Superfint vÀder idag sÄ det blev en extra fin lunch. Zukini, gul och gul lök, kryddor, qournfÀrs och fÀrska champinjoner. Glömde broccoli och blomkÄl fÄr ta det sen till middag. Saknar salt men snart Àr det fas 2. Dvs salt! Och annat roligt :) lÀngtar massor men snart halvvÀgs. Bröllop nÀrmar sig och Àven sommaren. SÄ fint vÀder och lagom varmt. Undrar om det blir en varm el kall sommar. Det ÄterstÄr att se men enligt statistik blir det en varm sommar.

Paddan har fÄtt mer ljus och solar han ocksÄ. Han skulle haft en kompis men gÄr inte fÄ tag pÄ paddor :( och sÄ ska han fÄ större bostad ocksÄ nÀr jag kan hitta nÄgot bra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag miss sÄ vÀl första ggn jag fick tanken att ta kakor utan lov. Vet inte hur gammal jag var men ung iaf. Fanns kakor överallt hemma nÄgon frys. Men det var inte bara dÀr. Hos grannen och hos bÀsta kompisen i skolan etc. Jag minns att jag Ät 10varmkorvar med bröd Iofs inte dom sist pÄ en utflykt i skogen. Vi sÄg och huggorm pÄ vÀgen dit vi skulle. Minns inte vilken Ärskurs. Ser jag pÄ bilder sÄ Àr jag mycket större Àn övriga Iofs var jag lÄng ocksÄ men ocksÄ bred.

SkilsmÀssan dÀr brakade de nog lös med min vikt nÀr jag sedan bytte skola och blev mobbad sÄ blev det ocksÄ vÀrre. Det var svÄrt att passa in. Minns att jag blev mobbas för mina sockar i klara fÀrger jag fÄtt av farmor lite skulle dom veta att hon kort dÀr efter fick en ovanlig sjukdom och blev aldrig sig sjÀlv igen. Mobbingen var killarna i klassen framförallt men det var ocksÄ tjejer. BerÀttade för en lÀrare Siv hon hade engelska och svenska att jag inte orkade mer nÀr jag gick i slutet av 8an. Vad hon gjorde vet jag inte men jag Àr evigt tacksam att hon gjorde nÄgot för dom tvÄ vÀrsta slutade och sista Äret hade vi vÀldigt roligt.

I 9an tyckte M att det var dax att jag tappade vikten till examen och lovades en mobil om jag gick ner 10kg. SĂ„ enklaste vĂ€gen var svĂ€lt enligt mig men det gick frĂ„n en mĂ„nad till en annan lĂ„g ganska nĂ€ra men inte tillrĂ€ckligt. Fick iaf mobilen 3310. Slutade med att det inte gick men jag tog dĂ„ egna tag och började motionera och jogga. Åt hĂ„rdbröd pĂ„ skolan och till middag Ă„t jag bara lite. Fort gick de och jag minns sĂ„ vĂ€l nĂ€r jag kunde ha mammas kompis frĂ„n UmeĂ„ hennes vĂ€st passade mig i storlek M. Alla sporrade pĂ„ mer jag motionerade mer. Sedan flyttade vi och min nya kompis tog sitt liv 💔dĂ€r brakade de lös igen.

PÄ gymnasiet var det som högstadiet igen jag blev utfryst. Ingen som ville sitta med mig jag försökte med allt satt vid ett tomt bord men alla gick förbi. Fanns bara en tjej "BH" kallade jag henne för hon stavade sitt namn med bh. Hon var alltid snÀll. Umgicks med en kille med autism han va snÀll och omtÀnksam pÄ sitt sÀtt men en aning enformig vi gled isÀr nÀr vi valde olika inriktningar i Äk2. Jag var mycket pÄ skolan ville inte hem hade sÄdan Ängest.

Efter gymnasiet pluggade jag pÄ vux jag kÀnde mig vilsen och övergiven av skolan. Hade ocksÄ flyttat hemifrÄn vi Ät massa godis, chips, lÀsk, kakor ja massa onyttigt. Helt "plötsligt" vÀgde jag 200kg. Mamma ringde familjerÄdgivningen. Jag var sÄÄÄÄ arg. Det va nog det bÀsta som hÀnt mig. Hon var nog den första som förstod mig.


Detta Àr bara en del och smÄ fragment.

Likes

Comments

Klart det finns mer Àn bara en sak som gör att man misslyckas den andra saken Àr att jag Àr för hÄrd mot mig sjÀlv. Jag tillÄter mig inte misslyckas gÄ vidare och fortsÀtter med de jag gjorde. TvÀrtom jag anklar mig sjÀlv sÄ hÄrt att gÄr tillbaka till gamla vanor igen. "För det Àr vad jag förtjÀnar".

DÄ hör man "ja men det bara att skÀrpa sig och fortsÀtta". Jo visst kan man det om det vore sÄ enkelt vikt Àr inte bara motion och mat det Àr ocksÄ att Àndra sitt tankesÀtt det Àr det svÄraste. Om det hade varit enkelt hade alla fixat de. Livet kommer ocksÄ komma emellan. En dÄlig ursÀkt men tyvÀrr sÄ Àr det sÄ.

Likes

Comments

Vad Àr det det som gör att jag misslyckas med att hÄlla min vikt? Svaret Àr relativt enkelt men sÄ svÄrt. För det första realistiska mÄl man kan inte gÄ ner 10kg pÄ en vecka lika vÀl som att jag inte komma jogga 5km. Men vad Àr realistiska mÄl? Jag har svÄrt för de dÀr. Jag vill sÄ mycket jag stÀllet höga krav, tyvÀrr nÄr jag sÀllan dit jag vill och det slutar med att jag blir ledsen pÄ mig sjÀlv. KÀnner att jag inte duger blir arg och kÀnner mig vÀrdelös och sÄ skiter jag i de och börjar Àta som skit... för det Àr vad jag Àr vÀrd... jag vet ocksÄ att det Àr inge hela vÀrlden men pÄ nÄgot sÀtt Àr hjÀrtat starkare Àn hjÀrnan och logiken.

Likes

Comments

Vita veckan finns det nĂ„got jobbigare? Otroligt tufft men det visar sig sĂ„ bra pĂ„ vĂ„gen Ă€n sĂ„ lĂ€nge -5kg denna vecka. Bara kĂ€mpa vidare pĂ„ mĂ„ndag blir det yoghurt, grönsaker men inget salt 😱tur saltet kommer om 3 veckor kĂ€nns som en evighet just ju. Maten bestĂ„r av Ă€gg och kyckling funderar allvarligt pĂ„ att bli vegetarian. Kött lockar inte lĂ€nge smakar inget bra heller. TĂ„l funderas pĂ„ iaf.

Likes

Comments