Så jag har varit sjuk de senaste dagarna, dagarna innan det var jag hemma eller med vänner. vilket betyder att jag inte rakat mig på över en vecka vilket naturligt leder till hår i armhålorna. Jag personligen föredrar att vara rakad vanligtvis men under tider jag ligger hemma med feber är mitt armhåls hår min sista prioritet. Idag mådde jag lite bättre och följde med och köpte mat. det var ganska varmt ute så jag sätter på mot ett linne. Innan jag går utanför dörren inser jag att mina armhålor är orakad och sätter automatiskt på mig en tunn jeansjacka för att dölja detta. När jag sedan sitter i den varma bilen, i den varma matkön inser jag för första gången på riktigt meningen med feminister som inte rakar sig och visar upp det. Inte ska jag som kvinna känna skam över något naturligt. Nu är jag en tjej som vill ha rakade armhålor så detta påverkar inte mig mer än tex. nu eller dem fåtal gånger jag inte kunnat/haft tid att raka mig. Kan jag bara föreställa hur tjejer som faktist inte vill raka sig måste känna. Hur mycket mental styrka dem måste ha för att vilja ha sin kropp naturlig. Jag kan säga att från denna dag kommer jag förevigt att stå upp för varenda tjej som visar upp sitt armhåls hår, till alla som säger något negativt kommer jag att förklara och för min egen del kommer jag att dölja mitt hår dem få gånger jag har det. Jag kommer tuvärr inte att sluta raka mig under armarna eftersom jag vill ha det rakad men jag kommer heller inte dölja det om jag har det. Det är mitt löfte, mitt lilla steg som feminist.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På senaste tiden har jag sett väldigt många Facebook inlägg där människor är extremt upprörda över storlekarna på kläderna i vissa butikers kollektion. Många angår bla. Hm och deras storlekar på jeans. Varför dessa människor är så upprörda är eftersom att dem anser att hms storlekar är mindre än vad dem bör vara och därmed skickar ett skevt ideal där man förväntas vara pinnsmal för att kunna ha storlekarna 34/36 och att en vanligt byggd kvinna ska inte behöva känna att dem måste gå upp emot storlekarna 42/44. Jag förstår logiken i deras argument då majoritet av kvinnor har större lår och höfter tack vare att vi genetisk ska kunna bära barn och allt sånt. Vad jag dock tror att dem glömmer är att bara för att dem flesta kvinnor är större betyder det inte att alla kvinnor är det. Det finns en stor andel kvinnor som saknar dessa höfter,lår och rumpor pågrund av deras egna gener, fult friska kvinnor som har snabbare ämnesomsättning, minde benstommar eller bara är liten i bygden . Skulle vi ändra om storlekarna till att det majoriteten har är S skulle det finnas otroligt många kvinnor som inte kommer kunna hitta kläder. OM jag talar från mitt egna perspektiv, jag är är inte en överdrivet smal person, jag äter nästan mer än average personen och tränar hälsosamt, även jag kan ibland ha problem att hitta kläder som passar eftersom att XS är för stort då jag saknar vissa kurvor som höfter och bröst. Detta skulle betyda att för att en del kvinnor inte ska känna sig ''förolämpade'' av storlekarna ska en annan andel kvinnor inte ens kunna hitta kläder som passar. kanske problemet inte ligger i att hms storlekar är för små kanske problemet ligger i att folk är för att folk är för fixerade på vad som står på lappen. vem säger att det är fel att ha storlek 42 eller att gå till en plus size om man hittar det som passar där? Visst man skulle kunna skapa en liknande avdelning för ''smala människor'' men problemet är i att det ofta blir petite linjer där man även behöver vara kort, då försvinner alla alternativ för vanligt långa o smala personer. Man skulle väll oxå kunna skapa storlekar 28/30 men baserat på dem storlekar vi har idag börjar dem oftast på 32/34 och sedan går uppåt då bör ju dem först storlekarna vara anpassade till deras ''smalaste'' kunder och sedan gå up i storlekar vi glömmer att kvinnor kroppen har så extremt många olika aspekter som avgör hur det ser ut och att försökaa dra alla över en kant så att vissa inte blir upprörda är ju patetiskt. . för att bli diskriminerad mot att vara kurvlös är fan inte kul i ett samhälle där kurvor är det som anses definiera femininitet.


Likes

Comments

En blogg med blandad innehåll som kommer direkt från mitt huvud. Har ganska mycket tankar och åsikter men generellt väldigt liten struktur på dem, detta är mitt försök att få lite klarhet i huvudet. ämnen kan spåra från politik till livsfrågor därav namnet, livsfilosofen.

Puss och kram

Likes

Comments