Igår var det en ganska lugn dag, syrran var tydligen med i Sveriges Radio och Zera låg med nosen upptryckt i en sko - jag fattar inte riktigt varför hon gör så? Hon har en förkärlek till att trycka upp nosen så att hon får lite uppåtnos och sen hålla den där.. Jaja, hon är inte riktigt som hon ska!

Nu har vi även lagt bud på ett hus, första huset vi budar på och vi la oss lite under utgångspriset eftersom det inte kommit in några andra bud. Det är inte drömkåken men samtidigt tror jag vi skulle kunna trivas väldigt bra där, det ligger fint och nära vatten, naturområden och samtidigt nära till jobbet för mig och Toffe, och nära till stan om man behöver handla och eller gå ut å äta :-)

Likes

Comments

Vardag

I måndags kom det äntligen lite snö här hemma! Idag har den tyvärr smält bort, men då fanns det iallafall rejält med snö på backen mellan Ödeshög och Tranås :-) Vi skulle ändå åka till Aneby till Kristoffers mamma och hennes familj, för det var dags att göra något åt hans kalufs, så nu är han nyklippt och snygg igen :-)

Likes

Comments

Häromdagen åkte var det äntligen dags att införskaffa lite snowboardgrejer till mig! Så himla roligt :-D Jag blir ju alltid så feg när jag ska köpa lite dyrare grejer (läs allt från 250:- och uppåt...) men nu slog jag till och jag är riktigt nöjd. Det blev en bräda från Burton, i modellen Deja vu och ett par tillhörande bindningar. Ett rejält ryggskydd blev det också och ett säkerhetsband så att inte brädan landar i huvudet på någon stackare när jag ramlar :-) På kvällen orkade vi inte laga mat så det blev lite plock, skinka, färskost, frukt och bär. Så himla gött :-)

Likes

Comments

Jobb och skola

Jag fick möjlighet att åka på en föreläsning av Juno Blom som jobbar nationellt men framför allt här i Region Östergötland med hedersrelaterat våld och förtryck. Något som finns bland oss och som är svårt att tackla eftersom vi inte har en kultur som är hedersbaserad. Det pratades bl.a. om det här med oskuld och heder, att det sitter så mycket förtryck, skam och känslor samband med en flickas sexliv - något som inte bara är hennes eget sexliv, utan som berör hela familjen. Det pratades även om tvångsgifte och bortgifte, misshandel som är både psykisk och fysisk och framför allt på varför flickor och pojkar går tillbaka till sina familjer trots att de tagit mod till sig att komma därifrån - den identitetskris som uppstår när man inte längre har tryggheten i familjen. Himla intressant, men samtidigt så hopplöst.

Likes

Comments

I söndags var det som vanligt dags för husvisning, ett trevåningshus med stor altan, garage och fantastisk utsikt över Motala ström. Men det kändes helt enkelt inte rätt, det fanns ingen toa på entrévåningen och det var liksom bara inte vårt hus. Så vi hängde en stund nere på Varamon istället där Zera fick springa sig trött :-) Sen åkte vi hem till Kristoffers pappa och hans tjej och fikade :-)

Likes

Comments

Vardag

Oj, nu var det ett tag sen jag hängde här inne! Men jag tänker ändå att vi börjar där vi slutade sist :-) Förra lördagen var vi nere i Huskvarna hos Gustaf och Carro. Två helt fantastiska människor som jag trivs så himla bra med och som det aldrig är tråkigt med, det var hussnack, jättegod mat och så spelade vi sällskapsspel :-) En lite lagom lördagkväll helt enkelt.

Likes

Comments

Vardag

I fredags vaknade jag upp bredvid min sambo och sen smög jag upp för att överraska med lite pannkakor 😀 På eftermiddagen åkte vi till Jönköping och gick på bio där vi såg Passengers. Den var inte superbra men dög helt klart en vanlig fredag, efter det gick vi till nyöppnade the Brothers där vi bokat bord för lite mat och dryck, Mattias mötte upp oss och det blev en lyckad kväll.👌😀

Likes

Comments

Endometrios, Personligt, Vardag

Idag åkte vi upp på Omberg för att grilla lita korv och dricka varm O'boy till frukost 😊 Då himla skönt att komma hemifrån lite grann, jag känner att jag verkligen behöver det just nu även fast jag helst av allt bara vill ligga i soffan och låta dagarna gå. Men då lär jag ju aldrig må bättre så såna här dagar är guldvärda, strax ska Kristoffer åka till jobbet och jag får se vad kvällen erbjuder 😊

Likes

Comments

Vardag

Vecka åtta är tanken att vi ska ge oss 100 mil norrut i vårt avlånga land och åka upp till stugan i Blåsjön igen :-) Den här gången räknar vi dock inte med att vi ska kunna vandra obehindrat på fjället eller fiska med kastspö i sjön, utan snarare med runt -30 och ett par meter snö :-) Därför är det dags för mig att jag införskaffar mig en snowboard och allt som hör till - bindningar, boots, goggles, handskar och allt annat roligt som man kan lägga pengar på :-) Så idag har jag varit hemma och tagit det lugnt, ett gympass har det blivit och ikväll ska jag ut på en promenad med Zera men annars så har det bara varit snowboard i huvudet på mig idag. Så förhoppningsvis blir det en beställning imorgon, med bräda och bindningar från Nitro, goggles från Oakley och så boots som jag inte riktigt bestämt mig för än :-)


Likes

Comments

Endometrios

Kristoffer har åkt till jobbet och jag har hunnit landa i ensamheten här hemma igen. Det är en dålig dag i dag, inte för att jag fysiskt har ont men för att jag är så utmattad psykiskt. Egentligen borde jag ringa sjukhuset så att jag får en tid så snart som möjligt så att jag får lite mer ordning i min vardag med endometriosen, men jag har inte alls ork till det just nu. Idag känns allt bara så menlöst, samtidigt som jag inte har lust eller ork till någonting så vill jag bara göra något - men det lär inte hända idag. På sin höjd så öppnar jag skafferiet och ser om vi har något ätbart hemma innan jag slänger mig i soffan.

Å andra sidan är jag så tacksam, för att jag får vara sådan här. För att Kristoffer är den han är och för att han hanterar de här dagarna så mycket bättre än vad jag gör. Den där mannen alltså, vad hade jag gjort utan honom? För första gången i mitt liv känner jag mig helt trygg i att få må dåligt, få känna att jag inte räcker till och verkligen ha en helt usel dag. Samtidigt som jag vet att han finns där, och alltid kommer finnas där. Att inte behöva låtsas att man mår bra eller att det beror på något specifikt, utan det är bara en dålig dag - som självklart drar med sig varenda uns av glädje och bara lämnar mig som ett tomt skal. Tidigare har jag alltid känt att jag måste uppehålla den där fasaden som alla förväntar sig av mig, att jag ska vara glad och pratsam, lite jävlig och alltid på gott humör. Sån är jag inte, vad folk än vill tro. Jag ser positivt på livet för det allra mesta, men dagar som dessa när jag kommer in i mörkret så känns det faktiskt inget vidare alls. Och det är okej, intalar jag mig själv, för det är det faktiskt. Även om det känns som att man inte räcker till.

Och ibland är bästa botemedlet att faktiskt bara skriva av sig lite, krypa upp i soffan med vad man än nu hittade i skafferiet och titta på vad nu teven en måndag har att erbjuda.

Likes

Comments