Dana Sheyda "Sheyen"

Äntligen har vi kommit igång igen! Både med jobb och ridning, det ena roligare än det andra. Red första ridpasset på nästan tre veckor i måndags. Trodde att hon skulle vara lite stel, men tvärtom så hade jag en fin känsla redan från början.

Testade gas och broms, funkade bra.

Veckans fokus har varit tempoväxlingar och övergångar. I tisdags hade jag uppe två hinder för att träna lydnad på ett roligt sätt. Jag är lite hopprädd och har alltid tjuvhållt hästen vid hoppning och blivit tillsagd att driva på, så nu driver jag bara på och hoppas på det bästa och det tycker Sheyen är skitkul. Därför vill jag lägga in lite småhinder emellanåt för att lära mig slappna av och hålla en bra galopp utan att Sheyen tar kommandot. Tydligen bra träning med. ;)

Igår fick hon vila helt och bara gå i hagen med kompisarna. Idag ska jag nog bara jogga henne. Antingen på lina eller barbacka. Imorgon kommer Johanna och då blir det äntligen träning igen!

Avslutande stretching. Första året var det omöjligt att få henne att länga formen, så det här är jag väldigt nöjd med.

Sheyen har för övrigt flyttat till stallet på andra sidan gårdsplan, så nu står vi mer privat och dessutom ihop med våra bästa vänner - Vicky och Flora. Märker redan i stallgången att Sheyen kommer trivas då hon är väldigt lugn, annars blir hon lätt stökig i nya miljöer där hon inte har full koll. Och så kan vi nörda dressyr och utrustning för oss själva utan att folk behöver klanka ner på det, skönt.

Såhär hittade jag Sheyen och Flora morgonen efter ihopsläpp. De blev verkligen bästa vänner direkt. Skönt med okomplicerade hästar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dana Sheyda "Sheyen"

Sheyen har fått ta det lugnt den senaste veckan då vi var på vårt första meeting förra helgen. Så hon har vilat ett par dagar, longerats och ridits ut. Hon får ingen lång sammanhängande vila, utan hon vilar ett par dagar vid behov. Antingen om jag inte hinner eller efter intensiva perioder, och givetvis någon dag däremellan.

Nu ska hon som sagt komma igång igen. "Tyvärr" blir det vila lördag och söndag den här veckan då jag och min bästa vän ska åka till Falsterbo, sen nästa vecka blir det också två eller tre dagars vila då jag åker med min andra bästa vän på Fjord SM i Vetlanda.
Hon mår nog gott av att få vila kropp och knopp och bara äta massa gräs.

Planen är att sensommarens träning ska vara mer intensiv. Att jag ska sluta mesrida och faktiskt kräva att de olika momenten i MSV C ska sitta. Just nu är skolorna för raka och de enkla bytena för ivriga, så det ska vi lägga fokus på. Längningarna ska också bli säkrare, även om det börjat komma mer och mer av sig självt.

Längtar till nästa tävling! Då är vi tillbaks bättre än någonsin.

Likes

Comments

Presentation, Dana Sheyda "Sheyen"

Tanken att börja blogga igen har slagit mig ett par gånger när skrivfingrarna börjat klia. Vad gör man då åt det om inte börjar blogga?

Jag ger mig på en kort presentation, mest för sakens skull.
Att jag heter Liza har väl förhoppningsvis inte undgått någon. I hela mitt snart 21åriga liv har jag i princip andats häst. Fick min första ponny innan jag börjat skolan och så har det rullat på. Första, och hittills enda, gången jag varit utan egen häst var när vi tog bort min förra ponny fram tills jag 1,5 år senare köpte min första storhäst. Då gick jag i skola och bodde 18mil hemifrån, och när jag var hemma red jag min tränares hästar, så hästlös har jag aldrig varit.
Förutom hästar gillar jag att lyssna på musik och att gå på rockfestivaler/konserter. Hänga med vänner kan ju vara kul ibland med, så det gör jag också.

Har två hundar, Debbie och Blondie. De är 75% Pomeranian och 25% chihuahua och är snart 2 år gamla. Kullsyskon, vilket varken syns eller märks. Debbie, den långhåriga är min och Blondie är mammas.

Dana Sheyda, eller "Sheyen" som hon kallas till vardags är min häst. Hon är född 2008 och är e Don Schufro ue Frühling. Alltså toppstammad dressyrhäst.

Jag köpte henne nyinriden i Danmark i maj 2015 och hon är min första storhäst. Idag är vi lite av ett dreamteam och tävlar MSV C dressyr. Så man kan säga att vi har utbildat varandra (med hjälp av tränare!!).

Sheyen är en väldigt känslig själ och väljer ut "sin" människa, tack gode Gud så har hon valt mig. Jag vet inte vad jag ska skriva mer om henne utan att det blir svammel om att hon är bäst i världen, så fråga om något är oklart.

För tillfället har jag även ett sidoprojekt, nämligen en inridning.
Det är urgulliga Mona, född 2015 som ska bli en barnponny till mammas kusinbarn. Eftersom att Mona bara är 2 år så går det ju mest att vänja henne vid olika moment och göra henne trygg.
Visst är hon söt?

Det var väl en kort presentation, antar att de flesta som läser redan känner mig.

Vi får se vart det här slutar!

Likes

Comments