Header

...är våren här. Ni kan ju ana hur gött jag har det idag 😍

Likes

Comments

Det känns så himla skönt med helg och att ha en någorlunda kravlös ledighet.

Solen skiner, temperaturen ligger just nu kring fem grader, hönorna pickar i trädgården och barnen leker.

Nu ska jag ta en morgondusch innan dagens utflykt till barnens mormor.

Hoppas ni får en fin lördag!

Likes

Comments

Ikväll har jag fixat botten på flera av mina alster. De rundade är amplar som står upp och ned.

De två nedre sakerna är citruspress med tillhörande kanna som jag är riktigt nöjd med eftersom måtten blev exakta.

Jag drejade en kruka efter att jag hade fixat bottnarna. Egentligen skulle det bli en större skål, men jag var lite för snabb så hälften av leran gick av. Krukan är det som blev kvar. Här är processen i förenklad fotobeskrivning:

Om några dagar kan jag återanvända leran som föll av. Då blir det nog en kruka till.

Likes

Comments

Mina barn har en massa saker för sig just nu som handlar om att härma vuxna. Det är så sjukt gulligt när de citerar saker de hört. Exempelvis när vår lilla gosse säger "det var i sista sekunden" när den andra mamman kollade till honom på toaletten. Eller när vår dotter fixar i trädgården. Här brukar mammornas vattenkanna stå annars:

Likes

Comments

I vår familj äter vi lite kött. Våra låga köttkonsumtion beror dels på att vi tycker om vegetarisk mat, men också för att djurhållning och uppfödning i konsumtionssyfte går att problematisera utan svårigheter.

Här ute på landet finns en hel del bönder och nu har vi tackat ja till en fjärdedels tjur. Samtidigt har bag beställt kryddor och grillolja så snart blir det närproducerat och ekologiskt kött på grillen.

Likes

Comments

Tar just en liten paus från drejningen. Har kört några grejor och det märks att jag är ringrostig. Tar mycket mer tid än jag är van. Jag kör några alster till sen får det vara kväll även för mig.

Hittills ett gäng amplar, en knasig vas och en citruspress.

Likes

Comments

Eller vad ska jag kalla söndagens aktiviteter?

Min fru bakade vaniljbullar med barnen imorse. Fantastiskt fika på verandan med andra ord. Solen sken, men sen vände det till hagel så jag har fått anledning att inte jobba ute på gården idag.

Jag har tänkt dreja. Leran ligger framme på bänken, men först tar jag ett avsnitt wentworth. Uuuh vad gött med söndag!

Likes

Comments

Förra helgen köpte vi två dvärg wyandotte. De ser ut så här:

Jag tycker att de är superfina. De är mycket mindre än våra andra höns. För några dagar sedan började de lägga ägg. De är små och gulliga. Så här ser de ut i jämförelse med ett "normalstort". Nu var det ett tag sedan jag köpte ägg i affären, kanske är de "normalstorlek" om man jämför med köpeägg.

Det mindre ägget är alltså från våra dvärghöns och det större är från en större höna, men det är inte alltid äggen blir stora för att de kommer från en stor höna. Här är några av våra andra ägg:

Från vänster är äggen från dvärg wyandotte, leghorn, lohman och plymouth rock.

Likes

Comments

Det är spännande med landet minst sagt. När det är för hårt väder så är elledningarna hårt åtgångna. Ute blåser det kraftigt och just nu har vi ingen el.

Vi upptäckte strömavbrottet när jag skulle ta min morgondusch och det inte kom något vatten. Som tur är har vi en brunn där min fru kunde hämta kallt vatten som jag fick duscha i med hjälp av vattenkannan. Inte så gött under tiden. Desto skönare efteråt.

Nu ska jag göra folieknyten med korv, halloumi, ris, majs och tomat som jag ska tillaga i kökskaminen. Det är en fröjd att ha flera system på gården när sånt här inträffar 👍🏽

Solen skiner och vinden viner 😄✌🏽

Likes

Comments