Header

Igår blev jag erbjuden ett nytt jobb i grannkommunen. Allt verkade toppen och jag är övertygad om att den arbetsplatsen hade gett mig stimulans. Dessutom är resvägen dit mycket vacker. Det är på andra sidan en höjd. Utsikten är helt magisk när man är på toppen.

Jag ska verkligen ta sportlovet och fundera över detta val. Stannar jag så är det för att ge jobbet en ärlig chans, byter jag beror det på den andra arbetsplatsens framåtsträvande gällande likabehandling och värdegrund. Det där med att tänka på vad en själv vill tror jag är nyttigt.

Tänker ni ofta på er egen känsla och era egna val?

Likes

Comments

Jag har blivit nominerad till veckans blogg hos @maxarna av @Lii76Himla skoj tycker jag!

Jag behöver inte vinna för att känna mig glad, men visst vore det skoj om det dök upp någon röst. Gå in på @maxarna och rösta på den blogg ni gillar.

Likes

Comments

Efter dagens middag begav sig den andra mamman till en trädbeskärningskurs. Det känns skönt att kunna gå på kurser trots att vi bor på landet. Det är några mil till närmsta stad och där finns en hel del aktiviteter.

Barnen och jag passar på att mysa i soffan framför Bamse medan den andra mamman är iväg. Plötsligt kom vår lilla son och la sig på mina ben. Jag känner enorm kärlek till dessa hjärtegryn.

Likes

Comments

När vi klev upp idag möttes vi av det här. Gissa om jag känner mig snuvad på våren som just var påväg.

Likes

Comments

Drejning

Min fru anmälde mig till en keramikkurs inne i stan. Idag var jag där för första gången. Helt underbart att vara i en verkstad igen! Utrustningen var bra mycket äldre än jag är van, men läraren är otroligt rutinerad. Han använder lite annan teknik än jag brukar använda, vilket är riktigt nyttigt för att utvecklas.

Idag gjorde jag bara tre basicgrejor, får se var det leder nästa gång. Kanske ska passa på att göra en del större former eftersom jag inte har någon stor ugn hemma än.

Likes

Comments

Jag har haft en riktigt bra dag på jobbet idag. Äntligen fick jag känna att jag är på jobbet och inte bara på besök. Imorgon möte med mina chefer. Ska bli spännande att se vad vi kommer fram till kring min tjänst. Jag hoppas på lite utmaningar.

Väl hemma väntade en glad fru och två trötta barn. Efter middagen stack jag ut i gästhuset där jag målar kommoden. Tanken var att jag skulle kolla hur färgen torkat.

Avslöjande; jag passar på att vila mig på sovloftet i gästhuset medan jag ändå är här. Det är så lugnt och stilla här ute. Dessutom står ju våra gamla sängar här och de är rätt sköna.

Kommoden verkar torr, men ska nog stå någon dag till innan vi bär in den. Färgen är inte vad jag tänkt, men blir nog skoj ett tag.

Likes

Comments

Idag ska jag jobba igen. Det känns riktigt bra att blicka framåt och vara tydlig med mina önskemål. Jag tror att det är viktigt att jag är tydlig med vilka arbetsuppgifter jag uppfattar som stimulerande, så att det inte blir neutraliserat att göra uppgifter jag är överkvalificerad för. Det känns som att jag mentalt bearbetat omställningen med nya jobbet under dessa dagar hemma.

Ute är det milt väder, fyra plusgrader. Under granriset i rabatten har det kommit små knoppar. Tror ni våren är på väg? Igår smalt isen i grusgången bort till stor del. Nu längtar jag efter grönska!

Igår matade min dotter katten 👍🏽

Likes

Comments

projekt, familj, natur

Det har varit en fantastisk vårdag ute idag. Med andra ord har vi inte haft någon innedag.

Till lunch grillade vi korv vid vår grillplats tillsammans med barnens kompis och kompisens mamma. Vi var ute i flera timmar och eldade, fixade och lekte. Kompisens mamma hjälpte mig med motorsågen. Äntligen kan jag gå lös med den i trädgården.

Jag sågade bort en grej under barnens studsmatta och passade på att forma en stor stubbe längst ned i trädgården. Den stora stubben blev en stol. Det är en så himla skön känsla att såga med motorsågen. Känns lite som att använda smörkniv i smörpaketet. Det är hur enkelt som helst att forma. Jag ska verkligen skulptera mera med denna fantastiska maskin 😍

Likes

Comments

Idag har vi en oplanerad dag. Hela familjen sov till halv åtta. Strax ska vi käka frukost, men först titta lite till på småfåglarna vid fågelmataren.

Jag har just varit ute och kollat på kommoden och den har knappt förändrats. Kanske lite mörkare nyans, men lite mer tid får den nog innan jag säger att det är kört.

Det verkar bli en fin dag. Solen börjar kika fram bakom grantopparna. Kanske utedag. Eller planteringsdag inne. Vi tar det som det kommer.

Likes

Comments

projekt

Jag har slipat och målat denna kväll. Visst är det så att färg som torkat blir mörkare än när man stryker på den? Om den förblir den riktigt fula nyans som är nu så får jag göra om det hela för jag är inte förtjust i citrongult. Typ så här tänkte jag att det skulle bli.

Så här har det gått ikväll. Ni kan ju själva se att det fasen inte är den kulör som jag visar här ovan.

Bilden är lite mörk så egentligen är kulören ljusare. Håll tummarna för att den mörknar under nattens torkning. När färgen är klar ska det på rostfria små ben och givetvis en blandare. Vi har två blandare här hemma att välja på. Den ena är en traditionell variant med "spak", den andra med rörelsesensor. Vilken hade ni valt?

Likes

Comments