Header

Min fru har skaffat ett instagramkonto till min keramik. Om ni är intresserade så kan ni söka på Keramikfrånköket eller klicka här https://www.instagram.com/keramikfrankoket/

Välkomna!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag smygkikar jag på bloggen. Den finns ju trots allt kvar. Då och då kanske jag kan unna mig ett inlägg och lite tjuvläsning utan att det tar för mycket fokus från verkliga livet.

Våren kommer och går här i skogen. Vissa dagar shorts och andra dagar långkallingar. En höna har börjat ruva så snart hoppas vi på några kycklingar. Träden har börjat få blom och knopparna spricker.

Barnens treårsdagar närmar sig med stormsteg och vi planerar inseminationer i hopp om fler barn 💚

Drejningen har äntligen tagit fart i den här gamla tanten så nu har jag en hel del saker på gång som ska säljas längre fram. Hör av er om ni vill beställa!

Hoppas ni alla mår toppen!

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att låta bloggen trappas av. Nu är vårvärmen på gång och jag vill lägga fullt fokus på familjen, gården och det liv som omger oss här. Jag kommer med andra ord lägga bloggen på is under obestämd tid.

Tack alla som läst och följt mig här!

Likes

Comments

...är våren här. Ni kan ju ana hur gött jag har det idag 😍

Likes

Comments

Det känns så himla skönt med helg och att ha en någorlunda kravlös ledighet.

Solen skiner, temperaturen ligger just nu kring fem grader, hönorna pickar i trädgården och barnen leker.

Nu ska jag ta en morgondusch innan dagens utflykt till barnens mormor.

Hoppas ni får en fin lördag!

Likes

Comments

Ikväll har jag fixat botten på flera av mina alster. De rundade är amplar som står upp och ned.

De två nedre sakerna är citruspress med tillhörande kanna som jag är riktigt nöjd med eftersom måtten blev exakta.

Jag drejade en kruka efter att jag hade fixat bottnarna. Egentligen skulle det bli en större skål, men jag var lite för snabb så hälften av leran gick av. Krukan är det som blev kvar. Här är processen i förenklad fotobeskrivning:

Om några dagar kan jag återanvända leran som föll av. Då blir det nog en kruka till.

Likes

Comments

Mina barn har en massa saker för sig just nu som handlar om att härma vuxna. Det är så sjukt gulligt när de citerar saker de hört. Exempelvis när vår lilla gosse säger "det var i sista sekunden" när den andra mamman kollade till honom på toaletten. Eller när vår dotter fixar i trädgården. Här brukar mammornas vattenkanna stå annars:

Likes

Comments

I vår familj äter vi lite kött. Våra låga köttkonsumtion beror dels på att vi tycker om vegetarisk mat, men också för att djurhållning och uppfödning i konsumtionssyfte går att problematisera utan svårigheter.

Här ute på landet finns en hel del bönder och nu har vi tackat ja till en fjärdedels tjur. Samtidigt har bag beställt kryddor och grillolja så snart blir det närproducerat och ekologiskt kött på grillen.

Likes

Comments

Tar just en liten paus från drejningen. Har kört några grejor och det märks att jag är ringrostig. Tar mycket mer tid än jag är van. Jag kör några alster till sen får det vara kväll även för mig.

Hittills ett gäng amplar, en knasig vas och en citruspress.

Likes

Comments