Header

Äntligen har jag sovit en hel natt. Otroligt skönt! Dessutom är det ju fredag igen. Min vecka har gått fort. Nu väntar några timmars arbete innan ledigheten är här. I helgen ska vi umgås med vänner. Jag är lite sugen på att snickra. Kanske tar vi också tag i gästhuset som fortfarande inte är klart.

Nu är det dags att ta tag i dagen. Ha en bra dag!

Likes

Comments

Igår kunde jag inte somna trots att jag var otroligt trött. Det kändes somnar det är fullmåne, men det var det ju inte. Kanske för mycket kaffe eller tankar i huvudet. När jag väl närmade mig sömnen hörs ett ovanligt högt skrik från barnens rum. Tror att vår lille gosse har mardrömmar. Vips så hade vi två vakna barn och två trötta mammor. Jag somnade kring klockan två och vaknade vid sex. Det är lite väl lite för min skalle.

Efter en lång dag på jobbet vilar jag mig nu i soffan framför vem vet mest. Det är rätt gött.

Likes

Comments

kärlek, familj

Jag tänker ganska ofta på förväntningar kring kärlek. Kanske är bilden jag hade när jag var yngre lite annorlunda mot den bild jag har idag.

När jag var yngre minns jag det som att jag identifierade kärlek med förälskelse. Det där pirret skulle jag lätt kunna knarka. Det är ett riktigt skönt rus att känna förälskelse och bli pirrig av minsta lilla påminnelse om personen. Kanske går det också att bli lite trött på förälskelsekänslan och alla förhoppningar som följer med den? Jag har dock aldrig tröttnat på förälskelse.

När vi gifte oss för fem år sedan trodde vi nog att vi stod så nära varandra två människor kan komma. Jag tror nog att förälskelsen hade lugnat sig en del och att kärleken hade börjat gå över till ett djupare plan. Jag tror att vi då såg varandra som själsfränder eller livskamrater med förhoppningar om att kunna finnas för varandra "i nöd och lust".

Året efter fick och förlorade vi vårt första barn. Vi var föräldralediga och sjukskrivna under en lång period. Tillsammans hade vi blivit föräldrar och kunde känna lycka och stolthet över vårt barn. Samtidigt gick vi igenom ett otroligt tungt sorgearbete. I början fanns det en viss växelverkan i vår parallella sorg. Det var som om den ena bröt ihop och den andra stöttade, och tvärtom.

Vi fick en hel del samtalshjälp, enskilt och som par. Utifrån den började vi med ett romanskonto och en regelbunden överraskning. Varannan vecka ansvarade den ena och varannan den andra. Ofta blev det squash för att slå ur sig ångest och frustration. Längst ned i det avgrundsdjupa sorgehålet vårdade vi vår relation. Vi lyckades bevara kärleken och kom närmre varandra på ett plan som inte går att likna något annat.

Från att vi förlorade vårt första barn tills dess att vårt andra och tredje barn föddes sökte vi mycket trygghet i varandra. Parallella graviditeter med parallell oro var en unik upplevelse. Våra graviditeter var inte speciellt lika så förståelsen för varandra var inte på topp, som man skulle kunna tro. Relationen var trygg och tärande på samma gång. Kärleken var stabil.

Förlossningarna löste av varandra. Min fru födde först. Stor som ett hus stod jag bredvid och tog emot vår andra dotter. Ni som stöttat en partner vid en förlossning vet vilken stark upplevelse det är. I vår familj har det vid varje förlossning känts som att rummet fyllts av kärlek och värme när bebisen kommit ut.

I föräldraskapet tycker jag att parrelationen lätt kan tendera bli en typ av företagande. Idag vårdar vi kärleken genom att ta hand om varandra i familjen. Vi försöker odla våra individuella behov för att kunna vara fulltankade (eller halvtankade) med energi när vi är tillsammans.

Min bild av kärlek har alltså gått från att handla om förälskelse till att handla om trygghet, en djupare gemenskap, till stor del om värdegrund i det vi ger våra barn och mål i livet. För vår relation betyder det mycket med inställning. Vår kärlek, liksom livet självt, är något vi inte kan ta för självklart ❤

En bild från vårt fotoalbum där min fru noterat "det finns inget som att göra sig iordning i ditt sällskap eller som när du plattar mitt hår". Hennes version för snart tio år sedan 😍

Likes

Comments

familj, Barn, natur

Min fru säger att vår familj är som en av familjerna i programmet "familjer på äventyr". Vi har visserligen inte flyttat till andra sidan jorden, men vi har följt våra hjärtan och gjort ett aktivt val. Vårt aktiva val att flytta från stan till landet påverkar oss verkligen i positiv riktning. Här är lugnet ett faktum. Här är det möjligt att förverkliga drömmar om hur vi vill leva. Här är det möjligt att prioritera livet i sig själv och se jobbet som en del snarare än en huvuduppgift.

När våren kommer ska vi börja förså inför odlingssäsongen. Potatis, zucchini, lök, tomat brukar vi odla om somrarna, så det + lite annat lär vi köra på även detta år. Vi siktar också på att bygga hönsgård och köpa höns så att vi kan få ägg. I övrigt har vi äppelträd, vinbärsbuskar, hallonsnår och hela skogen som lär bli full av svamp och bär även detta år.

Hela familjen tycker om att vara i naturen och ta hand om det den har att erbjuda. För oss vuxna har detta intresse växt fram de senaste åren och för barnen verkar det vara en självklarhet. Barnen har hängt med på våra trädgårds- och skogsprojekt sedan de föddes. Jag är otroligt glad att vi kan ge barnen ett liv så nära naturen att de lär sig att leva med den. Om det är ett äventyr att leva på landet vet jag inte, oavsett känns helt rätt för oss 💚

Likes

Comments

familj

Barnens andra mamma nattar barnen. Jag och katten skulle vila tillsammans. Se så mysigt:

Trodde jag.

Efter några minuters svansjakt kunde Nisse vila sig igen.

Skönt att vi båda kan komma till ro... eller?

Nae, det råkade visst finnas mer intressanta saker än att ligga still i soffan.

Likes

Comments

projekt, familj

Idag när jag varpå lanthandeln och köpte vägsalt + läkerol hittade jag en bok vid kassan; husmodersföreningens baktips. Boken är helt fantastisk!

Min mormor var med och startade husmodersföreningen här på hembygdsgården, så det kändes lite som att hon var med på köpet. Ja, för givetvis köpte jag boken och gav den till min fru. Efter att hon bläddrat i den i några minuter lovade hon att det ska dofta bakverk från vårt hus hela sommaren. Inget jag tackar nej till direkt 😍

Likes

Comments

familj, projekt

Tror ni vi kommit ut i gästhuset än? Nope. Vi har haft fullt upp med annat. Vi har varit och köpt en massa vägsalt för att det tog slut igår. Sen har vi lekt och gjort småfix, typ tvätt, städ och matlagning.

Jag råkade också fastna i vedskjulet för att det var så stökigt där, men nu har jag staplat några ordentliga rader och kört ved till huset. Känns skönt att ha mycket ved i huset när veckan drar igång igen.

Min fru säger att hon vet var babymonitorn är, så jag hoppas att vi kan använda den och få lite möblering gjord i gästhuset när barnen somnat.

Likes

Comments

projekt, familj

Idag ska vår familj försöka styra upp vårt gästhus. Vi hoppas kunna ta emot gäster där tidigare än tänkt. Egentligen hade vi siktet inställt till våren, men förra veckan insåg vi att det är enkelt att värma upp och riktigt behagligt att vara där trots vinterkyla utomhus.

Det är riktigt stökigt i gästhuset just nu. Vi kommer ägna dagen åt att skruva ihop möbler och rensa. Det roligaste tycker jag är möbleringen, vilket är ett bra lockbete.

Likes

Comments

familj, Hus

Vi har en liten, men mysig övervåning tycker jag. I barnens rum är det kaos, typ alltid, hur mycket vi än plockar. Det är skönt att de har plats att röja på.

Vårt sovrum börjar ta form, idag har vi bytt sängar. Vår trappa är väldigt smal och brant så det är inte alla saker som kommer upp på övervåningen. Idag plockade vi in en säng genom ett fönster. De gamla sängarna fick flytta till gästhuset där det var enklare att få plats med sängramen.

I hallen har jag gjort en läshörna. Tidigare hade vi en säng där, men den fyllde inte riktigt någon funktion. Tror det här passar oss bättre.

Vårt hus byggdes på slutet av 1800-talet, vilket märks på vissa detaljer. I huset är de fasta sakerna från olika tider, vilket jag gillar.

Likes

Comments