View tracker
View tracker

Barn, familj

Idag var ett av barnen med mig i stan och köpte kläder. Hon fick välja till sig själv och brorsan. Till sig själv valde hon fyra klänningar, tre par strumpbyxor, tofflor och en ring. Till brorsan valde hon en skjorta, en T-shirt, en mjukiströja, ett par tofflor och en ring. Temat för dagens shopping är tomte och frost.

Likes

Comments

View tracker

Barn, familj, Inredning

Idag har vi haft en mycket bra dag tillsammans. Barnen tog sovmorgon till halv åtta så min fru och jag kunde starta dagen i lugn och ro. Sådana tillfällen får vi ta tillvara på. Jag minns inte ens när det hände senast.

Under förmiddagen lekte familjen med katten som redan verkar känna sig som hemma. Katten tyr sig mycket till barnen och deras kontakt verkar så självklar och enkel. Katten går och lägger sig bredvid barnen när de sitter i soffan och leker med dem när de leker. Helt otroligt! Barnen pratar med katten mest hela tiden. De är duktiga på att fråga och förklara saker för katten med sina snällaste röster "Nisse, är spöket Laban läskigt?", "Nisse, tomten kommer när det snöar" och "Nisse, du vill väl ha halsband?".

Efter en utsökt pannkakslunch gick vi en promenad med barnen i vagnen. Det är så himla skönt att komma ut i friska luften! Det var så där kallt att det biter i kinderna. Barnen somnade nästan på en gång. Det kändes lite som när de var bebisar och vi gick promenader med barnvagnen flera gånger om dagen.

Senare på dagen gjorde vi lite julpyssel med tallkvistar. Efter det kom min mamma förbi och käkade middag med oss. Det känns mycket värdefullt att bo närmre henne än vad jag gjort de senaste tio åren. Inte minst nu när mormor gått bort.

Nu ska jag vila med katten innan barnen ska läggas och vi ska tapetsera.

Likes

Comments

Barn, familj, Hus

Det har varit en körig kväll. Barnen har varit helt galna av glädje över katten och har haft svårt att varva ned.

Vi läser alltid godnattsagor, men mitt i läsandet skulle de kolla till katten och när de tittade till katten passade de på att leka lite och när de lekte lite ville de titta lite på tv... ja, ni fattar.

Det är himla skoj att se vilken kärlek de har till detta lilla djur. De är helt fantastiskt mjuka, försiktiga och omhändertagande. Det känns värdefullt att få ge dem möjligheten att alla levande ting har ett värde.

Hur som helst har de äntligen somnat. Jag har lagt mig i en av gästsängarna. Hoppas på ostörd sömn så att jag kan vara en pigg och glad mamma och fru imorgon.

Ute är det så kallt att ljuslyktorna blev genomfrusna natten till idag och då gick det ju inte att sätta ljus i dem, men de blev fina dekorationer på trappan ändå.

Likes

Comments

Barn, familj, flytt

Idag har vi hämtat vår kattunge Nisse. Det har hittills gått mycket bra. Barnen är försiktiga och fina mot den. Sakta men säkert utforskar Nisse sitt nya hem och sin nya familj.

Likes

Comments

flytt, Hus

Vi har skogen som närmsta granne. Det känns helt underbart! Superfin svampskog med en stig som leder till en höjd med vacker utsikt.

Nu ska vi hämta katten. Vi är spända av förväntan allihop.

Likes

Comments

trädgård, Hus

Det är så mysigt att det börjar bli julstämning här ute på landet. Det kom lite snö igår och det är så där krispigt kallt.

Barnen och jag fortsätter pyssla med ljuslyktorna. Det är bara vissa som vill frysa till is. Ungefär hälften av ballongerna är riktigt svårflirtade.

I trädgården har vi hängt upp lite belysning. Det gör stor skillnad på kvällen för den annars bäcksvarta gårdsplanen. Gårdsplanen är ungefär en femtedel av hela vår trädgård, men också den vi använder mest. Just därför är den högprioriterad gällande ljusslingorna.

Likes

Comments