Header
  • Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Nu är vi back on track! Tömkörde henne igår och hon rörde sig så bra. Hade egentligen planerat att tömköra henne några dagar innan jag skulle hoppa upp men kunde inte hålla mig...så idag red jag!!

Zuper är verkligen snäll och trygg som en ridskoleponny, helt obrydd över allt trots hon är unghäst och har vilat i över en månad. Står alltid stilla när jag hoppar upp och inget bus trots hon hade myror i brallan och var väldigt pigg idag. Så härligt med en positiv häst men idag var hon ganska stark, så blev många halvhalter och övergångar för att påminna henne att jag faktiskt finns haha! Men efter vilan kan jag inte förvänta mig något annat. Vi båda var så glada och nöjda!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu kan vi äntligen snart komma igång igen! Såret såg så himla fint ut igår. I morgon ska Zuper få nya racingskor och ser såret lika bra ut i morgon så blir det tömkörning på torsdag. Ahhh är sååå glad!!

Tror nästan denna extra vilan har varit väldigt bra för henne. Zuper har lärt sig så mycket under vintern och våren så hon har verkligen behövt vila både kroppen och hjärnan. Plus så får man inte glömma att hon fortfarande växer. Men jag saknar att rida henne så otroligt mycket, så ska bli roligt att komma igång och jobba bort gräsmagen haha!

Zuper är hur nöjd som helst!

Likes

Comments

Då var det måndag och slut på semestern. Känner mig inte ett dugg utvilad haha! Hade behövt tre veckor till..

Zuper njuter fortfarande av sin semester, men hoppas den också är slut snart. Såret läker fint och i lördags rev vi lite på såret för att vara säkra på att det verkligen läkt inifrån och det har de gjort, skönt! Sån lyx att Linda jobbar inom sjukvården och är expert på sår! För att göra Zuper lite gladare så har hon nu fått bli piffig med rosa linda, we like!

Likes

Comments

Hej på er! Tänkte bara kolla in och visa er hur mycket bättre såret har blivit igen! Sån skillnad på bara två dagar! Hoppas hoppas hoppas de fortsätter att läka lika bra, så är vi snart igång igen! Tänkte longera henne på söndag och kolla hur hon rör sig, för då borde de mesta av både penicillinet och metacammen kommit ur kroppen. Håll tummarna!!


Likes

Comments

Idag fick äntligen Zuper gå ute i hagen! Hon var helt överlycklig! Jag blev också helt lycklig när jag såg hur glad hon blev, och enligt SMHI ska regnet hålla sig borta några dag till = glad häst och ägare!

Idag fick hon även på sin tappsko, helt perfekt att en häst i stallet skulle få nya skor idag så hovslagaren var redan på plats. Och såret såg så mycket bättre ut idag än sist, Wiihoo!! BÄSTA DAGEN PÅ LÄNGE! Fortfarande öppet men det har verkligen börjat läka nu. I morgon ska jag på shoppingrunda, och inte vilken shoppingrunda som helst, utan det ska inhandlas gasbindor, kompresser, sjukhustejp och självhäftande bandage. Haha kul va? Sista dagen med penicillin idag, hoppas verkligen att det fortsätter att bli bättre trots att penicillinet tas bort..blir det sämre måste vi åka in till veterinören direkt.

Såret ser forrfarande hemskt ut, synd att jag inte fotade förra gången vi la om bandaget, då hade ni också sett stor skillnad. Äntligen vågar jag hoppas att vi "snart" är igång igen!

Likes

Comments

Tror ni inte att Zuper lyckades trampa av sin ena framsko idag när vi gick och BETADE?!! Haha hur är det ens möjligt? Hon gick så lugnt och åt gräs, tog ett steg framåt, hörde att det "klingade till", och där låg skon...haha orkar inte! Jaja sånt händer och förhoppningsvis får jag den påslagen i morgon. Ändå duktigt för alla sömmar följden med och hon drog av den väldigt prydligt, inget på hoven som blev skadat.

I morgon ska jag rota fram silvertejpen så ska hon få gå ute några timmar. Våra hagar har torkat upp men tänkte ändå säkra bandaget längst ner med lite silvertejp för att vara på säkra sidan att inget letar sig in till såret. Vad vore vi hästmönniskor utan silvertejp? Har man bara silvertejp så kan man köpa häst haha!

​Förstår ni hur svårt jag har det varje gång jag ska lämna stallet och ser denna nosen med massa slickstensreser på?

Likes

Comments

Godkväll! Nu är det jobbigt...Zuper börjar verkligen tröttna på att vara skadad. Hon är en häst som älskar och mår bäst när hon får träna och använda både kropp och knopp. Idag har hon varit ett odjur, riktig pansarvagn under alla våra promenader. Imorgon får morgonpromenaden bli inomhus och tänkte longera henne lite så hon får bralla av sig, tror verkligen hon behöver de haha!

Idag linda vi även om bandaget, eller inte vi, utan Martina! Så skönt att ha någon i stallet som kan ALLT och hjälper till med ALLT❤️. Benet håller sig fortfarande fint och inget svullet men såret såg inte så mycket bättre ut än sist, men inte sämre i alla fall. Tror detta kommer ta längre tid att läka än vad jag hoppades på...

Men nu ber jag till vädergudarna att regnet håller sig borta och hagarna torra, så hon åtminstone kan börja gå ute någon timme om dagen. Så sammanfattningsvis har det varit en tuff dag för oss båda..vill bara att min bebis ska bli bra igen!

Mysigt att äta gräs och hälsa på kompisarna!

Likes

Comments

Godmorgon! Jag kom precis hem från stallet efter min "nya morgon rutin". Går upp vid lite över sex och cyklar till stallet för att ta ut Zupers sovsällskap och sen mockar jag boxarna. Efter de går jag och Zuper vår lilla morgonpromenad och hon får beta en stund, sen går vi in och myser. Hon älskar när jag använder massageborsten så den används flitigt nu. Ska upp dit klockan tolv och ge henne Matecam, och då går vi en promenad igen och såklart käkar hon lite gräs. Hönätet i boxen är inte lika uppskattat som gräset där ute, lilla damen har sina krav så bäst jag följer dom haha!

Sen klockan fyra cyklar jag upp en tredje gång och promenerar med henne, och efter vår promenad får hon springa av sig lite i ridhuset. Igår travade hon runt och vände upp på diagonalen och gjorde den SJUKASTE ökade traven jag någonsin sett henne göra!! Stod och dreglade lite...haha!! Hon får penicillin också, och det hjälper Martina mig att ge henne. Jag och Zuper är lyckligt lottade som har Martina!❤️

Klockan nio är det kvällsmat och nattedags för Zuper och Sweetie, och sen håller jag själv kväll här hemma. Så minst fyra gånger om dagen är jag i stallet nu när hon har boxvila, ibland mer när jag får upp en bild i huvudet på hennes fina ögon och inte kan motstå att cyklar upp för att hålla henne sällskap. Tur jag bara har några hundra meter till stallet!

Likes

Comments

Hej på er!

Förlåt för hemskt dålig uppdatering med en lång paus. Efter Falsterbo så fick Zuper sommarlov så jag kände att jag inte hade något att skriva om, eftersom jag vill att detta ska vara en "hästblogg" och inte så mycket om vad jag gör sidan om hästarna.

Tråkigt nog har Zuper råkat skada sig i hagen. I måndags när hon kom springandes mot mig i hagen var hon riktigt halt på vänster framben. Hittade ett sår precis vid kronranden och tvättade de väldigt noggrant, men morgonen dagen efter hade hela benet svullnat upp. Ringde direkt till ATG när de öppnade och fick tid någon timme senare, så jag och pappa körde dit med lilla Zupris. Veterinören misstänkte en hovböld men klinikens hovslagare hittade ingen, utan det var ett ganska djupt sticksår. Vi röntgade även hoven för att utesluta allvarliga skador. Lättnaden när veterinären ropar "Lizette, det är inget på plåtarna!!"

Så Zuper har ni lite boxvila tills såret börjat läka och svullnaden går ner. Vågar inte ha henne ute nu när det är så fuktigt och lerigt, så mycket bakterier i leran. Som tur är tar hon det hela hyfsat bra. Jag går med henne 4-5 gånger om dagen och på nätterna har hon sällskap av en liten ponny. Vi håller tummarna att hon snart är bra igen!


Likes

Comments

Då var måndagen avklarad och det var så kul att vara tillbaka på jobb! Jag jobbar i en Ica affär ute på landet och efter mina 6år i den affären har jag kommit väldigt nära många kunder. Man får liksom ett speciellt band till många, och jag har växt upp i den affären, från att jag var en vilsen 14-åring, jobbiga tonår och till den jag blivit idag. Så många som kramat mig och gratulerat mig och Zuper till våra framgångar. Blir så rörd! Våra kunder är helt klart bäst! Även många som inte är "stammisar" har uppmärksammat oss genom Trelleborgs Allehanda, och har återberättat vår historia och vårt äventyr i Falsterbo för så många idag. Och det ör först nu när jag fått berätta allt om och om igen för kunder som jag förstår att vi verkligen har ridit på Falsterbo Horse Show! Kan aldrig sluta vara tacksam över alla som hjälpt mig, speciellt Amanda, Karin, min syster och mina föräldrar!

Zuper ska få börja jogga lite i morgon. Tänkte ha en period nu i två veckor där hon endast ska tömköras och rida ut. Sen ska hon få vila i två veckor till nör jag är bortrest. Nu har hon vilat en vecka och hon verkar väldigt rastlös vissa dagar haha. Så lite jogging med hjälp av tömkörning och uteritter blir nog bra för henne. Blir inget dressyrarbete, utan tänkte använda mycket bommar och klättra lite upp och ner för backar nör vi rider ut. Så blir lugna pass med syfte att stärka henne, samtidigt som hon tycker det är lätt och roligt!


Världens bästa team!

Likes

Comments