Hej, allt väl?? 💋💋

Feminism ;)

Samlings rörelser och ideologier vars målsättning är att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män. (Ett starkt ord med ständigt uppkommande irritationer, konsekvenser, funderingar och inräknade åsikter).

Och ja, det är ungefär sådär som jag skulle beskriva resultatet av en ständigt pågående konversation om FEMINISM.

Kvinnor är enligt mig underbara individer, starkare och självständigare än vad de flesta tror. Och självklart värda att ha samma rättigheter som män, vilket är helt sant. Dock så har ju namnet/ordet Feminist i princip alltid varit något "dåligt". T.ex ett nedsättande uttryck för att beskriva kvinnor som inte anpassade sitt beteende till rådande könsnormer..fett konstigt

Är jag feminist?
Svaret på denna frågan tror jag skulle vara både ja och nej för att jag inte är extrem. Men jag blir självklart lack på samhället när det håller på såhär. Men jag står mest för idéen om ett jämställt samhälle, män och kvinnor ska få lika betalt och ha samma rättigheter. Dock så tror jag inte på att kvinnor kommer att leda trupper och segra över världens män..Dock så bor jag ju som tur i Sverige där kvinnor antagligen har det bättre än vad kvinnor i t.ex Indien har. Fast jag tycker ju dock att det inte bara ska vara jämställt i bara Sverige utan jag tycker att det helst ska vara det i hela världen. !! Det tycker jag är jätte viktigt.!!

Men annars så tycker jag att feminister / extrem feminister bara är fett balla som kämpar för sig själva och andra. Oerhört stor tumme upp till dom! ❤

Kram på er, stå upp för er själva och var feminist om du vill!!! 🌹

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

..alltså ärligt talat, denna värld som vi lever i är så sjukt häpnadsväckande. Varje dag så händer det något nytt, det kan t.ex vara allt från att någon skjuts ner på gatan till att någon ny råkar ut för att bli drabbad av kroppskomplex/ångest/liknande.

Det är galet hur mycket hemskheter det finns nu alltså
.

Det verkar inte finnas några gränser för något nu för tiden, vilket lämnar mig och många väldigt förvånade..

Kroppskomplex vet ni när något som drar till sig just mitt intresse. Det är inte bara just nu, utan de har varit så väldigt länge och kommer nog fortsätta att vara så.
Det är inte så konstigt, ellerhur..?
-Jag tycker iallafall inte att det är konstigt eftersom att det manipulerar och trakasserar nya människor varje dag..gamla som unga.. Extremt många (för många) trillar ner i just den fällan och jag tycker att det är så synd. För att det är så sjukt svårt att ta sig upp där ifrån och dessutom ännu svårare utan hjälp.
(Jag menar inte att jag kan hjälpa de som har trillat i fällan men jag kan iallafall försöka stötta).

Jag har även ett nytt exempel på hur man kan bli lurad till fällan.
Om vi säger såhär att jag sitter o pratar med mina vänner och så sitter de och diskuterar klädstorlekar. Och jag sitter och lyssnar, då säger en av dem att en av tröjorna de hade beställt var för liten/stor och den storleken är densamma som jag har. Då börjar min hjärna automatiskt att tänka "är jag tjock??, är jag fet som har den storleken??" Och så är det igång & det fortsätter så om & om igen. Tills det sitter fast spikat i huvudet.

"Är jag för tjock, är jag för fet?"

SVARET är självklart NEJ, alla vi människor är olika och det ska vi vara glada för. Det är iallafall jag, jag skulle inte vilja ha en person som var exakt likadan som mig. Jag är mig själv och det är du också och det är därför du är unik och helt underbar.
Ps, glöm inte bort det!! 😆

Jag vet ärligt talat inte var jag ville komma med detta men jag hoppas att ni förstår att ni inte ska falla för grupptryck och andra tråkigheter. Istället så ska ni/du bara se dina bra egenskaper och fokusera på att vara dig själv.

Xoxo 💋

Likes

Comments

Hej! Jag har varit lite frånvarande..😬hehe. Nej men anledningen till det är att jag inte har vetat vad jag ska skriva om.
Jag vet liksom att mina lite seriösare inlägg är väldigt omtyckta, alltså när jag skriver om typ Psykisk ohälsa osv. Men grejen är ju den att jag inte kan skriva om sådant varje gång som jag ska posta ett inlägg.. Men det är sådant som jag får lösa!

Hänt på senaste:
Skola
Jag har fyllt år, 16 :))
Jag har varit i Branäs och åkt snowboard.
Och det var typ allt, mycket intressant ;)

Igår var det fredag och jag slutade 12:50 i skolan. Efter skolan så gick jag och pappa till banken en sväng och sedan så åt vi mat. Super mysigt !
Resten av dagen så var jag med min finaste Izabella 💗

Idag är det lördag och jag ska jobba till 16, efter det så ska jag vara med Izabella. Och efter det så ska vi ha "födelsedagsfest" för mig, eftersom att jag jag fyllde år i Tisdags, vilket ska bli väldigt kul !
*Tänkte göra ett inlägg imorgon med bilder från kvällen


Lite info och tankar, ta hand om er!
Trevlig helg! ❤

Likes

Comments

Hej, nu vart det fredag igen. Underbart!! 🌺

Igår så åkte jag och 9:e klassarna på min skola till Stockholm för att vara med & kolla runt på Stockholms möbelmässa. Varför åkte ni dit? ..kan man ju undra.
-Jo min skola och några andra skolor i Sverige har varit med i ett projekt/tävling där man ska designa en egen stol. När man har designat stolen så tas den med upp till Stockholm och så får domare gå runt och kolla och bedöma de olika stolarna. Och sen så är det en vinnare och dom vinner då 25000:- och min klass kom på en "3:e plats", då fick man inget, inte ens ett tack för att vi ställde upp. Istället då struntar dem i en helt vilket var helt sinnessjukt att se, jag kan lova att de flesta elever och lärare tappade hakan när de såg hur en sådan snäll pojke behandlades..då blir man en aning pissed offfffff...

Förutom det så var det väll helt okej där. Väldigt mycket människor, möbler, tyger och annan inredning. Det är inte riktigt min grej men ändå, det är kul att ha varit där..

Fredag idag som sagt. 👍🏽
Idag så ska jag inte göra nått särskilt men imorgon så ska jag jobba och efter jobbet så ska jag till mina tjejkompisar. 🐉

Trevlig helg 💗💗

Likes

Comments

Hejsan, allt bra?

Kroppskomplex..

Jag vet att i stort sätt alla tjejer och killar idag har någon slags form av kroppskomplex. (Jag menar inte att dra alla över en kam men jag vet och känner många som har det). Det har även jag men det är ingenting jag vill lägga fokus på, iallafall inte här. Det kan vara lite jobbigt ibland men även när det är jobbigt så måste man kämpa på.

Om vi säger såhär, jag skulle lägga ut en bild på mig själv där jag är ``lättklädd´´. Då skulle det självfallet finnas vissa person som skulle bli arga och möjligtvis skriva ut deras aggressioner under bilden. Och då så skulle det antagligen finnas personer som skulle se den tidigare personens kommentar, och vad skulle troligtvis hända då? Jo, andra personer skulle triggas av denna person och skulle då fortsätta hitta fel på mig. Och så skulle det troligtvis fortsätta till jag kanske skulle radera kommentarerna eller radera bilden. Jag skulle troligen även ta åt mig en del av vad dessa människor skrev och som fortsättning på skiten så skulle jag då börja inbilla mig att jag ful/inte tillräckligt snygg. Det låter ju helt vrickat och det är precis vad det är!!!

Så kan folk snälla sluta skriva elaka saker till ynkliga personer och sluta trycka ner folk istället för att ta tag i sina egna liv och börja göra något vettigt om dagarna. Vi vet att de som hatar på andra mår dåligt själv eller iallafall är extremt osäkra på sig själva. Men jag hoppas att de förstår att de inte får högre status eller mår bättre på grund av katastrofen de skapar!

Kom ihåg det ovanstående och stå upp för dig själv. ❤ xoxo

Likes

Comments

Vart ska man egentligen börja och hur mycket vet man?? Det finns antagligen ett fåtal personer som har full koll på detta men även en stor mängd som inte vet så himla bra. Men en sak som de flesta verkar ha en aning om är att det knappast verkar finnas något stopp på allt detta. 😖

Ångest, ätstörningar, depressioner..osv.. ja, det finns alltså många olika varianter av psykisk ohälsa. Vad man har för sorts psykisk ohälsa spelar egentligen ingen roll för i mina ögon och tankar så ska ingen ska behöva lida av det eller överhuvudtaget behöva vara med om det. Dock så vill jag att alla ska ha ett hmm om vad det innebär och att man väldigt lätt kan påverkas av det. JAG har själv suttit i den sitsen och det var så extremt jobbigt och det blev självklart ännu jobbigare när skolan/läxor/betyg/prov osv låg och gnagde i ens huvud 24/7. När jag ``trillade´´ dit så gick det ett ganska bra tag innan jag fick nog av det och tog tag i allt själv och sökte hjälp.

Från början så visste jag inte riktigt vart jag skulle gå men chansade och gick till ungdomsmottagningen. Där fick jag prata med en jätte trevligt och smart kvinna som sedan skickade en remiss till sjukhuset, när jag kom till sjukhuset några veckor senare så fick jag göra skriftliga tester och även gör olika blodprover. De visade inga konstigheter vilket var bra. Efter det så fortsatte jag gå till henne ett par gånger. Sedan så beslutade jag mig för att inte gå till henne mer och gick istället vidare till Barn & Ungdomspsykiatriska Mottagningen, där fick jag träffa psykologer vilket hjälpte till en början. Tills jag insåg att jag mådde bättre av inte gå dit mer, eftersom att mitt problem var löst.

Det var väldigt jobbigt till en början, men jag råder alla som mår psykiskt dåligt till att söka hjälp. För det kommer vara såååå värt all tid som det tar!! 😊

Det var allt jag hade för idag och min lilla ``historia´´ om min psykiska ohälsa.

Kram!! ❤


Likes

Comments

Hej hopp, hehe :)

Fredag och helg igen, bara jag som tycker att veckorna går extremt fort?? hmm.

Veckan som gått har innehållit Matte prov, No prov, inlämning och nått slags större glosförhör.
Faktist ganska lugnt trots allt.

Igår slutade jag 12:50, då gick jag och Izabella till Ica och handlade mat och sånt.
Sedan så åkte jag hem och till stallet, där gjorde jag allt de vanliga, när jag var klar så tog jag och Dogge en promenad i solen, sjukt mysigt. När jag kom hem så lagade jag mat medans min lillasyster satt och kollade på Netflix. När vi hade ätit så kollade vi på film. 💖

Men helgen då?
Jo, idag (lördag) så jobbar jag, när jag har jobbat klart så ska jag till Felix tror jag. Vi har inte setts på ett ganska bra tag så jag antar att jag ska dit om inte så åker jag hem.🌹

Imorgon så ska jag nog inte göra någon särkilt..utan bara ta det lugnt

Själva då?
Hoppas att ni får en bra helg !


Likes

Comments

Hejsan allesammans!!
Ännu en ny vecka är nu igång, det startade jag och min klass med första delen av ett matte prov. Andra delen är imorgon och även ett no/fysik prov på det 😬. Fast jag är glad så länge det är sådana prov och inte nationella prov..de sätter igång efter sportlovet som på min skola är vecka 7.

Lite uppdatering om skolan..hihi 😁 Men nu hade jag tänkt att berätta lite om i fredags & lördags, för att helgen var så himla bra!!

I fredags efter skolan så gick jag med min söta kompis Izabella till Ica för att handla saker till dagen därpå för att en av mina klasskamrater fyllde år så då fixade vi ihop en överraskningsfest åt henne, så himla kul!!

Efter det så åkte vi hem och fixade lite med sakerna och checkade av så att vi hade köpt allt som vi behövde och det hade vi. Lite senare den eftermiddagen så åkte vi till stallet och fixade iordning. Efter det så gjorde vi inte så mycket mer förutom att vi pt godis och kollade på skräckfilm.

Men sedan på lördagen så vaknade vi runt 08 och gick upp och åt frukost och efter det så åkte vi till stallet och sedan hem igen. När vi hade kommit hem så gick jag typ raka vägen in i duschen och Izabella började sminka sig, när jag var klar i duschen så började jag också att sminka mig och plockade fram en outfit. Jag hade på mig en grön Thrasher t-shirt och ett par enkla svarta jeans med hål på knäna. Enkelt men helt OK snyggt!

När vi var klara med allt så åkte vi till min farfar och åt där, vi åt revbensspjäll och potatis osv, det var sjukt gott och man blev så mätt 👍🏻
När vi var färdig ätna och hade pratat lite med min farfar och så gick vi vidare till min brors lägenhet (där vi skulle vara) och började städa och pynta , en stund efter så kom det fler tjejer som hade med sig mer dekorationer. Jag fixade välkomst drinkar och efter det så kom det fler folk och det var jätte roligt verkligen.

Typ bästa helgen på länge.
Hur var eran helg?

Tills vi hörs nästa gång , puss 🌹

  • life

Likes

Comments

Jag tänker inte börja med att skriva massa saker som inte har något med detta att göra. Så jag tänker bara rakt på sak!

Jag har inga direkta nyårslöften som jag tänker dela med mig av, och egentligen så har jag inga speciella nyårslöften överhuvudtaget.

Men jag har en idé till ett nyårslöfte som jag skulle vilja att alla ska försöka hålla genom detta nya år och egentligen genom resten av livet också!

Jag vill att du/ni ska skita i vad andra tycker och tänker om dig.

Det är svårt, det vet jag och det vet troligen ni också. Men det är värt ett försök!!
Skit i vad folk säger om dina gula byxor eller vad folk säger om din för mörka foundation. Skit i deras åsikter, ha på dig va du vill/tänk hur du vill!!!!
Det är inte okej längre, det går för långt när det gäller allt nu för tiden..speciellt hat och att folk tror att de har rätten till att säga vad dom vill till människor. Fast att dom säkert egentligen känner på sig/vet att det är så extremt fel. Eftersom att man själv vet att de egentligen bara är så oerhört osäkra på sig själva, så de måste trycka ner andra bara för att mår bättre själva och för att få högre status. 🖕🏻

Det gör mig så arg, för jag har på mig vad JAG VILL, tänker hur JAG VILL, sminkar mig hur JAG VILL, utan att du/någon annan ska lägga sig i det.

-Jag har försökt länge att lära mig själv att strunta i vad andra tycker och säger om mig.
Och jag har lyckats, och det kommer du också att göra det om du försöker och du själv & andra stöttar dig.

Ta snälla in detta & försök!!

Kram, ta hand om dig själv och nära & kära! 💕

Likes

Comments

Hej allesammans!!!

De här senaste dagarna så har jag inte gjort något särkilt utan faktist bara vart hemma och i stallet så jag har inte vetat vad jag ska skriva om.

Men då kom jag på nu att jag kunde skriva om vad jag har gjort i stallet om det är någon hästintresserad här och om du inte är det så kan du läsa vidare eller klicka ut redan nu.. ;)

IGÅR
När jag kom till stallet så började jag med att tända alla lampor inne i stället och i sadelkammaren. Efter det så hämtade jag Dogge i hagen och ställde upp honom i gången och borstade honom och kratsade hans hovar. Jag bytte även hans täcke från utetäcke till hans stalltäcke. Och efter det så hämtade jag alla saker som jag behöver när jag ska brodda hans skor. Efter som att det är kallt, isigt och snö ute så vill jag kunna rida och gå med honom o allt utan han ska halka. När jag hade broddat så hämtade jag sadel, schabrak, träns, ben skydd, ländtäcke, min hjälm och mina ridstövlar. När jag hade att på Dogge allt så gick vi ut och sedan in i paddocken och red, vi tränande över bommar och att vara rätt och felställd i traven på volten. Sedan skrittade jag av och red tillbaka till stallet. Där tog jag av all utrustning och lade på honom utetäcket. Sedan så mockade jag och fixade hö, kvällsmat och vatten till honom. Så släppte jag in honom i boxen så han fick vila och återhämta sig lite och så åkte jag hem. :)))

Nöjda? -Bra!!

Kramis ❤️

Likes

Comments