Header

Söndag den 24 september

Vaknar till en stålande morgon☀️! Vill gärna hålla kvar känslan av ledighet. Här är så himla mysigt. Lugnt och otroligt charmig liten by.


Inte så många husbilar som hittat hit eller så börjar det tunnas ut för att säsongen går mot sitt slut och båtarna fyller upp hamnplanen. 

Dags att köra hem för att jobbet närmar sig....vad vi inte visste då var att vi stannade vid Persköp och tog en natt till där för att köra hem tidigt på måndags morgonen och sedan köra till jobbet. Härligt med spontana infall😜. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Lördag 23 september 2017

Det var lugnt att sova här tillsammans med några andra husbilar. Det viktigaste när vi hittar platser att övernatta på är att det ska kännas tryggt.Här jobbas det för fullt med att byta ut lampor. Lysande bra!Lördag 23 september

När vi var färdiga här i Karlshamn så var målet Hällevik och var passar det bättre att fira vår 1-års dag....med husbilen😜, om inte i Hällevik med ljuvligt god middag på Direktör Nyfiken.Bilder säger mer än tusen ord.

Ninni åt den magnifika fisksoppan🦐, serverad i gjutjärnstallrik med varmt vitlöksbröd🥖. Henrik åt torsk 🦈med musselskum och ugnsrostade grönsaker🥕. Waow såååå gott....åk dit😝!

Skål för oss 🕺💃🏼och glädjen över livet och njutningarna som husbilen tillför🍾🥂💕.Går de hundra meterna där vi övernattar på ställplatsen bakom Ica. Fantastisk utsikt mot vattnet, som ger oss ro i själen!


Likes

Comments

23 september 2017

Vidare i dag mot Karlshamn för att byta ut alla lampor i husbilen till led. Ett besök inom Sölvesborg och butiken Smaralda som har väldigt fina kläder, smycken och inredning. Lunch på trevliga och gästvänliga lilla italienska restaurangen Salvatores Trattoria.Kvällen avslutas på en ställplats i hamnen. Inte jättemysig alls men helt ok för en natts sömn.


Likes

Comments

22 september

Helgen inleddes med en natt på fina Perköps ställplats. Rogivande vy mot vattnet och härlig stillhet. Kaffet☕️ smakar ljuvligt och vi känner hur kroppen går in i "helgmood".

Vi gratulerar familjen Nannestad till utnämningen Årets ställplats 2017🏆! Ni har gjort ett fantastiskt arbete!

För den som vill bo på en plats utan stoj och stim, andas skogsluft och njuta av naturen 🍂🍁🌳så kan vi varmt rekommendera denna.

Likes

Comments


15 september 2017


Det blev ett litet köp på Elmia mässan. Fasta gasoltuber inhandlade och nu skulle de installeras. Körde därför till Lindome och JR Larmcenter som skulle hjälpa till. med denna installation. NInni var på körläger så det blev en egen liten tur för Henrik.Ut med befintliga komposittuber och in med nya Alugas tuber på 14 kg styck.Efter lite trixande och byte av gasolfilter så gick det att få plats med några små centimeter tillgodo.Därefter en kort körning till närmaste station Preem, Västra Förlunda, Järnbrottsmotet och dags för första nervösa tankningen.Anders Pålsson som sålde tuberna till oss rekommenderade att dels skaffa vätske- och köldtåliga handskar och det gäller att lyda goda råd så handskar var inhandlade. Ett annat tips från Anders var att fylla till hälften vid första tankning eftersom det finns en risk att den automatiska avstängningen (som är en mekanisk hävert) fryser fast och kan innebära risk för överfyllning.Tankningen gick bra och därefter gick färden till Klippan, en ställplats mitt emot Eriksbergsdockan och Emmas lägenhet. Mysigt att få till en träff med dottern!En god och mysig middag på kvällen! Efter det småprat och god natts sömn tillsammans i husbilen.Dagen efter testades ställplatsen inne i Göteborg vid Feskekörka. En bra och stadsnära parkering.


Likes

Comments


8 september 2017

Många bilar att titta på och även många bilar med bilar! :) Efter flera samtal med Anders Pålsson på Led2u handlade vi fasta gasoltankar för installation. Nya ordentliga kastruller blev det också! Känns skönt att gå runt på en mässa och ändå konstatera att det är väldigt få bilar, eller knappt någon, som vi skulle vilja byta till. Vi trivs så bra med den vi har!


Blev lite lätt "snack" på kvällen, supergott och superenkelt! Rostat bröd som stekt i smör. Röd stenbitsrom, creme fraiche och fint hackad rödlök.

Lite italienskt och trivsamt såklart i Laikas monter.

Många har redan hunnit åka hem och snart är vi ensamma kvar!

Likes

Comments


2 september 2017

Förberedelse pågår, snart dags för klanen Klang´s "kusinträff - extended version" d v s inklusive äldre och yngre klanmedlemmar samt bihang.Kul att duka till fest! Vi har sådan tur att ha vänner som har gott om festtillbehör så det var bara att låna ihop allt som behövdes. Vädret såg lovande ut så vi valde att duka lite inne och lite ute så gästerna kunde välja plats själva.Lite goda tilltugg till välkomstbubbel är aldrig fel!Bra när gästerna hjälper till! Tack till alltid lika trevliga Sebastian!Härliga smörstekta potatis är på gång och nu börjar folket trilla in.Ett dopp i spabadet blev det för alla i den yngre generationen men bilden togs lite senare på kvällen.Vid halv fyra vinkar vi av de sista gästerna. Somnar tacksamma och nöjda efter en fantastiskt mysig dag!


Likes

Comments

18 augusti 2017

Helgens tur gick till Österlen med stopp på Kåseberga ställplats. Den drivs förnämligt av Ale IF och är en stor gräsplan med plats för många husbilar.


Planerna var att Henrik skulle genomföra skärmflygning men tyvärr så blåste det för mycket så den aktiviteten blev inställd. Det blev istället tid att lukta på blommorna och ligga på rygg och titta på molnen.

En liten vågsurf blev det också. Solid as a rock!

Nere i hamnen finns det flera supermysiga restauranger och mycket folk på besök.

Likes

Comments


12 augusti 2017

Firade traditionsenligt Marja och Karl-Erics bröllopsdag med kräftor. Denna gången lite extra speciellt eftersom de varit gifta i 60 år! Traditionen har sitt ursprung i att Marjas pappa Alvar efter vigseln i Caroli kyrka 1957 bjöd hem alla bröllopsgästerna på kräftkalas och sedan dess har dagen firats med kräftor.


K-E överlämnade en present också - en nyckelharpa att ha i halsbandet - tillsammans med ett känslofyllt tal som gjorde oss alla lite rörda.

Kul att nästan hela klanen kunde samlas! 

Likes

Comments


Väl hemma så känner vi att vi måste drömma oss tillbaka och även berätta mer om Bunculuca.

Vi är så himla nöjda med campingen! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Den får fem stjärnor av oss, men är fyrstjärnig.

Platsen, nummer 180 som vi bodde på var nog den bästa!👍🏻😁.


Längst ner till höger på bilden kan ni se vår plats. Terasserade platser. Hårt packad yta som tål vår tunga husbil. Säkert 170 kvm. Tillgång till färskvatten och el. En trappa ner så är vi på stranden, ca 100 meter. Hur bra som helst!En trevlig och fräsch restaurang finns på stranden, Boneta och där kan du köpa dig färska grönsaker och nybakade bullar och kakor. Lycka!Här kan du sitta och ta dig en god dryck och något litet strandgott efter att solens ☀️strålar har tröttat ut din kropp. Påfyllning är viktigt😜!Mycket fräscha duschar och toaletter.

Bilderna är lånade från Bonculukas hemsida.


Likes

Comments