Jobb och skola , Personligt

Vad ville du bli när du var barn?

Snickare eller professor

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Lärare eller fotograf

Vilka var dina bästa och sämsta ämnen i skolan?

Bäst var nog svenska, engelska och SO-ämnena. Det var det jag tyckte var roligt, på gymnasiet så var även matematiken skoj eftersom jag äntligen kom ikapp alla lektioner jag skolkade på högstadiet.

Vilket var ditt allra första jobb?

Jag sålde grönsaker på torgen runt om i Småland och Östergötland, upp 0330 varje lördagmorgon för att åka mot Jönköping eller Linköping. Huskvarna på tisdagar och Kisa eller Tranås på fredagar :-)

Vad har du haft för olika betalda jobb?

Torghandlare, fotograf, studie- och yrkesvägledare, vårdbiträde/undersköterska, behandlingsassistent på HVB.

Vad har du gått för utbildning?

Jag har läst samhällsvetenskapliga programmet på gymnasiet och snart har jag även avklarat min första kandidatexamen från Stockholms universitet där jag läser Studie- och yrkesvägledarprogrammet.

Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Jag har ansvar för hela grundskolan samt språkintroduktions val och vägledning, ser till att de ungdomar jag möter kan göra väl underbyggda val inför framtiden, jag ser till att de kommer ut på prao, söker till gymnasiet, har hand om administrativa delar som att hjälpa till med inackorderingsbidrag och CSN-ansökningar.

Vilka är dina starka respektive svaga sidor på jobbet?

Mina starka sidor är att jag är grymt effektiv från min tid som egen företagare, jag gör saker direkt och jag klarar av att ha många bollar i luften. En av mina sämre sidor är att jag tröttnar fort på saker och jag blir frustrerad när andra inte håller samma tempo.

Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Jag är stolt över att jag på en ganska kort tid lyckats bygga upp ett förtroende och ett fungerande arbetssätt för studie- och yrkesvägledning på den skola jag jobbar på idag. Det fanns nämligen noll och ingenting när jag kom hit.

Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Då skulle jag vilja åka runt och föreläsa - kanske om jämställdhet, om ungdomar och deras livsval och prioriteringar. Eller hålla workshops i kärleksfotografering. Alternativt vara fotograf på heltid.

Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Oj, jag har ingen aning. Som studie- och yrkesvägledare så är man nog ganska arbetsskadad för jag anser ju att det inte finns några dåliga jobb och att min inställning är en stor del av hur mitt arbete blir. Men jag tror att ju mindre kontroll och ju mer krav man har på sig i sitt arbete, desto sämre mår man.

Vad gör du om fem år?

Om fem år driver jag ett online-syv-verktyg, jobbar mycket med det, föreläser kring digitaliseringen av SYV och så fotar jag bröllop stora delar av året.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Idag har jag lämnat in min uppsägningsansökan, eller ja.. Entledigandeansökan som det så fint heter. Jag kommer börja på ett nytt jobb i augusti och det ser jag så mycket fram emot! Det är en helt fantastisk tjänst som jag blivit erbjuden och de har verkligen kämpat för att jag ska få möjlighet att börja arbeta där :-) Så det känns kanon.

Det blir också väldigt mycket spiken i kistan för min tid i Ödeshög när jag slutar på min nuvarande arbetsplats, då har jag ingenting som gör att jag kommer vistas i bynn under veckorna om jag inte bestämmer mig för att hälsa på mina föräldrar. Tänk att det blir en helt ny vardag, en helt annan butik att handla sista-minuten-grejer i, andra caféer att sitta och fika på, andra pizzerior att hitta den perfekta kebabsåsen - men framför allt möjligheten att välja! Vill man äta ute så finns det inte bara EN pizzera, utan det finns restauranger, snabbmatsställen, olika pizzor. Det finns olika caféer och konditorier att välja mellan och det finns möjlighet att gå en sväng i gallerian och köpa kläder om man skulle vilja :-) Vilken lyx!

Likes

Comments

Vardag

Då har halva veckan gått och idag var min första jobbdag :-) Det var ganska lugnt på jobbet och jag hade inga möten eller samtal inplanerade, så jag betade av allt som jag missat under semestern! Vid tolv åkte jag hemåt, det var så himla blåsigt imorse så jag tog faktiskt bilen till jobbet. När jag kom hem så blev det lite mat och nu ska jag alldeles straxt åka hem till en familj för lite fotografering :-)

Idag har jag faktiskt träningsvärk, första gången på länge - trodde ju att jag skulle få det när vi åkte snowboard men jag klarade mig undan :-) Nu dock efter att jag hållit i mina två vanliga pass på gymmet så känner jag av både rygg, mage och lite ben. Fast det är ju bara härligt att veta att man lever!

Likes

Comments

Semester 2017

Det var ett jäkla tag sedan jag skrev något här. Och jag har helt enkelt inte haft ork, eller lust. I söndags kom vi hem från en veckas semester i stugan i Blåsjön, en helt fantastisk vecka som gick alldeles för fort. Jag trodde ett tag att jag ville hem, men insåg väl hemma att det var ju helt fel. Jag hade kunnat vara kvar en vecka till.

Och med det insåg jag också att det ska mycket till för att jag inte ska bosätta mig norrut inom en tioårsperiod. Livet är så mycket enklare där och jag tycker helt klart att det är mycket skönare när sociala medier, datorer och människor är långt långt bort. Med det sagt så innebär det inte att jag inte älskar livet jag lever just nu, det är fullt upp och jag hade sån ångest när vi kom hem från semestern. Jag vet helt enkelt inte hur jag ska reda ut mitt examensarbete, men imorgon ska jag ta tag i det - ta reda på vad det är jag behöver göra och verkligen sätta mig med det. Göra det direkt, helt enkelt, och inte skjuta det framför mig.

Annars så längtar jag något fruktansvärt efter flytten. att få byta stad och byta jobb. Mycket att se fram emot nu och jag vill bara att tiden ska gå så mycket fortare! :-D

Likes

Comments

Husjakt 2017

Idag skriver vi papprena på vårt hus! Det är helt sinnessjukt så skönt det är samtidigt som jag har sån totalpanik att jag håller på och kreverar. Huset kommer bli superfint och jag tror vi kommer trivas jättebra, men jag är såklart ängslig och har ångest inför att flytta till en ny stad och att lämna vårt fina hus här i Ödeshög. Det knäppa är att det är nästan exakt ett likadant hus som det jag hade innan jag träffade Kristoffer, fast i bättre skick och jag slipper plåtväggarna :-) Det ligger dock likadant vid en väg och har en nästan identisk altan. :-)

Men det ska bli så kul att få flytta och sätta igång och renovera! Det är vackra trägolv i hela kåken förutom i köket där det är plastmatta (och den må jag säga, är inte den snyggaste..). Badrummen behöver renoveras inom ett par år, ett par fönster behöver bytas och så kommer vi såklart vilja tapetsera om så att det blir som vi vill ha det :-)

Idag skriver vi på kontraktet och om inget går åt pipsvängen tills dess så får vi förhoppningsvis flytta in om ett par månader .-D

Likes

Comments

Vardag

Förra lördagen vaknade jag vid 10-tiden och var helt slut. Vi hade nämligen jobbat på natten på The Brothers där Toffes mamma är restaurangchef och nattklubben behövde lite extra folk :-) Så vi var hemma vid 0400-0430 nånstans på lördagmorgonen.. Jag var inte i mitt esse då om vi säger så ;-) På eftermiddagen så bar det dock iväg till Motala - vi skulle bowla och äta med Toffes jobb och ha det trevligt. :-)

Likes

Comments

Personligt

Vem är äldst? Kristoffer är äldst, han är lite drygt 5,5 år äldre än mig. (Och har många fler rynkor..)


Gick ni i samma skola?
Nopp, han gick först i Solberga, sen en sväng i Nässjö för att avsluta i Motala och jag har ju gått i Västra Tollstad, Ödeshög, Tranås och nu vid Stockholms universitet.Vem är mest känslig?
Det beror nog lite på vad det gäller - men jag är ju sån att jag grinar till allt som är både lyckligt och sorgligt, medan han har lite mer distans till sånt.


Vem har sämst humör?
Det är jag också, noll tålamod, ingen stubin och ständiga humörsvängningar - ibland förstår jag inte hur han står ut. Och när Kristoffer väl blir på dåligt humör så brukar jag förstå att det är på grund av mitt humör som varit dåligt en längre tid, så då får jag skärpa till mig. Däremot blir han nog oftare arg än mig, jag är oftast bara grinig ;-)


Vem snackar mest?
Kristoffer, alla dar i veckan.. Han lever ju för att prata känns det som och han har alltid något att berätta.Vem är mest social? Återigen, Kristoffer - jag orkar knappt med mig själv vissa dagar och han har inga problem med folk. Däremot är det nog oftast jag som vill hitta på saker med andra till en början, även om jag ofta ångrar mig så snart något är bestämt.


Vem har sjukast humor? Haha, det måste vara Kristoffer.. Eller ja, sjukast har nog ja, men han har elakast humor.

Vem är mest envis? Oj.. Det är nog Kristoffer, har han väl bestämt sig för något så är det ingen idé att försöka ändra på det.

Vem somnar först? Jag, det räcker med att jag lägger ner huvudet på kudden så har jag slocknat på två röda. Däremot så ligger han alltid i sängen samtidigt och antingen tittar på tv eller håller på med telefonen, så öronproppar it is! :-)Vem vaknar först? Jag, oavsett dag. Jag börjar ju jobba medan han fortfarande ligger kvar i sängen och går och lägger mig först :-)


Vem gråter mest?
Jag! Jag har känt Kristoffer bra i tre års tid, men har bara sett honom gråta en enda gång. Annars är han inte så känslomässig av sig att han visar det, medan jag har mina känslor på utsidan.


Vem sa ”jag älskar dig” först?
Det var faktiskt Toffe. På Liseberg i juli 2015, innan vi ens hade kommit överens om vad vi ville med vårt förhållande. Då skulle han åka någon hemsk karusell och jag skulle spela på Center-hjulet, varvid han säger "Jag älskar center... Och dig...!" och sedan sprang iväg och åkte karusell, medan jag stod kvar som en fågelholk och undrade vad som precis hände.


Vem är mest rörig?
Jag, är det inte plånbok jag tappat bort så är det hemnycklar eller min telefon..


Vem är den bästa chauffören?
Trots att jag är tillsammans med en yrkeschaufför som kör x antal tusen mil om året så är det helt klart jag som är bästa chauffören.


Vem lagar godast mat?
Kristoffer! Jag klarar knappt av att värma Billys i micron...


Vem är mest romantisk?
Utåt sett är det jag, och K brukar hävda att han inte alls är romantisk. Men han tar hand om mig, lagar mat varenda dag, fixar med Zera och ställer alltid upp på ett sätt som jag känner att jag aldrig får tillfälle att göra för honom, eftersom jag oftare behöver "tas om hand om" på grund av endometriosen och allt runt den. Så han är faktiskt helt fantastisk på så sätt, även om han inte visar det på det gamla "traditionella" viset.Vem skulle klara sig längst tid på en öde ö?
Oj, Kristoffer tror jag. Alltså jag har aldrig träffat en människa som är så jäkla allmänbildad och som kan så mycket. Jag vill gärna tro att jag skulle härda ut och anpassa mig, men han är nog snäppet vassare där.


Vem skulle vara först framme och hjälpa en gammal dam i nöd? Oj, jag vet faktiskt inte. Vi är relativt duktiga på att hjälpa våra medmänniskor båda två, kan jag tycka.


Vem skulle passa bäst som statsminister?
Jag. alla dar i veckan. Med Kristoffer vid makten skulle demokratin vara ett minne blott och han skulle antagligen hugga huvudet av folk till höger och vänster... (host..)

Likes

Comments

Vardag

Den 18 januari fyllde min svärfar år och helgen efter var det dags att fira! Som jag tycker om den där jädrans familjen Andersson alltså. Det är helt sinnessjukt vad bra dem är. Vi var där hela dagen och blev bjudna på så mycket gott och så mycket skratt att man knappt ville åka därifrån :-)

Likes

Comments

Personligt

Jag är ju ganska öppen och genomskinlig här på bloggen, på gott och ont eftersom den är öppen för allmänheten att läsa. Samtidigt är det rätt så skönt, för jag kan dela med mig av det jag vill och utelämna det som är för jobbigt eller för privat. Idag fick jag ta en smäll som jag inte gjort innan och som egentligen är väldigt ytligt, men när självkänslan är prestationsbaserad så tar det hårt när man inte når upp till sina egna förväntningar. Jag fick mitt första F sedan jag började studera på universitetet, tidigare har jag fått göra ett fåtal kompletteringar men aldrig tidigare har jag gjort en omtenta eller behövt göra om en hel uppgift. Och idag hände det alltså - ett stort fett jädra F på min ekonomitenta (Stockholms Universitet har A-F som betygsskala, där du måste ha minst E för att få godkänt). Jag hade väl egentligen inte förväntat mig något annat då jag inte hade tid att plugga (eller som vanligt, bara inte gjorde det..) och med det var dåligt förberedd. Sedan att jag pluggar på distans och måste hålla min egen disciplin i skick gör det inte helt lätt heller, men jag har ju klarat det hittills.

Så det blev ett samtal till världens bästa vän som vet precis hur jag funkar och hur jag känner, jämt när jag är nere för framför allt skolans skull så är hon världens bästa räddning. Vi har känt varandra i sju år och samtliga dem åren har vi gått i skolan tillsammans, om än på varsitt håll. Och som jag saknar att träffa henne varje dag, men vi gör det bästa av det. Nu närmar det sig examen för oss båda, jag har fått en fast tjänst i Borensberg och hon letar jobb överallt i landet. Vilket gör mig livrädd, för redan i dagsläget så bor hon alldeles för långt ifrån mig och helst av allt hade jag velat att hon bosatte sig så nära Motala hon bara kunde. För let's face it, jag lär aldrig hitta en bättre vän än henne och framför allt inte nu när man inte går i skolan längre - för det är så jäkla svårt att hitta kompisar som man kommer sådär jädra nära nu för tiden. Som inte blivit tvingade till att umgås och till slut lärt sig tycka om en i skolan. Så Joline får jag hålla hårt i, för det blir inte bättre än så.

Nu blev det en halv uppsats här (Förlåt Toffe, jag vet att du tycker mycket text är jobbigt :*) som jag egentligen borde lagt på att plugga. Men att skriva är terapi för själen och det behövdes ikväll. Over and out.

Likes

Comments

Vardag

För ett par fredagar sedan så hängde jag med min favoritfamilj till Asbybacken och invigde min nya snowboard, och herregud så folk måste fått ett gott skratt åt mig! Haha. Jag var ensam i gänget om att åka bräda då de andra åkte skidor - så jag hade ingen som kunde hjälpa mig eller förklara för mig hur jag skulle åka i liften (har ju bara åkt i backe en enda gång tidigare, och då var det sittliftar).. Herrejösses alltså. Som jag drog på ändan och fick kämpa för att få till snitsen i barnliften.. Men men! Nu har jag lärt mig lite mer och kanske får in snitsen lite fortare nästa gång :-)

Likes

Comments