Header

Fredag igen och jag har en jobbhelg framför mig. Idag är man dock ledig och ska hinna med att träffa både Jenny och Axel. Så kul då jag inte träffat Jenny på så länge! Btw ta en titt på hennes blogg @jennyLekman hon skriver mycket om ångest och psykisk ohälsa vilket är så viktigt att ta upp i dagens samhälle! Annars blir det bara en lugn kväll med Axel innan jobb vid 15 imon.

Likes

Comments

Alltså dör för denna chokladen. Hur god?! Har verkligen letat så länge efter den och så hittade mamma den igår på City Gross och sen hade pappa köpt en idag hahah. Bästa föräldrarna som skämmer bort mig <33 och bästa de som tänkter på samma sak men ej pratar med varandra. Den är verkligen supergod, tips tips tips. Älskar all kombination av choklad och salt men sen med fudge också… så gott! Pappa hatade den dock hahah.

Likes

Comments

Herregud vad trött man var imorse alltså. Ville inget hellre än dra täcket över huvudet och somna om. Men idag kunde man inte svika gänget, för mycket grupparbeten, så det var bara att kämpa sig upp. Nu ska man hem och plugga, kanske träffa Wilma? Vi hade typ planerat att ses men vet inte om någon av oss orkar då båda är så trötta så får se helt enkelt. Vill dock verkligen träffa henne eftersom det var så länge sen sist. Aja först hem och få i mig något att äta, bästa skolan där maten alltid är slut <33

Likes

Comments

... innan man är ångestfri? Ångest är inte en känsla och vi är inte våra känslor, det mantrat får mig igenom dagen men trots det är ångest nästan alltid där. Även om den inte alltid är märkbar så vet jag att vissa saker kommer trigga igång den, vissa saker kommer få hjärtat att slå snabbare och bröstet att bli tyngre. Och allt jag vill är verkligen bara att slippa det. Men blir man verkligen ångestfri? Eller lär man sig bara att hantera ångesten på ett bra sätt? Man lär sig att leva med den, stuva undan den i litet hörn av din hjärnan. Jag vet inte, alla säger olika. Vissa säger att det går att bli ångestfri andra säger att man lär sig hantera det. För mig spelar det inte så stor roll i nuläget. Vill bara slippa falla ner igen hela tiden. Så fort det kommer något jobbigt. För hur många gånger måste man falla innan det räcker? Jag vet att allting blir bra tillslut, men ibland behöver man ett bra mitt i också.

Likes

Comments

Idag har man tyvärr en lejonman till hår heh. Men så får det vara hann inte fixa till det, la tid på smink och plugg istället. Börjar 11.05 idag men ska springa in på bokrean lite snabbt innan och kolla om det finns något bra. Sen i eftermiddag har jag ett sextimmars pass på jobbet. Känns skönt med ett litet break, man tänker verkligen inte på jobbet man bara gör och har kul. Gjorde dock misstaget att dricka kaffe idag, inte det smartaste med tanke på all ångest som finns inom mig men behövde verkligen kaffeinet idag. Vardagarna är verkligen inte så händelserika just nu hahah. Kul att träffa Jacob igår dock, längesen som sagt var.

Likes

Comments

En solig tisdag, då mår man bättre. Är dock så jävla trött. Måste sova bättre. En kort skoldag iallafall som började med körlektion. Vi ska pausa körlektionerna lite nu då jag känner att jag har alldeles för mycket på tallriken i dagsläget. Aja det blir böttre såhär, så länge körkortet är mitt innan sommaren så är jag nöjd. Ska dessutom träffa Jacob i eftermiddag och köra ben. Det ska bli najs då vi inte träffats på ett tag plus att jag typ inte tränat på två veckor heller bortsett från skidorna så det ska bli najs.

Likes

Comments

Måndag igen, kul :-) hade verkligen sån söndagsångest igår men man kämpade sig upp imorse ändå. Spacklade fejset så att man åtminstone kunde känna sig snygg, så det var ju något. Stannade efter skolan för att göra gymnasiearbete med gruppen och till allas stora lättnad börjar det faktiskt närma sig slutet nu. Så himla skönt verkligen. Det ska in på söndag och det känns som att vi ligger bra till så det är skönt. Nu ska jag hemma, plugga lite och sen kolla lite serier, en lugn kväll helt enkelt.

Likes

Comments

Japp nu sitter den där på spegeln i mitt badrum som en constant reminder om att everything passes. Allting passerar, bra eller dåligt, allting passerar, till och med ångesten. Den passerar genom min kropp, in, gör ett litet bo, men tillslut så åker den ut igen. Everything passes, inget är för evigt. Egentligen vill jag att den ska sitta på min kropp. Tatuerad in i mig med en nål, en smärta som ständigt kommer påminna mig om att det kommer bli bättre. Antingen under bröstet vid revbenen eller längs min triceps. Jag har inte bestämt mig än, men allt jag vet är att jag vill att denna text ska pryda min kropp, idag, imon föralltid. När jag är gammal och grå ska denna text påminna mig om att jag fucking made it. Jag blev gammal och levde ett underbart liv trots ångesten. Problemet är ju då mina föräldrar, kommer bli arvslös om jag tatuerar mig hahah. Nej men pappa hatar allt som har med tatueringar att göra, och mamma lika så men pappa är nog värst. Så tills jag lyckats övertyga dem så får den sitta på spegeln. För att påminna mig varje dag när jag sminkar mig, att vad som än händer så kommer det bli bra tillslut.

Likes

Comments

När man gör slut med en människa man tidigare älskar och man gör det för att det är den enda lösningen blir det ett jobbigt slut. Man vill egentligen inte göra slut men båda mår skit och det finns ingen annan riktig lösning. Förhållandet var bra, det var helt jävla fantastiskt men i slutet så bråkade ni mest, ni drog ner varandra istället för att stötta varandra. Saker som tidigare var enkla blev plötsligt extremt komplicerade. Ni valde att gå olika vägar för ett lyckligare slut. Men tanken har slagit dig, att du en dag kommer se honom med någon annan och det skrämmer dig.

Jag har en komplicerad historia med mitt ex och jag blev plötsligt så van vid att se honom med någon annan. Det var en annan tjej varannan månad typ, han kunde omöjligt stanna singel. Och på något sätt gjorde det att jag mådde lite bättre. Att han liksom inte stannade, att ingenting var hugget i sten längre utan han bara flöt på som en flaskpost i havet. Jag var rädd för den dagen när han inte längre fortsatte flytta på sig utan plötsligt nöjde sig. För visst är vi alla rädda över att vårt ex ska gå vidare och vi ska bli kvar. Man går runt och bygger upp olika scenarion i tankarna men när dagen väl kommer är man faktiskt ganska obrydd. När dagen väl kom och mitt ex inte längre flyttade på sig så brydde jag mig inte, jag hade sedan länge accepterat att vi tagit slut. Vi är var ett avslutat kapitel och så är ni. Vi båda går vidare.

Det är klart att det kan vara svårt för dig att acceptera att ditt ex är med någon annan. Det kan suga, det kan göra ont, men det finns ingen anledning till att sitta hemma och deppa, strö salt i såren genom att känna svartsjuka, genom att stalka igenom hennes instagram. Ni har gjort slut av en eller flera orsaker, ni har valt att gå skilda vägar och därför måste du respektera att han har gått vidare med sitt liv. Precis som du har rätt till att gå vidare med ditt. Vi tjejer har en dålig vana att jämföra oss med andra, vilket är så jävla dumt. Jag vet att du precis som jag har suttit där och skrollat igenom ex:ets nya tjej på instagram, men låt det inte bli en rutin, få det att bli en engångsföreteelse. Jämför dig inte med henne, förminska inte dig själv bara för att hon är den nya i hans liv. Ta det med en klackspark, visa dig stark. För du är så mycket bättre än att vara det där avundsjuka exet. Vänd på klacken och gå vidare precis som ditt ex har gjort. Gör något nytt, lev. Upplev världen och bli stark i sig själv, hitta glädjen igen för jag lovar dig att du kommer bli lycklig igen. Han är inte din själsfrände för då skulle ni inte gjort slut.

Likes

Comments

Mina fina <3 igår var ju första utgången som sagt och den var så mycket bättre än jag trodde det skulle vara. Var verkligen rädd för att jag skulle bryta ihop där inne pga ångest men I was fine och jag hade verkligen en bra kväll med människor jag tycker om. Axel, Wilma och Adam var där, men även massa andra människor som vi alla känner. Oliver från klassen, folk från min gamla klass, från Wilmas klass, folk som både Axel och Adam känner så det var najs. Det enda jobbiga var att musiken var så jävla hög så man hörde inte ens varandra om man skrek :/ dessutom var det inte så himla najs musik som spelades heller. Bara en Maggio låt annars kände man knappt igen det. Men men jag hade en bra kväll iallafall med människor jag tycker om.

Likes

Comments

Instagram@lizabjursell