Header

Har inte orkat blogga på ett tag då all mun energi gått till att plugga teori, övningsköra, oach terapi. Fick be om uppehåll på psykoterapin tills jag kört upp då det blev alldeles för mycket.

Dessutom på det hela så byter jag medicin från ritalin till attentin så det har påverkat min energinivå väldigt mycket senaste veckorna.

Idag lyckades jag slå omkull mig bakom Ica här uppe, inte sandat eller saltat så fötterna bara försvann och så ramlade jag bakåt. Sjukt tur hade jag att jag bar ryggsäck annars hade jag slagit i huvudet. Nu Blev det bara armbågen som tog hela fallet rakt ner i isen. Är svullen och öm men inget är ur led eller av så det är bara att vila.

Behöver övningsköra inför uppkörningen så det kom lite olägligt :/

Update på tvisten med hyresvärden har kommit så långt att vi ska träffas på möte för förberedande sammanträde med besiktning inför nämnden.
Någon som vet vad det betyder?

ps.kommer försöka lägga upp lite bilder på allt jag lärt mig att virka  :D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har ni tänkt på er framtid? Tänker ni väldigt långt fram eller planerar ni vecka för vecka?

Här hemma ska vi införa ett system som vi såg på Lyxfällan faktiskt

Man har 4 små lådor som alla är veckolådor med 1000 kr i varje utöver mat (kontanter)
Varje gång du köper någonting extra som godis, smink, kläder eller biobiljett så tas det ur den lådan för given vecka i månaden. Det som krävs är nu att det ska dit ett kvitto vid varje litet köp eftersom det är där vi ”förlorar” så mycket pengar och inte ser vart de tar vägen helt enkelt.

Så av dessa pengar och om det blir något över så skall de också sparas på ett separat buffertkonto i fall något oförutsägbart skulle inträffa. Bilen kan gå sönder, katterna kan behöva vård så vi vill vara förberedda

Vi har tänkt ganska många steg framåt även fast vi har den här korttidsplanen. Det behövs verkligen för vi har inte speciellt bra koll på pengar. Vi vet att det finns där å man har när man behöver.

I mars i år bestämde vi oss för att starta ett såkallat ISK konto där det dras en summa a’300 i månaden till just det kontot och så skattas de på en gång. Vi har alltså varsitt och dessa konton ska hjälpa oss när vi väljer att gå i pension. I dagens läge behöver vi ta lån för att ens ha råd med kontantinsatsen om vi skulle välja att köpa hus.

Det känns faktiskt sådär att man ändå levt i 26 år och det ända man har är ett arv från en släkting som avlidit för att spara pengar har aldrig vart en möjlighet tills nu.

Här kan du läsa lite om ett företag där du snabbt kan låna pengar om du behöver!

Likes

Comments

Ja först bar det i väg på möte med försäkringskassan och Coactive på Campus i stan, fick gå en bra bit från parkeringen i regnet så kändes sådär.

Mötet gick bra och jag ska dit på tisdag för en mer utförlig planering och berätta om min problematik och sjukdomshistoria så jag får rätt hjälp och rätt förutsättningar. Känns okej men känner lite småstress över allt.

Möte nr 2 var med min terapeut A, kan vi kalla henne.
Idag gick vi igenom om vi hade missat något, om någonting blivit bättre. Det har det!!

Har inte lika många mardrömmar om lägenheten jag bodde i med pappa och jag börjar få mindre flashbacks också, undviker inte längre att prata om det heller, men gillar fortfarande inte arga människor i min närhet.

Nästa steg i behandlingen blir att skriva brev till min Pappa, man gör så för att liksom bearbeta allt och kanske se saker på andra sätt och få nya insikter. Känns okej men kommer säkerligen vara skitjobbigt.


Innan vi for efter lunch fick jag ett namnsdagskort i brevlådan från min nyfunna twinsister Iina där hon grattade mig på namnsdagen. Blev så himla glad för är i stort sett ingen som kommer i håg den <3

Nu är det soffmys och tv som gäller nästan hela kvällen.

Tjingeling

Likes

Comments

Missade sist kirurgen ringde förra veckan den 26 för jag hade läst fel att det va den 29 dom skulle ringa. Blir otrevligt bemött i telefonen  när hon säger "Ja han försökte ringa dig" ( en gång) då svarade jag men var det inte den 29??

Nä här finns ingen tid den 29 inbokad.
Så efter det fick jag en ny telefontid idag den 3 oktober!! Efter klockan 15 ringer kirurgen enligt sköterskan.

Här sitter jag två timmar senare och flyförbannad för inte har någon ringt mig.
Inte ens ett försök till att nå mig.
Imorgon ska jag dessutom skicka in telefonjäveln på lagning ännu en gång så han kan inte få tag på mig.
Lagomt bitter på livet just nu!

Jävla dag

Likes

Comments

Jag bara fryser hela tiden och längtar tillbaka till solen. Har dock vart fina soliga dagar sen vi kom hem.

Tven och Internet fungerar inte som det ska heller och enligt boxer som vi har som tv leverantör är det störningar i atmosfären och det blir så ibland. Så vi kan inte titta tv eller Viaplay heller eftersom Internet inte heller fungerar. Är så less på att tekniken inte fungerar .

Vart i stan idag på möte och sen gick jag och fönstershoppade för det är jag bäst på.

vill sända värmande styrkekramar till min twinsie som ligger på sjukhuset <3 hoppas du blir bättre snart Iina ♡

Likes

Comments

Så himla mysigt då det blåser och är lite moln så man kan ligga lite längre i solen ;)

dock är det ju en sånhär dag man oftast bränner sig eftersom man inte känner solen lika bra . Har dock klarat mig hittills.
Kom hem sent i går kväll efter utflykten så vi alla var så sjukt trötta men framförallt hungriga då det inte fanns speciellt mättande mat på båten.

Gungade ordentligt på havet igår och flera blev sjösjuka trots att vi åkte den största båten.  Där man skulle gå av sista gången så låg själva landgången och gned mot bryggan. Sedan skulle man gå över en lång smal trappa som vågorna slog emot.  Var lite  läskigt och såklart så blev jag blöt. haha

Mer bilder kommer komma upp när vi kommer hem  :D

Tjingeling

Likes

Comments

Tog vi taxi till i förmiddags även fast det bara är 2 km dit så klarar msn inte av att gå så långt i värmen. Så vi fixade taxi och så drog vi ner på stranden någonstans mitt i  ;)

Solade lite och badade såklart, sedan käkade vi lunch där vid stranden. köpte en pizza och fy fan vad gott  det va.

Sedan tog jag och Petra en tur runt i kring men det visade sig vara en dålig idé mitt på dagen. Så typiskt mig haha.

Så när vi kom tillbaka till stranden kände jag mig yr och började få huvudvärk och hann tänka att fan nu måste jag till doktor men allt gick bra och fick äta lite salt och dricka ännu mera vatten.

Så nu är vi tillbaka på hotellet och jag ligger i sängen och vilar  upp  mig tills vi ska ut och bada!

Tjingeling

Likes

Comments

Nu sitter jag i sängen och här väckt min älskling, satt ute och åt frukost på terrassen.

Det va så underbart för man hör havet rulla in mot stranden och lite duvor som kuttrar.

Vi befinner oss i en by som heter  Kato Stalos som ligger någon mil utanför Chania och 2 km Från Agia Marina där min mamma spenderat många semestrar sen jag va liten.
Idag ska vi sola och bada tills vi ser ut som russin! Lapa i sig så mycket d vitamin vi bara kan innan vi återvänder till ett kallt och mörkt Norrland.

Här kommer en bild på vår utsikt från terrassen igår kväll!

Tjingeling

Likes

Comments

Jag är så trött att jag blir tokig, känns som jag  inte blir kvitt min täta näsa heller.
Livet rullar på och jag har inte så mycket att skriva om direkt men terapin går okej.

Är lite stelt med ny grupp där  halva inte vart med förut och halva har :). Idag var vi i allafall ute i stallet och pysslade om dom och sedan åkte vi häst och vagn  en bit.
Imorgon är det dags för nästa terapi och är inte peppad alls men lika bra å få det gjort.

tjingeling

Likes

Comments