Vardag

Nu är jag precis hemkommen efter en dag på universitetet i Stockholm där jag pluggar, jag åkte hem lite tidigare och planerna för kvällen ser inte mycket ut för världen; en promenad och sen ett pass på gymmet :-) Det får duga helt enkelt! Den här dagen känns riktigt bra och jag är på superhumör - har haft sån tur hela dagen. Först så köörde jag lagligt när polisen körde om mig, sedan fick jag tillbaka pengar från Länsförsäkringar, jag slapp även restskatt på mitt skattekonto utan gick även där 45:- +, Zera vann Juryns val och därmed två fullstora Royal Canine matpåsar som kom som presentkort på posten idag! Det får väl kompensera att min cykel blev stulen i helgen iofs... 

Perfekt vardagslyx ;-) Nu blir det tacos med min man, han är ju hemma varannan måndagskväll så då har vi lite vardagsliv ihop! Och det, kära vänner, det är lyx på riktigt. Den bästa sortens lyx.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Inredning

Såhär ser det ut just nu i vårt hem, lite detaljer från köket och sovrummet :-) Buketterna med solrosor och de andra blommorna fick jag från Kristoffer häromdagen som han köpt i Hillingstad utanför Ödeshög - så mycket fina blommor och sååå billigt! De här buketterna kostade endast 160:-. Så bor ni i närheten eller passerar Ödeshög kan jag varmt rekommendera det :-)

Tapeterna och bänkskivan i köket skulle jag så gärna byta, jag vill ha antingen ekskiva eller valnöt på köksbänken men med tapeterna är jag kluven... Å ena sidan älskar jag våra mörka tapeter för det blir så mysigt, men å andra sidan hade det varit skönt med lite mer ljus! Dessa vardagsbekymmer..

Marmorbricka ifrån Mio

Vas; Nille. Ljus; Mio

Sänggavel från Furniturebox, lampor och överkast från IKEA

Polaroidbilder från Önskefoto

Likes

Comments

Vardag

​Idag har vi som sagt tagit det lugnt, vi blev bjudna på fika hos Roger och Rebecca och det är ungefär så mycket vi gjort idag ;-) Vi lät hundarna träffas och lät de vara ute tillsammans medan vi gick lite husesyn och snackade skit. Ett lagom söndagsnöje helt enkelt. Nu ska vi mysa framför soffan och kika på film :-) 

Likes

Comments

Vardag

​Den här veckan har vädret verkligen varit så höstmysigt - varma strålar från solen och det faktum att löven börjar skifta i färg gör i varje fall mig lycklig i hela själen. Hösten är en perfekt årstid enligt mig, den bjuder inte på några direkta krav och man kan både vara inne och ute! :-) Det är liksom en språngsträcka till julen och ett nytt år, men det finns så mycket att ta tillvara på! Exempelvis chokladbollar och fika på altanen ;-) 

Likes

Comments

Ja, nu vet ni ju om att jag har endometrios och det överhuvudtaget inte är säkert att jag kan få barn. Men är det inte en himla laddad fråga? Jag börjar ju komma upp i den här "skaffa-barn-med-flit"-åldern och många i min närhet är gravida eller har fått ett eller flera barn. Om jag tycker att det är skrämmande? Nej inte direkt, jag har alltid varit tidig med allting och hade bråttom att växa upp, även fast det alltid fallit sig naturligt och jag tyckt att det känts bra. Jag flyttade hemifrån tidigt, köpte mitt första hus när jag var 20, hade två hundar att ansvara för innan jag var 21, första jobbet började jag på när jag var 15 och jag har i princip jobbat heltid bredvid plugget sen jag var 18.

Barn är dock någonting som inte alls lockar, överhuvudtaget. Jag har haft perioder där jag inte velat annat än ha en liten bebis hos mig och det är klart att vissa dagar så får jag för mig att "jo men visst hade ett barn varit mysigt?" eller att det hade gjort min och Kristoffers familj mer fulländad. Men så kommer jag på att jag har så mycket saker jag vill göra för mig själv först, jag vill bila genom USA, gå på countryfestival i Nashville, uppleva Tomorrowland i Belgien, ta min första examen och kanske ytterligare en, bo på ett ställe där jag känner mig trygg med att uppfostra mina ungar, ta MC-kort, lära mig åka snowboard ordentligt, lägga alldeles för mycket pengar på ett bröllop och göra massa andra saker.. Jag tänker även att så länge sådana saker är viktigare än barn - då är man inte redo. Visserligen skulle vi säkert reda ut det både praktiskt och ekonomiskt, men just nu finns det inte ens en tillstymmelse till längtan (i varje fall ingen som håller i sig, vid PMS och mens vill jag ju ha tio ungar på en gång...)

Samtidigt så kryper ju den där åldersnojan igång lite grann, hur gammal kommer jag vara när första barnet kommer? Och framför allt hur gammal kommer Kristoffer vara? Han är ju fem år äldre än mig och det känns ju som att vi kommer bli lastgamla föräldrar, ni vet, den där typen som man nästan tror är farmor och farfar vid föräldramöten och aktiviteter. Sen är ju varken mina eller Kristoffers föräldrar purunga, de är samtliga över femtio förutom min mamma som har ett år kvar, och man vill ju gärna att de ska finnas kvar så länge som möjligt i sina barnbarns liv.

Likes

Comments

Träning

Efter bra mycket träning var det nu dags att springa 3 milsrundan på Lidingöloppet, ja inte för mig då - någon måtta får det vara - utan för Kristoffer som peppat för det här sen början av året! Han fick starttid klockan 14.00 och var således bland de sista 4000 att springa, klockan 0900 åkte vi hemifrån och mot Mjölby för att hämta upp hans pappa med flickvän innan vi styrde kosan mot vår huvudstad och Lidingö :-)

Jag var nog mer nervös och peppad än Kristoffer var och jag var på helspänn hela dagen, så när han väl kom i mål och vi satte oss i bilen så var jag helt slut! Idag blir det nog lugnt, han skadade knät igår under sista milen och det är tydligen väldigt synd om honom idag ;-) 

Likes

Comments

Fotografering

Bilderna från den här familjefotograferingen får jag fasen dela upp i flera inlägg - det blev så himla många fina bilder! :-) September har verkligen bjudit på ett fantastiskt väder och så himla fint ljus både dagtid och kvällstid. 

Tänk så värdefullt det är med bilder egentligen, för dagarna går ju så himla fort och rätt som det är så har det swishat förbi flera år. Då är det ganska roligt att ha genuina bilder på sig och familjen ihop, det är något jag själv verkligen uppskattar. 

Likes

Comments

Hundar

​Igår efter jobbet kände jag att jag behövde varva ner några hekto och tog med mig Zera för en tur upp till Hjässan :-) Ni får hålla tillgodo med mobilbilder för kameran var inte med ;-) Efter det åkte vi till min pappa och fikade med min syster. En lagom torsdagskväll helt enkelt :-) 

Likes

Comments

Fotografering, Personligt

I lite mer än ett år har jag fått vara hans och varenda dag slår det mig hur lycklig jag är med honom. Hur mitt liv liksom rullar på och fungerar, så länge jag har Kristoffer. Helt fantastiskt! Jag försöker minst en gång om året få till en fotografering där vi står framför kameran, och nu var det alltså dags igen. Förra året fotograferades vi av fantastiska Emma Hammar och Linda Rehlin Kruse i Stockholm under en belovedfotografering och i år åkte vi ned till Frida Lord i Jönköping för att föreviga oss! :-)

Jag tänkte visa ett litet urval av bilder från fotograferingen med Frida, hon fotar med blixt och det är jag inte riktigt van vid då jag själv alltid fotar med naturligt ljus, så det var spännande att se hur hon jobbade! :-) Redigeringen har jag gjort själv och om ni vill kan jag visa lite före-efter bilder? Lämna en kommentar om det är intressant!

Likes

Comments

Endometrios

Idag var det alltså dags för service för bilen och felsökning för mig, så vi åkte hemifrån vid niotiden imorse, dels för att lämna in bilen på KIA Motors i Skänninge och för undersökning på lasarettet i Motala. Bilen gick kanon men det blev dyrt - tydligen en ganska stor service men den måste göras för att nybilsgarantin ska fortsätta så det känns ändå bra. Jag däremot fick order om "ny medicin" - varken ny eller medicin om ni frågar mig, jag ska börja med Neovletta 28 igen. P-piller med andra ord, samma p-piller jag åt mellan att jag var 14 och 18 år gammal, så jag vet ju att de fungerar men det känns inte alls bra att använda mer hormoner. Men men, ska man se det positivt så slipper jag mensen och förhoppningsvis kanske tuttarna blir lite större ;-)

Hon tog även infektionsprov, cellprov och så såg hon även att jag hade vätska i buken bakom livmodern som tydde på att jag haft en cysta som sprack i måndags - det var den som gjorde ont. Så nu får vi se vad proverna visar och hur vi gör med dem :-)


Likes

Comments