Husjakt 2017

Idag skriver vi papprena på vårt hus! Det är helt sinnessjukt så skönt det är samtidigt som jag har sån totalpanik att jag håller på och kreverar. Huset kommer bli superfint och jag tror vi kommer trivas jättebra, men jag är såklart ängslig och har ångest inför att flytta till en ny stad och att lämna vårt fina hus här i Ödeshög. Det knäppa är att det är nästan exakt ett likadant hus som det jag hade innan jag träffade Kristoffer, fast i bättre skick och jag slipper plåtväggarna :-) Det ligger dock likadant vid en väg och har en nästan identisk altan. :-)

Men det ska bli så kul att få flytta och sätta igång och renovera! Det är vackra trägolv i hela kåken förutom i köket där det är plastmatta (och den må jag säga, är inte den snyggaste..). Badrummen behöver renoveras inom ett par år, ett par fönster behöver bytas och så kommer vi såklart vilja tapetsera om så att det blir som vi vill ha det :-)

Idag skriver vi på kontraktet och om inget går åt pipsvängen tills dess så får vi förhoppningsvis flytta in om ett par månader .-D

Likes

Comments

Vardag

Förra lördagen vaknade jag vid 10-tiden och var helt slut. Vi hade nämligen jobbat på natten på The Brothers där Toffes mamma är restaurangchef och nattklubben behövde lite extra folk :-) Så vi var hemma vid 0400-0430 nånstans på lördagmorgonen.. Jag var inte i mitt esse då om vi säger så ;-) På eftermiddagen så bar det dock iväg till Motala - vi skulle bowla och äta med Toffes jobb och ha det trevligt. :-)

Likes

Comments

Personligt

Vem är äldst? Kristoffer är äldst, han är lite drygt 5,5 år äldre än mig. (Och har många fler rynkor..)


Gick ni i samma skola?
Nopp, han gick först i Solberga, sen en sväng i Nässjö för att avsluta i Motala och jag har ju gått i Västra Tollstad, Ödeshög, Tranås och nu vid Stockholms universitet.Vem är mest känslig?
Det beror nog lite på vad det gäller - men jag är ju sån att jag grinar till allt som är både lyckligt och sorgligt, medan han har lite mer distans till sånt.


Vem har sämst humör?
Det är jag också, noll tålamod, ingen stubin och ständiga humörsvängningar - ibland förstår jag inte hur han står ut. Och när Kristoffer väl blir på dåligt humör så brukar jag förstå att det är på grund av mitt humör som varit dåligt en längre tid, så då får jag skärpa till mig. Däremot blir han nog oftare arg än mig, jag är oftast bara grinig ;-)


Vem snackar mest?
Kristoffer, alla dar i veckan.. Han lever ju för att prata känns det som och han har alltid något att berätta.Vem är mest social? Återigen, Kristoffer - jag orkar knappt med mig själv vissa dagar och han har inga problem med folk. Däremot är det nog oftast jag som vill hitta på saker med andra till en början, även om jag ofta ångrar mig så snart något är bestämt.


Vem har sjukast humor? Haha, det måste vara Kristoffer.. Eller ja, sjukast har nog ja, men han har elakast humor.

Vem är mest envis? Oj.. Det är nog Kristoffer, har han väl bestämt sig för något så är det ingen idé att försöka ändra på det.

Vem somnar först? Jag, det räcker med att jag lägger ner huvudet på kudden så har jag slocknat på två röda. Däremot så ligger han alltid i sängen samtidigt och antingen tittar på tv eller håller på med telefonen, så öronproppar it is! :-)Vem vaknar först? Jag, oavsett dag. Jag börjar ju jobba medan han fortfarande ligger kvar i sängen och går och lägger mig först :-)


Vem gråter mest?
Jag! Jag har känt Kristoffer bra i tre års tid, men har bara sett honom gråta en enda gång. Annars är han inte så känslomässig av sig att han visar det, medan jag har mina känslor på utsidan.


Vem sa ”jag älskar dig” först?
Det var faktiskt Toffe. På Liseberg i juli 2015, innan vi ens hade kommit överens om vad vi ville med vårt förhållande. Då skulle han åka någon hemsk karusell och jag skulle spela på Center-hjulet, varvid han säger "Jag älskar center... Och dig...!" och sedan sprang iväg och åkte karusell, medan jag stod kvar som en fågelholk och undrade vad som precis hände.


Vem är mest rörig?
Jag, är det inte plånbok jag tappat bort så är det hemnycklar eller min telefon..


Vem är den bästa chauffören?
Trots att jag är tillsammans med en yrkeschaufför som kör x antal tusen mil om året så är det helt klart jag som är bästa chauffören.


Vem lagar godast mat?
Kristoffer! Jag klarar knappt av att värma Billys i micron...


Vem är mest romantisk?
Utåt sett är det jag, och K brukar hävda att han inte alls är romantisk. Men han tar hand om mig, lagar mat varenda dag, fixar med Zera och ställer alltid upp på ett sätt som jag känner att jag aldrig får tillfälle att göra för honom, eftersom jag oftare behöver "tas om hand om" på grund av endometriosen och allt runt den. Så han är faktiskt helt fantastisk på så sätt, även om han inte visar det på det gamla "traditionella" viset.Vem skulle klara sig längst tid på en öde ö?
Oj, Kristoffer tror jag. Alltså jag har aldrig träffat en människa som är så jäkla allmänbildad och som kan så mycket. Jag vill gärna tro att jag skulle härda ut och anpassa mig, men han är nog snäppet vassare där.


Vem skulle vara först framme och hjälpa en gammal dam i nöd? Oj, jag vet faktiskt inte. Vi är relativt duktiga på att hjälpa våra medmänniskor båda två, kan jag tycka.


Vem skulle passa bäst som statsminister?
Jag. alla dar i veckan. Med Kristoffer vid makten skulle demokratin vara ett minne blott och han skulle antagligen hugga huvudet av folk till höger och vänster... (host..)

Likes

Comments

Vardag

Den 18 januari fyllde min svärfar år och helgen efter var det dags att fira! Som jag tycker om den där jädrans familjen Andersson alltså. Det är helt sinnessjukt vad bra dem är. Vi var där hela dagen och blev bjudna på så mycket gott och så mycket skratt att man knappt ville åka därifrån :-)

Likes

Comments

Personligt

Jag är ju ganska öppen och genomskinlig här på bloggen, på gott och ont eftersom den är öppen för allmänheten att läsa. Samtidigt är det rätt så skönt, för jag kan dela med mig av det jag vill och utelämna det som är för jobbigt eller för privat. Idag fick jag ta en smäll som jag inte gjort innan och som egentligen är väldigt ytligt, men när självkänslan är prestationsbaserad så tar det hårt när man inte når upp till sina egna förväntningar. Jag fick mitt första F sedan jag började studera på universitetet, tidigare har jag fått göra ett fåtal kompletteringar men aldrig tidigare har jag gjort en omtenta eller behövt göra om en hel uppgift. Och idag hände det alltså - ett stort fett jädra F på min ekonomitenta (Stockholms Universitet har A-F som betygsskala, där du måste ha minst E för att få godkänt). Jag hade väl egentligen inte förväntat mig något annat då jag inte hade tid att plugga (eller som vanligt, bara inte gjorde det..) och med det var dåligt förberedd. Sedan att jag pluggar på distans och måste hålla min egen disciplin i skick gör det inte helt lätt heller, men jag har ju klarat det hittills.

Så det blev ett samtal till världens bästa vän som vet precis hur jag funkar och hur jag känner, jämt när jag är nere för framför allt skolans skull så är hon världens bästa räddning. Vi har känt varandra i sju år och samtliga dem åren har vi gått i skolan tillsammans, om än på varsitt håll. Och som jag saknar att träffa henne varje dag, men vi gör det bästa av det. Nu närmar det sig examen för oss båda, jag har fått en fast tjänst i Borensberg och hon letar jobb överallt i landet. Vilket gör mig livrädd, för redan i dagsläget så bor hon alldeles för långt ifrån mig och helst av allt hade jag velat att hon bosatte sig så nära Motala hon bara kunde. För let's face it, jag lär aldrig hitta en bättre vän än henne och framför allt inte nu när man inte går i skolan längre - för det är så jäkla svårt att hitta kompisar som man kommer sådär jädra nära nu för tiden. Som inte blivit tvingade till att umgås och till slut lärt sig tycka om en i skolan. Så Joline får jag hålla hårt i, för det blir inte bättre än så.

Nu blev det en halv uppsats här (Förlåt Toffe, jag vet att du tycker mycket text är jobbigt :*) som jag egentligen borde lagt på att plugga. Men att skriva är terapi för själen och det behövdes ikväll. Over and out.

Likes

Comments

Vardag

För ett par fredagar sedan så hängde jag med min favoritfamilj till Asbybacken och invigde min nya snowboard, och herregud så folk måste fått ett gott skratt åt mig! Haha. Jag var ensam i gänget om att åka bräda då de andra åkte skidor - så jag hade ingen som kunde hjälpa mig eller förklara för mig hur jag skulle åka i liften (har ju bara åkt i backe en enda gång tidigare, och då var det sittliftar).. Herrejösses alltså. Som jag drog på ändan och fick kämpa för att få till snitsen i barnliften.. Men men! Nu har jag lärt mig lite mer och kanske får in snitsen lite fortare nästa gång :-)

Likes

Comments

Husjakt 2017

Det går en stund mellan gångerna jag orkar skriva, just nu är det så himla mycket med både jobb, skola, flytt, bröllopsplanering och allt däremellan. Jag gick ju nästan in i väggen sommaren/hösten 2015 då jag separerade, sålde ett hus, jobbade 150%, pluggade 100%, hade företaget+studio, flyttade två gånger på kort tid och skulle försöka få livet att gå ihop med ny kärlek, hundarna och allt däremellan. Och det tog nog hårdare än vad jag trodde, och jag har fortfarande svårt att få min energi att räcka till. Förr tog den liksom aldrig slut, men nu blir jag nästan likgiltig så fort det är lite mycket på någon av livets tårtbitar..

Vi hade stora förhoppningar på det senaste huset vi tittade på, det låg ute för ett par hundratusen under vår budget och vi trodde faktiskt inte att det skulle bli budgivning alls då det var en hel del att göra som skulle kosta en hel del pengar. Men vi gav oss inte ens in i budgivningen, för på bara några timmar dagen efter visning hade budget gått upp på över 600 000 över utgångspris. Så nu tar vi nya tag! :-)

Häromdagen så passade vi även på att ta årets första semla, så himla gött. Kristoffer är lite kinkig med sånt och ska ju absolut inte ha mandelmassa så det var bara att knata in på konditoriet och beställa en med vaniljkräm istället :-)

Likes

Comments

Husjakt 2017

I förra inlägget skrev jag att vi precis budat på ett hus, men det blir inget med just det huset. Det blev budgivning och jag kände att ett hus som inte känns 110% rätt vill jag inte betala mer än vad vi redan hade bjudit för. Så då la vi oss efter ett par bud hit och ett par bud dit. Tur var väl det! För dagen efter att vi suckat åt den budgivningen så kom det ut ett hus som i varje fall på bilderna känns så vi! Så nästa måndag ska vi på visning, vi håller tummarna för att det känns lika bra när vi är där som det gör nu. Vi väntar dock fortfarande på planlösning (får vi se på onsdag) och besiktningspapprena (ska komma idag) från mäklaren, men han verkar inte ha bråttom med någonting så den som lever får se :-)

Gärdesgatan 1h

Likes

Comments

Igår var det en ganska lugn dag, syrran var tydligen med i Sveriges Radio och Zera låg med nosen upptryckt i en sko - jag fattar inte riktigt varför hon gör så? Hon har en förkärlek till att trycka upp nosen så att hon får lite uppåtnos och sen hålla den där.. Jaja, hon är inte riktigt som hon ska!

Nu har vi även lagt bud på ett hus, första huset vi budar på och vi la oss lite under utgångspriset eftersom det inte kommit in några andra bud. Det är inte drömkåken men samtidigt tror jag vi skulle kunna trivas väldigt bra där, det ligger fint och nära vatten, naturområden och samtidigt nära till jobbet för mig och Toffe, och nära till stan om man behöver handla och eller gå ut å äta :-)

Likes

Comments

Vardag

I måndags kom det äntligen lite snö här hemma! Idag har den tyvärr smält bort, men då fanns det iallafall rejält med snö på backen mellan Ödeshög och Tranås :-) Vi skulle ändå åka till Aneby till Kristoffers mamma och hennes familj, för det var dags att göra något åt hans kalufs, så nu är han nyklippt och snygg igen :-)

Likes

Comments