Sitter på Starbucks och dröjer ut tiden tills det är dags att jobba. Idag börjar jag 9, istället för 2, på grund av att vi ska ha en slags informationsdag och överblick av företaget. Tobias börjar sitt nattskift idag, så denna veckan kommer resultera i mindre tid tillsammans. Behövligt? Nja, det äpplet kommer man få bita senare i veckan, nu när man i början intalat sig att det känns skönt. Vi har trots allt umgåtts konstant sedan vi åkte.

I helgen stod dykning på schemat. Halv 4, på morgonen, i lördags hämtade vår dykinstruktör och hennes man upp oss och senare begav vi oss mot Anilao. Dåligt planerat av oss, eftersom vi max sov 3 timmar den natten, vilket resulterade i en seg dag. Men det var trevligt i vilket fall som helst. Väl hemma på söndag efter att ha åkt fel flertals gånger, avslutade vi helgen på en tysk restaurang som blivit en favorit med riktigt god öl.

Helgerna här går så fruktansvärt fort! Har aldrig uppskattat de så mycket som nu. Må vara för att det är det första heltidsjobb jag har. I Sverige jobbade jag som mest 3 dagar i veckan, så var och varannan dag kändes som helg. Annars trivs vi bra här. Det märks av att Manila uppskattas mer och mer för var dag som går. I söndags när vi fortfarande var i Anilao saknade vi lägenheten och livliga Manila. Och jag som aldrig uppskattat storstäder på det sättet förut innan.

Tänkte på en sak för någon vecka sedan när jag och Tobbs storhandlade. I Sverige vill vi ha tempo när det storhandlas. Det ska gå undan när varorna scannas, man ska packa snabbt och helst ha pengar framme. Och gud nåde om du glömmer pinnen....
Här däremot, går folk som om klockan vore 6 och de just vaknat. Banden är de minsta jag sett, de stackars kassörskorna står upp och scannar vara efter vara och får DESSUTOM packa ner alla varor. Det är sånt som får en att vrida och vända sig, hoppa från ett ben till det andra, börja tappa tålmamodet och undra hur fasen?! systemet kan vara så långsamt i en storstad som hemma. MEN, man vänjer sig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 74 readers

Likes

Comments

Fredag igår vilket även innebar löning. Efter jobbet gick vi till en tysk restaurang för lite mat och bira, och sedan vidare till en annan pub. Dessvärre fick vi gå hem eftersom Tobias inte mådde bra.

Vaknade halv 3 idag, och nu sitter vi på en thairestaurang som vi hört mycket bra om. Vi får se senare vad kvällen har att erbjuda.

  • 79 readers

Likes

Comments

Längesedan vi bloggade sist och mycket har hänt sedan dess. Vi har äntligen fått wi-fi hemma så det kommer förmodligen att bli fler blogginlägg framöver. Så vad har vi haft för oss?

Förrförra helgen kände vi för att ta det lugnt så vi bokade bord på en restaurang på SM Aura. Där serverades en riktig brakbuffé med allt från skaldjur, pasta, pizza, asiatisk mat och sushi. Där fanns även en dessertlänga? som heter duga. Därifrån rullade vi vidare till biografen, SM Aura-Directors Club som är i överklass jämförelsevis med SF bio hemma. Här får man placera sig i en fåtölj, där du nästintill kan lägga dig ner, få dricka och tilltugg serverat, och njuta av filmen. Sully heter filmen vi såg, jag somnade inte så jag antar att den var för bra haha.

Annars har vi varit ute och ätit med Tobias arbetskollegor. Vi har dessutom flyttat till vår nya lägenhet i Serendra. Det må vara ett av det bästa området som finns här. Fräscht, grönt, flera pooler och gym samt att det ligger nära till allt. En taxi härifrån till jobbet tar max 10 minuter om trafiken inte är brutal.

Förra helgen åkte vi till Laguna med med våra arbetskollegor. Vi anlände runt 7, skulle åkt 3 men här går vi efter filipinotime, alltså en timme efter avsatt tid. Dit skulle vi åka för att koppla av, bada i poolen och lära känna varandra, likt en teambuilding som jag förstod det. Olyckligtvis lyckades jag bli dålig av maten vi åt innan resan och fick därav bli körda hem av chauffören. Dagen därpå kom Björn och skulle ta farväl av oss eftersom han skulle tillbaka till Sverige på måndagen. Björn lagade mat och sedan gick vi och la oss.

Innan jobbet hinner vi också med en del eftersom vi börjar jobba 2. Exempelvis ta en runda till gymmet, i veckan nyttjade vi vår badmintonbana, laga mat, gå i malls och slappa vid poolen om det inte regnar.

Bilderna ovan är på lägenheten och området däromkring.

​Här börjas det pyntas och spelas julsånger redan i September, kanske lyckas julkänslan ta sig till Asien också..

Likes

Comments

Ligger i en säng på ett hotellrum där det enda störmomentet?! för tillfället är ljudet av vågor. Denna lördagen spenderas i Anilao, cirka 2 timmar ifrån Manila, där jag, Tobias och Björn stannar till imorgon för att dyka och njuta av natur, havet och maten. Och för att inte nämna frånvaron av trafiken.

Jag tar dykarcertifikat och Tobbe följer med för att få lite av en refreshment, så idag fick vi dyka en snabb tur i havet och kommer att fortsätta imorgonbitti redan klockan 7. Aqua Venture Reef Club, är verkligen att rekommendera. Familjärt, fina rum, najs natur och ja, allmänt mysigt och avslappnande. Annars har dagen varit väldigt rolig och mysig, där alla samlandes och åt tillsammans på kvällen.

Sedan i måndags, till igår, har vi jobbat från 2-11 vilket resulterat i mindre intressanta dagar att blogga om, däremot intensiva och lärorika. Mer än så har inte hänt. Någon lägenhetsvisning innan jobb, eftersom vi inte vill kasta oss på första bästa och det ångrar vi inte eftersom området lägenheten ligger i erbjuder köpcentra, restauranger och mycket mer.

Likes

Comments

Likes

Comments

Igår mötte Björn, Tobias pappa, upp oss med vänner för att senare åka och kolla på en lägenhet som ligger på Mc Kinley hill, vilket är cirka en två minuterspromenad till jobbet. Vi vill ha en lägenhet nära jobbet så taxi inte behövs ta eftersom trafiken under morgonen samt eftermiddagen är vansinnig, som jag nämnde första dagen vi kom hit. Att vänta på en taxi utanför ett köpcentra eller till, känns mer okej istället för att komma sent till jobbet. Taxi systemet är ganska effektivt här eftersom det finns taxi lines lite här och var, vilket innebär att man ställer sig i ett kösystem.

Åter till lägenheten, området heter The Venice som påminner om Italien med dess byggnader och även "kanalen" som går mellan ett brett urval av restauranger. Mysigt område med lägenheter som enkelt kan göras hemtrevliga med hjälp av lite växter och dekorationer.

Efter åt alla på TGI friday och senare begav jag, Tobias och Björn oss till Green belt(shoppingcenter i Makati) för att planera lite inför lägenheten, vad som behövs och vad vi vill köpa senare.

Just nu är vi på väg till Mall of Asia, ett av världens största shoppingcenter butiksmässigt. De shoppingcenter vi varit på(Market Market, Greenbelt, SM Auroa) är också stora jämförelsevis med Väla. Så där ska vi yra runt en söndag som denna då det är regnperiod i Filippinerna just nu.

Likes

Comments

Sitter på Starbucks första morgonen i Manila efter ett kort pass på gymmet. Klockan är halv 10, alltså ligger vi 6 timmar före.

Flygresan gick förvånadsvärt bra. På flygplatsen blev vi upphämtade av en chaufför som skulle ta oss till kontoret, en sträcka på ungefär 4 kilometer, som tog oss 2 timmar att köra. Efter den (långa) bilresan, blev vi introducerade för våra team leaders och kolleger. Allt kändes bra, blev en aning rörigt eftersom planet var sent och den täta trafiken gjorde att vi blev sena. Stämningen var inte riktigt som förväntat, innan vi kom till Manila blev vi ombedda att klä oss propert och om inte, fick vi inte gå in. Tobbe tog i med hårdhandskarna och drog på sig sin kostym, jag en skjorta samt chinos och vi blev minst sagt överraskade att se arbetsytor enbart med ungdomar klädda i jeans och en vanlig t-shirt och en massa hämtmat på skrivborden.

Efter den korta vistelsen blev vi körda till vår lägenhet som CGI anordnat till oss och som vi nu kommer att bo i en månad framöver. Senare gick vi ut för att äta på TGI friday, hungriga och trötta efter den långa flygresan.

Här kommer lite bilder, vissa lite mindre fagra!

Likes

Comments

För ett par dagar sedan frågade Josefin mig om det inte kändes svårt och tungt att packa inför denna resa och jag svarade nej utan att tänka efter. Jag menar, jag är inte ovan vid att packa och det går fort, oavsett om det handlar om en veckas skidsemester i Frankrike eller en solresa i Thailand på fyra. Som svar fick jag tillbaka att det är som att packa ner hela sitt liv i en resväska och det har jag precis gjort. Jag har efter flera dagar, tryckt ner hela mitt liv i en rosa resväska som får väga upp till 30 kg.

Idag är det dessutom sista dagen som jag och Tobias befinner oss i Sverige på cirka 1.5 år, vilket känns en aning overkligt. Det är trots allt en halv gymnasietid, men å andra sidan går tiden också väldigt fort. Just nu känns det som att man befinner sig i en liten bubbla, fullt medveten om att vi faktiskt ska till Manila men ändå känns allt väldigt overkligt. Allt gick hastigt till i slutet då vi redan i Juni blev intervjuade per telefon och kort därefter fick besked, kontrakt, skaffade visum och fick ett bestämt avresedatum. För er som undrar, så ska jag och Tobias arbeta för CGI i Filippinerna som är ett internationellt företag där allt inom data, IT och telekommunikation erbjuds.

Likes

Comments