad och mitt hjärta dunkar av nervositet. Jag har inte utsatt mig själv för press eller stress på ett bra tag och på så sätt känns det här som världens största grej. Idag är första dagen på resten av mitt liv. Nu får jag verkligen se om detta är någonting för mig eller inte. 

Nya människor, nya rutiner och nya utmaningar. Jag gillar hur detta känns oavsett hur nervös jag är, 

Nolleschemat pågår i två veckor och på dagarna har vi föreläsningar + introduktioner till allt möjligt. Att gå från att jobba på en ICA-butik till att pressa in så mycket information som möjligt per dag kommer vara påfrestande, men jag känner att jag är redo. Så redo. Nu kör jag!


Likes

Comments

VARDAG, MITT HEM

I fredags kom mariel hem till oss och vi drack drinkar, vin och åt lite plock innan vi begav oss till pinchos för middag. All cred till deras mat och koncept, men jag åker nog inte dit en helgkväll igen.

Igår var det bartömning på båten och vi hade bokat bord med våra vänner för lite käk och drinkar. Fantastisk mat och tråkigt att det redan är slut. Vi körde en filmkväll hos oss sedan, och såg the ring(!!) vilket var flera år sedan jag såg.

Likes

Comments

hallå fina ni!

Tänkte faktiskt tipsa er om dessa BH:ar jag upptäckte på hunkemöller för några veckor sedan. Dom är fantastiskt sköna och ger en naturlig form på brösten utan en massa onödig fyllning. Jag hittade dessa på rean, för 130:-/ styck! Vilket kap!

Gick till Avion med Linnea idag och shoppade lite småsaker. Ikväll ska vi till Maja för en liten middag! Ska bli kul att se hennes lägenhet också. I Umeå strålar solen och det är sjutton grader just nu. Hur bra?

Likes

Comments

SHOPPING, VARDAG

Iiiiih!

Fick för någon dag sen hem mina nya shades. Dom är babyrosa och har spegelglas. Älskar't!Hej på er!
Första semesterdagen idag här hemma och vi har rensat HELA lägenheten. Sååå skönt att ha det gjort och många påsar senare känns det som en helt ny lägenhet.

Om exakt en vecka börjar skolan och senare in på semestern ska vi ner på stan för att fixa lite nödvändigheter vilket ska bli ruskigt kul.

Nu: sminka sig, och ta sig ner på stan för middag med en vän!

Likes

Comments

VARDAG

I onsdags åt jag vegetariska dumplings till middag. Så najs och så snabblagat!
Nu har H kommit hit där jag är och vi har fixat middag samt lite gottis och ska precis slå på en ny serie. Stranger things heter den och finns på Netflix. Spännande!

För oss båda är det jobbhelg nu till helgen vilket innebär två upptagna dagar. Funkar, men snart börjar skolan och då blir det andra bullar!

Adioss!

Likes

Comments

VARDAG, VEM ÄR JAG?

Godkväll fina ni.

Just nu sitter jag hemma hos en vän till mig, där jag är kattvakt tills på söndag åt hennes fina, fina kissar. Det slog mig, hur hemma-trygg jag är.

Jag steg in genom dörren och möttes av en våg med osäkerhet. Det var på ett annorlunda sätt jag kände det, och känslan i sig var jag inte bekant med. Ni vet, man är van med sina rutiner, sin lägenhet och att veta exakt var allt hemma är. Det är nog också lite därför jag har så svårt att vara borta länge hemifrån, blandat med kontrollbehov då.

Det finns få saker i världen som gör mig så trygg som mitt eget hem. Förut var det hos mamma och pappa, men nu har jag och min fina kärlek hittat oss ett eget hem som är så otroligt mycket mer för mig, och honom. Jag tror att i takt med att man skaffar sig ett eget hem så fäster man också sina första band till trygghet utan att tänka på det. När jag bodde hemma så var det mammas, eller pappas hem. Det var ju inte mitt. Nu har jag mitt eget, och mina band, och min inredning och mina minnen.

Mitt hem är fantastiskt, vårt hem är fantastiskt och jag är ypperligt tacksam över möjligheten att bygga upp någonting med en person som ger mig så mycket trygghet såsom detta hem gör.


Näe hörni, nu svamlar jag mest.

​Min väns fina misse som jag har hand om. Han är endast 13 veckor och helt fantastisk. Jag saknar verkligen kattunge-tiden hos våra missar.

Likes

Comments

VEM ÄR JAG?, SHOPPING, MITT HEM

Fyndade den rosa filten igår på Hemtex rea, och ett nytt kuddfodral från H&M.

Jag är en sån person som behöver förändring, och när jag har bestämt mig så kräver jag förändring på en gång. Igår hade jag då bestämt mig för att jag skulle köpa nya glas och sedan någonting i inredningsväg och så blev det också. Nöjd!

Likes

Comments

VARDAG

Igår, mina vänner, var det 20-års firande i hörnefors. Jättetrevligt och faktiskt ganska varmt även in på kvällen. Vi var cirka 15 personer tror jag och idag mår man väl lite som man förtjänar.

Jag och H tog iallafall bussen ner på stan och mötte Arvid och Lovisa för sushidejt. Det satt perfekt en dag som denna, och vilka fantastiska människor!

  • VARDAG
  • 400 readers

Likes

Comments