Anna.

Oscar, kolla vad gullig.

Jacke.

Okej, wow vilken dunder-helg. I lördags var jag på min kompis Erics 18 års fest, på pier 16 (en restaurang på Lidingö). Det var tema Masquerade bal och satan vad alla var välklädda och snygga! Vi fick först en välkomstrink som serverades på undervåningen, efter det trasslade alla upp på övervåningen där middagen hölls. Det var bordsplacering och hamnade vid helgrymd bord, hade så j*vla roligt och trevligt med de jag satt med. Det var bland annat fölket på bilderna åvan. Efter tre rätters middag, tal, almbo och kanske ett o annat glas vin var middagen klar. Måste säga att det var det absolut roligaste på hela kvällen. Resten av fest gick fort, jag dansade, rökte, snackade och hjälpte en vän i nöd som ramlat i vattnet. Klockan två stod det bussar som körde folk till olika delar på ön och jag åkte hem tail Isabelle på efterkaka. Kom kanske hem runt halv fem.

Min och Julias mask tillsammans med Erics present från oss och Siri.

Jacke, igen.

Söndag, inte lika livlig direkt... men mysig. Jag och Ellinor var och pluggade på Elfviksgård för jag fick reda på att jag skulle np-tal i svenska dagen efter (alltså idag). Där satt vi från tre till någon gång efter fem. Då äkte jag hem till Tatta och vi var på bio med min kusin Ia och såg Beauty and the Beast. Den var bra, men originalet en gnutta bättre.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som vanligt sitter jag och stress-pluggar timmen innan jag har prov på min första lektion. Det är en dålig jävla rutin men på nått vänster funkar det alltid, har aldrig fått underkänt på ett prov även om jag (som idag) endast pluggar i sista minuten. Som prickar över i:et sitter jag envist och målar naglarna kombinerat med att jag käkar frukost. Multitasking. Lycka till, till mig på provet i vilket fall som helst.

Likes

Comments

Tänk att det är över nu. Det är över och det kommer förbli över. Kalla det åldersnoja, dödsångest eller att jag bara har svårt att släppa taget. Om ett år är jag inte enligt lagen ett barn längre men det är jag inte nu heller, jag är tonåring. En hormonell tonåring som ligger och vrider och vänder sig varje kväll av ångest, ångest över att varje dag är en dag längre ifrån min barndom. Det är inte det att jag inte vill bli äldre eller inte vill bli vuxen. Jag vill bara inte släppa taget om det lilla barnet jag en gång var.

Jag vet helt ärligt inte varför jag är så besatt av att känna nostalgi och memorabilia i form av gamla låtar, filmer och leksaker. Det har alltid varit så. Det ända som får mig att helt släppa alla tankar i "nuet" är när jag sätter på låt från Disney eller Astrid Lindgren eller när jag kollar på gamla bilder och filmer från när jag var liten. Jag är säkert inte ensam om att känna så, jag tror snarare att det är många som känner så.

Tänk att jag aldrig mer kommer springa över till grannen för att kolla om hen vill leka, aldrig mer få hemringning för att jag varit kaxig mot en lärare, igen. Jag kommer aldrig mer känna samma lycka som när jag fick höra att vi skulle till Grönalund. Allt det är över, allt. Jag vet att jag väntar mig ett helt liv av annan slags lycka och nya upplevelser. Det ser jag fram emot men jag vill bara inte släppa taget. Jag kommer säkert börja glömma bort saker och det skrämmer mig. Jag vill minnas allt för minnen är det som alltid finns kvar.

Jag fäster mig enkelt till saker, för enkelt. Jag fäster mig inte bara till platser, personer och låtar, även tapeter, möbleringar och klädesplagg. Det låter knäppt, jag vet. Jag minns när jag flyttade för första gången, jag grät i månader om inte upp mot ett år för att jag saknade mitt gamla rum. När min farfar flyttade ifrån vårt landställe (som från början var hans hem) för att han var för gammal att ta hand om allting grät jag först i timmar och sedan flera somrar efter, jag hade alltid en klump i magen varje gång vi var där och han inte var det. När vi renoverade på landet blev det kortslut i mitt huvud, jag var förkrossad över att jag inte längre skulle se de bruna heltäckningsmattorna och de orange-blommiga tapeterna det första jag gjorde när jag sprang in i huset, jag grät i månader. Jag kan rabbla upp ännu fler saker men det är inte väsentligt. Det jag menar är att jag bygger upp en väldigt stark känsla och relation till allt jag upplever och sedan omvandlar känslorna till något materialistiskt som en person eller en tapet.

Tänk att allt jag ser och hör idag bara är ett minne imorn. Jag tänker mycket på vad som är mest viktigt, att leva i nuet och göra det som känns bra här och nu eller göra saker som är minnesvärda och som jag senare kan tänka tillbaka till. Men det är egentligen en helt annan diskussion.

2006-2013

Likes

Comments

Duvor flygande över mig och Astrid på Ropsten.

Jag hade lektion fram till 11, sedan ledig fram till 14. Under rasten var jag, Astrid, Stella och Mathilde på Flippin' Birgers och käkade. Jag tog en bön-burgare för jag ska vara veggie nu i en månad framöver. Känns bra! Sedan var jag på Armemuseet med klassen, inte jättekul.

På kvällen käkade och förade jag med Wilma och Axel. Sedan var vi på fest hemma hos Erica. Jävlar vad roligt jag hade det! Bra jobbat fredag, tack.

Likes

Comments

Healing är läkande "massage" där man jobbar med kroppens energier för att bli av med oro, ångest, stress etc men det ska även hjälpa kroppen att läka ifall man är sjuk eller skadat. Det är en alternativ rehab som man helt väljer själv att tro om det fungerar eller inte. Många är väldigt kritiska och tycker att det är trams. Jag vet inte om jag själv heller tror på det men jag var iallafall på en sådan "massage" för två veckor sedan och ska på återbesök idag. Det är min mamma som har bokat in det åt mig och hon tror väldigt starkt på andliga saker, jag själv är mer kritisk. Det är väldigt behagligt, tänker att jag inte förlorar något på att gå dit även om jag kanske inte riktigt tror på det. Det kan ju inte göra saker värre och eftersom jag har problem med min fot sen skadan vill jag försöka med allt för att det ska bli bra igen.

Likes

Comments

Jag fick alltså äran att gästblogga på den här fina lilla bloggen en dag som denna. Louise Ekelund heter jag och har inte känt Liza allt för länge men tycker om den flickan väldigt mycket. Och hennes blogg. Lite nervöst att skriva ett inlägg här. Men vad gör man inte för att hjälpa till lite med uppdateringen (när det verkligen behövs :-).

Tillsammans med den stora stjärnan går även jag på Lidingös enda gymnasium med 99% trygghet hos gamla vänner som man känt sedan lågstadiet. Men vissa dagar får jag panik och vill ta mig iväg. Bort från denna lilla bubbla och se vad som kan tänka sig finnas utanför. En sådan dag var i vintras. Dagen jag skickade in en ansökan till Svenska skolan i Nairobi, för att leva ett år strax utanför savannen i världens sjunde farligaste stad. En liten fegis som jag vågar knappt gå hem ensam en sen lördagkväll på mitt trygga lilla Lidingö. Så ja, ni förstår ju.

Oavsett hur nervös jag är över det kommande året blir jag så otroligt pirrig varje gång jag tänker på att jag ska flytta till värmen, bo med en massa vänner i ett år och få se världens alla kvalitéer. Kanske till och med få volontärarbeta på en liten skola med en massa afrikanska barn som inte drömmer om något annat än en riktig utbildning. Förstår ni vilken känsla. Blir ju alldeles till mig :D

Puss & kram & tack för mig

Likes

Comments

Grattis min lilla Lillebror! Sju år gammal, tio år yngre men ibland undrar jag om det inte är du som är äldre än mig. Du är så himla vis, kommer ihåg när du sa till mig "Liza, man kan älska någon både på ett bra och ett dåligt sätt. På det bra sättet vill man vara med personen man älskar och på det dåliga vill man äta upp den". Otroligt och bara sju år gammal!

Skämt o sido, han är en fin pojk. Så grattis grattis grattis!

Likes

Comments

Översatt till svenska, klardrömmande. För de som inte redan vet, går det ut på att man ska få kontroll över sina drömmar så att man kan styra dem precis som man vill. Det finns flera olika knep för att lyckas och det vanligaste är att man ska börja anteckna sina drömmar varje morgon. Sedan ska man hitta på något som man ska göra regelbundet flera gånger per dag för att lära sig skillnaden på dröm och verklighet, vanligast är att räkna dina fingrar eller kolla på klockan. Det här har jag iallafall hållit på med nu i en veckas tid, min verklighets-check är att jag räknar mina fingra en viss ordning och sedan gör tricket när man knäpper händerna, vrider om men låter långfingrarna "sticka ut", ni vet. Inatt var första gången det fungerade, jag drömde att jag var med ett stort umgänge och sov över i något konstigt hus. Jag hann drömma ett tag innan jag märkte att det var just en dröm och då blev allt plötsligt jätte stressig och obehagligt. Jag började iallafall räkna mina fingrar, men jag kunde inte räkna de i rätt ordning, det bara gick inte. Drömmen blev mer och mer obehaglig och jag tänkte att jag ville skifta plats till något roligare och tänkte att jag ville vara i en berg-o-dal bana, vips var jag där. Det var skitkonstigt och jag kommer inte ihåg allt, väldigt spännande ändå. Det krävs att man tränar och lär sig kontralera drömmarna bättre och bättre men jag vet även att folk har fastnat i det och till slut inte vetat vad som är verklighet eller dröm, men jag har inga planer på att ta det så långt. Det är bara en kul grej som jag ville prova ifall det faktiskt fungerade, vilket det ju till sin milda grad också gjorde.

Imorgon ska Louise gästblogg här! Jätteroligt. Godnatt, sov gött och dröm om småkryp du mött.

Likes

Comments

Hej alla som läser min blogg!

Alla mina vänner tjatar på mig och jag vill blogga men har inte haft någon motivation men det ska ändras! Jag har haft en kanonhelg denna helg. I fredags käkade jag middag hemma sedan hämtade Siri mig och vi åkte hem till Johanna. Hon fyller år idag (GRATTIS) och därför tog hon hem i fredags, det var awesome. Lördagen var toppen, hela dagen gick ut på att städa och förbereda inför kvällen, Siri kom förbi några timmar tidigare och hjälpte till. Alla tjejer kom mellan 19.00/19.30. Jag hade alltså födelsedagsdrink för att fira att jag har fyllt år. Jag hade skittrevligt och jag hoppas att alla andra hade det också! Jag hade framme min systemkamera så här kommer några av bilderna som togs!

Har tänkt att det skulle vara skitkul om några av mina kompisar gästbloggar här lite då och då, skriver om någon som sker i deras liv eller vad som helst egentligen.

Likes

Comments